Cevabın nedir?
Benim ailem de seninki gibiydi ikisi de askeri ucret alıyodu. Ama ben gene bile sukretmekten hic bıkmadım. Helal yoldan para kazaniyolar haram para yedirmiyolar ya bize olsun dedim. Ki sana yemin ederim ki eve peynir bile ayda bir girerdi. Haftanin 4 5 gunu makarna pişerdi. Ama sonra Rabbim öyle bir yardım etti ki oyle bir es çıkardı ki karşıma hem dininde namazinda niyazında efendi cok saf kalpli cok iyi niyetli bir adam. Maddiyatı da iyiydi. Ben uniye gidememistim maddi sıkıntıdan dolayı. Isten yorgun argin gelip hergun ders çalıştırdı anlattı ogretti. Meslegini söylemek istemiyorum ama cok iyi bir meslegi var okurken bile kendi hocalarına ders veren biriydi. Ve beni sürekli çalıştırdi sürekli kitaplar aldi durdu. Yaptığım her soruyu bile teker teker kendisi çözdü . Inan cok yoruldu. Cok uğraştı. Su an hemsireysem onun sayesinde. Ve su an bu kişiyle de evliyim. Ve daha 1.5 aylikta hamileyim... o kadar mutluyum ki. Rabbime şükürler olsun ki boyle birini karşıma çıkardı. Allah tan asla umidi kesme.. ve simdi bana o kadar varlikliydi da neden çalıştırdı ozaman diyenleriniz cikacaktir aranizda. Ama sadece aileme faydam olsun istedi. Ikisinin dr emekliligini yaptı. Babama kuyumcu açıp onu başına koydu. Simdi onlarinda durumları yerinde cok sukur. Ve bende cok mutluyum cok huzurluyum. Rabbim oyle buyuk ki. Belki bende senin gibi dusunsem olmazdi. Ama Allah in isi iste. Oldu. Iyiki de oldu. Rabbim e hamdolsun
82 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu nasıl bir zihniyettir ya? Utanıyorum ne demek? Senin baban annen sırf sen oku diye sırf aç kalma diye çalışıyorlar. Annen bile çalıyor ya annen benim annem kendi su bardağını almıyor. Senin onlara destek vermen gerekirken oturduğun yerde otonoyorom! diyorsun. Kimseden kimseye miras kalmıyor kalsa da o insanlardan olamayan milyonlarca insan var. Bizim durumumuz iyi de senin gibi mavi'den giyinmiyorum senin gibi bana ait odam yok. Her şeyden önce şükretmesini bil üstünde çatı var mı var, karnın tok mu tok, çıplak mısın değilsin. Bir çok evsiz barksız insan var senin yerinde olmak isteyen. Bizim peygamber efendimiz açlıktan karnına 3 taş bağlamış Allahın babamız Adem'i bile peygamberimiz için yaratan, tüm evreni, tüm varlıklari o sevdiği için yaratan kulu bile fakirken sen neyin kafasını yaşıyorsun ondan ne üstünlüğün olabilir? Sen oturduğun yerden konuşacağına hayatını değiştirmeye bir yerden başla. Özel üniversitede okumak zorunda değilsin herkes özelde okumuyor. Çalış geleceğini de kurtar aileni de. Namusunu parayla satmayı düşünüyor bir de. Bence fakirliğinden değil böyle bencil bir kişiliğe sahip olduğun için kendinden utanmalısın!!!
90 Yorumla
+1 yılBence okuyup bir meslek sahibi olman bir tek fakir sen değilsin Türkiye de açlık sınırının altında 20 milyon insan var sözde g20 ülkesi ama en çok işsiz aç susuz fakir Türkiye de Türk vatandaşı olmama rağmen ülkede iş vermiyorlar Suriye liler in sanki ülkesi biz mülteci gelmişiz bu ülkeye komşu su aç yatarken sen tok yatıyorsan bizden değil demiş peygamber efendimiz ve Türkiye de o kadar aç yatan insan var ki birileri onları unutmuş Suriye li leri düşünüyor biz Müslüman değilmişiz gibi gelelim dini boyutuna eğer sen isyan edersen mücadele etmez ve sabretmezsen halin aynı şekilde devam eder sen mücadele edeceksin elinden geleni yapacaksın sonra Allah'a bırakacaksın o sana iş aş ve aile nasip edecek zor birşey fakirlik ama haram lokmadan daha lezzet li sanki Türkiye de ki zenginler helal mi kazanıyor hepsi haram yiyor çalıyor çarpıyor kaçırıyor ve utanacak birşey de yok LC waiki de üst bez ipek kot aynı şekil Zara da öyle hiç bir farkı yok benim daha mavi den dahi kıyafet almadım memur çocuğu olmama rağmen sen yine mavi den de giyinmiş sin
10 Yorumla
Ciddi misin? Kapıcı çocuğuyum ben ve bunu utanmadan söyleyebiliyorum. Çünkü ailemin benim için yaptığı fedakarlıkları biliyorum. Annem 2 işte birden çalışırdı gündüz çocuk babam akşama doğru temizliğe giderdi babam zaten iş olsun elime 20 lira geçsinde bizim oğlanın kitap ihtiyacı vardır diye düşünürdü. Tıp kazandım bende şu an da çok sevdiğim bir sevgilim var. Tıp kazandım doktor olcam zengin olurum düşüncesiyle sevmiyor ki beni. beni ben olduğum için seviyor. Saçma bir düşünce bence
171 Yorumla- +1 yıl
helal olsun sana
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
103Cevap
+1 yılNe yani o... pu ve zengin olacağona fakir ama şerefli ol. Ben gecekonduda büyüdüm. Bak şimdi hem pilotum hem fakültede öğretmenim hem de şu anda bir aylık maaşım ile o gecekonduyu 5 kere alabilirim. Mutlu muyum hayır. Keşke o gecelonduda kalsaydım. Değerini bil. Penceresiz odalarda yaşayan. Tek odada 5 kişi yatanlar var.
haddini bil Allah'a isyan etme. Sana bahşedilenden kurtulmak isteme. Daha çoğunu hak etmeye çalış. Dedemden kalan bir cep saati var. Sıfırdan oldum hepsilerini. Ben bu zenginlik ile LCW ve Mavi'den başka msrkaya gitmiyorum. Ne var yani? Kıyafet edep yerlerinin örtülmesi için kullanılmaz mı? Çok ahmakça düşünüyorsun. Sahip oldukların bir çok insanın hayali. Benim sahip olduklarım ise neredeyse herkesin hayali. Ben buraya 6 yılda sıfırdan geldim. Ne dersane eğitimi aldım ne özel ders. Mühendislik Fakültesi'nde okumak için yazları otelde kışları da kafelerde çalıştım. Çok arkadaşım beni ezmek için bahşiş verdi. Şu anda kuyruk oldular arkamda bizi de işe aldır diye.
ne zengin koca ne o... puluk ne mankenlik ne de sanatçılık doğru yol değildir. Şu anda belki de lüks diye tabir edilen evimi 10 kere satın alırdım. Peki ya yuva? Bir annenin sıcak kolları? Bir babanın koruyucu yüksek sesi? Servetimi alın bana bunları verin.
allah malı istediğine bilimi de isteyene verir. Sen bilim iste. Bilimini sat bu da sana önerimdir.40 YorumlaDiğer konusunda 803 cevap paylaştı. Yanlış düşüncedesiniz diyorum. Hayat hepimiz için aynıdır. Elde etmek için çaba gerekir. Sen olduğun yerde patinaj yapar, eziklik hissedersen hayata 1-0 yenik başlıyorsun demektir. Pahalı ürün kalite değildir. Meta'da hiçbirsey öbür tarafa gitmez. Götürdüklerin iyiliktir. Bende parasızlıktan üniversiteye gidemedim. Köylü dediler, fakir dediler sınıf ortamında ezildim, gizlice ağladığım oldu, bende marka nedir'i geçiyorum isimlerini dahil bilmezdim. Hayat benim yaşayacağım bunun için kendime bir vizyon belirledim ve bu vizyonu yapacak olan misyoner bendim. Şu on vizyonumu tamamladım. Üniversiteyi okudum, işim var, ailem var, şükür ortasınıf insanım ama almak istediğim her seyi alıyorum. Markaların coğunu da kullandım. Fazla para vermekten başka bir sey değilmiş. Şimdi markaların nazarımda değeri yok. Benim için marka bana rahat ve uzun süre kullanabileceğim esyalardır. Marka takıntısı sadecee ego tatmini. Marka giyen, en popüler ürünleri kullananlara baksan ceplerinde yaşadığı hayatı destekleyecek paraları yoktur, gösteris yapılır ama borcu vardır. Hayatında tamahkar ol, az ile yetinmesini bil. Mutluluk, fakir ya da zengin ayırımı yapmıyor. Mutlu ol, sağlıklı ol, borcun olmasın. Hayatında başarılar dilerim
20 Yorumlabirgün markalı çantanın olduğunu paranla her şeyi satın aldığını düşün. Hayattan beklentin ne olacak başka. Her şey elinin altındayken hayat sana boş gelir emin ol çünkü her şeye sahipsin.
Ezilmene gerek yok oraya gidenlerin hepsi babadan zengin insanlar değil. Dışardakilerden insaniyet olarak kat be kat iyi olanları da var.
Lc waikikiden falan giyinmek suç değil ki. Bir elbiseye 100 lira 200 lira vermek saçmalık. Bir yeri kesilse veya üzerine bir şey dökülse gitti o kadar para. yemek için de öyle hakeza.
Bir avuçluk şeyi 10 liralık yemekle de tıkasan doyuyor 100 liralık şeyle de tıkasan aynı.
Evine gelen seni eleştirecekse yol ver de insanlığını sorgulasın sen de gerçek yüzünü görmüş olursun.
Evlilik için fevri kararlar verme sakın. Böyle yapıp hayatı daha da beter olan milyonlarca insan var.30 YorumlaBu utanılması gereken bir şey değil ki senin şu anda yapman gereken elindeki şartlar altında okuyarak eğitimini bitirmek. Senin için çabalayan bir ailen olduğuna inanıyorum elinden gelenin en iyisini yap ve mesleğini eline al böyle bir durum için ailenle aranı bozma 😊 moralini de bozma yani sonuçta eve arkadaş çağırmak zorunda değilsin. Rahatsız oluyorsan çağırmazsin ama lütfen şunu da unutma seni maddi durumuna yargılayan arkadaştan bir halt olmaz 😄 bunun için ne kendini ne de aileni üzmeye değmez... Unutma dışarısı evi olmayan insanlarla dolu...
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılPara icin kendini satacaksin oyle mi.
Baban ile anneni bir dusun. Bu yasta hala calisip didiniyorlar. Ne icin?
Onlar sence hic genc olmadi mi?
ya da onlarin senin gibi hic istekleri olmadi mi?
Peki onlar bu dunyaya olene kadar calismak icin mi geldi?
Onlarin hic keyf yapmaya hakki yok mu?
Onemli olan son model araclara binip villalarda oturmak degil.
Onemli olan helal rizik ile namusuyla serefiyle kisacasi agizinin tadiyla sevdiklerinle birlikte bir omur surebilmektir.
Eger sen o insanlarin bunca senesir calisip didinip yapabildikleriyle utaniyorsan cok yazik.
Sana degil o anaya babaya cok yazik.
Senin gibi birini haketmedikleri cok acik.
Kendine ceki duzen ver. Onlara layik bir evlat ol ve sende onlar gibi calis. Yapabiliyorsan Şu an begenmediklerini sende yapmaya calis.00 Yorumla
+1 yılSaçmalama, annen ve baban var senin dağ gibi arkanda, onların sana sunabildiği imkanlar bunlar. Alnının teriyle bileğinin hakkıyla ekmek parasını kazanıyorlar. Babanın arkasında dur sakın "fakiriz biz" deme onun yanında. Hiç kıramayacağın kadar kırarsın o adamı. O senin iyiliğin için yapıyor bunları. Seni okutmayıp bir adamada verebilirdi başlık parası ile vs. Ama o senin iyiliğini istedi. Sende şu an üfleyip püfleme paran ile mi değerlendirilmek istiyorsun? İnsan olmak önemli bu hayatda. Bunalmış olabilirsin anlıyabiliyorum seni ama devam etmelisin ve Annene Babana sahip çıkıp onların gururunu kırmayarak başarılı bir kız olmalısın. Para herşey değil. Şimdi belki anlamıyacaksın ama emin ol büyüdükce bunun farkına varacaksın. Ailene tutun ve şuanki imkanlarınızdan kendine bir şans yarat.
00 YorumlaUtanılcak bir durum olarak görmüyorum. Fakir ya da zengin olmakdan daha önde gelen birşey vardır ki insan olmak. Benim zengin olan birçok arkadaşım oldu fakat geneli parası ile hava atma derdindeydi. Marka merakları çoktu, heleki erkekler hergün arabaları ile hava atardı ki bir süre sonra sinir bozucu oluyor. Ama böyle kişilerden çok herzaman maddi durumu bunlara göre daha altta olan insanları sevmişimdir çünkü onların hava atmak gibi bir dertleri yoktur. Ve böyle insanları daha samimi ve içten buluyorum. Ciddi anlamda maddi durumdan şikayetçiysen aslanlar gibi çalışıp güzel bir üniversite kazanır iyi bir meslek sahibi olursun ki bu da meraberinde iyi bir maaş getirir. Ama bana kalırsa böyle bir sebepten can sıkman iyi değil. Şunu unutma para herşey demek değil, insanlık önemli. Kötü şeyler yapma hele para için evliliği asla yapma. Hata edersin hayatın boyu üzülürsün. Kendine gel, bu bukadar büyütülcek bir dert değil emin ol :)
10 YorumlaKız haklı 21. yy da yaşıyoruz malesef erkekler bile evlenirken zengin kız arıyor ailesi. Zengin mi. Diye bakıyor. Ama eğitimini bitir okulu o zman paran olur ayrıca kafana göre doktor avukat Vs bulursun. Ayrıca ne yaşarsan yaşa senden daha kötüleri var bunu unutma ve bir gerçek daha herkse yaşayabileceğim en güzel kaderi vermiş Allah.
30 YorumlaBunda utanılacak birşey yok sadece cevrende olan kişileri doğru seçmelisin hepsi bu. Hayat insana bir yerden verir bir yerden alır mutlaka yani senin ve ailenin maddi durumu olmaya bilir ama mutlaka maddi durumu iyi olan birisi ya da birilerinden iyi olan bir yanınız ayrıntınız vardır. Arkadaşlıksa ben arkadaşın olabilirim kimsenin igyim kuşamını da evinidee ailesinide hor görmek kimseye yakışmaz. Moralini bozma bu ülkenin çoğunluğu zaten fakir ve orta düzeyli insanlardan oluşuyor. Kal sağlıcakla...
00 Yorumla
+1 yılAt bu dussnceleri kafandan herkes zengin degil hatta herkes senin gibi bile degil sokaklarda yatip kalkani ailesinin baska baska islere zorla bulastirdigi insanlar var mesela. Anladigim kadariyla annen de babn da oldukca fedakar insanlar uzulmeyi haketmiyorlar. Son cumlende yazrigini yapacak olursan ailen kahrolur. %50 mi kazandin. Bu sene daha cok calis devlet uni si kazan. Burs yardimi alirsin. Fakirlik asla yadirganacak utanilinacak bir durum degil. Marka ayakkabi canta vs hayatta cok ufak detaylar ve gercekten onemsiz. Herkes daha iyi bir yasami olsun ister bunun yolu zengin kocadan gecmez. Kendi ayaklarinin ustunde duracaksin, hem aileni gururlandiracaksin, hem kendinle onur duyacaksin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOah bu nasıl kendini küçük görmektir bende apartmanda oturuyorum evimiz eşyaları 2. el belki 3. el neden kendini bu kadar küçümsüyorsun maviden kıyafet alıyormuşsun ben hiç mavinin kapısının önünden geçmem lc waikiki taş çatlasın 3 gömleğim oradandır ben ailemi ve durumumu seviyorum arkadaşlarıma bakılacak olursa hepsinin hali vakti yerinde bendemşehir dışında üniversite tercih edemedim çünkü ailemin kredi borcu var ve ödeyemeyiz dediler ama ben gayet mutluyum arkadaşlarımı evimize çağrıyorum evet evimiz güzel değil (ki bana göre saray gibi) ama ailem çok iyi insanlar neden utanıyorsun ya utanma hele yaşlı zengin birine sevmeden nasıl evlenmeyi düşünürsün. Inan tek değilsin olmayan şeylere üzülme olan şeylere sevin mutlu ol. Annen hayatta baban hayatta siz birlikte oldukça herşey güzel olmalı kardeşim. Gece konduda kaldım bende her yokluğu gördüm ama itiraz etmedim kabullendim ve benim olanlarla mutlu oldum. Böyle yaşanmaz sende olanlara şükret.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazdıklarından utan bence. Fakirlikte utanacak bişey yok. Markalar fakirlik zenginlik temsilcisi midir ya? Maddi durumum yerinde hamdolsun ama defacto dan lcw den giyiyorum en pahalı. Pazardan giydiğim bile oluyor kendinle barışık ol. Yargılayacak yerde senin için elalemin evinin pisliğini göze alan annenin, sabahtan akşama pazarda yaz kış yağmur çamur ekmek parası için çırpınan babanın yüzüne bakabilmek için birşeyler yap mesela şükret. Tek derdin para olursa zengin koca bulursun bulamazsın demiyorum ama o güzel kardeşim de seni ona buna satar orta malı olursun düştüğün karanlıkta o bodrum kattaki küçük pencerenin ışığını özlersin. Ahlaksızlık etme kıymet bil.
10 YorumlaSaçma sapan düşünme . annenle babanla gurur duy helal lokma yiyorsun ne güzel. şükret yanında ailen. Ya onlarda olmasaydı ne yapardın peki? çözüm olarak bulduğun şeyler sen nasıl bir batağa sürükler daha ağır sonuçlarla karşılaşırsın. o anne baba sen okutmaya çalışıyor sende evlat olarak yapman gerekeni yap otur ders çalış ve iyi bir bölüm kazan devlet üniversitesinde istesen yaparsın unutma. o saçma düşünceleri bırak ve ben bir şeyleri artık değiştireceğim de annemle babama ben güzel bir ev alacağım kendime kariyer sağlayacağım de kimse kolay yoldan gelmiyor o noktalara. Evet metres olursun ama sonunda nolur o anne babaya yazık olur sonrasında ise kusura bakma ama öylelere ne deniyor biliyorsun o düşünceyi bırak pes etme elindekinin kıymetini bil ve çalış. şükretmen gereken çok şey var farkına var
10 YorumlaUtanılcak bir şey yok. Eğer arkadaşlarını eve getirirsen seninle dalga geçeceklerini düşünüyorsun o kadar samimi değilsinizdir. Sende çalışarak ailene destek olmayı denedin mi? Evlilik için erken. Metres olmayı isteyecek kadar kendini küçük düşürme sen kendi kendini eziyorsun. Bana özelden yaz istersen dertleşiriz seni dinlerim.
00 YorumlaHayatta kimin ne olacağını asla bilemeyiz. Örnek olarak şu an mini bir servete sahip olabilirim ama yarın öbür gün bir hastalık v. s çıktığını düşün herşeyimi satar onun için harcarım. O yüzden bu durumdan kendini böyle bir kompleksli halde hissetmen doğru değil.
Konuşmak istersen DM at.. sana en azından bu konuda konuşarak destek olmak isterim00 Yorumla
+1 yılutanacak hic biseyin yok canim benim emin ol durumumuz senden daha kotuydu evimiz bile yoktu baskalarinin evinde kaliyoduk ama Şu an altimda araba motosikletim evim abimin hakeza evi barki annemin babamin evi var bence sabretmelisin namusunu serefini haysiyetini asla ama asla elinden birakma asla birakma hemde Şu an fakirken yanima gelmeyen kisiler arayip gelmek icin yalvariyolar o zamanlarda gelicek emin ol
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılSakin utanma bende fakirim geceleri kalkar coplerden petlastik kagit toplar bazi gunlerde manavlarin attiklari yarisi curuk meyve sebzeleri toplar ailemle gecinmeye calisirim benim utandigim nokta bu değil hic arkadasim olmadi benimde hayat iste vurdukca vurdu cogu seye babam sebep ama aldirma canım ya sen gibi ben gibi olan cok
00 Yorumla haram lokma yiyip zengin olmaktansa boğazıma helal lokma yemeyi 3 kuruşta olsa helal para kazanmayı tercih ederim helal para her zaman daha hayırlıdır. benim babamda çiçekci kazanıyo Allah bereket versin ama hiç bir zaman utanmadım çünkü utanılacak bişey değil.
00 Yorumla
+1 yılo annenin ve babanın eli öpülesi olduğunu söylerek cümleye başlamak istiyorum ailesinin ve kendi durumundan utanan kişiler hayatları boyunca ezilmeye mahkumdur bunu asla unutma Rabbim böyle kişileri asla ıslah etmez senin hayatını yoluna koymanın en iyi yolu okuyup ailenide bu durumdan kurtarmak olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılBu psikoloji hiç iyi değil bak biz aolelerimizi secemiyoruz maalesef ayrıca pazarci diye niye utaniyosun namusuyla para kazanıyorlar bunda utanilcak hicbirsey yok herşey para değil madem yaşadığın hayatı sevmiyorsun git okulunu oku kendi hayatını kur daha güzel bir şekilde para ayağına gelecek diye beklemezsin en azindan zengin olanlar oturduğu yerden zengin olmuyor şimdi kalk ve kendine gel git kendi hayatını kur
00 Yorumla
+1 yılBende senin gibi utaniyordum ama utanilxak bir sey olmadigini yasim ilerledikce anladim unutmaki Allah her seyi imtihan icin yaratti cok calis cabala iyi bir yerlere gel ve dua etmekten, istemekten vazgecme cunku Allah her istedigimizi bir gün vercek vermessede hayirli degildir sakin ama ailenden ve evinden utanma
00 Yorumla
+1 yılSaçmalama bacım. Elhamdülillah evi olmayan, sokakta yaşayan insanlar durumundan şikayetçi değil. Hallerinden utanmıyor. Aklını başına al kötü yola düşersin üç kuruş için itin köpeğin aşağılamalarına maruz kalırsın. Hiçbir fakirlik onursuzluktan gurursuzluktan kötü değildir. Aklını başına al sırtını anana babana yasla, bir daha hazırlan üniversiteye, daha gayretli ol.
10 Yorumla- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılgerçek bir soruysa gerçekten üzüldüm aslında çok üzücü bir olay değil ama sen kendini o moda sokmuşsun eziklemişsin kendini halbuki bu böyle değil.. cevrendeki insanları değiştir sesni böyle seven insanlar edin herşey yoluna girer ne bilim ya da orta halli seni böyle seven bir sevgili bul o zaman mutlu olursun mutluluk para değil sevdiğine sarıldığında onun kokusunu içine çekmektir..
20 Yorumla Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. Sakin ol cok uzuldum. anlattiklarina ama akilli olmalisin.
Oncelikle ben mimarim. sana fikir verebilirim. pencereni disardaki zemine oturdugu yerle arasinda mesafe varmi?(pencereyi boydan buyutmek icin?)
Duvara vur tok ses mi geliyo bos ses mi geliyo? ( kirilabilir mi?)00 Yorumla
+1 yılçok yazık böyle düşünmen Allaha şükür ailen yanında başını soka bilceğin bir evin var baban sana haram lokma yedirmemiş bizim de durumumuz iyi deği ama şükretceğin yerde isyan ediyorsun şükret haline neçe evsiz barksız ailesi olmayan insanlar var halie şükret
00 Yorumlabu nasıl bir düşüncedir.
marka ne allah aşkına, benim maddi durumum iyi ama paçoz gibi giyiniyorum, ve böyle giyinmekten mutluyum.
fakir olmak bir sorun mu bir suç mu. bu devir milletin gerzekçe salakça bir popüler gözükme çabasından başka bir eşy değil.
12 saat çalışıp kazandıkları parayı mal gibi harcayan insanlar sürüsüne mi özeniyorsun.
düşüncesiz bir toplumun içine girmek istiyorsan dediklerini yap o zaman00 YorumlaSizin bunda bir yanlışınız var ailesinin bıraktıklarıyla zengin olanlar şımarık ve değer bilmeyen kişiliksiz olarak yetişen bireyler oluyor genellikle ve bir süre sonra hayata tutunamaz oluyorlar.. kendi emeğiyle alın teriyle ayakta duranlar daha sağlam hayata ayaklarını basıyor ve daha yükseğe tırmanıyorlar... şu an ülkenin en zenginlerinin çocukluklarını araştırırsanız ne kadar fakir ve sefillikle hayata tutunduklarını görürsünüz...
00 Yorumla- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar iğrenç bir insansın. Böyle bir durumda olmanı anlarım orası tamam. Ama bu durumunu kabullenip, kendini ezik görüp, kendini beceriksiz, başarısız, yetersiz, değersiz, işe yaramaz görüp. Hiçbir bok beceremeyeceğini düşünüp çareyi zengin koca aramakta bulan zavallı fakirin tekisin. Bulama da o fakir ağzının kokusunda boğul.
00 Yorumla
+1 yılSenden daha kötüleri de var bunları düşün ve şükür et madem rahatsızsın bu durumdan oku ve güzel yerlere gel ayrıca benim durumum normal ama bende waikikiden giyiniyom bu mu sorun yapma Allah aşkına annene ve babana da asla bu düşüncelerini belli edip üzme oku ve kendini kurtar bırak yaşlı adamı falan
00 Yorumla
+1 yılSamimiyet ne güzel bişey , insanlara doğarken sormuyolar ki seni zengin mi fakir mi aileye verelim diye saç göz boy ten nasıl olsun diye adın soyadın ne olsun diye sormuyorlar , fakat insanları hunharca bunlarla yargılayan aptalların ayıbıdır bu başka bişey değil
00 Yorumlaseni anlıyorum aşağılık kompleksi var sende. hayat istediğin gibi olmayabilir. baban pazarcı ama pazarda gayet iyi para var diyorlar. bence anne babanın emeğini en iyi şekilde okuyarak verebilirsin. yapacağın şey çok basit. kendi hayatını kurmak. git hemşirelik ya da att oku. al 4500 lira maaşını. git kendine ev al :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 680 cevap paylaştı.
+1 yılCiddi olamazsın saka mısın sen? Sağlığın yerinde ellerin gözlerin ayakların !!!
Şükretmesini öğren !!!
Düşünsene yürüyemiyorsun düşünsene gözlerin görmüyor?
Gözlerini ne kadar paraya satarsın düşündün mu hiç paha biçilir mi
ya da ellerin ayakların tütmüyor yatağa mahkum bir hayatı hiç düşündün mü yazıklar olsun insanlıgına :/10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim evimizin camlarıda aynen böyle. Ama hiç arkadaşlarımı çağırmaya utanmadım. En yakın arkadaşımın evine annem temizliğe gidiyordu. Ev sahibi kaç kere benim okuluma gelip ya da sokakta sıkıştırıp kiramızı verin diyordu. Sabret isyan etme. Sabrın sonu selamettir
10 Yorumladurumun kotu degil babam mezarlikta calisiyordu bizde mezarligin icinde ev vardi orda yasadik 8 sene babam 600 tl maas aliyordu tek calisan oydu dusun simdi senden ve benden cok ama cok kotu yasayanlar da var.
10 Yorumla
+1 yılSen suçlu değilsin. Ailemin durumu çok iyi olmasına karşı 16 yaşından beri çalışıp kendi üniversite parasını kendi kazanmış ve o yaşımdan beri ailemin destek olmak istemelerine karşı kendi ayaklarımın üzerinde durmuş ben suçluyum...
30 Yorumla
+1 yılutanılacak bir durum yok, beterin beteri var
dua et bir evin, bir ailen var
ailesiz yetim kalan çocuklar ne yapsın o zaman? asla ailenden utanma
arkadaşların seni , sen olduğun için sevsin
derslerine çalış hedefin olsun , sonra bırakma o hedefe koşmaktan
umut her zaman vardır , yeterki kendini bırakma güçlü ol...00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılçok kötü bir insanmışsın bu ne ya ben de hiç magazadan giyinmem mesela zemin kattayım bir binada kapcılık yapıyoruz ama mutluyuz bu kadar eziklik hissetmek dogru degil şu saçma şeylerden vazgeçin
20 Yorumla
+1 yılSevgili güzel kardeşim.. Bol dua etmelisin ve emin ol ben sana bol bol edeceğim. Sunu sakın unutma fakirlikten asla utanma.. Rabbimin bir bildiği vardır Şu an hepimiz sınanıyoruz eninde sonunda mutlu olacagız insallah ! Sevgilerlmle.
00 YorumlaBir ana babanın evladına bırakacağı en büyük miras onurlu bir hayattır. Eğer çok para kazanmak istiyorsan çok çalış derslerine. Tam burslu iyi bir üniversite kazan ve kendi ayakların üstünde dur. Namusunu da yitirme.
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıldertleşmek istersen yaz özelden konuşalım ağırına gidecek bişe yok senin gibi milyonlarca insan var burslu oluncada neden ezilesinki zaten ezilsen bile kendi geleceğin için bazı şeylere katlanmak zorundasın zaten hiç bir şey kolay değil bu hayatta mantıklı olcaksın.
00 Yorumla - Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılYine hazırlan sınava, çok çalış güzel bir bölümü kazan. Sonra şimdi sahip olduğundan çok daha fazla paraya eşyaya sahip olabilirsin. Hayat senin, sen karar ver tabii, istersen dediğin gibi yaşlı biriyle evlen kimseyi takma
00 Yorumla
+1 yılSanki herkes dort dortluk yasiyor. Okuluna git ozel universite sart mi devlet okulunda oku guzelce kendini gelistirirsin meslegin dogru duzgun olursa kazanirsin. Feriha aklima geldi ya :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılannesi babası evi olmayan giyecek bulamayanlar var, savaşın ortasında doğsaydın ya nolurdu? ayrıca ben son 6 yıldır çok şükür iyi para kazandığım halde hala lc waikikiden giyiniyorum, cüzdanım pantolonum hepsi lc waikikiden. tişörtlerim pull and beardan. ayakkabılarım da çakma puma vs. hepsi gözüme iyi gözüktüğü ve rahat olduğu için giyiyorum.
00 Yorumla
+1 yılBenim babam zengin ama su yasima kadar bir kurusunu bile yemedim babalik yapmadi bana seni seven namusuyla serefiyle para kazanan baban varsa git alnindan öp
10 Yorumla
+1 yılTam tersine büyüdükçe geçer bunlar diyecektim ki, sen de ters bir durum varmış. Neden ezilesin? Beynin kadar, birikimin karar varsın. Kıçındaki donun markası kadar değil. Aşın artık bu sacmalıkları...
10 Yorumla
+1 yılZor bir durum gercekten hele bir kiz icin cok zor ama para icin sakin boyle bisi yapma ben yapan cok insan tanidim emin ol hepside senin suanda dusundugu dusunup uygulayan insanlar yaslarida cok kucuk hatta onlarin dedigi sadece butun erkeklerin bunkari kullandikkarini soyledi hepsi
00 Yorumla
+1 yılŞaka mısın sen yaa sokakta bir ton insan aç geziyor bunun farkında ol ve haline şükret. ayrıca annen baban helalinden para kazandığı için sevinmen gerekir hırsızlık yaparak zengin olsalar daha mı iyi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnem çalışmazdı babam bir iş sahıbıydı iflas etti zengindik bir anda battık... Noldu mu?
Annem aşçılık yapıyor babam arabayla sebze satıyor evimiz ve 4 arabamız var, utanmadım çekinmedim kavga dövüş böyle olduk şu an manav açmayı düşünüyoruz ve ben aılenın tek evladıyım okuyorum çalısmıyorum sen düşün?
Aİlene destek ol yeter00 Yorumla
+1 yılküçümsediğin mavi ve lc waikiki den giyinemeyen insanlar var, sokaklar hakkında hiç bir fikri olmayan akılsızın tekisin bu yüzden şu yazdıklarına zerre üzüntü duymadım zaten trol olma olasılığın var.
10 YorumlaZenginlik insanın bilgisi ve yaşanmış güzel anılarıdir.. gerisi boş paran olsada bir b. ka yaramaz dünyada hepsi boş anlamsız
00 Yorumla
+1 yılMavide öyle pek fakirlik bir yer değil ama neyse. Bu arada parayı kızların dert etmemesı lazım bence erkekler dert etmelı sonucta kızlar erkeklerın parasına bakar erkekler kızların parasına bakmaz
10 YorumlaBence nefes alman bile israf, hayatta herşeyi para zanneden akıl fukarasısın sen, maddiyatı geçtim gerçekten akılda zihinde büyük problem var
01 YorumlaDiğer konusunda 15,3b cevap paylaştı. gülsem mi ağlasam mı bilemedim.. her ne olursa olsun insan şükredebilmeli.. herkesin var sorunları ihtiyaçları.. bende saysam senden fazladır eksiğim.. kurtulmak istiyorsan iyi kötü okumalı, elin ekmek tutmalı. iyiki annen baban var başında.
00 YorumlaKusura bakmada sen harbi aptalsın para icin namusunu satıyorsun cok acemisin
ailenle ve kendine Gurur duyucagına utanıyorsun bunu yapmaman gerek
boşversene kendine iş bul herseyini ulaş neolursa olsun pes etme00 Yorumla
+1 yılYemin ediyorum evlat olsan sevilmezsin bizde öyle bir evde yaşadık zamanında ayrıca şimdi bile lc waikiki den alış veriş yapıyorum ben maviye param yetmiyor benim namussunu satacagina is bul çalış okuma zaten bu kafayla beceremezsin
10 Yorumla
+1 yılSaçmalama bnde zor gunler gecirdim sakın böyle şeyler yapma bn ekmek çay yediğim gunleri bilirim okuyup bir iş sahini ol o zaöan hersey duzelir bu senin sucun deilki bizimde durumumuz çok ii değil bunlar gelip gecer büyük hatalar yapma sakın
00 Yorumla
+1 yılkendin ile barışmanı tavsiye ederim. Para her şey değildir unutma. Hayat herkese bir zorluk yaşatadır. Önemli olan o zorlukları güçlenerek geçmektir.
00 YorumlaSaçmalıyorsun fakirlik utanılacak bir durum degil ama şu yazdıklarından utanmalısın...
10 YorumlaDiğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Seni bu hale getiren kapitalist zihniyet ve gözünü para bürümüş aç gözlü zengin kapitalistler utansın.
00 Yorumla- Devamını Gör (109)
Devamını Gör(154)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem