Ya offf boyle sacma sapan seyler gordum tövbe sinirim bozuldu Allah mı emretti o yasta almasini sonucta 6 yaşında çocuk evlilikten ne anlar doğru olmadığını umut ediyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılArkadaşlar bilip bilmeden sallamayın. gene işkembei kübrasından atanlar var. Dine ve müslümanlara duyduğu kibirden dolayı yalan yanlış saçmalıyorlar.
Peygamberliğin gelişinden on yıl sonra, elli yaşındayken eşi Hz. Hatice’yi kaybeden Peygamberimiz (asm.) kendisine hem ev işleri ve çocuklarının bakımında yardımcı olacak, hem de İslâm’a davet faaliyetlerinde destek olacak eşlere ihtiyacı vardı. Bunun için bir yandan yaşlı ve dul bir kadın olan Sevde’yi, öte yandan da en yakın arkadaşı olan Hz. Ebubekir’ in kızı Hz. Ayşe’yi istetti.
Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından on yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin Peygamberimizle evlendiği yaşın on yedi-on sekiz olduğu ortaya çıkar.
Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı Saadet” kitabında geçer. (İst. 1928. 2/ 997)
Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki:
“Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)73 Yorumla
Soran+1 yılYorumun icin cok tesekkur ederim kardesimm Dogru demijjjj
- +1 yıl
Emin olabilirsin. Eğer gerçekden şüphen var ise ve doğrusunu öğrenmek istiyorsan en güvenilir kaynak diyanetin sitesine gir sorular bölümünden kafandaki soruyu sor sana kaynaklarıyla ispatlasınlar.
Şarlatanların sözlerine kulak verme.
Peygamber efendimize laf söyleyenler ellerinden gelse gördükleri tüm kızları almak isterler
Soran+1 yılÇok teşekkürler kardesim ne kadar seref yoksunluguysa artik bu adilikleri bilr cikardilar
En İyi Cevaplar
Kimi 6 yaşında aldı 9 yaşında cinselliğe girdi derler. kimi ise 12 ve 17 yaşlarını söyerler ve ekstra olarak arabistanda o zamanlar kızlar olgunmuş vücut olarak.
Şimdi ister 9 ister 17 olsun karşındaki insan babası yaşında bu bir, ikincisi bir insanın kadının vücudu olgun olabilir peki yani beyni duyguları ne kadar olgun? kimse düşünmezmi bunu. üçüncüsü benimde dinden sooğuma sebeplerimden biriydi kuranda geçen cinsellik ile ilgili ayetler. Çünkü allah tanrı yaratıcı dediğimde aklımda her zaman tüm insanların insanca yaşaması geçiyordu aklımdan ama olmadı10 Yorumla
+1 yılO durumun doğruluğu tartışılır, bir de gerçek anlamda bir evlilik olmayabilir yani belki baska bir sebepten nikahına almak zorunda kalmış olabilir. Benim de din konusunda kafam karışık deistliğe doğru gidiyorum hatta ama böyle bir konuda kesin yüzde yüz doğru bir kaynaktan bilgi edinmedikçe yorum yapmak doğru olmaz. Elimizde de yüzde yüz doğru bir kaynak yok ne yazıkki
12 Yorumla
Soran+1 yılKuran
- +1 yıl
Kuranda bu konuyla ilgili bilgi yok yani evlilik gerçek mi değil mi konusunda. Ben sadece bu konuyla ilgili olan kaynaklardan bahsetmiştim, Kurandan değil
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu bilginin kesin dogrulugunu bilemeyiz peugamber efendimizin bir suru esi vardi ama bu padisahlarin kurdugu harem gibi o haremdeki esler gibi degildi peygamber efendimiz kadinlari korumak icin nikah kiymistir ama kari koca gibi olmamistir coguyla sadece bizim bildigim esleri asil karisidir
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
23Cevap
- Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle birsey tamamen uydurmadir peygamberden bahsediyoruz sıradan bir insan değil Allah'ın emretmediği hiçbirşeyde peygamberi göremessiniz kainat peygamber icin yaratilmistir ve bütün yaşayan hersey onu anar cin ve insanlar da dahil kendi beyinleri farkli dusunce icinde olanlar buna yorum yapmasin.
10 Yorumla
+1 yılHz haticeyi de 3 yaşında aldı o zaman inanmayın şöyle şeylere ya
21 Yorumla
Soran+1 yılBirkac yerde gordum gercegi sormak istedim nedir diye yalan demi ya
Bu yazdıklarının doğru olduğu söyleniyor, doğru ise saçma değildir, denilen o ki, sıcak eyaletlerdeki çocuklar, diğer ülkelerdeki çocuklara göre, çok daha küçük yaşlarda ergenliğe geçiş yapıp, olgunlaşır. Bu nedenle onlarla evlenme vb. caizdir. Ve denilen o ki HZ. Muhammed ( Sav. ) Aişe ile 7 yaşında evlenmiştir, ama ergenliğe girip, olgunlaşana kadar Aişe ile yakınlaşmamıştır. Yani küçük bir çocuğa büyümeden önce dokunmamıştır.
00 Yorumla
+1 yılbunlar yalan. yalandan ibaret. dini kitapları kafalarına göre değiştiren o kadar çok insanlar var ki bu sebeple bunlara inanma. birde mezhep olayı hikayedir
111 Yorumla- +1 yıl
ben kuranı okumanı öneririm. orda ise aralarında 10 yaş vardı deniliyor atıyorum peygamberimiz 40 ise o 30 du gibi yani şarlatanların yazdığı kitaplara inanma asla
- +1 yıl
ha birde internete inanma. geçenlerde oruç ile ilgili bir yazı yazdım bloguma ama uydurmasyon eski kız arkadaşıma kadar herkes inandı sonra yanlış yazdım herkes kandı gibi bir cümle yazdım kız arkadaşım başta olmak üzere herkes mort olmuştu
Soran+1 yılİnsanlar kandirilmaya acik 😞
- +1 yıl
insanlar araştırmıyor sorgulamıyor o kadar cahiller ki ilk duyduklarına inanıyorlar.
allahın 99 ismi ve her isminin anlamı olan kitabı almaya kitapçıya gittim adam bana okursan cin çarpar seni dedi. tam tersi oku cin min kalmaz ortalıkta. işte bu derece mal insanlarımız
Soran+1 yılAhh ahhh 😭
- +1 yıl
Muhammed el-Buhari'nin Sahih-i Buhari'de de aktardığı üzere Aişe şunları der:[6]
“ Peygamber benimle altı (yaşında) bir kızken nişanlandı. Medine'ye gittik ve Beni-el-Haris bin Hazrec'in evinde kaldık. Sonra hastalandım ve saçlarım döküldü. Daha sonra saçlarım büyüdü ve annem, Ümmü Rûmân, salıncakta kız arkadaşlarımla oynarken yanıma geldi. Beni çağırdı, yanına gittim, bana ne yapacağını bilmiyordum. Elimden yakaladı ve beni kapıda bekletti. Soluğum kesilmişti, nefesim yerine geldiğinde biraz su aldı ve yüzümle başımı bu su ile ovdu. Daha sonra beni eve aldı. Evde Ensâr`dan birtakım kadınlar hazır bulunuyordu. Bunlar bana: "Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmet getirdin!" dediler. Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar da benim kılığımı, kıyafetimi düzlediler ve Resûlullah'a teslim ettiler. Ensâr kadınları beni Resûlullah`a takdim ettiklerinde ben dokuz yaşında bir kızdım
Soran+1 yıl@Bishamon yeterince sacmaladin defol git artik yarim bilgi ve uyduruk yerlerden alintiyla konusma. Bide yalandan ordan aldim demissin
- +1 yıl
@Bishamon kızım sen canım mal hatta malın en önde gidenimisin. gözünle görüp kulağınla işitmediğin sürece inanmayacaksın. internetten ordan burdan her okuduğuna inanıyorsan sana diyecek tek bir kelime sözüm yok. sen okusanda okumasanda bunu sorgulayamadığın için hiç okula gitmemiş ninem bile senden 50 kat daha üstündür.
- +1 yıl
Al kardeşim bu linki bir taraflarına sokarsın o zaman https://tr.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%9Fe Çomarsız günler insşallah..
Soran+1 yıl@Bishamon ya git artik
Gizli Üye(36-45)+1 yılYok kardeş dokuz yaş deniyor o şundan örf ve adetlerinde bir kız çocuğu ergenliğe girince yaşını sayarlar mis, dolayısı ile de bizim şu an ki anlayacağımız 18 yaşında tamam sıkıntı etme kafa karıştırma. Bazı ları bunu farklı yaygara yapıyor.
34 Yorumla
Soran+1 yılO yuzenmiymissss tesekkur ederim
Cevap sahibi+1 yılNiye o kadar yaş farkı diyen kardeşlere gelsin. O zaman İslamin yayılması ve öğretilmesi gerekti onun için evlendi ve Hz Ayşe annemiz çok zeki biri olduğu için evlendi tamam mı. Ayşe annemiz muhaddisdir biliyorsanız.
- +1 yıl
Muhammed el-Buhari'nin Sahih-i Buhari'de de aktardığı üzere Aişe şunları der:[6]
“ Peygamber benimle altı (yaşında) bir kızken nişanlandı. Medine'ye gittik ve Beni-el-Haris bin Hazrec'in evinde kaldık. Sonra hastalandım ve saçlarım döküldü. Daha sonra saçlarım büyüdü ve annem, Ümmü Rûmân, salıncakta kız arkadaşlarımla oynarken yanıma geldi. Beni çağırdı, yanına gittim, bana ne yapacağını bilmiyordum. Elimden yakaladı ve beni kapıda bekletti. Soluğum kesilmişti, nefesim yerine geldiğinde biraz su aldı ve yüzümle başımı bu su ile ovdu. Daha sonra beni eve aldı. Evde Ensâr`dan birtakım kadınlar hazır bulunuyordu. Bunlar bana: "Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmet getirdin!" dediler. Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar da benim kılığımı, kıyafetimi düzlediler ve Resûlullah'a teslim ettiler. Ensâr kadınları beni Resûlullah`a takdim ettiklerinde ben dokuz yaşında bir kızdım
Cevap sahibi+1 yıl@Bishamon ben anlattım anla
Din afyondur eger senin aklina bu olay mantikli geliyosa peygamber bole bisi yapmistir benim mantigim elvermiyo
14 Yorumla
Soran+1 yılBenim mantigima da elvermiyor ne de yuregime boyle birkac yazi gordum ve gercek icin sormak istedm
Soran+1 yılHahahahs ne dersen de ben kendimi bilirim
arkadaşım 6 yaş yalan 18-19 yaşlarındaydı evlendiğinde emevilerin asırlarca uydurduğu bir yalan. bu tür yazılara kanmayın..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılalmış evet
bunlar nedenler sıralar palavradan inanma.11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler serefsizler yuzunden bide kuskuya dustum utandim ne malim ya
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadınlar adet görene kadar yaşları hesağlanmıyordu Arabistanda 6+12 falan eklersen gerçek yaş ortaya çıkar 18-19 yaşında evlendi
21 Yorumla
Soran+1 yılHmm tesekkurler
kardeş youtube de Edip Yüksel ayşenin yaşı yaz birde o profösörü dinle söyledikelri mantıklı
10 YorumlaEvet 6 yaşında evlendiği doğrudur bunu Müslümanlar ama o dönemde savaş vardı ona sahip çıkmak için aldı alınca rütbesi yükseldi peygamber hanımı oldu falan diye anlatırlar yorum sizin bakımını üstlenmek için evlenme zorunluluğu yok bana göre? doğru olduğunu da düşünmek istemiyorum bunun ama ne yazıkki gerçek
04 Yorumla- +1 yıl
Erken dönem hayatı[değiştir kaynağı değiştir]
Aişenin erken dönem hayatı hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır. Doğumu 613 yılı sonlarında veya 614 yılı başlarındadır. Babası ilk halife Ebû Bekir Annesi Ümmü Rûmân'dır. Aişe Muhammed'in 3. sırada evlendiği en genç karısıdır.
Muhammed ile evliliği[değiştir kaynağı değiştir]
İslam inancına göre Muhammed'in rüyasına Cebrail melek gelip Aişe ile mutlu bir hayat için evlenmesi gerektiğinin Allah tarafından emredildiğini haber vermiştir. Bunun üzerine Aişe'yi kendisine Havle binti Hakim tarafından istemiştir. Babası Ebu Bekr bu durumdan hoşnut olmuş ve izin vermiştir. Aişe henüz küçük yaşlarda iken Muhammed ile evlenmiş ve ileri dönemlerde eşi Muhammed'in söylediği her sözü (hadisleri) ezberleyerek eşinin vefatından sonra onun sözlerini hayatta yaşatmış ve İslam dininin en büyük rivayet edeni olmuştur. [kaynak belirtilmeli]
Kaynaklarda[değiştir kaynağı değiştir]
Hadisler ve siyer Muhammed'in ölümünden sonraki birkaç yüzyıl... KAYNAK VİKİPEDİ
Soran+1 yılTamamda bu kaynakta yas yazmiyor
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Bishamon yeterince sacmaladin defol git artik yarim bilgi ve uyduruk yerlerden alintiyla konusma. Bide yalandan ordan aldim demissin gerisini okumayacagim bu kadar malligi kaldiramam
+1 yıl6 yaşında rüyasında senindir denildi, büyüdükten sonra evlenildi.
20 Yorumla
+1 yılpeygamberimiz evlenmek için değil kurtarmak için aldı
11 Yorumla- +1 yıl
Kurtarmak için Hz. Aişe'yi değil diğer eşlerini almıştır. Hz. Aişe'nin babası zaten Hz. Ebu Bekir (ra) dır onun için de herhangi kurtarılmayı gereken bir durum yoktur.
+1 yılMalesef doğru dininizde bu gibi şeyler hep var ve halada yapılıyor bazı yerlerde yapamayanlarda küçücük çocuklara tecavüze kalkışıyor
10 Yorumla
+1 yılKim diyomuş 6 yaşında aldığını
15 Yorumla
Soran+1 yılBirkac yerde gordum 😂
Soran+1 yılVe su yorumlari okuyunca anladim ki serefsizlerin oyunu
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Bishamon ya yeterince sacmaladin kim bilir nerden aldin yuru git sorumdan
- +1 yıl
+1 yılKorumak için kardeş o dönemde çoğu aile kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Putlara tapanlar genellikle bunu yaparlardı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet doğrudur Ayrıca şöyle birşeyde var haz muhammedin karısından bir tanesi üvey kızıydı saygılarımla...
DİN AFYONDUR INSANLARI KANDIRMANIN EN KOLAY VE EN MASRAFSIZ YOLUDUR CAHİL YOBAZLAR11 Yorumlaşu açıklama en doğrusu:17
10 Yorumla
+1 yılamacın ne senin? islamı peygamberi kötülemek mi?
116 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılAsla. Bazi serefsiz yerlerden bunu duydum yorumlari okuyunca emin oldum gercek olmadigina
- +1 yıl
sen o zamandaki sahabelerin yaşlarını biliyormusun? ilk müslüman olanların yaşlarını?
İlk Müslümanlardan birkaç kişi, elli yaş civarında, birkaç kişi otuz beş yaşın üzerinde, geri kalan çoğunluk ise otuz yaşın altında bulunuyordu. Meselâ genç yaşta İslâm’ı kabul edenlerden Hz. Ali 10, Abdullah b. Ömer 13, Zeyd b. Hârise 15, Abdullah b. Mes’ûd ve Zübeyr b. el-Avvâm 16, Talha b. Ubeydullah, Abdurrahman b. Avf, Erkam b. Ebu’l-Erkam ve Sa’d b. Ebû Vakkâs 17, Mus’ab b. Umeyr 18-20, Câfer b. Ebû Tâlib 22, Osman b. Affân, Ebû Ubeyde ve Hz. Ömer 25-31 yaşlarında idiler.
Soran+1 yılSalak sacmami internette buna cokca raslarsin. Maalesef dini kotulemek isteyeb o kadar pislik varki acaba dedim bir an. Yorumlar iyi geldi
Soran+1 yılBilgi icin tesekkurler
- +1 yıl
rica ederim yani şunu demek istiyorum. yaşları hep küçükdü sahabenin... ayşe validemizinde yaşı küçük olabilir. korumak kollamak için almış sonra evlenmiş de olabilir
- +1 yıl
Soran+1 yılSoru sahibi çok sağol cidden nedense arada cok yas olmasi da yanlis geldi. Ama tabiyiki koskoca Peygamber' in yaptığımı yoksa hergun gunah isleyen ben mi dogruyum. Peygamberimiz dogruyu yapmistir eminim sadece bu konular cok hassas yani
- +1 yıl
@Bishamon kes sesini...
- +1 yıl
peygamberimizin hiç bir yanlışı olmamıştır kabilesinde, ki ona muhammedul emin ismini vermişlerdir emin güvenilir muhammet...
- +1 yıl
@Bishamon çomar senden onurlu senden şereflidir... pislik
Soran+1 yıl@Bishamon ahlaksiz benzetmeler yapmayın.
Soran+1 yıl@Bishamon heleki yuzunu bile gormediginiz biri hakkinda.
- +1 yıl
boşver ya soysuzun teki işte... yaptığı yorumlardan karakterini kişiliğini koydu ortaya
+1 yılYok bebekken almış daha annesi emzirirken
14 Yorumla- +1 yıl
Yok anne karnına düşünce almış
- +1 yıl
@Eczacıbacı oda olabilir ne zihniyetli insanlarımız var ya ateist sin anladık bari palavra atma insana yine sinirlerim bozuldu 😡
- +1 yıl
bir yazsın da buraya sinirimi ona saklıyorum☹️
Soran+1 yılYa ben bilmedigimden yazdim ne palavrasi boyle birkac yazi gordugum icin sordum ateist olsam sormam zatrb ne bicim insanlarsiniz
1500 yıl geçmiş her kafadan bir ses çıkıyor. inanmayın böyle şeylere
06 Yorumla
Soran+1 yılSinirim bozuldu salaklar ya
Soran+1 yılMaalesef 😞
- +1 yıl
+1 yılateisliğe ilk adımı atmış bulunmaktasın
00 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. hadi müslümanlar bunu da açıklayın
00 Yorumla17 Yaşında imiş evlendiğin Ayşe Anamız!
09 Yorumla- +1 yıl
diyelim 17, doğru mu sence?
- +1 yıl
17 yaşındaki kızla 502 yaşındaki adamın evlenmesi ne iş? bu normal bir şey mi?
- +1 yıl
52*
- +1 yıl
@Tembelladam O zamanın koşullarına göre değerlendirmek gerek. Hassas bir konu detaya girmek istemem!
- +1 yıl
O zamanın kızları daha erken olgunlaşıyordu diyenler bir de evrimi inkar eder bu çok büyük bir ironi
- +1 yıl
adam risk almak istemiyor :D
- +1 yıl
Hayır tüm İslam ülkeleri bu hadisi kabul ederken bizdeki modern muslimlerin bunu inkar etmesi neyin kafasıdır anlamış değilim :D
bazıları o zamanlar kızlar daha erken olgunlaşıyordu diyor ama evrimi inkar ediyor
bazıları 6 değil 17 yaşındaydı diyor, 52 yaşındaki adamın 17 yaşındaki kızla ne işi var
bazıları hadisleri kabul etmiyor, öyle doğru bir din ki daha hiç kimse doğru düzgün anlayabilmiş değil - +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesin bir bilgi değil o.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl18 yaşında aldı lan gidin araştırın küfrettirmeyin adi pisliklerr
16 Yorumla
Soran+1 yılBenim amacim dini kotulemek degil kardesim.
Cevap sahibi+1 yılbelli oluyor ne olduğu
Soran+1 yılBenim niyetimi Allah bilir
- +1 yıl
- +1 yıl
sen beni niye engelledin bishamon ya? :D aynı düşünüyomuşuz hem de :D
o dönemde sübyancılık sünnetmiş :D
10 Yorumla
+1 yılÖyle diyolla😔
10 YorumlaÖyle duyduk.😛
00 YorumlaKoruma amaçlıdır o.
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı