Size çok yakın olan her şeyinizi açıkça paylaşabildiğiniz ona çok değer verdiğiniz herkesten üstün tuttuğunuz bir dostunuz var mı? Var ise onunla ne sıklıkla vakit geçiriyorsunuz?
Dostunuz var mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben yazayım da sen okursan.. iyi gününde herkesin herkes dostu olur kötü gününde kimse yanına bile yaklaşmaz orası amenna.. Ben o kadar hayatla barışık biriydim o kadar neşeli biriydim ki o zamanlarda da hiç dostum yoktu tek başımaydım ama hiç şikayetçi olmadım ailem var dedim ama onlara da hiç bir şeyimi anlatmazdım evde kötü bir şey olduğu zaman başlardım gülücük saçmaya etrafa normalde ciddi biriyim herkesle samimi olmam ama öyle soğuk biri de değilimdir yani ortamına göre değişir insanlar bana ne kadar samimiyse ben o kadar güler konuşurdum eğlenmeyi severdim eğlendirmeyi daha çok o yüzden kötü günlerde hep ailede evin direği pozisyonuna kendi kendimi getirirdim hep "şimdi sırası değil" cevabını hem söz hem bakış olarak aldım yine de olsun herkes gülmeli ne olursa olsun mantığındaydım ama bir süre sonra yoruldum yoruldum çünkü sağlam bir ailem olmadı hiç olmamış sonradan farkettim. Aile neymiş etrafıma baktığımda öğrendim meğerse ben çok uzakmışım o kelimeye sahip olamadım çabaladım çok hem de. Dosta ihtiyacım yoktu sadece babam var annem var kardeşim var diyebilmeyi isterdim sadece. tıpkı öksüz yetim bir çocuk gibi sanki bir lunaparkta kahkahaların ortasında kalmış gibi hissettim bir gün. O ben kendini çok seven hep özgüvenli az olsum tanıyanların neşeli olarak tanıdığını ben bana küstü o günden beridir en büyük düşmanım da dosrum da kendimim. Ve insanın adam gibi bir ailesi olmayınca hiç kimsesi olmuyor ne akrabası ne eşi dostu bunu da böyle günlerde en iyi anlıyorsunuz bayramlarda seyranlarda..
Sevdiğin değer verdiğin insan uzakta olunca onun daha çok değerini anlıyor insan onu ne kadar çok sevdiğini fark ediyor umarım yakın bir zamanda dostuna kavuşursun :D
gerek varmı? free takılcaksın. kimse moralını bozamıyacak kımse senı satmıyacak. onlara karsı bı sorumlulugun olmayacak. çok değer verceksın aynı sekılde o kadar değer görmıyeceksın bence gerek yok. senın en ıyı dostun kıtabındır.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçek dost moralini bozmaz zaten seni sen olduğun için sever senin düşüncelerine ve görüşlerine her zaman saygı duyar her ne olursa olsun senden sıkılmaz sana ihanet etmez seni değiştirmeye kalkmaz bence sen bu zamana kadar doğru bir dost edinemediğin için iyi gün dostlarını dost sanıp gerçek dostluğun tanımını unutmuşsun
hayır gercek dostuna ıhtıyacın olacak örnek verim. seneler sonra gece 3 te ona ıhtıyacın oldu. o esının koynunda rahatsız edebilcekmısın. ben söylim hayır. i zamandan sonra kendı hayatını kurdugu ıcın sana zaman ayırmayı bırakacak yeterı kadar değil cunku bı aılesı olacak cocukları esı ısı sorumlulukları. gercek dost senle ölüme kadar gelebilecek. kadıköye kadar değil. görüşlerime gercek dostumun değil herkesin saygı duyması gerekır ki duyarlar. benden sıkılması ıcın benım saçma salak hareketler yapmam lazımö yanı benım dostum olmayanlarda benen sıkılmaz. benı ben oldugum ıcın aılem sever kı buda bana yeter. bana ıhanet edebilmesı ıcın ona koz vermem lazım kımse durduk yere karsı tarafa ıhanet etmez. ve son olarak benım hayatımda hıc dostum olmadıkı yanı sızın dedınızz o seyden onun ıcın ıyı gun dostumda olmadı. dost senı eglenceye gotutrur genclerın dost anlayısı eglence huzun bundan ıbarettır. dostun senın elınden tutup ılerıye goturmez bı hedefın varsa sana yardımı dknmz
bir filozof diyor ki; beni korkutan düsmanlarim değil, dostlarim diyor, buradan su sonuc cikiyor dusmaninin darbesi seni yikmaz, ama ihanet? dostundan gelen? beyin göçü verirsin.
O şekilde yaşamaya devam ettiğinde belki kalbin kırılmaz ama bu hayattaki en önemli ders nedir? insan düşe kalka güçlenir olgunlaşır gerçek kimliğini acı çeke çeke bulursun bu senin yaptığın kötü sonuçlardan kaçmak ama aynı zamanda hayatında biriktireceğin yaşamaya değer güzel anıları da yok etmek
aslinda kotu sonuclardan kalkmam profilimi okursan eger; sık sık intihar ederim bu beni olgunlastirir ama insanlara karsi nefret duynak bu ayri bunun getirisi yanina yaklastirmamak ( korktugun icin degil)- yalnizca hazsizlik
Olsun üzülme :) benim de sadece 1 tane var doğru insanı bulabilmek çok zor yanlış insanlarla zaman kaybı yaşayacağına doğru insanı beklemek çok daha mantıklı :D
Evet, herşeyimi paylaşabildiğim beni hiç bırakmayan zor günümde de iyi günümde de yanımda olan herşeyimi açıkça paylaşabildiğim ve herkesten üstün tuttuğum Allah ım var 😊
Tek başına insanlara ihtiyaç duymadan kendi ayaklarının üzerinde durmak güzel ama dertlerine dertlenip sevincine katılıp sınırsızca eğlenmek çok daha güzel :)
En İyi Cevaplar