Arkadaşlar 1 buçuk yaşında cocker cinsi köpeğim var. Evde yalnız kaldığı zaman kısa bir süre ağlayıp susuyor, ama biz evdeyken biri ayağa kalktığı anda horul horul uyuyor olsa bile hemen uyanıp ayağa kalkanın yanına gidiyor. Evin içinde 2 adım atsam bile gitmemden korkuyor. Ne yapıyorsa bırakıp hemen yanıma koşuyor. Bunu eve gelen misafirlere bile yapıyor. Bunun sebebi bebekliğinden gelen bir şey midir? Ve bunu aşmamızın herhangi bir yolu var mıdır?
arka sokakda bir yavru köpek her gece aglıyo yavruylken annesinden ayırmışlar kendilerine alıştırmak için aglamasında geceleri uykum kaçıyo sinirim bozuluyo belki oda öyle bişey yaşamışdır, nefret ediyorum bencil insanlardan ıonlarında duygu dünyası oldugunu unutuyorlar çogu zaman
İlk sahibi misin bilmiyorum ama daha önce kötü davranış görmüş olabilir. Benim de vardı aynı cins köpeğim ve sürekli ağlardı ben gidince. Terliklerden çok korkardı bide. Benden çnceki sahibi terşikle korkutuyormuş... Depresyonda falan olabiliyolarlar bunlar sonucunda.
Ben ilk sahibi değilim. İlk sahipleri 6 aylıkken pansiyona bırakılsın diye erkek arkadaşımın iş yerine kafesinde bırakmışlar öylece. Biz kıyamayıp aldık. Onun etkisinde belki bilmiyorum. Oysa evimize geldiğinde hemen alışmıştı, mutluydu ilk günden. 1 senedir aşamadık bu sorunu.
Bu tür aşırı ilgi manyağıdır :) Tam bir dosttur :) Belki en kaliteli dosttan bile daha iyidir. Sahip olduğun için sevinmelisin. Ne yazıkki bu davranışı değişmez. İnsanlara karşı böyledir :)
İnsan delisi zaten hanımefendi. Eve bir misafir gelsin, neler yapıyor nasıl seviniyor 😊 ben bir şekilde değişeceğini düşünüyorum, daha çok psikolojik bir sorun gibi geliyor bana, üzülüyorum
Yoo üzülme. Cidden böyledir bu cinsler :) Arkadaşımda da vardı ilk fotoğrafı gördüğümde aklıma o geldi. Kesinlikle ilgi manyağıdır. Sevilmek oynamak ister :)
Allahim ne kadar tatli ve masum. Benim de icim gidiyor böyle sevimli sadik bir kopegim olsaydi diye ama apartmandayiz bahcemiz yok :( Soruna gelince galiba terkedilmekten korkuyor. Sonradan mi aldiniz?
Evet biz aldığımızda 6 aylıktı. Eski sahipleri kafesin içinde öylece vedalaşmadan bırakmıştı. Biz de kıyamayıp aldık. Onların etkisinde mi hala bilemiyorum.
Ayni durumu kucuk bir kizda görmüştüm. Annesi babasi kavga etmis adam kadini evden kovmus cocugu da gostermemis. Annen yok gitti gelmeyecek demisler. Bosanma davasi acilmis. Bosanmislar ama adamin ailesi mahkeme kararina ragmen cocugu gostermemis. Cocuk bunalima girmis anne diye agliyormus uykusunda. Adam da evlenecek baska kadin bulamamis dul adami kim alir bide cocuk var zengin de degil bide nafaka ödüyor diye. Eski karisiyla barismis cocugu göstermiş yavrucak annesinin dibinden ayrilmuyomus annesi yine gidecek saniyormus ayni bu durum
6 aylıkken sahiplendik biz. Erkek arkadaşımın çalıştığı iş yerine pansiyona bırakılsın diye kafesinin içinde bırakıp gitmişler. Kıyamadık aldık biz de. 1 yıldır bizimle. Hiç değişmedi bu davranışı geldiğinden beri. İlk zamanlar çok asiydi. Evde yalnız kaldığında kemirilmedik yer kalmıyordu. Ev ev olmaktan çıkmıştı hatta🙈 eğitime gönderdik sonra. Şimdi eşyalara zarar vermiyor. Ama bizim yanında olmamamızdan çok korkuyor.
Ona yanında olduğunuzu ve bırakmayacağınızı sürekli söyleyin... Konuşamadıklarına bakmayın öyle güzel anlıyor ki onlar. Hissetsin sizin onu sevdiğinizi. Her gün söyleyin onu cok sevdiğinizi. Bir süre sonra davranışları değişecektir.
benimde pitpull red vardı annesinin memesi yara oldugundan dolayi 20 günlükken aldim ben besledim elimle 80 günlük oldu kendini yirtiyor eve gelince direk basliyor oyuna gunduzleei agliyor hep ilgi istiyor yataga gectigim zaman benimle uyuyor yoksa basla yerde uyuyamiyor
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Biz sahiplendiğimizde 6 aylıktı. Erkek arkadaşımın çalıştığı yere kafesinde bırakmışlardı vedalaşmadan bile. Kıyamayıp biz almıştık.
Bebek iken dobvmuslerdir büyük bir ihtimalle sizden de ilgi alaka görünce küçük çocuk gibi tek kalmaktan korkuyordur kesin benim de kopegim var king doberman
En İyi Cevaplar