+1 yıltermodinamik kanunları ile açıklanabilir.
insanda solunum reaksiyon denklemi şöyle
C6H12O6 + O2 --> CO2 + H2O + ISI
ısı vücutta birikir ve daha sonra fiziksel bir reaksiyon gerçekleşir.
H2O (sıvı) + ISI --> H2O (gaz)
gördüğünüz gibi bedeninizdeki ısıyı çekerek buharlaşan gaz beraberinde sizinde ferahlamanızı sağlıyor. denge kurallarına göre terleme işlemi olmazsa tepkime çalışmaz veya zor çalışır. mesela çıtalar son derece hızlı koşar. ama çok kısa bir süre boyunca bu kadar hızlı koşabilirler. sebebi ise kedigillerin terleme fonksiyonu yoktur. yani evcil kedilerde terleyemez aslanlarda, vaşaklarda...
haliyle terleyemeyince durup bir yerde 1 saat dinlenir. böylece ısıyı atar. ısıyı atmayıp koşmaya devam ederse (ki bunu yapamaz çünkü kasları gevşemiştir.) kan basıncı çok yükselir ve ölür...11 Yorumla- +1 yıl
Güzel bilgiler, teşekkürler dostum.
En İyi Cevaplar
Normal terleme vücut sıcaklığını arttıran nedenlere bağlıdır. Bazı insanlarda bu nedenler olmadan da normalden çok da terleme olabilir. Özellikle bazı hastalıklar, bazı ilaçlar, bazı durumlar vücut sıcaklığını arttırdığı için veya bu beyinde olan terleme merkezini etkiledikleri için çok fazla terlemeye neden olabilirler. Bunların dışında bir de bölgesel terleme dediğimiz ellerde, ayaklarda, koltuk altında, yüzde aşırı terleme ortaya çıkabilir. Bunlarda ise altında hiçbir belirgin neden hastalık hormon bozukluğu yoktur fakat terleme merkezi çok aşırı duyarlıdır. Bu aşırı duyarlılık sonucu çok küçük bir uyarıya hiçbir sebep olmadan cevap verebilir ve belirli bölgelerin aşırı terlemesiyle sonuçlanılabilir...
Alıntı...13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler dostum.
Ellerine sağlık.
Şöyle de yaza biliriz:
- Sıcak havalarda kalbimiz vücut ısımızı düşürmek için eskisinden daha fazla çalışarak kanı pompalar ve kanın damarlarımızdakı haraketi hızlanmaya başlar, kan daha da katılaşır. Vücut terleyerek bu isıyı bir nebze olsada atar, vücut ısısını düşürür. Çünki vücut terleyip ısıyı düşürmezse, Sıcak hava kalp krizi ve insult, hipertansiyon gibi ani Ölümleri peşinden getirir. Bunun içinde nem oranı yüksek olan sıcak havalar bizim terlememizi zorlaştırdığı için kalp hastaları için tehlikeli sayılır14 Yorumla- +1 yıl
evet nemin yüksek olması terlemeyi olumsuz etkiliyor maalesef millet nemin yüksek olduğu deniz kenarlarından ev almak için can atıyor.
- +1 yıl
ricalar guru hanım
Özel hastalıgı ve buram buram ter kokan insan olmadığı sürece kendinde ter kokusunu kusur olarak görmesi bir insanın yanlış bence. Yazın insan illa ki terliyo günlük duş alması yeterli hastalıgı olanların da hoş görülmesi lazım eminim onlar bizden daha hassas davranıyordur bu konuda
12 Yorumla- +1 yıl
sık duş almak da sağlıksız bilgin olsun.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
146Cevap
Evet hoş güzel.
Lakin Limonda şeker vardır. Yapış yapış olur.
Ter kokusunu mikro organizmalar yapar. Onların üremesini engellersek koku da olmaz. Peki mikroorganizmalar neyi sevmez? Asitli ve bazik ortamları.
Limon evet asitli ortam ama "karbonat" da aynı işi görür. Hemde pudra gibi olduğundan sürülmesi çok daha kolay olur. İçinde şeker olmadığı için yapışkanlık da yapmaz ;)11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru bilgiler. teşekkürler.
+1 yılVücudun içinde ısı artışı olduğunda terlenir.
Bununla birlikte vücudun dış ısısının yükselmesi de kişinin terlemesine neden olur.
Vücut terle toksin atar, ayrica böbrekleri çalışmayan insanlarda, vücut böbrek yerine terle üre atar. Böbrekleri çalışmayan insanlarda ter kokusunun özelliği de bundan kaynaklanır...13 Yorumla- +1 yıl
Bunu yeni öğrendim, teşekkürler.
- +1 yıl
Rica ederim ne demek :)
- Güzellik & Bakım konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılBunu bilmeyen var mı ciddi ciddi?
Isınınca terlersin ki ter ısı alıp buharlaşsın
yağ diyodu ya başta ne diyon dedim lipitler çok büyük zaten karaciğe gider organ arasında falan depolanır ordan depolananlar bile enerji ihtiyacı sırasında kana karışır hani yağ dışarı atılır mı hgsVGHjbSGDf şeker bile atılmaz atılırsa işte hasta olursun... yok efendim zilyon tane mekanizma var yağ için mümkün değil çıkmaları asghaghsvashbdad
Bunları uyduranların hayal gücüne ve cahilliğine hayranım11 Yorumla- +1 yıl
Aynen ya :D
ama çok bilmeyen var. millet terlemenin gereksiz olmadığını bilsin diye paylaşıp davet ettim doğrusu.
+1 yılgüzel bir paylaşım olmuş teşekkürler o zaman bir şey geldi aklıma olabilir mi acaba vücut ısısını dengede tutmak vücudumuz ne kadar ısıya duyarlıysa o kadar sıcaklık istiyor bizde kendimizi soğuk havaya karşı dirençlendirsek mesela soğuk suyla yıkansak buz gibi suyla kar yağmış havada tişörtle gezsek vücut direnç gösterse ve daha az ısınma tepkisi verip daha az terleme olması mümkün mü diye düşündüm
11 Yorumla- +1 yıl
ısı kaybından ölürsün. üşüme bu yüzden var. önlem al diyerek reaksiyon gösteriyo vücut soğuğa karşı sana üşüme hissi vererek.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende strese bagli terleme var koku yuzunden hayattan sogudum napicam bilmiyorum bu strese bagli terlemede gercek den terlemiyomus insan zaten gercek ter kolay kolay kokmaz 've leke birakmazmis benimki cok aci kokuyo leke yapiyo banyodayken bile kokuyo
15 Yorumla- +1 yıl
Strese bağlı olunca fark ne oluyor bilmiyorum ama maydonoz tüket, jilet kullanma, sık duş al ve roll-on deodorant kullan her gün. Geçecektir diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yıl@anonimbirhatun insallah gecer maydonoz haric hepsini yapiyorum
- +1 yıl
benden sana bir tavsiye, kol altına limonun suyunu sür ve kurumasını bekle. 2 gün ter kokusuna etkilidir. kimyasal deodorantları kesinlikle kullanma onlar gözenekleri tıkıyor. kanser bile olursun. terlemek normaldir. kokuya neden olan ter değil, terlemeyle birlikte aşırı üremeye başlayan derideki mikroorganizmalardır. Limon antiseptiktir ve limonun suyunun olduğu yerde bakteri/mikroorganizma üreyemez ve dolayısıyla terlesen bile koku oluşmaz.
Cevap sahibi+1 yılHerif cok bilgili konusuyosun ya yapma soyle şeyler -_-
- +1 yıl
ilgimi çektiği için araştırmayı seviyorum bu tarz şeyleri.
Terleme ile aram iyi. Sağlık açısından toksin atmak ise, kolay kolay hasta olmam çok şükür. Ama yıllar önce, yıllar sonra ailenin de "git bir tahlil yaptır" ısrarıyla, bir kaç tahlil verdim, özel bir hastanede, adı duyulmuş meşhur bir dahiliye uzmanına.
Gıyaben de tanışırız kendisi ile milletvekili adayıydı. Tahlil sonuçlarını inceledi, neredeyse "köpek gibi bünyen var" demediği kaldı. Bir tek et yemeyi biraz azalt, demişti. Gelmişken sorayım dedim şu terleme olayı, niye böyle fazladır ne yapılabilir diye.
"Şimdiii Melikşah'cığım, insanlara gözünün üstünde niye kaşın var diyemeyiz, böyle yaratılmışsın bu böyledir" dedi.
O yaz sıcağında biraz daha terlemek için, kendimi hastanenin dışına attım ve evimin yolunu tuttum. Bu da böyle bir anımdır.00 YorumlaAma deodorant terlemeyi önlemiyo zaten. Kokusunu alıyo bir tek. Zararlı olduğunu duydum önce de, ama kokarak gezemez insan. Limon kullanamıyorum şahsen ben, aşırı yakıyo derimi. Belki de hassastır diye, bilmiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
kuruyunca yakma hissi geçiyor.
dediğin gibi Vücudun terlemesinin sebebi ise, vücuttaki harareti yani sıcaklık artışını düşürüp vücut ısısını dengede tutmak için sıvı olarak ter bezleri vasıtasıyla deri dışına atmasıdır. Deri dışına atılan sıcak sıvı ter anında üstündeki sıcaklığı dışarıya hava moleküllerine aktarabilmek için buharlaşarak vücuda ısı kaybettirir ki vücut sıcaklık kaybederek soğur.
10 Yorumla
+1 yıleklenecek ve düzeltilecek bir olay yok gayet güzel bir şekilde anlatmışsın terleme vücut için bir klimadır. vücut terlemeye ihtiyaç duymaz sadece metobolik ısı için terlemeyi yapar ve ne garip terleyince hemen soğur.
bence çok yararlı bir soru olmuş12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler kardeş.
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılTerlemenin derecesi var. Bu tamamen görecelidir. Bu durum kişiyi ne kadar rahatsız ettiğiyle ilişkilidir. Psikolojik sebeplerden dolayı insanlar terleyebilirler. Ancak benim bahsettiğimiz terleme psikolojik nedenlerden değildir. Hatta kendisi psikolojiyi bozar. Ne yazık ki bu şekilde psikolojik denerek tedavi edilmiş çok hasta vardır. Oysa o hastanın sempatik aktivasyonu vardır. Kullandığı ilaçlarla da ne yazık ki ter artabiliyor.
10 Yorumlabu güzel bilgi için teşekkür ederim ben biliyorum ama bilmeyen arkadaşlar için faydalı olacaktır. işte ben bu yüzden yazı sevmiyorum )) en güzeli sonbahar vede kış sonrada ilk bahar gardını aldıgın için hasta da olmuyorsun )) yazın terle hasta ol sonra ((
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılAşırı terlemeye de hiperhidrosis denir. Özellikle el ve ayaklarda sıklıkla görülür be rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Engellemek için sinir blokajları uygulansa da bu sefer de vücut genelinde aşırı terleme başlayabilir. Terlemek sağlıklı olsa da mutlaka temizliğe dikkat edilmelidir. Güzel yazı :)
10 Yorumla
+1 yılzaten cevabı yazmışsın ben de ek bir şey yazayım. Arkadaşlar roll on isterseniz kullanın ama lütfen lütfen sıkmalı deodorant almayın, sıkmayın. Ozon tabakasını deliyor. Kendi iyiliğiniz için
25 Yorumla- +1 yıl
kimyasalların her türlüsüne karşıyım.
- +1 yıl
aynen öyle ama en başta tabii ki o sıkmalı kutular
- +1 yıl
Alanlara manyak manyak bakarım yani
- +1 yıl
sosyal duyarlılığiniz için teşekkur ederim :)
- +1 yıl
@TuranaDoğruX ben de :)
+1 yılDeodorant ve parfüm kokularını gerçekten sevmiyorum. Özellikle üstüne şişelerini boşaltan insanlara yaklaşamıyorum bile. Bu sebeple hep roll on kullanmıştım. Terleme sorunumu önlemişti ve hafif bir kokusu vardı. Tavsiyen için çok teşekkürler. Limon suyunu kesinlikle deneyeceğim.
15 Yorumla- +1 yıl
aynı durumdan ben de şikayetçiyim. ben o parfüm kokularını sürmeyi bırak yanaşınca midem kalkıyor nefesimi tutup hemen uzaklaşıyorum oradan. Limon suyunu dene kesinlikle çok etkili fakat taze limonu kesip suyunu al hazır limon suyu değil.
- +1 yıl
Anladım. Uyarın için teşekkürler. İnternet de gezerken bir video görmüştüm. Kadın direk yarım limonu koltuk altına sürüyordu. Sanırım bende öyle yapacağım. :)
- +1 yıl
yarımı heba etmeye gerek yok. bir limonu ucundan ufak bir parça kes. o parçanın suyunu alıp sür. geri kalanı bir saklama kabına koy sonra ihtiyacın kadar yine keser kullanırsın :)
- +1 yıl
Tamam. :D Tekrar teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica.
Dus alan bir insan yediklerine giydiklerine dikkat eden bir insan kokmaz. Insanin a kendine saygisi olacak.
21 Yorumla- +1 yıl
kokunun sebebi vücuttaki toksinler diye düşünüyorum. bağırsaklardaki mantarların anormal üremesi bile kokuyla ilişkili bence. candida mantarı başta geliyor.
+1 yılTerlemk pis bir olay olmayabilir ama yaydığı koku kötü o yüzden ne yazıkki kullanıyoruz deodorantları :)
22 Yorumla- +1 yıl
benden sana bir tavsiye, kol altına limonun suyunu sür ve kurumasını bekle. 2 gün ter kokusuna etkilidir. kimyasal deodorantları kesinlikle kullanma onlar gözenekleri tıkıyor. kanser bile olursun. terlemek normaldir. kokuya neden olan ter değil, terlemeyle birlikte aşırı üremeye başlayan derideki mikroorganizmalardır. Limon antiseptiktir ve limonun suyunun olduğu yerde bakteri/mikroorganizma üreyemez ve dolayısıyla terlesen bile koku oluşmaz.
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
+1 yılBen 85 kilodayken kendime şart koydum ve 1 ayda 10 kilo verdim kapalı alanda haftada 1 kez 2 saat koştum. Bu koşmamda terler çıktı. Amma 2 ay sonra tekrar kontrole gittim ve vitaminletin çoğununda eksildiği yok olduğu gözlemlendi. Can sıkıntısı için paylaştın ama bil.
01 Yorumla- +1 yıl
evet terle beraber mineraller atılıyor vücuttan. o yüzden soda falan içmek lazım.
+1 yılinsanlık halı ıctıgımız sıvıların ıdrar ve terlen cıkıyor aşırı sıcaklarda kışında zaten fazla su ıcmıyoruz vucutta hararet olmadığından ter cıkmıyor. bı haberde ızledıydım bı cocuk vartı hıc terlemıyor cok kotu bır hastalık. terlememek te cok kotu bır hastalık. halınıze sukredın
10 Yorumla
+1 yılWow süpermiş. Yani hasta olduğumuz zaman ateş çıkar ve terleriz. Sebebi koşu falan değil, ısı dengesi. Wow.
12 Yorumla- +1 yıl
onun sebebi de enfeksiyona sebep olan bakterilere karşı hücrelerin savaşıyor ve hücreler yine besin kullanarak enerji ihtiyacını gideriyor savaşırken. eğer mide/sindirim sistemin boşsa yağ yakıyorsun. o yüzden genelde ateşli bir hastalık geçirdiğinde aniden kilo kaybediyorsun. Yani yine bir yangı söz konusu hücreler iş yaparken oksijeni yakıyor ısı artışı oluyor. terlersen şanslısın, terleyemezsen soğuk bişeyler bu sebeple alnına yerleştiriyosun sıcaklığı düşürmek için :)
- +1 yıl
Yani bir nevi dehidrasyon oluyor :)
Güzellik & Bakım konusunda 1b cevap paylaştı. Bende ısıyı dışarı atmak için terlediğimizi biliyorum bu yazına zaten eklenecek birşey yok herşeyi yazmışsın.
14 Yorumla- +1 yıl
çok ilginç ama dimi?
- +1 yıl
Aynen bence de mükemmel. benzer reaksiyonu soğuğa karşı maruz kalınca da yapıyor. mesela testisler o yüzden büzülüp sarkıyor. büzülerek soğuğa karşı ısıyı koruyor. sarkarak aşırı ısıyı dışarı atarak sperm hücresinin canlı kalmasını sağlıyor çünkü sperm hücresi 36 dereceden daha soğuk bir sıcaklıkta yaşayaibliyor.
Güzellik & Bakım konusunda 14,6b cevap paylaştı. Bir sevmesek de terlemek vucudun saglikli calistigini gosterir. Vucut isisini dengelemek icin terler. Ter ciktikca vucut isimiz duser. Lakin normalden fazla terlemek vucutta bir problem oldugunu gosterebilir. Sicak havada, fiziksel aktivite yaparken, stresten heyecandan terleriz. Hatta korkunca da soguk soguk ter doktum de deriz. Asagi yukari boyle bildiklerim
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen güzel eklemeler yapmışın teşekkürler.
+1 yılE cnmm bir sey sormk istiyrm terlememek icin npcz bn surekli terliyrm d
11 Yorumla- +1 yıl
duş alacan yapacak bişey yok. ter sıvısı kokmaz eğer deride bakteri bulunmuyorsa. terin kokmasını sağlayan şey deride hazır bekleyen ve terle beraber hızla üremeye başlayan bakterilerdir. ne kadar çok bakteri o kadar çok koku demektir.
O vücut seni yaşatmak için elinden geleni yapsın ama sen hala eleştir. I ıhh bence çok yanlış 😂
11 Yorumla- +1 yıl
aynen :d
Güzellik & Bakım konusunda 335 cevap paylaştı. İnsan vücudunda hiçbirşey lüzumsuz degildir. Rabbim en güzel surette yaratmış bizleri çok şükür.
11 Yorumla- +1 yıl
aynen herşey mükemmel işliyor.
- Güzellik & Bakım konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılLimon degilde karbonat oneriyorlar. Bilmem ne kadar dogru.
11 Yorumla- +1 yıl
o da antiseptik ama ben denemedim. limon daha pratik geliyor bana nedense.
Sen güzel bir açıklama yapmişsin davet için teşekkürler lakin ekleyebilecek biseyim yok
11 Yorumla- +1 yıl
rica ederim.
Kultuk altı Tüylerini lazerle aldırtıp deriyi yaktırtsak ter kokusu bitermi başka yerlede terliyor ama kokmuyor
11 Yorumla- +1 yıl
çıkan ter temiz diye biliyorum. kokuya neden olan şey derideki hazır bekleyen mikroorganizmaların çıkan ter sayesinde daha hızlı üremesi diye biliyorum. yani ter kokmuyor aslında orada üreyen mikroorganizmalar aşırı ürediği için kokuya sebep oluyor.
- Güzellik & Bakım konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖnleme amaçlı birşeyler yazsaydın keşke neyse artık sağol
11 Yorumla- +1 yıl
önleyemezsin. önlersen yüksek ısıdan ölüm gerçekleşir. Terlemek bir ihtiyaç ve gerekli.
+1 yılTeşekkür ederiz bence yazsan 50 xper en az burada 4 xperle yetiyorsun aga :D :D
14 Yorumla- +1 yıl
aceleyle paylaştım soru hakkım vardı aman uğraşamam dedim şimdi :D bir de bence yazınca davet olayı var mı emin değilim. görüş gelmiyor bencelerde genelde.
- +1 yıl
bilmiyorum ki galiba yok :)
- +1 yıl
bence de yok :) site yönetimine duyrulur @KızlarSoruyor
- +1 yıl
umarım eklerler
+1 yılbence bu sorular değil bence kategorisinde yer almalıydı
11 Yorumla- +1 yıl
Bildiğimden emin değildim ama :D
- Güzellik & Bakım konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılusta okudumda bize bişey kalmamışki sen olayı açıklamışsın teşekürler
11 Yorumla- +1 yıl
işte bilmeyen bir çok insan var diye paylaştım. sebebini yazının başında yazdım zaten.
+1 yılUlan bir insan uyurken nasıl yerler hadi onu geçtim kar yağarken nasıl terler
12 Yorumla- +1 yıl
vücut sıcaklığını artıran bir sebep var demek ki. Hastalık esnasında da terliyor çünkü enfeksiyona sebep olan bakterilerle savaşıyor hücreler.
- +1 yıl
Hiç bir hastalığın yok babamdada var bende de oturduğum yerde bile terlerim bu yaz atleti cikarmama rağmen kollarimdan ter suyu akıyordu yere istanbuldaydim
+1 yılZaten kendin cevaplamissin bide beni davet etmissin 😂😂😂Diyecek bisi bulamiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
can sıkıntısı yazının başında yazdım :D davet için çaba sarfetmiyom :)
yaw çok uzun okumadım ama insanın vücudu vücuttaki kirli suyu dışarı atar diye biliyorum
11 Yorumla- +1 yıl
oku oku ilginç ama.
Valla deodorant candır benimkisi stick şeklinde hem doğal zarar vermiyor o yüzden sıkıntı yok :)))
12 Yorumla- +1 yıl
Yine de fazla emin olma sen.
+1 yılben spor yapınca boynumda sulr akmaya başlıyor sonratüm vücut...
11 Yorumla- +1 yıl
Gayet normal.
Güzellik & Bakım konusunda 18,4b cevap paylaştı. Dış ısının iç ısıyı aşması sonucu ve bedenin fazla hareket ederek kendi iç ısısını normalden fazla arttırdığı zaman terleme olur ısıyı dengelemek adına.. Yoksa baygınlık ve ölüm olabilir..
20 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 404 cevap paylaştı. peki bir şey sorayım mı kilo ile doğru orantılı mı terleme kilo azalırsa terlemede azalır mı?
12 Yorumla- +1 yıl
Evet. çünkü deri altındaki yağlar vücut ısısının artmasına neden olur. kilolu insanlar bu yüzden daha çok terlerler. Yağ dediğimiz madde ısı iletim katsayısı düşük bir maddedir yani ısıyı tutar.
Güzel yazmışsın ama günlük duş alan kıyafetleri mis gibi kokan biri kokmaz
12 Yorumla- +1 yıl
öyle bir kokar ki, bakteriler temiz kıyafet dinlemez. anında başlar üremeye terle birlikte.
terlemeyi vucuttaki siviyi bosaltma yonteminden saniyorum yanilmiyorumdur insallah amin
12 Yorumla- +1 yıl
vücuttaki fazla sıvı neden boşaltılma gereği duyulsun ki ter bezleriyle idrar dururken?
ter sıcak atılır ki hızla buharlaşsın ve ısı kaybetsin diye. buharlaşıp gaz haline dönüşen her madde ısı kaybederek soğur aklında bulunsun.
+1 yılbunu biliyorum da ben kışında terleyen azınlıklardan biriyim metabolizma ve hormonlarda sorun yokmuş gittiğim iki doktorda bunu dedi ama nedenini anlamadım :D
14 Yorumla- +1 yıl
benim erkek arkadasiminda oyle avucicleri ve ayaklari terliyo kisinda boyle surekli bu durumdan ben rahatsiz olmasamda o rahatsiz ama bence cok guzel onun avuclari terledikce bende koklaya koklaya opuyorum :)
- +1 yıl
@Kolali-celiiboom ay nasıl rahatsız olmuyorsun bir de seviyor :D aşk işte heralde
- +1 yıl
kurban olurim ben onun terine teninin kokusuna
- +1 yıl
@Kolali-celiiboom aman nazar değmesin :D bur da kem gözlü çok dikkat et :D
- Güzellik & Bakım konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılGenelde vücudumuzdaki toksinleri atmak için terleriz
11 Yorumla- +1 yıl
o da var işin içinde fakat asıl sebebi yazıda belirtildiği gibi ısıyı dengelemek.
abi ben bevletmeyi de böyle bilimsel açıklasam ona da pis değil dersin :) sen cuma namazı çıkışını andıran bir metrobüse bin de sonra terlemek pis bişey değil de bakıyım :))
10 YorumlaTerlemek çok hoş bir durum olmasa da normal bir vücut fonksiyonu… Terlemeden vücut normal ısısında olmayı başaramıyor, ciltteki sıvı ve mineral dengesi de sağlanamıyor.
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılOkumaya üşendim biladerim valla k. bakma :) Ter candır toksinleri atıoz diye biliyorum.. Çok fena terleyen biri olarak yılda bir veya 2 kez hasta olurum.. Bence bunu terlememe borçluyum... ŞŞş manşallah de ha :D
02 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle :D benim annem pek terlemez ve teri hiç kokmaz, hastalıktan hiç kurtulmuyor.
- +1 yıl
benim de pek kokmuyo la bak korkutma beni :D Eski kız arkadaşımın bir arkadaşı vardı kız hiç terleyemiyomuş dediğine göre kızın yüzünde böyle değişik gerilmeler falan vardı ve istediği gibi gülemiyodu da agacım.. terlemek çok iyi ama bazen çamur gibi oluyorum kendimden tiksiniyorum :D
Haber ettiğin ve bu güzel bilgilendirmen için teşekkür ederim konunu görmemiştim.
11 Yorumla- +1 yıl
ricalar.
Güzellik & Bakım konusunda 4,9b cevap paylaştı. Terlemek ile ilgili yorum yapmak bugunku gundemim arasinda yoktu, o yuzden bir sarki soyleyip cikiyorum.
"Ben tabii ki ben birtanem, ter icinde icim bileylenir."10 Yorumla
+1 yılbirden fazla nedeni var. vücudun tuz oranını dengeleme, sıcaklık derecesini kontrol altına alma, fazla sıvıyı dışarı atma, heyecanın etkisiyle bir takım hormonların hareketi gibi gibi
10 Yorumlagundelık zamanda deodorant kullanıyorum ama spora falan gıttıgımde aşırı terledıgım ıcın duş alana kadar ustume bır şey gıyıyorum ya da degıstırıyorum, dedıgın dogrdur gunumuzde ne onerılıyosa yanlıs cunku.
10 Yorumlabenim vücut su soğutmalı eminim ama bazıları hic terlemiyo onlar hava soğutmalı heralde 😂😂😂
11 Yorumla- +1 yıl
ahahaha
Soruyu sorup cevaplamışsın : )
Bu yazının üstüne ne diyelim ki : ))11 Yorumla- +1 yıl
yazının en başında sebebini belirttim ama.
Biyoloji dersini sevmiyorum ama sen zaten cevabını vermisin toksin atma.
30 Yorumla
+1 yılAntioksedanmidir Nedie Onu Atıyo Vicudtan Ben 1 Ay Banyo Yapmiyim Ne Bedenim Kokar Nede Afedersiniz kol Altim
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılBooo bir trrlemeye hikaye yazmidin. okuyamadim bile
20 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 5,3b cevap paylaştı. Valla bilmiyorum ben hobi olarak hep terlerım yaz kış farketmiyor doktora gittiğimde olur öyle dedi yolladı resmen iyi birşey dedi 😂
10 Yorumla
+1 yılvücut zaten yapısı gereği terlemek zorunda önemli olan kişisel bakımı yapmak ter kokusunu yok etmek
11 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 616 cevap paylaştı.
+1 yılOkurken icimden tam saçmalama diyordum kiii baktim doğrusunu yazmissin :)
16 Yorumla- +1 yıl
haha saol ya sen nerelisin :)
- +1 yıl
pardon kendi sorum zannettim ya :)
- +1 yıl
@TuranaDoğruX niye sordun?
- +1 yıl
@TuranaDoğruX :D sen ne sormuştun ki ona da cevap veriyim çok istemissin madem :P
- +1 yıl
ben bursa kızlariyla ilgili bir soru sordum birden senin yorumu gorunce ama olsun yinede güzel bir yorumdu :)
- +1 yıl
@TuranaDoğruX Teşekkürler :)
senin için ciddi ciddi okudum:D
güzel beyin yaktın bro10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 950 cevap paylaştı. Tişiklirlir sipirmin 🐣 Bugün de faydalı bilgilendik valla.
10 YorumlaNe kadar terlesem de, ter kokum yok çok şükür.
Ama belirttiğin gibi doğal yollarla çözüm en iyisi.10 Yorumla- Devamını Gör (161)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar