Uzun yıllardır aklıma takılan bir soruydu bu. Hep araştırdım, mantıklı bir cevap bulmaya çalıştım. Birçok kitap karıştırdım ve 'Tanrı sana küsmedi...' adlı kitapta buldum cevaplarımı. Bir zamanlar ateisttim. Ve Tanrı'nın varlığına ve aradığım soruların cevaplarına bu kitaptan ulaştım. Lütfen yazıların hepsini okuyun. Emin olun çok yardımcı olacak.
Burada yazanlar biraz beni tarif ediyordu.
Okuduğunuz için teşekkürler. Dipnot:Tanrı Sana Küsmedi,118-119-120-121. Sayfalar
Yusuf Özkan Özburun'un kitapları güzeldir. Bir ikincisi araştırmak güzeldir. Direkt "Tanrı yoktur" diyenlerin geneli nefislerini tatmin etmek ve günahlara daha kolay bulaşmak için bunu seçiyorlar. Nedeni ise kültürel veya çevreden gelen bir inanca sahip olmalarıdır. "Tanrı varsa neden zulüm var", "Tanrı neden kötü insanlarla savaşmıyor" gibi saçma sapan sorularla zihinlerini bulandırıyorlar. Oysa Allah'ın insanı neden yarattığı ve ne istediğini araştırsalar azıcık bu tip kaygılarından kurtulacak ve inkara gitmeye gerek duymayacaklardır.
Ben de başlarda öyleydim. Sonra aklımdaki cevapsız sorulardan delirmeye başlayacağımı düşündüğüm için daha fazla araştırmaya karar verdim. Ve bu kitabı buldum. Gerçekten güzel yazılmış. Görüş için teşekkürler 😊
Cevapsız soru yoktur aslında. Sadece "cevapsızlığı" akla getirmeme isteği vardır. İnsan araştırınca gerçekleri daha rahat anlayabiliyor. Said Havva'nın "Allah'a inanmak" kitabı da bu durumu bilimsel olarak çok net şekilde açıklıyor. Tavsiye ederim :) Ben teşekkür ederim.
Ne tarafa bakarsan bak çözülemeyecek sorular var zaten. Dinlere olan tepkim içinin, efsanelerle, saçmalıklarla ve korkutmayla dolu olması. Çelişkiler de cabası. Bunları görüp görüp kıvıra kıvıra yorumlayanlara deli oluyorum.
Adama sokuyorum sokuyorum lafları.. Popo oluyor gidiyor. Sonra arkadaşlarını alıp geri geliyor tekrar başlıyorlar laf atmaya (genelde küfür). Onları da savuşturuyorum, gidiyolar. bir zaman sonra çoğalarak geri geliyorlar :D
Senin ateizm anlayışın farklıymış demekki. Yazar zaten yapmacık kişinin teki. Ramazan programında yol masrafını bile isteyen bir insanın bu denli Tanrı aşkını sömürü için kullandığını düşünüyorum.
İnsan kalbinin mutmain olması için sorgulaması gerekir. Herkesin olaylara bakış açısı aynı olmak zorunda olmadığı gibi, sorgulamadan doğruyu bulduğunu düşünmek son derece aptalca dır.
Allah'ın varlığını sorgulamak, varlığına inanamamak için bir bahane değil, insanın kendi düşünce ve felsefene mantıklı bir ispat sunmak istemesidir.
Tanrı diye bişey yoktur Allah vardır ve ikisi çok ayrı kavramlardır. şöyle ki tarih boyunca tanrılar ilahlar yaratıcılar kelimeleri kullanılmıştır ama hiçbir yerde Allahlar kelimesine rastlayamazsın bu yüzdendir ki tanrı kelimesiyle Allahı bir kefeye koyamazsın
İnandığın şeyin ne olduğunu bile bilmiyorsun. Allah ve tanrı aynı şeydir. Başka yerde allahlar diye bir şey göremezsin çünkü başka toplumların dilinde allah diye bir şey yok. Başka inançla yaşayanların inandıkları tanrı da onların allahıdır. Allaha inanıyorsan, tanrı dedin diye sana küsüp cehennemde oynamaz senle merak etme, kasma bu kadar.
bende diyorum ki herkese hitap edilen tanrıdır insanlar kendi yaptıkları putlara tanrı diyip tapmışlardır ineklere tanrı diyip tapılmıştır bilmem falancaya tanrı diyip tapılmıştır tanrı geçmişten günümüze her şekilde kullanıldığı doğru bir kavram değildir adamın tanrısı kendinin yapmış olduğu bir put ona tapıyo hadi gel de o tanrı bu tanrı de? diyemezsin o yüzden tanrıyla Allah iki farklı kavramdır ve asla bir tutulamaz
Senin inandığın "allah" da senin kafanda canlandırıp inandığın bir şey. Diğer insanlardan ne farkın var, onların senden ne farkı var? Ben elimdeki bir mendili bile kutsal görüp tapıyorsam mendil benim tanrımdır, sen de buna inanıyor olsaydın allah diyecektin. Aynı hesap. Aç dini yazıları oku, bitki gibi yaşayıp ölme. Bunlara boşu boşuna "inanç" denmiyor.
ben inandığım şeyin ne olduğunu biliyorum. sen neye inandığını bilmiyorsun. iyi oku ! Bu konuda ilmi olmayıp, kulaktan dolma asılsız verilerle "Din" hakkında hüküm veren bilgisizler topluluğu, her iki sözcüğün de aynı anlama geldiğini sanıp, akılları sıra biraz da sanki milliyetçilikle ilgili sanarak, "Allah" ismi yerine "Tanrı" sözcüğünü kullanmaktadırlar.. Manaları birbirinden tamamıyla ayrı iki sözcük!.. Bu konuya Türkiye`de yaşamış çok değerli bir Kur`an tefsircisinin satırlarıyla açıklık getirelim.. 1940`larda yazılmış en kapsamlı ve detaylı Kur`an tefsiri olan Elmalılı Hamdi Yazır`ın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılmış "Hak Dini Kur`an Dili" isimli eserinde bakın bu konuda ne deniyor: "Gerek ismi özel olsun gerek ismi genel, "Allah" ismi celali ile, yine "Allah" tan maada hiçbir mabud anılmamıştır... Mesela "TANRI", "HUDA" isimleri, "Allah" gibi özel isim değidir!. "İLAH", "RAB", "MABUD" gibi genel mana ifade eden kelimelerdir... Arapça`da "İLAH"ın çoğuluna "ALİHE"; "
Arapça`da "İLAH"ın çoğuluna "ALİHE"; "RAB"bın çoğuluna "ERBAB" denildiği gibi; Farsça`da da "HUDA"nın çoğuluna "HUDAYAN" ve lisanımızda dahi TANRILAR, MABUDLAR, İLAHLAR, RABLAR denmiştir; çünkü bunlar haklıya ve haksıza ıtlak edilmiştir... Halbuki hiç "Allah"LAR denilmemiştir ve denemez!. Böyle bir tabir işitirsek, söyleyenin cehline veya gafletine hamlederiz!.. "TANRI" adı böyle değildir; mabud, ilah gibidir... Batıl mabudlara dahi "TANRI" ismi verilir... Müşrikler birçok tanrılara taparlardı. Filanların tanrıları şöyle, falanların tanrıları şöyledir denilir... Demek ki, "TANRI" genel ismi, "Allah" ismi özelinin eş anlamlısı değildir, en genel bir tabirdir... Binaenaleyh, "Allah" ismi, "TANRI" adı ile tercüme olunamaz!" (c:1/24-25) Türkiye`deki en değerli Kur`an tefsirini yazan kişiye göre, yukarıda okuduğunuz üzere, "Allah"a kesinlikle "tanrı" denemez!.. Burada ayrıca şu çok önemli farklara dikkat etmeliyiz; "Tanrı" kelimesi, sıfatları anlatan genel bir kelimedir;
"Tanrı" kelimesi, sıfatları anlatan genel bir kelimedir; "Allah" ise kendisinden gayrı hiç bir şeyin mutlak vücudu olmayan Tek Zat`ın ismidir!. Yani olay, yalnızca kelime, telaffuz olayı değildir!. Kelimeler, isimler arasındaki son derece büyük anlam farkıdır!. "Tanrı" ve "tanrılık" kavramına dayalı din anlayışı batıldır!. "Allah" isminin işaret ettiği anlama dayalı, yürürlükte olan "İSLAM Dini"dir !. "La ilahe illAllah" cümlesinin anlamı "tanrı yoktur sadece Allah vardır" şeklindedir. Ve iyi bir müslüman olmak için, önce bu farkı çok iyi anlamalıyız!. Zira, "tanrı" kelimesinin anlamı ile sınırlarsak anlayışımızı, "Allah" isminin işaret ettiği manadan mahrum kalırız; bu da sonunda, bizi "hilafet" sırrından mahrum bırakır!.. "Tanrı", tapınılacak ötendeki bir varlıktır... "Allah" kulluk edilegelmekte olan özündeki Hakikat`tır!.. "Tanrı", korkulası umacıdır!. "Allah" ise, ilim sahiplerinde, sonsuz-sınırsızlığın yanındaki hiçliklerini kavrayış nedeniyle oluşan "haşyet"in kaynağıdır!.. "Tan
"Tanrı", yeterli olmayanların kendi kafalarında hayal edip varsandıkları ötelerindeki yönetici ve yargılayıcıdır !. "Allah", alemleri kendi varlığından meydana getirmiş ve her zerresinde esmasıyla algılanır olmuş "TEK mutlak varlık"tır; hiç bir şekilde ortağı yoktur! "Tanrı", her devirde ve toplumda anlayış seviyesine göre sayısız özelliklerle bezenip süslenen; hayallerin karşılığının kendisinde olduğu varsayılan, beşer anlayışına göre şekillenen bir balondur! "Allah" ise "Ahad", "Samed", "Lem yelid ve lem yuled"dir!.. "İlahlar öldü artık!.. Tanrıysa can çekişmede... HAYY Allah!.." Diyor değerli Hakim şair Haluk Mahmutoğulları, bu gerçeğe işaretle.. Öyle ise, "Allah ve DİN ADINA hükmetmek" kimin yetkisindedir?
özde şunu demiyormusun tanrı cins isimdir başka tanrılarda olabilir ya da başka bir şeyede tanrı denebilir ama Allah özel isimdir ve tek tanrının ismidir?
@Kaslıfilozof bu işin özü yok adam gibi okursan ne demek istediğimi anlarsın özü şöyle kökü böyle diye diye millet böyle mal oluyo sonra kafasına göre bir dun uyduruyo sonra kafasına yatmayanı sen ne biliyorsun diye itham ediyor işte sonra da ortalık bu mallarla kaynıyo
Arkadaş anlamamak da ısrar ediyor. "Ülkemizin en değerli" kişilerinin sözlerini aktarıyor. Bu arkadaşlar tanrının yardımcıları mı, vahiy mi iniyor?
Ben Müslüman olsam, allaha inanıyor olsam, buna istersem tanrı da derim başka bir şey de derim. Senin kullanış şekline bağlı. Ben allaha inanıp ona tanrı diye sesleniyorsam allah tanrıdır bu kadar basit, bunda algılanamayacak bir şey yok. Ben gidip yoldaki insanı tanrı olarak görüyorsam o da benim allahımdır. Kaldı ki, inançsızım. Saatlerce laf anlatacak kadar da işsiz birisi değilim üzgünüm.
@Kicked_out ben senai demircinin kim olduğunu gayet iyi biliyorum evimde de kitapları dolu peki sen elmalılı hamdi yazırın kim olduğunu biliyo musun? yok. yazdıklarımı okudun mu? yok. sadece kafana uymayan kitleyi eleştirirsin (iz) neden? işinize gelmiyo. neyse madem ateistsin leküm diniküm veliyyedin gerçi senin dinin de yok ta...
tanrının özel bir ismi neden olsun , bu ismi kim verdi ona hemde arapça, çince ya da türkçe yani milli tanrı :) tanrı zamansız ve mekansızdır bu taktirde cisim olarakta yoktur o halde neden bir ismi olsun? tanrı tüm insan uluslarından eskidir öyleyse neden insan dillerinde özel ismi olsun? tanrısına isim verenler cevaplasın
@Kaslıfilozof tanrının özel ismi vardır çünkü herşeyi o yarattı çünkü o ayette geçtiği üzere hiçbir şeye benzmz ve benzetilemez kaş göz cisim isim o hayatımızda gördüğümüz hiçbir şey gibi olmayacak hiçbirine benzemeyecek bu yüzden o Allahtır ve 99 ismi dışında başka bir ismi yoktur tanrı demek sıfattır niteleyicidir Kur'an inmeden önce veya diğer kutsal kitaplar inmeden önce hiçbir dilde Allah diye bir kelime yoktu ilah vardı rab vardı huda vardı tanrı veya yaratıcı vs vardı türemiş bir isim olmadığından dolayı ona tanrı demek doğru olmaz ya falan filan size kafa ütüleyemem boşverin açın okuyun banane ya
kuranda bile 99 dan fazla isim vardır yani tanrı ismini 99 la sınırlamak gafilliktir onun isimlerini biz bilemeyiz, soruma cevap verememişsin ama yapacak birşey yok
@Kaslıfilozof Allahın 99 ismi vardır başka ismi yoktur esma-ül hüsna dır 99 ismi yahu kardeşim valla çıldıracam bişey bildiğini sanıyon dengesiz dengesiz konuşuyon gir yaz bakıyım istediğin siteye ya da gir diyanete Allahın kaç ismi var kuranda kaçı geçiyor gir bak mal mal konuşuyonuz adamı sinirlendiriyonuz bilgin olsa konuşsan amenna bilmiyon biliyormuş gibi konuşuyon adamı deli ediyorsunuz neyse daha fazla yazmayacam
güzel bir kitap kitapta yazdığı gibi önceyi bilsek ne farkedecek ki öleceğimi bilşek mezarımızı kazarız bizler kukla değiliz herseyi bizler karar veriyoru sadece yapacaklarımız önceden yazılmış
kader mantığı seni ateizmden çıkarmış olması biraz saçma, az da olsa düşünerek bu konunun saçma olduğunu anlayabilirsin. bunun için bir kitap okumaya gerek yok veyahut böyle saçma birşeyin senin ateist olmanda etkisi varsa bu bile bir saçmalık. onun yerine şu soruyu sor "Neden tanrının da bir yaratıcısı olmasın?". bu soru seni daha çok düşündürecektir
bulmana gerek yok bunlsr ağır felsefe ister ve çıkmaz yoldur tanrının olup olmaması seni ilgilendirmez zaten tanrı katı kimsryi ilgilendirmez. İyi bir insan olmayı benimsemen yeterli, tanrı olsa nolur olmasa nolur.
Daha cocuksun okuldaki fikirler özgür düşünceler seni bu yöne itiyor.. Allah her zaman var olacaktır.. öncesinde de vardı sonrasında da var olacaktır.. tanrı olsa ne olur olmasa ne olur demissin.. yaptığın herseyin bir bedeli olacak elbet
evreni bırak dunyayi cozE bilecek zekan ve mantigin yok. Onun icin kendi fazla zorlama. Senin bu sozlerin ateistler in. Tanri yanilgisi kitabinda var su memetlerin oyununa gelmeyin.. inanc olmadan hic bir umut olmaz
Neden tüm olayi ayni yere çekip tanriyi yaratanda var diyorsun.. madem tanri yok madem kimin ne oldugu belli degil ve özgürsünüz.. o zaman neden ölümden kurtulamıyor sunuz
Evrenin edebi oldugunu maddenin edebi oldugunu düşündüren nedir.. her canlı ölümü tadacak.. kendinizi su kitaplardan biraz uzak tutuptan Kur'an ı okumayi dene.
Ölüm hepimize er gec gelecek.. iste o zaman görüp inanacak sın
yoksa sen napacaksın aslında yapacak birşeyin yok pişman da olamazsın zaten ama bir düşün, bu saçma hayatta yaşadığın ülkenin dini diye kakalayıp kimliğine yazdırıp seni ona inanmak zorunda bırakan irade anlayışınla mezara gireceksin ve anlayacaksın tanrı yok.
Zaten sen herseyi tanrinin nasil var olduguna bagliyorsun. Ac Kur'an ı bak herşey yaziyor..
O nun bir yaratıcısı yok hep o hep vardı hepte var olacak.. kisa bir ornek verip konuyu burda kapatalim olaya bizim acimizdan bakmayi dene..
Bir tren dusun. En sondaki vaagon nasil gidiyor.. ondeku vagona baglu oldugu icin.. e ondeki vagon nasil gidiyor kendi kendine mi hayir.. tum vagonlar lokomotif e bagli lokomotif bir yere baglimi hayir. O kendi kendine gidiyor..
Tamam sınırları aşmana gerek yok.. tanrinin varlığı incilden zeburdan önce tevratta geciyor..
Fotoğraf firavun kavminde.. vede son kitap tan önce incilde. Peygamber efendimizin geleceginden bahsedilmistir.. vede hz İsa ile peygamberimizin aralarında 1000 yıl fark vardi. Yaratan herseyi bilmezse bunlari kitaplarina neden yazdırmış
Daha bir kac gun once ne oluyorsunuz sorusuna tanri yanilgisibi okuyorum demedinm i.. ee o neyin kitabi ateizim kitabi yazarı ingili tanrinin var olmadığını inkar ediyor ordaki kitabi okumussun gelmisain laf soyluyorsun.. birde ateist kitabi okumuyorum diyor. Daha diyecek lafım yok
Tanrı ile Allah aynı anlamlıdır biri Arapça. Çoğu ateist sanıyor ki Müslümanların Tanrısı Allahtır. Zeus bir tanrı karakteri gerçek tanrının bir olması lazım ve bütün bu dünya ve hayat bir sınavdan ibaret burada cenneti beklemek saçma olurdu yoksa cennetle cehennemin iyilikle kötülüğün ne anlamı kalırdı :)
bu evrenin bir mühendisi olduğunu anlamak için bir takıp ispatlar arayıp, nihayet bulabilenlere anlam veremiyorum. görünen köy klavuz istemez. bu bu kadar karmaşık bir mevzu değil
Bazıları tanrı allah kavramına takmış soruyorum onlara ; tanrının özel bir ismi neden olsun , bu ismi kim verdi ona hemde arapça, çince ya da türkçe ani milli tanrı :) tanrı zamansız ve mekansızdır bu taktirde cisim olarakta yoktur o halde neden bir ismi olsun? tanrı tüm insan uluslarından eskidir öyleyse neden insan dillerinde özel ismi olsun? tanrısına isim verenler cevaplasın
Elhamdülillah müslümanım allah allahı biz bir şeyler tapmıyoruz sen sevdiğine nasıl bağlanırsın bizimkisi de o hesap bitmeyecek sevgi allahım şükürler olsun ve diğer allaha inanmayanları yar rabbim sen imana müslümanlığa dönmelerini nasip eyle
tanrı niye küssün yaradan kullarım demiş her iyiliğine 1 e 10 100 1000 vermiş her günahına 1 e 1 vermiş kulum cennete gitsn diye boşluğa düşmüssün gene senden hikmetini çekmemiş doğru yolu göstermiş
sorguladıgımız da oldu elbet ama fikir deyişmedi okuduklarım mantıga yatkın islam mantık sinidir seni yaradan varsa kendinden haber vermeyede gücü yeter birinci kitabı gönderen gerekiyosa 2 yi 3 ü de gönderir kompile okuduk dinledik sohbetledik bana ters gelen hiç bir yeri yok şükürler olsun ki bu güne kadar ne istediysem iyi olarak ne istediysem verdi çok şükür allahıma demekki var ve biliyorumki beni seviyo şükürler olsun
Ve yeryüzünü de yayıp yuvarlattı. (79 Naziat Suresi, 30) Burada “yayıp yuvarlama” anlamında çevrilen kelimenin Arapça karşılığı “Davn” dır. Bu kelimenin tefsirinde,: “…Hasılı dahv döşemek, düzeltmek demek ise de sadece basit bir döşemek ve düzeltmek değil, yuvarlak olarak düzeltmek, döşemek anlamını verir ki bu ayetten Yeryüzünün yuvarlak yaratıldığı anlamı çıkar.
Ey cinler ve insanlar topluluğu! Göklerin ve yeryüzünün çaplarını aşıp geçmeye gücünüz yetiyorsa aşıp geçin. Ancak üstün bir güçle geçebilirsiniz. (55 Rahman Suresi, 33) Bu ayette çaplar olarak çevrilen kelimenin Arapça karşılığı “aktar”dır. Çap kelimesinin çoğuludur. Görüldüğü gibi burada Dünya’nın bir çapının olduğu ifade edilmiştir. Dolayısıyla bu ayetten de dünyanın yuvarlak yapısı anlaşılmaktadır. Rahman suresindeki bu ayette dikkat edilmesi gereken bir başka nokta da, atmosferin ve evrenin de çapından söz edilmiş olmasıdır. Gök ve gökler kelimesi Kuran’da hem atmosfer için hem de tüm evren için kullanılmaktadır
@mihendiscik doğunun batının ve ikisi arasındakilerin Rabbi? dünyanın neresinde durursan dur eğer dünyanın yuvarlak olduğunu biliyorsan doğu da batı da aynı noktadır. Ancak dünyanın düz olduğunu zannediyorsan muhammed peygamber gibi o zaman doğu ve batı en uç iki nokta olur. Güneşin doğduğu yere ulaşınca diyor zülkarneynle ilgili güneşin doğduğu yer neresi oluyor tam olarak? Yoksa düz dünyanın en doğusu mu? İlk tefsirlerde dünyanın düz olduğunu savunup bilimin dünyanın yuvarlak olduğunu ortaya çıkışı ile alimlerinizin de efendim aslında şu kelime böyle demektir demesi de o da yuvarlak demek oluyor demeleri de bir hayli ilginç değil mi?
@mihendiscik ayrıca eğer dünyanın düz olduğunu düşünüyorsan güneşin ve ayın belirli bir yörüngede aktığını düşünürsün oysa ki güneş ve ayın yörüngeleri tamamen farklıdır. Ay tutulması sırasında sevgili peygamberinizin korkması acaba birbiri ardınca gelen ayla güneşin çarpışmasından korktuğu için olabilir mi? Peygamberiniz her şeyiyle dünya düzdür diye bağırıyor sizleryok değil diyosunuz inancınızla mutluluklar
@mihendiscik ayrıca kuranda yeri yayıp döşemekle ilgili en çok kullanılan kelime "medde" dir medde kelimesi de düz bir şeyi sermek anlamında kullanılır. Halı kilim vs. Düz dünyaya kayıp gitmesin diye dağları kazık gibi çaktık demesi de ne ilginçtir? falan filan...
Ya bir şey söylicem. Aklım almıyo bunları nasıl ciddi ciddi söylediğine. Şimdi öncelikle dünya yuvarlak değildir. Geoitdir. Konumuza dönelim. Farkında mısın, az önce dünya yuvarlaksa, neresinde durursan dur doğu da batı da aynı yerdedir dedin. Yahu savunduğun görüşe bakar mısın. Koy kuranı bir kenara, dünyada doğu, batı, kuzey , güney gibi evrensel bilim ve coğrafya sistemlerinde kabul edilmiş kavramları reddettin ya :D ama bunlar var biliyosun. Adamın biri bu kavramları kullanarak pusulayı icad etmiş mesela. Kuranı reddetmeye çalışırken , saçmalamamak lazım. Her neyse. Bir şeyi anlayıp öğrenip kabul etmemek farklı bir şey, reddetmek için insanın elinden geleni yapması bambaşka bir şey. Kasmaya gerek yok bence. Çünkü zorladıkça ister istemez saçmalamak durumunda kalıyosun gördüğün gibi. Bak ayet olarak onlarca ifadeden sadece ikisini atmışım. Gayet açık seçik belirtiyor dünyanın düz olmadığını. Niye zorluyoruz. Niye kasıyoruz. Endişemizin sebebi ne. Her şey meydanda yahu
Araştıralım, görelim ve aklımıza yatmassa reddedelim. Reddetmek için okumayalım. Düşünürken bir takım endişeler ve dogmalara bağlı kalmayalım. At gözlüklerimizi çıkartıp başka İnsanların ne düşündüğünü bir kenara koyalım. Hepimizin aklı var ve doğru bir tane. Ve ben bu tarz dini mevzularını anlamak için filozof olmamız gerektiğini düşünmuyorum. O kadar basit ki. Net bir şekilde mesaj belli. Sadece din değil her alanda bu böyle olmalı. Algımız ve ön yargılarımız bizi engellemesin. Tarafsız yaklaşalim olaylara. Ben 5 vakit namaz kılan bir müslüman değilim. Aksine bir nebze alkolik, cumaları bile namaza gitmeyen bir tipim. Ama araştırırım ve sorgularım. doğruya doğru. Aklın yolu bir işte
@mihendiscik tipik müslümansın ben de aynı senin gibiydim dünyanın en doğusu ile en batısı aynı noktadır ve sizler de zombilikten kurtulamayacak kadar beyin kullanma fonksiyonlarınızı hatırlatıyorum maalesef size laf anlatmak gibi bir derdim de yok, düşünce tembelliğinizden dolayı araştırmayacağınızı da adım gibi biliyorum salak kelime oyunları ile bana ayak çekme, dünyanın en doğusu ile en batısı aynı noktadır ve bu ikisi arasıdakilerin rabbi de aslında hiç bir şeyin rabbidir :D bu bir, bravo en azından dünyanın geoit olduğunu kabul ettirebildik bu da bir şey bu iki , pusulayı mı örnek verdin orda çok ilginç :D :D? son olarak da bir şey kasan yok zahmet edp de yazının başını okursan neden yoruma yardırdığımı anlayabilirsin belki, ki hiç zannetmiyorum. Ufak kelime oyunlarıyla büyük iş başardın tebrikler...
Kelime oyunu yaptığımı düşünüyosan sorun senin algılamanda ve beyninde. Çok basit konuştum. Mümkün olduğunca seviyene inmeye çalıştım. Bak şimdi bir şey dicem. Dört tane ana yönümüz vardır. İlkokul 2 . Napıyoruz. Ayakta duruyoruz. Karşımız kuzeyse, arkamız noluyo. Güney oluyo bravo. evet devam ediyoruz. Sağ tarafımız doğu. Güneşin doğduğu yön. Sol tarafımız batı. Güneşin battığı yön. Demekki 4 tane ana yönümüz varmış. Bravo. Şimdi dünyanın şeklinden dolayı, sürekli doğuya ilerlersek, sonunda batıya ulaşıcaz. Yani bir kafa sende yok. Bu tespite tavşanlar bile güler. Bildiğimiz bir şey. Yani kuranın doğu ve batıdan bahsetmesi abest değil, abest olan senin fantezi dünyan ve ön yargılarla dolu yavaş çalışan kafa yapın. Ayrıca tipik müslüman ne demek m k. Müslümanız işte. Neyse okur yazar birileriyle sohbet etmeyi daha çok seviyorum. Çünkü güzel anlaşıyoruz. Böyle ben konuşup ben dinliyorum. sana ve dünyanın yönlerinin kesiştiği noktaya iyi aksamlar
maddenin dahi olmadığı evrende tanrı tekti. bilinmezdi. ve bilinmek istiyordu. kendini tanımak.. sonra kendini parçaladı dağıttı böylelikle dünya yaşamı başladı. ilk etapta tanrının gücünün gözükmesi için dinazorlar var oldu. bu gücü kiyaslamak için dinazorlardan düşükler de vardı. tanri gücünü anladiktan sonra zekası anlamak istedi insan türedi.. ve tanrının savaşı başladı. Çünkü tanri iyi miyim yoksa kötü muyum diye kıyaslama yapmak istiyordu. kötü insanı da var etti.
ne mi oldu?
insan tanrının bilinciyken bundan sıyrılıp ayrılıga düştü. başka oldu. insan tanrının tekrar birleşmesine mani olmak için kılıçlandı. ve hamlesini yaptı..
En İyi Cevaplar