"Namusumu temizledim, öldürdüm."
"Her şey namusum içindi, öldürdüm."
- Namus sadece kadına özgü birşeyse H. z. yusufun sakındığı neydi?
Namus bumu?

Yoksa bu?

Bu olamaz değil mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Tum zamanların en rezil kavramı. evrimin yanlış anlaşılmasından dolayı (kadinda vajina, erkekte penis bulunmasi, penisin vajinaya girmesi ve girmenin ustunluk sanilmasi, vajinada zar bulunmasi vs..) ne yazık ki kadınları vurmuş olan kavram.
Muhafazakar bir akraba cevresi olan bir insan düşünün. Ben ya da başka bir erkek olsun ve bir kadinla takıldigimizda "hayta ya, serseri ne zaman uslanacak hehe" ya da "ne seksi hatun" gibi geyikler yapinca "haha edepsiz" diye tepkiler aliyoruz. ancak kiz bireyler "biriyle gorusuyorum ya, takiliyoruz" gibi bir kelam etseler akabinde fahise, namussuz diye yaftalanacaklarini bildikleri icin bu konularda agizlarini bile acamiyorlar.
işte bunlarin aşilmasi icin kadinlarin bilimum eylemlerde, bizim "ahlaksizca" diye tanimladigimiz pankartlari acip, bu suregelen sacmaliga baskaldirmasi kesinlikle gerekli.
Helal olsun!
Bir de işin şu boyutu var bu kavramı bekaret ile örtüştürenler var. Namus safi cinsellik üzerinden ne kazanılan ne de kaybedilen bir değerdir. Bir insan (bu erkek de olabilir kadın da) Sırf bakire/bakir diye namuslu sıfatına layık olmaz tıpkı bir insanın bakire veya bakir olmadığı için namussuz olmayacağı gibi.
Namus başka bir şeydir, ahlaklı ve iyi kalpli bir insan olarak yaşama biçimidir.
Gelde bunu haykır
Görsellerin hepsine katılıyorum. Hepsine.
Namus erkeklerin kadınları baskı altında tutmak için kullandıkları safsata şu sıralar.
Erkek kardeş Abi baba amca dayı.. ve bilimum erkek aile bireyleri.. Evlenene kadar kızın hayatını zindan ederler.
Evlenince eşi eşinin amcası babası dayısı abisi kardeşi ve bilimum eşinin ailesi kadına hayatı zindan ederler.
Ama erkek bireyler için aynı şey söz konusu değildir. Hiç kimse erkek bireylerin cinsel hayatına negatif bir yorum yapamaz. Haydi koçum görelim seni'dir erkeğin motivasyonu...
Kadın aynı şeyleri yapsa aynı saniyede fahi. şe damgasını yer..
Malesef...
Namus diye bir şey yoktur ne bacak arasında ne de zihinde. Fakat illa ki tanım yapmak gerekirse namus temiz düşünceli insandır , şefkattir , insan sevgisidir , doğa sevgisidir , hayvan sevgisidir , saygıdır , hoşgörüdür. Cinsel hiçbirşeyle alakası yoktur. Namuslu biri dediğimizde aklımıza zararsız kendi halinde bir kimse gelmelidir bakire bir kız değil. Namus bir cinsiyetin sıfatı değildir insanlığın sıfatıdır tecavüze uğrayan çaresiz , güçsüz kız namusludur ona tecavüz eden adam (ayı) ise namussuzdur
Cevap
27Cevap
Bizim toplumumuzun Her erkek aynı ya da her kadın aynıdır düşüncesinden sonra hata ettiği ikinci konu, her erkek aynıysa babanızda aynı veya anneniz bu konuyu geçelim namus, Gecenlerde 9 aylık bebege tecavüz edildi Özgecan olayı vs Vs bu olay kadının etegiyle ilgili degil erkeğin uçkuruyla ve kadına verdiği değerle ilgili birsey.. Bizim millet tam bir özürlü bu konuda.. Bunları dış ülkeye göndersen kadınlar bizi tahrik ediyor diye siker dururlar afedersin..
👏👏👏
Namus kavramı bence böyle birşey değil yani bir kadının giyimi birlikte olduğu insanlar vs değil zaten neden kadında aranır namus onu hiç anlamam bir b. k yeniyorsa tek başına yenilmiyor bu. Namus kavramı çok başka birşey (kadın ve erkek için konuşuyorum) insanın düşünceleridir yani bence namus denilen şey insanın iyi ve kötü düşünceleri ile orantılı olan birşeydir. Kimsede bu yüzden öldürülmemeli. Namusu iki bacak arasında arayanlar bence namussuzun önde gidenidir.
Çok iyi.
Teşekkür ederim..
Namus kadından çok erkeğin ihtiyacı olan birşey eğer ki erkekler yani bizler namuslu olmuş olsak hiç bir problem kalmayacak
👏👏👏👏
Namus sadece bir kadının bacak arasında olan bir şey değildir. Senin kendi benliğin namusundur toprağın vatanın namusundur. Dürüstlüğün özverililiğin namusundur senin. Namus diye boşa kızlara laf söyleye gerekte yoktur
Bu resim ülkemizdeki namus anlayışını anlatıyor.
Ve şöyle bir sözle noktayı koyuyorum.
"NEDEN NAMUS DEYİNCE AKLA KADIN GELİYOR; OYSA NAMUSUNU KAYBETMİŞ ONCA ERKEK VARKEN"
67.media.tumblr.com/.../...4yAzIn1rwfs3oo1_500.jpg
Namus kavramı sadece kızlara değil her iki cinsede aynı görülmeli.
Namus sadece beden mi?
Nietzsche'ye kulak verin
https://pbs.twimg.com/media/CKlkgyJWcAAeNvw.jpg
şöyle bir söz vardı "Gözünde tesettür bulunmayan erkek kadını suçluyor. Bedeninde tesettür bulunmayan kadın erkeği suçluyor" bu söze kesinlikle katılıyorum
Namus demek ahlak demektir ama namussuz olan ölmemeli oluruna yani isteğe bırakılmalıdır namus subjektif kavramdir
Müslümanlar hayatında ne için yaşar?
Namusu için...
Peki namus 10 gram agırlıgındaki bişey nasıl oluyor ?
Hayatta herşey yaparsın hırsızlık şirk vs... ancak namusunu koruyamazsan o kişide şereften bahsedilmemesi gerek.
Batıya bak 18 olmadan namus denen bişe kalmıyor hatta daha erken Çok rahatlar..
Detay kisminda anlatmak istediklerini ve gercekleri cok iyi betimlemissin... ustune soz soylemeye gerek duymadim..
Bu ülkedeki yasaklar bu hale getiriyor herşeyi yasaklar delmek için ilgi çekici geliyor topluma belkide yapmıcakları şeyleri yaptırıyor
Sadece kadına özgü birşey değil. Namus utanma duygusudur, edeptir, hayadır bu saydıklarım sadece kadına has meziyetler değildir umarım anlatabilmişimdir.
namus senin emin kişi olmandır. o mu! hadi canım? senin hakkında diyebiliyorsa budur. doğuştan gelen hatta evleninceye kadar babaya evlenince kocaya emanettir.
namustan en çok da namussuz toplumlar bahseder
Bundan rahatsiz oluyorsan amerikaya yerleş orda yaşa ozaman, orda hiç boyle terimler yok. Ama bu ülkede malesef böyle, yapacak bişey yok insanların beyinlerini değiştiremezsin
Namus sadece bacak arasında deyil dir bir kız veya erkek yalan soyluyosa edepsizse ailesine bağlı değilse o kişi namussuzdur
Bir toplum içinde ahlak kurallarına ve toplumsal değerlere bağlılık, iffet
Namus 1 kere kırıldıysa sık kafasına geç bukadar basit
Ne ki namus?
Tecavüz aldatma basma olayı yapacağın tek iş kafasına sıkmaktır ben böyle yaparım veyahut öldür diye yalvartırdım okadar basit deyil bu işler türküz biz elin yabancısı gibi sokaklarda milletin kızını ayartıp öpmeyiz qardaş
Aldatırsa ayrılırsın?
Ayrılmakla kalınmaz gururuna yediremezsin senin bir namusun şerefin var yüzüne söylemeyecekler mi bumu senin namusun bu senin şerefin böyle mi koruyorsun diye ! bunların altında kalınmaz.
Çok gençsin daha, nolur düzel.
Hayır yaşamadım böyle birşey ama erkek olan insan gururuna yediremez ki düşün yani düşün
Senin haddine değil öldürmek
Tamam sen öldürme
Namus insanın vicdanıdır.
yobazların uydurduğu saçma bir kavram
Bakan da baktıran da alayının kanı bozuk Nokta
Namus olmazsa olmazdır
Nedir ki namus
Bacak arasındaki zınbırtı o yoksa sevgili bile olmam
saçmaladın.
Allah kuralları beden ve nefstir namus
Neo bekaretini mi kaybettin de kendini aklamaya çalisiyosun
Gzekali sensin ziktrmeseydin kendinide burada gelip kendini aklamaya calismasaydin
ge-ri-ze-ka-lı
Memnun oldum
namus beyin ve 2 bacak arasındadır
namus bir hiçtir.
Namus öldü
İmza coşkun
Bu ne be
Namus önemli
Namus nedir ki?
Önemli birşey işte 😂
sığ
Sen anlamazsın