Dişi muhabbet kuşum yumurtluyor ne yapmalıyım?

Merhaba arkadaşlar. Kuşumun adı Payti. O daha doğmamışken annesi Boncuk vardı 3 yaşındaydı Boncuğu 4 aylıkkrn almıştık. Büyüyüp serpildi sonrada aşık oldu teyzemin erkek kuşuna. Teyzem tatile çıktığında bırakmıştı bize Hüsnüyü görmüş beğenmişlerdi birbirlerini bizde kıyamadık birleştirdik. İki muhabbet kuşu doğdu. Biri Payti diğeri yeşil. Yeşili teyzeme verdik Hüsnüyü aldığımız için. Sonra payti büyüdü annesiyle kavga etti babasını dövdü. Sonunda Boncuk Paytiyi evden attı. Paytiye ayrı kafes aldık. Bu seferde babasına sulanmıştı. Boncuk ve Hüsnüyü balkona koymuştuk hiç kaçma huyu yoktu boncuğun kaçmış yuvadan sanki hayattan bıkmış gibi. Hüsnü çok üzülmüştü geveze olan Hüsnü 3 gün boyunca ötmedi balkona koyunca cikliyordu bir defa. Haline cok üzülüyorduk çok buyuktu aşkları. 3. Günün akşamı Hüsnü kaçtı. Hüsnü çok kiloludur arkadaşlar yani nasıl kaçtı hiç bilmiyorum Boncuğu brlki çagirir diye koymuştuk balkona. Payti tek kaldı tabi 5 yıldır yanımda benim paytim. Annesinin mevzuları eski bayaa. Çok hırcın bir kuştur kafes dövüşü olsa mutlaka gönderirdim. Şimdide sıkıntı şu ki 1 yıldır sürekli yumurtluyor boş ama yumurtası. Erkek kuşta almıyoruz çunku dövüyor eve gelen kuşları kafasındaki tüyleri koparıyor hayvanların. Bana hiç birşey yapmıyor öpüyor sesimi duyunca kafesin kapısına çıkıp adeta bana cevap veriyor. Dudaklarımı kaşıyor falan. Yeni aldığım jako türü papağanı ben sevince papaganın yuvasına konup kocaman hayvana kafa tutuyor. Zor ayırıyorum. Hayat hikayesini anlattım evet özet geçmedim biliyorum. Ancak kaç kere yumurtlayamadı ben zorla doğum yaptırdım. Erkek bir kuş alcam ama beğenmiyor. Kuşcuya götürsem kendi seçer mi? Ejderha gibi kuş petshoptaki diğer muhabbet kuşlarını ısırır diye korkuyorum aynı kafese atıp kuş begendirmeyi dusuniyorum ama. Sizce bu yöntem işe yararmı? Yumurtalar dolu çıkarmı?
Dişi muhabbet kuşum yumurtluyor ne yapmalıyım?