Ben yıllarca Allahın emir ve yanaklarına itina ile uymaya çalıştım. Ancak uymayan insanlara bakıyorum da bu hayatta çok daha mutlular. Bu hayatta bir yüzüm gülmedi. Tam mutlu oluyorum derken hayatım daha büyük felaketlere sürükleniyor. Artık ne namaz kılmak ne dua etmek içimden gelmiyor.
Cevabın nedir?
ya kardeşim sakın ümitsizliğe kapılma. ALLAH ın emrine uymayıpta mutlu olanların mutluluğu yalan. onlar asıl mutsuzluğu tadıcaklar. bide ALLAH sevdiği kuluna acı verirmiş dert verirmişki bir tek benle konuşsun derdini bana daha çok anlatsın. hep huzuruma gelsin bol bol dua etsin diye. ayrıca ALLAH sevdiği kulunu sınar çunku ona cennetten çok guzel yer ayırmıştır. tabi bu yeri kazanmak yine sana bağlı. isyankar olup böyle yaparsan o yer cehenneme dönüşür. ama bulunduğun durumdan daha kötüsü başına gelmediği için şükredersen ve dertlerinin bitimi için sabredersen ALLAH seni hem ahirette hemde bu dünyada mükafatlandırır. sen beni dinle ibadetine daha sıkı sarıl. sakın namazı bırakma.
25 Yorumla
Soran+1 yılNamazlarım biraz sallantıda. Sanki boşuna kılıyormuşum gibi geliyor. Ettiğim dualar sanki boşunaymış gibi geliyor. Dualarım kabul olmuyor diyemem. Nankörlük olur. Dualarım kabul oluyor ama sanki musibet gibi rabbim yağdırıyor başıma. İnan bana günaha girmemek için kendimi çok zor tutuyorum. Mantık hatası şurda var, sevdiği kuluna neden zulmetsin ki? Neden acı çektirsin?
- +1 yıl
bak sana iki şekilde anlatıyım. 1. si en basit örnek olarak sen diyelim üniversiteye sınavsız girebiliyomusun. giremiyosun dimi. bazı güzellikleri elde etmek için belli sınavlara giriyoruz. cenneti kazanmakta böyle bişey. ağır imtihanlar sonucu NAMAZI BIRAKMAYIP sabredip şükredersen cenneti kazanırsın ( ki namazda bir şükür eylemidir ). yok ama dersenki ALLAH bana bu kadar acı veriyo ben namazı bırakıyım. o zaman cehennemden güzel alev manzaralı bir yer ayırtmış olursun kendine. 2. si ise. derdim var başıma kötü şeyler geliyo diyosun. tamam anladık. eminim bu dünyada senden daha ağır sınav verenler ve sadece senin dertlerine sahip olmak isteyen insanlar vardır. ama şöyle düşün bide. peygamber efendimiz ALLAH ın en sevdiği kulu tartışmasız. o islamı yaymaya çalışırken ne kadar zulumlere uğruyo farkındaysan. bilmiyosan arastır lütfen. gerek taşlanıyo. grek namaz kılarken çeşitli şeyler yapıyolar ona. evlatlarını kaybetmenin acısını yaşıyo. ALLAH en sevdiğini bu şekilde imtihan etti.
- +1 yıl
devamı = ... yani seni imtihan etmesi normal değilmi. bence çok yanlış düşünüyosun sakın namazı bırakma. belliki namazın ve duan ile ilgili şüphelerin var. o zamana aç internetten ya da bir mealli KURAN al. türkçe mealini oku. gerçekten onu okudukça ALLAH A ve kitabına ve yarattığı tüm güzelliklere hayran kalıcaksın. ayrıca içindeki his te gider inşallah. NAMAZI BIRAKMA lütfen. bu zamanda dinini bilen namazında KURAN ında gençler zor bulunuyo.
Soran+1 yılTeşekkür ederim meal okucam en sevdiğim de Yusuf suresi ve inşirah
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbirşeyler söylemek isterdim ama olayın bu tarafını ben de kendi hayatımda ve gözlemlediğim hayatlarda çözemedim inan
sana sınav mınav demiycem çünkü zamanında bana dediler ve bu benim daha çok kızmama ve uzaklaşmama neden oldu.
inan bunun cevabını ben de bilmiyorum.12 Yorumla- +1 yıl
ancak tek mantıklı açıklaması
burada bir arkadaş demiş
namaz seni bırakıyor diye
tabi şaka söylemediyse
ciddi söylediyse bu bir nebze de olsa açıklama olabilir.
Soran+1 yılAllah inancım var çok şükür ama bu dünya da yeterince acı çekmedim mi diye de sormaktan edemiyorum
allah hiç bir ibadeti kendisi için istemedi, kuranda koydu hükümleride kendisi için değil toplum düzeni için ve insanların refahı için indirdi. ibadetlerde insanlar içindir. madem namaz dedin peki ne derler sağlık uzmanları, sağlıklı bir yaşam için her gün 1 saat spor şarttır değilmi. peki topla bakalım namazdaki vakitleri ne kadar yapar. namaz boyunca yaptığın hareketleride düşün. boyun bel omuz sırt bacak vücudun her organı çalışır. bence açık. aklına yatmayan birşey varsa sorabilirsin
22 Yorumla
Soran+1 yılSpor olsun diye namaz kılmak saçma
- +1 yıl
O ibadetleri dinen ve tıbben bir araştır ilk önce. Ama sen saçmalamayı tercih etmişsin. Bir arpa geliştiremezsin kendini. Allah her ibadet için bir sebep kıldı. Orucuda namaz gibi beden ve ruh sağlığı için farz kıldı. onun bizim ibadetimize ihtiyacımı var sanıyosun. Zekatı ve kurbanı toplum dayanışması için. Sırf ritüel olsun diye ibadet yapılmıyor.
+1 yılMutsuzluğunun namaz ile alakası ne
015 Yorumla
Soran+1 yılBoşuna kılıyormuşum gibi geliyor😕
- +1 yıl
Namaz manevi olarak etkiler daha çok huzur yönünde. Senin mutsuzlugun sebebi sahip olmadiklarin ve çevrende olup biten şeylerin seni etkilemesi. Kendinle çevrende olup bitenleri kiyaslama. iyiyi düşün. E tabi artik şansın veya kaderin de iyi olacak biraz.
Soran+1 yılBu hayata hep ümitle baktım hep daha iyi olcak diye düşündüm ama kaderim kötü gittikçe de daha kötüsünü yaşıyorum😞
- +1 yıl
Hayallerin mi gerçekleşmedi ne oldu. Seni ne mutlu eder daha doğrusu
Soran+1 yılBu hayattaki bütün dualarımı allah kabul etti. Etmedi desem nankörlük olur. Ama allah sanki tüm dualarımı al sana der gibi başıma musibet yağdırır gibi verdi hep. Yüzüm gülmedi şu hayatta. Artık gülmeyi unuttum. En son ne zaman güldüğümü bile hatırlamıyorum.
- +1 yıl
Anlıyorum. insallah en kısa zamanda eskisi gibi mutlu olacaksın...
Soran+1 yılİnşallah inşallah. Kaç sene oldu hala sıkıntıkarla uğraşıyorum. Sürekli dua ediyorum rabbim başıma gelen müsibetleri tez vakitte hayırlara çevirsin diye.
- +1 yıl
Sen duani et bekle. hayatimizda hep Mutlu olacağız diye birşey yok. Kötü günlerimiz de olacaktır. İsyan etmeyip sabretmeliyiz. gec olsun güç olmasın derler. senden daha kötü durumları düşüneceksin
Soran+1 yılDaha kötülerini düşünemiyorum. Etrafımdakiler arkadaşlarım hepsi bana senin başına gelenleri biz kaldıramazdık diyorlar. Sanki ben kaldırabiliyormuşum gibi😞 dışardan çok güçlü görünüyorum ama tükendim umutlarım hayallerim iyi niyetim herşeyim tükendi boşluktayım😞 emin ol benim etrafımda benden kötü durumda olanı yok.
- +1 yıl
İlginç geldi merak ettim ne yaşadığını. Daha güçlü çıkman lazım bu durumdan
Soran+1 yılBoşver ne yaşadığımı😞 her sıkıntı güçlendiriyordu ama artık tükendim...😕
- +1 yıl
Anlıyorum. umarim sıkıntılarından kurtulursun.
Soran+1 yılAmin inşallah
- +1 yıl
Teşekkürler eig için
Soran+1 yılRica ederim güle güle kullan 😊
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
15Cevap
+1 yılİnsan en samimi duygularını ve düşüncelerini ancak yaratıcısıyla paylaşabilir. Kimsenin yanında olmadığı zamanda yaratıcısı onun yanında olur ama o insan farkında olmaz. Sabret ve samimi bir şekilde devam et. Şeytanın seni değişik düşüncelere itmesine izin verme.
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyosun😞
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış düşünüyorsun. Şeytan va geçiriyor seni. İşte ölüm döşeğinde insanların imanı öyle bir anda gidiyor. Tövbe et tüm senliğinle sarıl Allah’ın Emirlerine. Ve çevrende namaz kılmayan insanlala takılma bir cemaate gir sohbetlere katıl. kiminle takılırsan mahşer günü onunla hesaba çekilicen. Her zaman dilinde ne varsa ölüm zamanın da aklın yerinde olmicağı için dilin onu söylicek. Sürekli oğlum diyoesun ölünce oğlum diyiceksin. Akıl kendinde olmuyormuş...
00 Yorumla
+1 yılsıkıntılarının bir gün gideceğini nların mutluluklarının gelip geçici olduğunu kafana yerleştir. bu taraf mı önemli diğer taraf mı adam öteki tarafta azap görcek olduktan sonra bu dünyada mutlu yaşamış ne anlamı var.
03 Yorumla
Soran+1 yılBir gün yüzüm gülmedi ki 😞
- +1 yıl
belki zamanı gelmemiştir daha
Soran+1 yılYaşım geçti hayatımın ömrümün yarısı bitti. Bu saatten sonra öleyim daha iyi
+1 yılişte bunlar hep vesvese. inanarak yaptığın hiçbir şeyi boşuna yapmadın güzel kardeşim. başına gelen kötü olayların da bununla bir ilgisi yok. hayatta her şey bir sınav. geçer inşallah bu olumsuz düşüncelerin.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
namazı iyi bir hayat yaşamak için kılıyorsan evet iyi bir hayatın mutlu bir hayatın olmadığında da kılman saçma olur. çünkü sonu olan devamı olmayan birşey için devamlı olarak zahmet çekmek mantıksız.. ama kardeşim namazı Allah cc için kıldığında O nu arzulayarak kıldığında namaz ın nimet olduğunu anlayacaksın.. mutlu olmak ya da olmamak şeytanın insanı oyalamasından başka bişey değildir huzurlu olmak en iyisidir kardeşim o da namazdadır.
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru diyosun güzel diyosunda Allahta o şuurla namaz kaldırmayı nasip etsin
+1 yılŞeytan insanı böyle vesvese vererek kandırır.
ne diyor Allah C. C. Sabırla Devam Et ki kurtuluşa eresiniz.
Kolay olsa böyle demezdi..
Sabırla Devam etmek lazım...15 Yorumla
Soran+1 yılAma bazen insana bazı şeyler ağır gelir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Allahın emir yasaklarına uymama rağmen uymayanlar benim hayallerimi yaşıyorlar. Bu haksızlık değil de ne?
- +1 yıl
haksızlık Dersen Allah'a karşı haksızlık etmiş olmaz mısın? Böyle düşün..
şu an afrika çöllerinde kemikleri sayılan insanlardan biri olabilirdin?
ya da hindistanda ineklere tapan bir insan da olabilirdin.. Şükret ki Allah Seni müslüman olarak yaratmış seni namaz kılanlardan olma nimetini bahşetmiş...
Belki yediğin önünde yemediğin arkanda...
Ayet 100:6 - Şüphesiz insan, Rabbine karşı çok nankördür.
Ayet 21:94 - İnanmış olarak yararlı iş işleyenin emeği inkâr edilmeyecektir. Biz şüphesiz onu yazmaktayız
Ayet MULK-23 Ne az Şükrediyorsunuz
Ayet bakara 152 - O halde beni anın, ben de sizi anayım. Bana şükredin de nankörlük etmeyin.
Ayet14:34 - O, Kendisinden isteyebileceğiniz her şeyi size verdi. Allah'ın nimetini saymak isterseniz sayamazsınız! Doğrusu insan çok zalim, çok nankördür.
Yeter mi?
Soran+1 yılUtandım😟 namazlarımı kaçırıyorum bu aralar sabah namazlarıma kalkamıyorum vakit namazlarımda kaçmaya başladı😞
- +1 yıl
Demekki bu da sana uyarıydı
Allah kullarına sebepler vasıtasiyle uyari gönderir
Sebep te biz olduk hadi daha dikkatli ol
Allah yolundan ayirmasin seni
seni ve senin neslinden olanlari da her daim namazını birakmayanlardan eylesin...
Soran+1 yılAmin amin inşallah ne güzel bir dua ettin. Rabbim başıma gelen musibetleride tez vakitte hayırlara çevirsin şu yüzümü güldürsün.
+1 yıliçinden nasıl geliyorsa senin için doğru olduğunu düşündüğün şekilde yaşa ancak o şekilde mutlu olabilirsin. Namaz kılmaya ve diğer ibadetleri zorunluluk olarak görme içinden geldiği için yapmaya çalış ya da yapmak istediğin diğer şeyleri.
00 Yorumla- Diğer konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılOnlarınki geçici mutluluk ama canım sen ebedi mutluluğu bırakıp geçici olan şeye mi yönelmek istiyorsun :)
08 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ki 😕
- +1 yıl
İstediğin zaman mesaj atabilirsin uzunca konusuruz :)
Soran+1 yılAllahın emir ve yasaklarına uymaya çalıştım hep. Ama uymayanlar sanki daha çok mükafatlandırılıyor. Benim başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir ancak uymayanlar benim hayallerimi yaşıyorlar.
- +1 yıl
Bende de hep senin dediğin düşünceler vardı ta ki 'dünya müminin zindanı , kafirin de cennetidir' sözünü duyana kadar
Soran+1 yılBen iki defa intihar ettim ama başarılı olamadım. Kendimi o kadar kaybetmedim yapmam bir daha öyle bişeyi ama ölmek gerçekten de çıkış yolu gibi gözüküyor bazen
- +1 yıl
Ölümü istemek günah Allah'ın verdiği can sonuçta
Soran+1 yılAllahın verdiği canı almasını istemek neden günah olsun ki? Sonuçta istiyorum intihar etmiyorum.
- +1 yıl
Araştır birazcık canım :)
Diğer konusunda 380 cevap paylaştı. Işte imtihandasin Şu an ve bunu şeytan söyletiyor sana. Uyma sen şeytana.
Namaz kılmaya devam et. Kimisi acıyla kimi yoksullukla kimi varlık icinde yoklukta sinanır. Sende imtihandasin03 Yorumla
Soran+1 yılİmtihanım zor
Soran+1 yılOrası da öyle
İmtihan bu hayat zaten şeytanın vesvesesine kulak asma
10 Yorumla
+1 yılBence namaz seni bırakmış olmalı...
22 Yorumla- +1 yıl
bak bu ilginç
artı
Soran+1 yılO da olabilir
- Diğer konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılMutsuzlugu namazi mi sucluyorsun. Cok yanlis yapiyorsun. Bende namaz kilmama ragmen isler iyi gitmiyor ama namazima birakmiyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılSanki namaz kılmadığımda işlerim daha düzgün gidiyor gibi. Ama tabi namazla alakası yok bunun.
- +1 yıl
Tabiki alakasi yok. Dunyada isler iyi gitmese bile asil mukafati ahirette goreceksin
Bence içinden gelsin.. Bu dünyada mutlu olmak boş..
01 Yorumla
Soran+1 yılOlamıyorum zaten 😞
Daha beter olursun rabbimkimseye fazla yük vermez onlar senin imtehanın böyle düşünürsen neler olacağını düşünemiyorum müslümanlıktan çıkacaksin ya
00 Yorumla
+1 yılonlar bu dunyada sen ahirette mutlu olmak istemezmisin
04 Yorumla
Soran+1 yılBöylede yaşanmaz ki😕
- +1 yıl
kazan buyuk ise cekilen cile yogun olur ama
- +1 yıl
kazanc buyuk ise
Soran+1 yılKazandığımın garantisi var mı ki?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah diye bir şey yok arkadaşım buna inanıp hayatını zehir etme. Dilediğin gibi yaşa.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİsteyen istediği gibi yaşar arkadaşım sana ne? Allah var diyorsunuz hayvanlara işkence edilirken, kadınlar tecavüz edilirken, insanlar açlıktan ölürken nerede bu allah? Madem herkesin kaderini allah yazıyor bu insanlar bunları neden yaşıyor? bir yürüyün ya...
Gizli Üye(25-29)+1 yılHic kilmadigim ve genelde itaat etmediğim icin aradaki farki bilemiycem
00 Yorumla
+1 yılIste su an en buyuk sinavini veriyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİçinden geliyorsa yapma bırakabilirsin belki de sadece alışkanlığın
00 Yorumla
+1 yılHiç boşuna olur mu vesveslere gelme
00 Yorumla
+1 yılnamaz nedir kara putun önünde eğilmekmi?
00 YorumlaBu dünya inananlarin cehennemidir
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük bir yanılgı içindesin.
Neyse hayırlısı.00 Yorumla
+1 yılkıl kıl olur olmadı deme
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılöyle düşünme... senin yerinde olmak isterdim :(
014 Yorumla
Soran+1 yılEmin ol olmak istemezsin
Cevap sahibi+1 yılemir ve yasaklara uymuşsun ya
Soran+1 yılElimden geldiğince
Cevap sahibi+1 yılne mutlu sana bak
Cevap sahibi+1 yılhayatta her zaman mutlu olunmaz... ara sıra acı da çekilir mutsuz da olunur
Soran+1 yılHayatta hiç bişey ama hiç bişey istediğim gibi gitmiyor ki mutlu olayım. Çokta bişey istemiyorum hayattan. Normal sıradan şeyler işte ama olmuyor olmuyor olmuyor. Mutluluk bana uzakmış gibi geliyor.
Cevap sahibi+1 yılöyle düşünme... herşey bir sınav işte... sende sınanıyorsun... sabrın şükrün metanetin ölçülüyor... dayan... az daha dayan
Soran+1 yılSabretmekten başka çarem yok ki. Başka ne yapabilirim😕
Soran+1 yılGünaha girmemek için kendimi zor tutuyorum.
Cevap sahibi+1 yılne gibi günah o zor tuttuğun?
Soran+1 yılBaşkaları gibi yaşamak.
Cevap sahibi+1 yılmesela? bu çok göreceli ama?
Soran+1 yılAllahın emir ve yanaklarına uymadan yaşamak.
Cevap sahibi+1 yıltamam da bu çok geniş bir tanımlama... sana göre yasak olan nedir? seks te bir yasak erkek elini tutmak ta bir yasak ona bakarsan anlatabildim mi?
ne acı...
00 Yorumla
+1 yılboşuna kılma
00 YorumlaYanlis dusunuyon
00 YorumlaSen bana yaz bakalım
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi