Öldükten sonra krematoryumda yakılmak istermisiniz? şu an Türkiyede 10.000, e yakını defin için yer sıkıntısı yaşadığı için yaklımak istiyor.. siz istermiydiniz yakılmak
Öldükten sonra krematoryumda yakılmak istermisiniz?
ölünün yakılması ile gömülmesi arasındaki tek fark şudur kişi ölünce vucudundan bazı gazlar salgılar . bu gazlar aniden salınırsa atmosfere ve insanlara zararlı. kişi yakılınca ( tabi şimdi filtreler var) o gazlar aniden atmosfere salınıyor ve zararlı gazlar gibi herşeyi herkesi etkiliyor toprağa gömüldüğü zaman ise bu gazları toprak emerek uzun bir zamana yayarak elimine eder. ve yakma zamanındaki zararlı gazları hafif hafif salarak onu an az seviyeye indiriyor bir nevi filitre ama daha güvenli bir filitre. müslümanlıkta ölüye karşı saygısızlık yapmamak için gömülür ve hemde dirilme ihtimaline karşın hatta kişi gömülürken üzerine dahi toprak gelmesin diye 9 tane tahta koyarlar. o tahtalar çürüyerek kırılır ve düşer en son yavaş yavaş. o tahtalar çürüyüp devrilene kadarda insanın vucudundaki gazlar hemen hemen bitmiş olur ve kişinin iskeleti çıkmış hale gelir..
Açıkcası geçen yıl çok Tereddüt ettim, yakılmak mı, yoksa gömülmek mi diye. Yakılma nedenim ölümümle yer kaplamama sebebimdi, ama sonra düşündüm ki, gömülürsem topraktakı canlılar daha faydalana bilir cesedimden, onda gömülürüm diye düşündüm
yok abi beni yakmayın beni öldüğüm zaman gömün gömdükten sonrada bir güzel sulayın yeter başka birşey istemiyorum aman üzerime ağaç mağaç dikmeyinde :D :)
Aynen :) bu arada tükiyede talep çok olunca avrupada, da psata dilimi büyük olunca sivasllı bir girişimci ilk üretim sivas'ta başlatmış şu an avrupanın sekiz ülkesine ihrac ediyor. paralar cukka iyi akıl haa :D
Yok yaa diri diri yakmıyorlar auchwitz, mi burası öldükten sonra yakıyorlar. :D akrep zehirini satıyorlar dedin yaa onun için yakılma olayı için değil :D
orası öyle tabi ama dünya nüfusu her geçen gün artıyor. gelecekte yer kalmayacak araplar gibide ölmüşlerimizi gömüp üstünden silindir ile geçip dümdüz yapmıyoruz biz atalar kültü geleneği var mezar taşı dikiyoruz üstüne
En İyi Cevaplar