Facebook anasayfada malum arkadaşlarımızın bir sürü resmini görüyoruz. Bazı resimler aile ya da tanıdıklarla oluyor, onlarda sorun yok tabi ama bazıları mesela hiç tanımadığınız iş arkadaşları, akrabaları, komşuları ile vs oluyor. Bunları beğenmek mi uygun, yoksa beğenmemek mi? Ben çok arada kalıyorum. Beğenince kendimi stalker gibi hissediyorum, beğenmezsem de ayıp olurmuş gibi geliyor. Siz ne yapıyorsunuz, sizce hangisi doğru?
Sevdiğin bir arkadaşının başkalarıyla olan fotoğrafını beğenmek uygun mu, ayıp mı?
Sanırım beğeni ayarını tutturmak lazım. Bazı arkadaşlarım ana sayfamı 7/24 dolduruyor. Öyle durumlarda en fazla 1-2 paylaşımı beğenip gerisine dokunmuyorum stalker gibi görünmemek için :D İçeriğe değil de paylaşımın çok eski olmamasına dikkat ediyorum bunun için:) Bir de fotoyu paylaşan biz olsak ne düşünürüz? Beğeneni stalker gibi görmüyosak, muhtemelen onlar da bizi öyle görmüyodur. "Niye fotomu beğenmiş?" diye soruyosak, o kişinin fotosunu beğenmeyelim :)
hic dusunmuyorum boyle seyleri.. karsi taraf ne dusunur diye derdim asla olmuyor. canimin istedigini begeniyor yorum yapiyorum canimin istemedigini es geciyorum.
Pek ayıp tarafı yok aslında, fotoğrafı paylaşan kişi biraz da bunun için paylaşmış oluyor. Stalk derecesinde ayıp diye düşündüğünüz, kişinin her fotoğrafına "beğen" diye çökmek. Bazıları hiçbir fotoğrafı kaçırmıyor ve paylaşan kişide bıraktığı intiba, "bu da beni takip ediyor heralde" düşüncesi oluyor.
Açıkçası umursamıyorum. Daha birkaç gün önce hiç tanımadığım üç kişinin olduğu ama sevdiğim saydığım bir insanın bulunduğu fotoğrafı beğendim. Aslında orada beğendiğim fotoğrafın kendisi değil, o karenin içindeki kişiydi. Yani, fuzuli kalabalığı değil özü beğeniyorum. O özün merkezindekini...
Sonuçta o resmi içindeki o kişinin varlıgı nedeniyle begenmiyormusunuz sayın admin hanım yani o resimde arkadaşınız var sizin amacınız onun resmini begenmek:)
En doğrusu benim gibi sosyal medya kullanmamak. Mis gibi ne etiketleyen var ne davet atan var ne fotoları beğenme beğenmeme ikilemeleri var hayat bana güzel :D
Artık aile kişi özeli kalmadı her şeyimizi paylaşır olduk yatak odamız kaldı bir Benim bura hariç bir paylaşım sitesi üyeliğim yok ben karşıyım saygılar admin teyze 😕
En İyi Cevaplar