bir şeyler var ki çokça eksikliğini hissediyorum. arıyorum, araştırıyorum ama neyi?
psikoloji ve felsefe ile ilgilenmekten boğuluyorum.
psikoloji ve felsefe ile ilgilenmekten boğuluyorum.
"Bir şey noksandı, fakat bu neydi? Evden çıktıktan sonra bir şey unuttuğunu fark ederek duraklayan, fakat unuttuğunun ne olduğunu bir türlü bulamayarak hafızasını ve ceplerini araştıran, nihayet, ümidini kesince, aklı geride, ileri gitmek istemeyen adımlarla yoluna devam eden bir insan gibi üzüntülüydüm." -Kürk mantolu Madonna'dan
''nihayet ümidini kesince'' işte tam bu noktadayım ümidimi kesemem, yapamam ben istesemde birisi engelliyor sanki.
ben onu çoktan geride bıraktım. mutluluğu ilk olarak nesnelerde aradım, bulamadım insanlarda aramadım, ama bazı insanların yanında mutlu oldum fakat yalnız kalınca nefret ettim, aslında mutluluk bence insanın kimsenin umrunda olmadan kendi yolunda seyir halinde olması, ama huzursuzluk? bunu gidermek lazım mutluluğun üstündeki kara bulutları çözmek için, peki soruyorum: insanların her sorununu dert edinen, bu kadar cahiliye bir topluma bakıp laf anlatsanda anlamayacak olan boş gözlere bakmak, ne derece sağlıklı? neresinde huzur
Bir arkadaş var, kadın ama adı Cevahir, sürekli enerji dolu, hiçbir şeyden şikayeti yok, hâli pek iç açıcı değil, ama mutlu minnacık dünyasında, kendi halinde ve saire... Ona bakıyorum, bakıyorum çozemiyordum. Sonra dusundum, dusundum hayattan pek bir beklentisi yok, kimseden de yok. Oluruna bırakmış herşeyi, yapabildiği kadar yapıyor, kendi garip dünyasıyla barışık. Tuhaf, ama kadın memnun ya. Hiç kimse bizi anlasin veya niye bu insanlar şu şu gerçekleri görmüyor diye boş beklentilere girmeyelim bence... Herkes kendince hayatı çözmüş, herkesin kendi bildiği ve doğruları var tabi... Aradığımız şey belki de beklentilerimizin istediğimiz gibi çıkması veya çıkmaması?
ben sorguladıkça insanları çoğalıyorum çoğaldıkça boğuluyorum, kurtulmak isteyen yok ama bu durumu lehime çevirip huzuru istiyorum
iki harfli bişey olabilir mi?
evet. bunu düşünüyorum artık hocaya mı gideyim diye düşünüyorum.
2 harfli şeyi çekmiyorum bahsettiğim şey 3 harfli.
ah be abim. biraz daha anlasan keşke beni
sen varol abim. yeter o bana.
Cevap
0Cevap
Seninle aydı durumdayım. Naptin ne aradığını bulabildin mi? ya da eksik parçayı. Hocaya falan gittin mi ya da .
Dinle alakalı birşeyde mi boşluktasın
5 vakit kılıyorum. fakat aradığım şey dinden bir şey değil, hayatla ilgili bir şey doyamıyorum
Ben felsefeyi sevmem komik şeyler okusana hoşuna gidebilir
bir filozof der ki: gün içinde yüzünü kımıldatıp tebessüm ettirecek bir şey yaşamadıysan o gün, yaşanılmış kayda değer bir gün değildir. gülmeye çalışıyorum. ama zorunlu olarak. yoksa ciddi birisiyim
Az uzaklaş bu şeyleri araştırma ben tebessüm ederim de ettiririmde sende biraz gevşe ciddi olmak çok sıkıcı sorumsuz olmaya çalış az 😊
sorumsuzum zaten herkesi terk ediyorum artık yavaş yavaş, elimde bir şey kaldığıda yok. ne yapacağım emin değilim, doğru düşünüyorum ama doğru kararlar veremiyorum
Bir psikoloğa danışabilirsin fazla doyumsuz ve karasız kalmışsın biraz heyecan yaşa şu adranalin dolu sporlara başla ya da bir karate kursuna hobilerini değiştir hayatını biraz değiştir bakalım nasıl olacak veya aşık ol😊
aşık ol derken sipariş mi vermeliyim, evet mümkün. ama bu sefer karşı tarafı üzerim
Zamana bırak sipariş verme😀 Ama psikolog şart😁
psikoloğa gitmem. psikolojim bozuk değil
Ama çok boşluktasın ya yeni hobiler edin ve araştırmaktan uzaklaş ya da psikoloğa git
bunu istemiyorumki arkadaşım
Ne istiyorsun bişey de madem😁
şu an mutluyum az önce tuvaletimi yaptım geldim belkide sıkıntı buymuş:d kim bilebilir..
Bak kendinle biraz dalga geçtin 😂 👏🏻
yaşını düzeltmekten başla belki bişeyler olur
şu artık yeter. kalıplaşmış kelimelere takılmayan artık delirtmeyin beni. yaş-ırk-cinsiyet yeter artık fiziksel veya kalıplaşmış kağıt üzerindeki rakam veya belirli bir şeyi temsil eden şeylere takılmayın. artık düşünün, idrak edin aklınızı kullanın.
ooooo :D yavaş gel. senin halin kötü espriyi bile kaldıramayan bir beyin, haline şaşırma bu durumda
espri değil. ciddiyeti seviyorum üstelik espri yapılacak bir durum yok ortada. yaşım 98 olsaydı eğer, ne olarak yaklaşacaktık? fark eder mi? önemli olan et parçasının ardında ki değil mi
ay tamam naparsan yap, insandan soğutan soğuk nevaleler
karanlığa söveceğine mum yak.
hahah :D soruyu soran ben değilim
mumum yok
git al bakkaldan
sahi bakkal dan mı alınır mum?
annene söyle o bulur, hem bilir nerden alacağını
annemle yemek hariç polemiğe girmiyorum.
:D :D tamam
Derdi yok dert geziyor gibi
arıyorum. bulamıyorum. çıldırıyorum
amaç edin
işte o amaç önemli hayatım dönüm noktası geçirmedim hala
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar