Antalya mı Kocaeli mi? Her Açıdan. Parkları, okulları, havası, insanları, gökyüzüsü, pazarı, AVM'leri, Otonüsleri, çocukları, memurları,... Her ama her açıdan hangi şehir daha güzel? Nedenini de yazar misiniz?
Kocaeli 4 mevsim canlidir. Hayat ekonomi surekli canlidir. Antalya sezonluktur. Antalya sezonluk bir yer oldugu icin halk 9 aylik ekoomisini 3 ayda cikarmaya calisir bu sirada cok fena cukulursun. Kocaelide fiyatlar istikrarlidir. Zarar etmezsin. Kocaeli ayni zamanda sanayi sehridir. herkesin isi gucu vardir tatil yorelerinde ki gibi ipsiz sapsiz karakterlere cokta rastlamazsin. Tatil yoreleride vardir plajlari daglari sahilleri vs hafta sonu stresini cok eglenceli sekilde atabilirsin ama antalyada tek sey yapabilirsin. Tatil :) Kocaeli de egitim kultur merkezlerini fazlasiyla bulabilirsin yatirim her gecen gun artmaktadir. Ayrica bir simitcinin bile kazanci otelde ki seflerin kazancina denk geliyor. Yani kocaeli kazan antalya da harca:)
Antalya guzel simdi mukayesede elestirdim diye kotu diyemem. Orasida gayet guzel bir ilimiz :) ama hayata atilim olarar istatistiklere vs kocaeli ureten antalya tuketen bir sehir. Ucuzluk uretimin merkezinde pahalilik tuketimin merkezinde olur. Olsun ama ben antalyayida seviyorum. Su ergenler okula baslayip plajlari bosaltsinlar tatile gelecegim antalyaya:)
Antalya çok pahalı çok fazla il gezmedim, bir arkadaşımin ailesi 4 kişilik, 4.500 tl maaşla bile zor oluyor çocuklar daha ortaokulda bir de. Ama Şu an yaz sezonu ya, cok güzel geliyor.
Ben isim geregi satis pazarlama olarak direk piyasanin icerisindeyim. Ve butun sektorlerle calisiyoruz. Herkes kar pesinde. Alirkende satarkende. Kurus uzerinde ciddi pazarliklar yapiliyor. Halk isin final kisminda o yuzden hayat burda daha ucuz. Nakliye kira vs gibi giderleri yok cunku firmalarin. Umarim ucuzluk ulkemizin heryerine yayilir.
Antalya tabiiki Antalya gibi cennet gibi havası temiz ve doğal güzellikleri fazla ve muazzam bir yeri Kocaeli gibi her bir yanı beton yığınına dönmüş havası kirli asbest dolu bir fanusu andıran bir şehir olan Kocaeliyi Antalya ile kıyaslamak bilemedim şimdi bana pek mantıklı gelmedi açıkcası
Antik kentler, plajlar, havuzlar, olimpos, festivaller (altin portakal), expo yahu g20 bile burda toplandi. Dünyanın her yerinden insan akiyor hala kocaeli diyorsun. Hadi onu geçtim yilin 350 gunu güneşli.. ne dogalgaz ne ısınma sorunu neyse :d
Kocaeli'nde okudum, dönem dönem de Antalya'da yaşıyorum. Her koşulda Antalya ipi göğüsler. Çok da bir numarası olmayan, İstanbul'un gölgesinde kalmış bir şehir Kocaeli.
sessiz ve sakinliğiyle kafa dinlemek için Antalya. İstanbula yakınlığıyla Kocaeli. Kocaeli de cebeci kefken dikili oralarda kafa dinlemek için ideal yerlerdir. ama antalyanın da adı var. havası var.
Antalya gibi medeni bir turizm şehri varken Kocaelini tercih etmem.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kocaeli de geçti ömrüm imkan çok ama sevmiyorum. Aşağıda da yazdıkları gibi havası çok pis, yeri gelir tüpraştan pis kokular gelir, dilovası zaten kanser bölgesi. Antalya ya hiç gitmedim.
Katılıyorum, havası kirliymişmişte, sanayi şehriymişmişte... İstanbul'un havası da öyle. Ne fark varki saydiklari kusurlar İstanbul'la aynı. O zaman o şehirde kötü.
En İyi Cevaplar