- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yıl1- Kitap okuyun...
https://www.youtube.com/watch?v=rbL-7SKeB6E
2- Farklı türlerde müzik dinleyin, yeni şarkı ve müzikleri keşfetmek için elinizden gelen her şeyi yapın.
3- Müzik dinlerken tınılara yoğunlaşın ve notaları içinizde hissedin...
4- Çizin ne çizdiğiniz önemli değil sadece çizin.
5- Renkli olarak (yağlı boya, sulu boya veya pastel) boyamalar yapın.
6- Yine farklı türlerde pek çok film, dizi izleyin.
7- Yerli ve yabancı sanatçıların tablolarını inceleyin.
8- Çizgi film, anime ve türevlerini izleyin.
9- Bilgisayar oyunlarının Sinematik tanıtım videoları olur. Mesela ben bunları izlemeyi çok severim. Çoğu, hayal gücü için iyi bir yakıt sağlar. Örneğin:
10- Ve son olarak tüm bu maddeleri yaparken düşünün, kafanızda kurun, bozun, tekrar birleştirin ve kendi hayallerinizi yaratın!10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖnce bir düşün ne istiyorsun, sonra bu düşünce sırasında kabataslak bunu tasarla. Ardından sıra hayal gücüne geliyor, eğer kontrol etmeyi başarırsan onu bilinç altındaki gibi bir şekle sokabilir ve tam düşündüğün gibi çalışır.
13 Yorumla- +1 yıl
Bir örnekle daha net açıklarsanız sevinirim🙂
- +1 yıl
Bir araba düşün, nasıl bir araba olsun uçabilsin bu örneğin.
Önce kabataslak bir araba hayal et etrafından, sonra bunu kendine göre dizayn et değiştir hoşuna gitmeyen yerleri. Sonra uçak gibi kanatları sayesinde uçuyor olsun, kanatları en ideal biçimde yerleştirmeye çalış. Bunu yaptıysan uçurması kolay 🙂
Hayal gücünde etrafında var olan şeyleri kullanabilirsin geliştirirken, sıfırdan bir şey tasarlamaktansa olanı düzenlemek her zaman başlangıçta kolaydır. - +1 yıl
Ben bunu yapmayı çok seviyorum 👍😂! Ben bu şekilde okula başlamadan önce de hep hayal ediyordum hatta bir kısmını gerçekleştirip -maket yaparak vs- oynuyordum. Okula başlayınca da hep yaptım ve ortaokuldan sonra bu tasarlandığımiz icatlarin fikirleriyle ilgilendikleri zaman fikirlerini hep sundum. Ama ciddiye almadilar :(
Örnekle açıklayınca daha iyi oldu :D
Hayal gücünü geliştirmenin tek yolu hayal etmek ve sinirlandirmamak kendini. Resim yapmakta hayal gücünü geliştirir illa somut bir şekilde destekleyeyim diyorsan. Bir çok bilim adamı aynı zamanda resim sanatınıda icra etmiştir. Zamanla zamanla gelişir daha iyi olur. Birde aman yatmadan hayal kur , hayal kur, hayal kur.
05 Yorumla- +1 yıl
4 senedir resim yapıyorum, karakalemden renkliye geçtim ve şimdi de sulu boya, keceli boyaya da geçmek istiyorum. Fakat resimde çok başarılı insanlar hep başlangıç olarak birkaç yıl bakarak resim çizerler ve bunu ilerletebilen hayal günündekileri çizmeye başlıyor. Ben de bakarak cizebiliyorum. Kafamda kurgadigim o kadar çok şey var ki.. beyninde onların resmini cizebiliyorum hatta edebiyatla hiç ilgili olmamama rağmen betimleyerek dusunduklerimi aktarabilirim ama kafamdakileri cizemiyorum, basarili olmuyor
- +1 yıl
Neden olmuyor kafandakileri cizemeyişin. Yani bir şey hayal edip cizemiyor musun?
Kolaj çalismasi olarak önce kağıda dök sonra kagida aktardığıni bakarak resme. geriye kalan ayrıntılarda resim üstünde tamamla. Mesela hiç objesiz çizim yaptın mi?
Gelişi güzel resimler anlamsız felan? - +1 yıl
Okulda birçok proje yaptım, kurguladigim ürünleri ayrıntısına kadar kafamda çok güzel çiziyorum. Ama daha sonra kağıda aktarmam gerekiyor ve çizerken 3d olmuyor, orantili durmuyor, kafamdakini yansıtmıyorum
- +1 yıl
Evet, biraz fazla takintiliyim ve en iyisi için uğraşıyorum ama en iyi olmazsa mükemmel olmazsa uzulmem de.
Benim hayal gucum baya iyidir bisey yapmiyorum ozel olarak. Ama arada bir ela cizgu film izlerken bende yanina gecip izliyorum. Ve yaptigim en onemli sey disaridayken insanlari inceliyorum, yuruyusleri oturuslari giyimleri yemek yeme bicimleri koşmalari falan. Sınavda imgeselden iyi yapmistim bu yuzden
04 Yorumla- +1 yıl
İnsanları izlemek, insanin hayal gücünü nasıl geliştirir, hic anlamadim. Ben hep kendimi bildim bileli yolda yürürken hep insanları inceliyorum her türlü. Hatta farkında bile olmuyorum bazen, alismisim. Hayal gücümün de çok kuvvetli olduğunu insanlar hemen fark ediyor. Bunu dalgasına değil, normal bir şekilde söylüyorlar. Ama dışarı izlemek ne alaka?
- +1 yıl
Ama bunun da hayal gücüyle alakası yok ki..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
+1 yılKitap okumak iyi bir yöntem. Evet düşünmekte öyle ama gündelik sorunları değil. Örneğin yaşadığın somut sorunlardan soyut şeyler düşün. Neden-sonuç ilişkisi kurmaya çalış. Birde ders çalışırken özellikle ezber konusunda hafızandan harika şeyler çıkar. Hayali odalar kur içine ezberleyeceğin konulardan koy örneğin bir haritaya göre.. Ya da hayvanlar üzerinden bağdaştır bazı şeyleri. Belkide bunlar hayal gücünün sonuçlarıdır. Ama dediğim gibi kitap oku sindirerek anlayarak. Her anını hayal ederek.
10 YorumlaDiğer konusunda 3b cevap paylaştı. Aynen çizgi film ve bilimkurgu filmleri izle ama kendini vererek izle çocuk ve bilimkurgu kitapları oku ama hayal dünyanda canlandırarak oku brokoli, ananas ve çikolata bolca tüket..
12 Yorumla- +1 yıl
Özellikle çikolata sanırım. Ben adrenalini cook seven bir insanım :D O yüzden kalp çarpıntısı, heyecan çok hoşuma gider. Ve kendimi buna fazlasıyla inandirarak kahve içiyorum ve içerken hayal gücümu kullanip, mutlu oluyorum. Tuhaf ama benim için bu da etkili :D
+1 yılYanimdaki insanin yedigi pilavin canlanip sarildiklarini dans ederek gökyüzüne yükseldigini falan hayal ediyorum ama ekstra bir sey yapmadim bu zamana kadar
113 Yorumla- +1 yıl
😂onu ben de yapıyorum. Mesela şarkı dinlerken -klibini hiç işlemediğim bir sarki- gözümde öyle şeyler canlandırıyorum ki, çok tuhaf bir klip oluyor. Mesela kaç sene önce biyoloji dersinde hoca;denize atılan migren ilaclarindan depresyon ilaçlarına kadar atılan ilaçların balıkları oldurdugunden bahsediyor. Benim o an gözümde ilaçların yan etkilerini gören kaşınan, unutkan, panik ataklar geciren balıklar canlanıyor ve istemsizce guluyorum😂 Sonra tabi bir grup insanın dikkatini çekiyor🙄
- +1 yıl
Ruh ikizim falan olabilir misin?
- +1 yıl
Sen bu iște nirvanasın artık, diyecek bir sey bulamadim 😂
- +1 yıl
😂😂teşekkür ederim :) Size birşey sorabilir miyim?
- +1 yıl
Evet tabikide buyrun
- +1 yıl
Rüyalariniz genelde nasıldır? Günlük yaşamınızda ki basit şeyler mi, korku, fantastik şeyler mi? Yoksa ruyalarinizi çoğunlukla hatırlamaz misiniz?
- +1 yıl
Hepsinden biraz biraz diyebilirim. Ama basit rüya gördügüm cok az oluyor. Rüya basit bile baslasa illa absürt bir sey oluyor rüyamda. Bazı bazı hiç hatırlamıyorum, karıșık yani
- +1 yıl
Benim yaklaşık 1 sene öncesine kadar rüyalarım hep çok yaratıcı oldu. Günde 8-10 tane birbirinden eğlenceli rüyalar görüp hepsini çok net hatırlıyordum. Genellikle rüyalarında ucuyordum, sevimli canavarlarla dünyayı kurtardığım da oluyordu😂😂, farklı evrelerde falan görüyordum kendimi. Hiç normal rüya gormuyordum. Sırf o rüyalari daha fazla görmek için daha fazla uyuyordum :D Ve o zamana kadar hep çok pozitif, mutlu ve hayal gücümü daha fazla kullanabildiğim düşünüyorum. Sonra 1 sene bir ilaç kullandım ve yan etkileri çok ağırdı. Mutlu ya da mutsuz değil, notr oluyor kullanan :D O sürecin hayal gücümu kullanmamı engellediğini ve pozitif enerjimi aldığını düşünüyorum. O yüzden sordum size;acaba ruyalarimiz bilinç altına gore sekillendigine gore bunun kişilikle etkisi nasıldır, diye marak ettim
- +1 yıl
Ya çok güzel oluyorda, bazen cok yorucu rüyalar oluyor
- +1 yıl
Yorucu rüyalar?
- +1 yıl
Ya ben bazi günler cok yogun rüyalar görüyorum, sonra hatirlamiyorum ama uyandigimda sanki rüyayi yasamis gibi yorgun oluyorum
- +1 yıl
O çok değişikmis, hic duymadım
- +1 yıl
Bana özgü bir durum bu da 😂😂
Diğer konusunda 404 cevap paylaştı. kitap oku, film izle vs. vs. klasikleri geçelim..
-kitap yazmak
-resim çizmek
-graffiti (biraz riskli)
-kelime hazneni geliştir
-3d modelleme yapmak (reel+sanal)
kitap önerisi istersen LotR'u oku :) J. R. R. Tolkien usta hayal gücünü ebesini şaapmış en çok Silmarillion'u okumanı öneririm03 Yorumla- +1 yıl
Resim çiziyorum fakat bakarak cizebiliyorum. Bu çok kotu!.. Halbuki resimde 4. senem bitmek üzere. Bir resme bakmadan resim çözebilecek kadar ilerleyemedim. Oysa ki haylimdekileri cizebilsem ne eserler çıkar 8)
- +1 yıl
3d modelleme de yapıyorum. Nasıl modellemeler yaparsam daha çok hayal gücümu kullanirim?
+1 yılBu hangi anlamda olduguna göre degisir ilgi alanın ve yapmak istediklerinle alakalı bir konu başlıgı versen daha net ve dogru bir cevap alırsın
07 Yorumla- +1 yıl
Her alanda hayal gücümu fazlasıyla kullanmak istiyorum. Günlük hayatta ne varsa.. Bu benim isu içmek gibi sıradan bir durum olsun isterim
- +1 yıl
Kelime haznenin zenginligi kirdugun cümlelerin kalite ve amlatım gücüne etki edecektir hic bir anlamda tek taraflò degilde her fraksiyon ve her sesi dinlemeli ve bilgi sahibi olmayı denemelisin ama sana ufak bir tavsiye bir seye odaklanmak basarı bazında sana sonuc verir ama herseyde basarılı olmak sonu hüsran ve hayal kurmaktan vazgececegin bir duruma düsürür
- +1 yıl
Herşeyde başarılı olmayı yanlış ya da daha az etkili mi buluyorsunuz?
- +1 yıl
Bunu sadece insanın bastıramadıgı bir ego olarak algılıyorum.
Basarı üzerinde etüd va zaman ister bazende belli bir olgunluk bu yüzden cok fazla seye aynı anda konsantre olmak biraz zor. - +1 yıl
Zaten asıl bunu başarabilen insanlar ustun zekalı değil mi? Bence önemli olan bunu başarabilmek
- +1 yıl
Banantek bir örnek verirmisin bu konuyla alakalı?
- +1 yıl
Müslüman bilim adamlarınin başarı alanlarına bakıldığında en az 7 farklve önemli alanlarda üstün başarılar sergilerler ve doneminin dünyada en iyi, basarili bilim insanı olmuşlardir
ben genelde bilim kurgu izlerim bide özellikle zamanda yolculukla alakalı olan filmleri gerçekten hayal gücünü zorluyor
05 Yorumla- +1 yıl
Adı ne o filmin?
- +1 yıl
Bu filmleri aklımda bulundurayim 👍
- +1 yıl
Onunla başlayabilirim o zaman :D Yalnız çok kötü bir durum ama film vs izlerken coook sıkılıyorum🙄 İngilizcemi gelistirmek için yabancı diziye başlıyorum ama bir yere oturup bağlı kalmak o kadar benden uzak ki, 40 dklik bolumu 2 set halinde zor bitiriyorum. Dikkat eksikliği var fazlasıyla, oturup dikkatimi veremiyorum kucagimdaki leptopu sağa sola sallayan sallaya başım falan agriyor 😅 Tel bile çok uzun sure kullanamıyorum, kullansam da onunla meşgul etmem gerekiyor
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kitap oku denemeler yazılar falan yaz hatta günlük tut aklında senaryolar hayaller bir şey canlandır değişik ilginç şeyleri araştır ne bileyim bir sürü şey var aslında
03 Yorumla- +1 yıl
Fantastik, dunya dışı makaleler yazabilirim🤔
- +1 yıl
Ben kendi kendime makale denemeleri yapmaktan bahsetmistim :)
neye karşı ilgin var ne yapamaktan hoşlanıtorsan ona yönel senin hayal gücün ona çalışıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Hobilerimle daha fazla vakit geçirmek iyi olabilir👍
+1 yılBol bol kitap oku
Sosyal medya hesaplarında beğendiğin ressamları/ fotoğrafçıları takip et01 Yorumla- +1 yıl
Sosyal medya kullanmıyorum ama zaten resim yapıyorum ve bunları netten takip de ediyorum
Bunları da yap sanat, kitap dergi eğitici makaleler eğlenceli soyut şeyler hayal gücünü geliştirir👍🏻
00 YorumlaDiğer konusunda 580 cevap paylaştı. beyin vücut fonksiyonu, eğitilerek yapılabilecek bişey değil
01 Yorumla- +1 yıl
Var olan hayal gücümü nasıl kullanabilirim, diye sorucaltim aslında
Herkesin hayal gücü vardır ama bunu kimisi resme dökerek çıkarır ve tavsiye de ederim
04 Yorumla- +1 yıl
Resim yapıyorum zaten ama ben bakarak cizebiliyorum. Zaten profesyonel bir şekilde resim yapan insanlar hep başlangıç noktası olarak senelerce bakarak çizerler. Bakmadan resim cizemiyorum yoksa zaten hayalindeki o muhteşem şeyleri kağıda dokmustum😌
- +1 yıl
İsmimiz aynıymış😱 Nadir kullanılan bir isim olunca, kendi ismimi duymak güzel oldu :)
- +1 yıl
Burda ismimi sorduklarında söyleyince yalan soyledigimi falan sanıyorlar 😂 Hatta bazen ismimin anlamını açıklayan siteyi link atıyorum 😅
+1 yılHer zaman en iyisi mükemmelin peşinden koş hayal gücü genişleyecek...
10 YorumlaHepsini yaptum arti resim ciz
12 Yorumla- +1 yıl
Resim çiziyorum fakat bakarak cizebiliyorum. Bu çok kotu!.. Halbuki resimde 4. senem bitmek üzere. Bir resme bakmadan resim çözebilecek kadar ilerleyemedim. Oysa ki haylimdekileri cizebilsem ne eserler çıkar 8)
Diğer konusunda 318 cevap paylaştı. fantastik filmler izle
10 Yorumla
+1 yılKitap okumak, düşünmek ve insan gözlemlemek
06 Yorumla- +1 yıl
İnsan gözlemlek, her insanların olduğu ortamda yaptığım birşey. Peki bunun hayal gücüne etkisi nasıl olur?
- +1 yıl
Kitap okumak daha fazla düşünceye iter seni düşünmek ise insanın en kolay yapacağı şeydir ama insanın sahip olduğu en önemli şeydir düşlersin her şeyi hayal gücü için sürekli olasılık hesaplar bir olay hakkındaki tüm olabilicek ihtimalleri tararsın insan gözlemlemek ise bana göre en önemlisi hayal gücü ile bir şeyler düşlemek bir yere kadar daha sonrasında bu hayallerin içine insan doldurulması gerekir canlılık için insan gözleminden kazandığın karakter tipler burda seni daha üst seviyelere ulaştırır
- +1 yıl
👍👍tavsiyelerinizi dikkate alıyorum :)
- +1 yıl
Son olarak şunları da ekleyeyim dizi ve filmler türü ne olursa olsun bir şeyler katar her zaman
- +1 yıl
çok kötü bir durum ama film vs izlerken coook sıkılıyorum🙄 İngilizcemi gelistirmek için yabancı diziye başlıyorum ama bir yere oturup bağlı kalmak o kadar benden uzak ki, 40 dklik bolumu 2 set halinde zor bitiriyorum. Dikkat eksikliği var fazlasıyla, oturup dikkatimi veremiyorum kucagimdaki leptopu sağa sola sallayan sallaya başım falan agriyor Tel bile çok uzun sure kullanamıyorum, kullansam da onunla meşgul etmem gerekiyor😅
- +1 yıl
O halde zorlama bir kaç aktivite öneriyim karşına çıkan herşeyi öğrenmeye çalış öğrenebildiğin kadarıyla bir de bol bol gözlerini kapat ve kendi evrenini yaratmaya çalış kendi fizik kurallarını belirle o evren de
- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence çıkıp biraz insanları izlemek gerekiyor
13 Yorumla- +1 yıl
İnsanları izlemek, insanin hayal gücünü nasıl geliştirir, hic anlamadim. Ben hep kendimi bildim bileli yolda yürürken hep insanları inceliyorum her türlü. Hatta farkında bile olmuyorum bazen, alismisim. Hayal gücümün de çok kuvvetli olduğunu insanlar hemen fark ediyor. Bunu dalgasına değil, normal bir şekilde söylüyorlar. Ama dışarı izlemek ne alaka?
- +1 yıl
Akıl veriyon istemiyo bu nası bir iş çözemedim tamam söylemedim say
- +1 yıl
Bunun hayal gücüyle bağıntısıni çözemedim, onu sordum :/
+1 yılGüncelleme yapman gerekir 😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani?
Kitap okumak, belgesel izlemek vs..
03 Yorumla- +1 yıl
Ne tür kitaplar? Belgeseller insanın hayal gücünü niye canlandırsin ki?
- +1 yıl
Belgeselde bilgiler veriliyor, sahsen bu benim hayal gücümü çok da canlandirmiyor. Ama mesela kitabımın üstünde yürüyen küçük böceğe şaşkınlık ve hayranlıkla bakarak gözümü açıp, o böcek hakkında şeyler dusunup hayal ediyorum bu benim çok daha fazla hayal gücümu canlandırıyor. İkisi farklı bence
Kitap oku ablacım kitap ve hayal kur
09 Yorumla- +1 yıl
Ne tür kitap?
- +1 yıl
Macera ve polisiye romanları haricinde bütün kitaplar bir şeyler katacaktır sana ve gelişmeni sağlayacaktır. Hayal gücü için de daha çok felsefi düşünce ve edebi romanlar işe yarayacaktır. Bu tarz kitapları okuduktan sonra da yapman gereken hayal kurmak.
Mesela bilime mi ilgi duyuyorsun. Kendini çok önemli bir buluş yapmış insanlığa yararlı bir buluş yapmış ve nobel ödülünü almaya giderken hayal et mesela. Herkesin seni ayakta alkışladığını düşün ve öldükten sonra bile buluşlarınla hatırlanacağını.
Ya da bir çocuğa mı aşıksın. Onunla kendini bir adada hayal et ikinizi baş başa ve devamını da söylemeyeyim artık ne yapmak istiyorsan yap o çocukla adada. İstediğin gibi hayalini kurmakta özgürsün.
Bunlar alakasız gibi görünse de inan bana hayal gücünü geliştirecek ve hayal kurmanın tadını bir kez aldığın zaman bir daha bırakamayacaksın. - +1 yıl
Ben aşk romanları okumanın insanlara hiçbir artisi olmayacağıni dusunuyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
İlk bahsettiğiniz hayali gün içinde kaç defa hayal ediyorum 8) Ve biliyorum ki bunun için hayal gücümu çok iyi kullanmam gerekiyor. Bunların yanında bilgi birikimi elde etmem gerek vs biliyorum. Ama şimdi hayal gücüm için ne yapmalıyım, onu araştırıyorum🤔 - +1 yıl
Aşk romanları dediğin şeylerin edebi bir yönü vardır. Yani sanatsal bir değer taşır. Aşkla ilgili ya da aşık olduğu kişi ile ilgili özellikleri farklı açılardan yorumlar. Örneğin sallıyorum şu anda: ''burnuma geldi saçlarının o eşsiz kokusu rüzgarda savrulurken...'' gibi betimlemeler. Bunların estetik ve sanatsal bir yönü vardır ve insanın ruhunu besler. Betimleme demek zaten hayalinde canlandırmak demektir. Yazar bunu anlatırken sende bunu hayal edersin kafanda canlandırırsın. Hayal gücünün gelişeceğinden eminim.
- +1 yıl
Mantıklı🤔Ama ben edebiyattan ve okumaktan nefret ederim. Bunu yenmek için gerçekten uğraşıyorum ama hâlâ bilim, uzayla ilgili ansiklopediler okumaktan başka birşey yapamıyorum. Belki zamanla onu da geliştiririm
- +1 yıl
Edebiyatın tadını hiç almamışsın belli ki. Bilim ve sanat birbirinden ayrı düşünülemez ikisi de çok önemli değerlerdir. Bilimle ilgilenip de sanatla ilgilenmemen çok üzücü. Bende çok severim bilimi özellikle de fizik ve astronomiyi. Yalnızca ansiklopedi okuma normal kitapları da oku.
Evrenin Zarafetini önereyim sana süper sicim teorisini çok basit bir dille anlatıyor tarihsel gelişimini, Görelilik ve Kuantum kuramlarının birbirine neden uymadığını daha sonra ikisinin nasıl birbirine uyumlu hale geldiğini hepsinden bahsediyor. - +1 yıl
Sanatla ilgileniyorum, resimle ilgileniyorum. Nasibini almamissin falan diyorsun da ben disleksiyim. Bu kadar kitap okuyabilmek bile benim için büyük bir başarı :D İnsanlik için küçük, ama benim için büyük bir başarı 🤗
- +1 yıl
Sorun değil, ozur dilemene gerek yok. Ben yanlış anlamisim, pardon :)
+1 yılÇok kitap oku asiri video izle
01 Yorumla- +1 yıl
Ne tür video? Mesela makyaj videoları izlemek, hayal gücü geliştirmez sanırım 😂
- Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılKitaap oku okudukca hayalini kur
04 Yorumla- +1 yıl
Ne tür okuyayim? Ben ansiklopedi okuyorum, o olur mu 😂?
- +1 yıl
Olmaz :D bilim kurgu oku
- +1 yıl
Okuduğum ansiklopediler de bilim, uzay ansiklopedileri :/
- +1 yıl
senn kafana bagli yani hepsi :)
Hayal dünyasında kalarak
05 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani😳? Kafamdaki oluşturduğum o dünyada kalarak çevreyi mi kesfedeyim?🤔
- +1 yıl
Senin için icat ettigim kanatlari isinliyorum 8) onunla gel 😎😎
- +1 yıl