Ben hiç çocuk tacizcileri , sübyancıların alenen kınandığınu görmedim. Sokakta genelde açık giyinenlere burası müslüman ülke , nasıl açık giyinirsin gözüyle bakılıyor , ayıplanıyor ama sokakta bir çocuk kediye tekme atsa veya işkence etse kimse sesini çıkarmıyor. Kadınlara fıldır fıldır bakan evli erkekler ayıplanmıyor mesela.. Ama bir erkek kulağına küpe taksa , saçını boyatsa , bir kadın açık dekolteli giyinse hemen herkes ayıplar ve garip garip bakarlar. Veya eşcinseller , insanlar eşcinsellere hala kötü gözle bakıyor.. Ama belki senden daha temizdir kalbi , kimseye zarar vermemiştir.. Fakat birisi kafasına türbanı geçirdiğinde o ahlaklı , namuslu sayılıyor.. Bu ülke neden böyle? Kötü görüşlere cevap verilmeyecektir
Cevabın nedir?
+1 yılBu her olayda böyledir ki kimse olayın derinini görmek, içerde olup biteni anlamak için çabalamaz. Eşcinsel olan biri mesela niye böyle oldu , neden karşı cinsi değilde hemcinsini seçti. Belki küçüklükten beri öyledir ama belki de yaşadığı bir tramva sonucu böyle olmuştur. Bir kadın öyle bir kadın olsa dahi hatta genel evde çalışsa dahi daha önce ne yaşadığını , belki kocası tarafından satıldığını belki eski eşinin hergün içip dövdüğünü belki ailesinin onj kapı önüne attığını belki bakması gereken bir çocuğunun olduğunu kimse bilemez. İyi kısımlarını görmezler insanın çünkü hata yapan insan iyi insan olamaz. Dövmeli saçları kızıl giyim tarzı farklı olan kızlar zaten hep ateşli ve seksi çok seven , giyimine saçına konuşmasına kibarlığına dikkat eden erkek hep yumuşak , karısını namus belasına öldürense hep adam gibi adamdır bu ülkede. Önyargıyı bırakmayan ve hümanizmi bir türlü benimseyemeyecek bir ülkede yaşıyoruz.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel anlattın.. televizyona bir kadın çıkmıştı sen de araştırabilirsin ayşe tükrükçü.. kendisi geneleve satılıyor kocası tarafından yıllarca çalışıyor ve sonra parasını ödeyerek kurtuluyor. Şimdi evsizlere yemek dağıtıyormuş mesela. Hayır işleri yapıyormuş. O kınadıkları insanlar belki de onlardan daha geniş kalbe sahiptir bu hep böyle oluyor.
- +1 yıl
Kesinlikle öyle bir insanın içini görmeden bu kadar çok dışına yorum yapmak ne kadar doğru. Bazen iyi insan adam gibi adam diye sevdiklerimizin bile nelerine şahit olup karaktersiz olduğunu görüp yanlış tanımışım dediklerimiz olurken, kötü görünüp içi tertemiz o kadar insan var ki. Ama az öncede yukarıdaki yorumlarda olduğu gibi sabit fikirli ve kadınları bu kadar aşağılayan namus tek hakikattır diyen insanoğlunu ne kadar değiştirebiliriz , ne kadarına laf anlatmaya ömrümüz yeter bilinmez.
En İyi Cevaplar
+1 yılencrypted-tbn2.gstatic.com/images
Çünkü insanlar empati yoksunu çünkü insanlar cahil çünkü insanlar kalpsiz...00 Yorumla
+1 yılAhlak her yönden ölçülür. Saydığın her konu buna dahildir. Ama her açık ahlaksız her kapalı ahlaklı mantığını bir kere kafadan silmek lazım. ve aşağıdaki yazıya da bir göz atmak lazım ;)
ŞEYTANIN EN TATLI 12 SÖZÜ
1-BİR DEFAYLA BİR ŞEY OLMAZ
2-DAHA GENCİZ.
3-ALLAH (C. C) KALP TEMİZLİĞİNE BAKAR.
4-ALLAH (C. C.) İLE KUL ARASINA GİRİLMEZ.
5-EMEKLİ OLDUKTAN SONRA.
6-ZAMAN SİZE DEĞİL SİZ ZAMANA UYUN.
7-BİR ŞEY OLMAZ Allah (C. C) AFFEDER.
8-BU KADAR GÜNAHTAN SONRA BİRAZ ZOR AFFEDİLİRSİN.
9-FAZLA DÜŞÜNME KAFAYI YERSİN.
10-CEHENDEMDE BİR SÜRE YANDIKTAN SONRA CENNNETE GİRMEYECEKMİYİZ. (Sanki kibrit çöpünün ateşine dayana biliyormuş gibi)
11-BİZ BÜYÜKLERİMİZDEN BÖYLE GÖRDÜK.
12-AMAN HA DİKKAT BEYNİNİZİ YIKAMASINLAR…01 Yorumla
Soran+1 yılBen inançsızım ve bu dediklerin saçma. İnsanın kendine ait iradesi var , şeytan falan fasa fiso
Evli erkeğin fıldır fıldır bakması hariç gerisi tarz, din ve meşreb tanımadığından açıktan yapılan şeyler değildir. Tepkiselliği için salt nesne arayışı ve meydan'a çıkışı olmuyor bunun içinse toplumsal duyarlılık seviyesinde bir tepki olmaması zaten başlı başına sorun. Türbanlı konusunda ise katılıyorum; birçok ahlaksızı da mevcut. Örneğin dekolte giyen bir kadın'ı kaldırım kenarında 3 yaşlarındaki pejmürde kıyafetli Suriyeli çocuğa sarılıp bağrına basmasına ve eline para vermesine şahit olmuştum. O an gerçekten insan olmanın ve insanlığın değeri denen şeyi o kişi'de görmüştüm.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
17Cevap
+1 yılÖnce Ahlak nedir onu bir öğren. Sonra ne üzerinde değerlendirildiğini sor. Ahlak'ın kesinlikle dinle islamla alakası yoktur. Aksine ters düşer.. Ahlak dinde sonuç ne olursa olsun emredileni yapmaktır buda çok yanlış. Ahlak bizde sonuç ne olursa olsun doğru olanı yapmaktır. Senin soruna gelince bence ahlakla alakası yok bunların tamamen cehaletle ateisti, satanist olarak bilen, algılayan bir toplumda bunlar çok normal. Biraz daha zamana ihtiyacımız var bunları çözebilmemiz için. Bizler laik olduğumuz zaman bunları aşacagımıza inanıyorum.
00 YorumlaKesinlikle katılıyorum. Dün avm de şahit oldum kalabalık bir mağazada iki başörtülü kız bir aile ayakkabı denerken çantalarını alıp kaçıyor. Hani nerde ahlak nerde namus nerde Müslümanlık? Dış görünüşe sürekli yorum yapan insanların benim hayatımda yeri yok. İnsanlar biraz farklı pencereden bakmalı hayata
21 YorumlaSorsan dinimizce yasak dicekler tahminimce ama dinimiz de yasak olsa da dinimiz hoşgörü ve saygı dini değil mi saygı göstermesi gerek hoşgörmesi gerekir ama bizim insanlarımız eleştirmeyi yeğliyor
34 Yorumla- +1 yıl
Buna katiliyorum
Soran+1 yılMesela şunu anlamıyorum birisi açık giyebilir ama kalbi herkesten temizdir , insanlara kötülük yapmıyordur kişiliği iyidir ki tanıdığım birsürü insan var. Ama bir insan kapalı olabilir kocasını aldatıyordur belki , iftira atıyordur , dedikodu yapıyordur. Ki böyle de tanıdıklarım vardı sonradan kapandı
- +1 yıl
dinimiz hoşgörü ve saygı dini değil mi kısmı öyle değil işte hoşgörü ve tahammül farklı şeylerdir inanan kişi ancak tahammül eder hoş göremez ama size kızamıyorum çünkü bizim tevhid akidesi problemimiz var kişi inandığı din ile ve onun gerektirdiği şekli ile yaşar yani inandığı din ile değişir inandığı dini değiştirmez değiştirirse müşrik olur kişiye göre din değil dine göre kişi vardır islamda kişinin her yaptığı efal i mükellefiin nin içine girer bunun dışında yaşayana zaten diyecek birşeyimiz yok her kişinin kendi tercihi
+1 yılBu konu tartışmaya açılabiliyor ve bir de insanlar giyim ile alakası yok diyor ya pes artık. Açık giyinmek ahlaksızlık değil evlenmeden seks ahlaksızlık değil evlenmeden bekareti kaybetmek ahlaksızlık değil namus bacak arasında değil size kalsa namus ahlak diye bişey yokki zaten. Müslümanız biz. Bizde evlenmeden elin ele değmesi zina. Yok eşcinsele saygıymış yok küpeymiş dekolteymiş hass ordan
123 Yorumla- +1 yıl
bak ne güzel söylüyorsun. müslümansan ve inancın bunu gerektiriyorsa öyle yaşamakta özgürsün. ne mutlu sana inandığın gibi yaşıyorsun. ama bir başkasına karışamazsın. herkes müslüman olmak zorunda değil. herkes aynı şeye inanmak zorunda değil. herkes aynı giyinmek zorunda değil. 18 yaşını geçmiş her birey istediğini yaşamakta istediğini yapmakta istediğini içmekte istediğini giymekte özgürdür. bakınız TC anayasası.
- +1 yıl
@ziya1981 tc anayasası umrumda değil. Zaten mini etek giyen kadına 1 2 kere bakar geçer herkes kimse taşlayıp öldürmez bu devirde. Ama gelip burada müslümana yobaz gerici vs derse karışırız kardeş. o yasana bak bakalım garip garip bakmak ayıplamak suç muymuş
- +1 yıl
birincisi senin gibi birinin kardeşi değilim. ikincisi anayasa umurumda diye sıkıyorsa bir gün savcının karşısına çıktığında demeyi dene bak ne oluyor. üçüncü anayasa ss umurunda olmak zorunda. herkesin hemde. dördüncüsü garip garip bakmak ve ayıplamak durumua göre nefret suçunu oluşturabilir. TCK 122. maddeye göre cezası vardır. birde atasözü bilmemek değil öğrenmek ayıptır.
- +1 yıl
@ziya1981 sen giydir bilader bacına kızına mini etek biz karşıyız öyle şeylere boş boş dırdır yapma
- +1 yıl
@ziya1981 :ASD hadi hadi :ASD
Soran+1 yılSenin gibi düşünen insanlar at gözlüğüyle bakıyor zaten hayata. Sizce gram insanlık veya iyilik yok. Siz kendi kadınlarınızı kapatıp başkalarına bakarsınız , swinger falan yaparsınız. Sonra eşcinsellere laf atarsınız. Evet üstteki saydıkların ahlaksızlık değil çünkü kişi kendi tercihi ile yapıyor ve kendi özeli. Bu ülkede ahlak olsaydı kadınlara küçük çocuklara bu kadar tecavüz , taciz ve her türlü iğrençlik olmazdı. Sonra kalkıp müslümanlar cok magdur ühüühüüü aglayın
- +1 yıl
he kanka he
- +1 yıl
@ziya1981 olum sen 5 dakka önce bacıma kızıma mini etek giymek isterlerse giydirirm demedin mi? Benim resmimi ayıplayacak hale nasıl geldin sen?
- +1 yıl
@ziya1981 sen düzgün biri olcan ben yanlış bişey yapınca eleştirmeye yüzün olacak sonra yapıcan ironini
- +1 yıl
@ziya1981 inanki sıktın artık
- +1 yıl
@AtTheMoment amacım sıkmak zaten. Sen gideceksin durmadan üst tarafın çıplak fotoğrafını koyacaksın, bayanlar nasılım etkileyeciliğim nasıl diye sorular soracasın. soru sorduğun tek konu bu olacak. sonra hanımefendinin biri ahlak neden giyim üzerinden ölçülüyor diye soru sorunca "Müslümanız biz, bizde ele ele değerse zina, yok dekolteymiş yok küpeymiş hass oradan diyeceksin" hadi canım hadi seni TUTARSIZLIKLARINLA baş başa bırakıyorum.
- +1 yıl
@ziya1981 kadının bütün bedeni mahrem erkeğin diz kapağı göbek arası ve benim göbeğin 5cm anca altı gözüküyo bu mu kıyaslaman senin? kız çocuğu gibi şikayet etmiş bir de :ASD
- +1 yıl
@ziya1981 topuklayıp kaçmak mesela :SD erkek kırması sen kimsin de senden korkcam :ASD
+1 yıleşcinselleri tebrik mi edicekdik bide :D ya allah aşkına türkiyedesin sorduğun soruya bak ona modern ol buna modern bak dıye dıye ülkenin içine ettiniz zaten. nealakası var kapalılık la. sokak kadını gbi gezene de iyi denilmez kusura bakma. insan giyimi tavrı konuşması nasıl bir insan olduğunu belirler ve yansıtırsın kımse muneccim değil.
00 Yorumla
+1 yılBazı insanların kafası o kadar çalışıyor anlamıyolarki herkesin giydiği kendine yaptığı kendine ancak boş boş konusssunlar nasilsa konusmak bedava degilmi
20 YorumlaKesinlikle soran haklı.
Mesleği *rospu olandan değil, ruhu *rospu olandan korkacaksın diye laf da var hatta. Giyim insanın karakterine yansımaz, karakterimizi ruhumuz süsler.20 Yorumladetayını okumadım ama başlıktan yola çıkarak seninle aynı fikirdeyiz galiba insanın kendine yakışanı giymesi sonucu damga yemesi falan kötü çok açık giyinmediği sürece kadın eşi için süpriz yapabilir fantezide giyinebilir adı tam şey mi oluyor o zaman onun sadec güzel zaman geçirmek içni yapıyor halbu ki :D
00 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. Cocuk tacizcisi, sübyancılara ülke tepki ver miyor mu? Dagdamı yasıyorsunuz. Bir kadına tecavuz edildi, siddet uygulandı, cocuk istismar edildi diye sokaga dokulen bir halkımız varken ses cıkarmıyor ne? Kilot giyip sokaga cıkıp goz zevkimin icine etmedigin surecede istedigini giy. Kendi seyini hafifletmek icin baska seylerden ornekte verme.
22 Yorumla
Soran+1 yılHe canım tepki verildiği , yaptırım uygulandığı için mi hapishaneler dolup taştı bu insanlarla? İnat değil mi kilot da giyerim göz zevkin bozuluyorsa gözünü çıkar o zaman
şimdi yanlış düşünüyorsun. açık saçık giyinen bir insan neden açık giyinir? Cevap: karşısındaki insanların ilgisini çekmek kendisine baktırmak. Bakan insanlar tahrik olurmu? Cevap kesinlikle Evet. Kapalı kadın kapndı diye erkekleri tahrik edermi? cevap evet Sadece kafasını kapatıp altına daracık kot giyen var. Önemli olan kafanı kapatmak değil. Önemli olan karşındakini Kışkırtıcı şeyler giymek datlumm:))
02 Yorumla- +1 yıl
Olayı hiç anlamadığın gibi bir de üzerine bu kadar eleştiri yapman. İşte bahsettigimiz şey tam da senin gibi kadınları ezerek yorum yapıp bir de üzerine benim düşündüğüm doğru diye düşünenler.
- +1 yıl
@Yapayalnızmışım kendi bildiğinden şaşma datlum sormuşsun yazdık umursamadan geçmek lazım senin gibilerini aslında çünkü sana nezaketen soruna cevap verene çok kabasın fikirlere düşüncelere saygı duy. duymadığın sürece nikin gibi yapayalnız kalır öylede yaşarsın hadi bana by.
+1 yılbu saydıklarının hepsi ayıplanıyor da sen algıda seçicilik yapıp demogojik hale getirmeye çalışıyosun olayı. aşın artık bazı şeyleri komik oluyor. alenen kınanan bir çocuk tacizcisi görmediysen o senin gözündeki bozukluktur gizlican
00 Yorumla
+1 yıltoplumun din anlayisivahiy islamindan örf islami olmuş. 5 vakit namaz kilmayani kimse kinamaz ama oruc tutmayan kinanir. erkek zina etse milli oldu denir kadin yapsa fahise olur vs vs
10 Yorumla
+1 yılCunku sirat koprusunden hep beraber gececegiz :) hahahah aynen boyle davranıyorlar
10 Yorumla
+1 yılÇünkü ahlak ı dışarıdan bize ilk tanıtan şey elbisedir.
Nice elbisesi kendini örtenler ahlaksız olsbilir ama bu çıplak olmayı gerektirmez00 Yorumla
+1 yılburası çelişkiler üllkesii işte medeniyet daha gelmedi özellikle hayvanlara eziyet edilmesi
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen cok haklısınnn kımse kapanmak zorunda değil yanı kapanmakla namus olmıyor bacım
30 YorumlaDiğer konusunda 4,5b cevap paylaştı. Bu ülkenin yarısından fazlası yobaz olduğu için böyle
10 YorumlaCahil cok cunku ulkemizde her gelismemis ulke gibi boyle
20 Yorumla
+1 yılAçık giyinmemelisin bu bariz bir konu olduğundan dolayı on planda
00 Yorumla
+1 yılHicte dedigin gibi kapalilarinda asagilandigi bir ulkedeyiz emin ol
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArtik turbanin bile ahlaki kalmadi
Bir hayat kadini neden acik sacik elbise giyer sen hic turbanli gordunmu?01 Yorumla
Soran+1 yılHayat kadını diye kötü birisi mi anlamına geliyor? En azından mesleği belli , ya türbanlı birisi evli ve kocasını aldatıyorsa? Ya da birine iftira atıyorsa , kötülük yapıyorsa? Neden direkt dış görünüşe göre fikir üretiyorsunuz?
+1 yılGayette kinaniyor. Yok gormemiste bilmem ne. Ne yapmasi gerekiyor milletin sen gor diye. Gidip annesine mi sulansin?
02 Yorumla
Soran+1 yılNah kınanıyor. Kınandığı için mi bu kadar arttı suç oranları.
- +1 yıl
He kardeş, cok mutluyuz onlarla. Siseye tecavuz ediyorlar mk, bizimde kicimiz tehlikede.
+1 yılDinini tam anlamiyla okusan anlasan bukdar cahilce birnsoru sormazdin
00 Yorumla
+1 yılKediye tekme atanın m na bile koyarım hayırdır..
33 Yorumla- +1 yıl
nankör diyenin ans skrtm :D Benimde oğlum var savunmasız hayvana yapılan işkenceye deli oluyorum.
- +1 yıl
Vay be oğlunız var demek genç yasta babalık ne mutlu..
- +1 yıl
Helal sana böyle düşüncenle öndesin hayvanlar bircok insandan daha değerli
acik giyinmeninde siniri vardir yani
00 Yorumlaçünkü burası geri kalmış bir ülke henüz.
10 Yorumla
+1 yılordan başladığı için dir
00 YorumlaONLAR ERKEK !
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNamuslu namussuz ülkeyiz
00 Yorumla
+1 yılAynen
10 Yorumla- Diğer konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılhipnoz
00 Yorumla müslüman işi
00 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri