#Tripofobi diğer bir ifadeyle delik ve gözenek fobisi olarak geçer. Bu şekilde çok gözenekli çukur gibi görsellerden oldukça rahatsız olma durumuna tripofobi denir. Kişi bu fotoğraflara bakarken oldukça rahatsız olur. Peki siz bu fotoğraflara bakınca bir gerginlik, rahatsızlık veya tiksinçlik hissediyor musunuz?
Şüphesiz ki bana verilebilecek en büyük cezalardan birisi de bir yere oturtup saatlerce bu fotoğraflara baktırmak olurdu.
Peki ya sizde tripofobi var mı?
Bu fotoğraflara bakıp çok rahatsız oluyorsanız sizde de tiripofobi var demektir?
Sirf siz de görün diye arayip buldum bu video yu. Sürinam kurbagasinin yavrulari sirtindan cikiyor ya o beni cok kötü ediyor yegenim. Tripofobi mi oluyor benimkisi de? Birde su var: küregi cakila ya da harca saplayinca cikan ses tüylerimi diken diken ediyor. Elimde camur kurusun dellenirim. Pardon ya; uzmana sorar gibi oldu ama ilk defa böyle bir soruyla karsilasinca sormak istedim. Iyi geceler yegenim.
Kurbağa yavrularının sırtından çıkması beni de rahatsız etti. Üstelik o delik içerisinde kurbağaların ayaklarının hareket halinde olması... Bu daha çok tiksinçlik de olabilir ama tripofobi daha çok sabit delik ve ve gözeneklerde görülüyor. Mesela bal peteğine bakınca da rahatsız oluyor musunuz? Veya kesilen ineğin midesinin iç kısmına. Hani işkembede kullanılan parça. Bu görüntüler de rahatsız ediyorsa tripofobi. Bu videodakinin tripofobi olduğunu sanmıyorum.
O küreğin çamura ve çakıl taşına saplayınca çıkan sesten rahatsız olma durumunu bilmiyorum. Seslerle ilgili de fobiler var ama bunu ilk defa duyuyorum bir araştırırım.
Bildiririm tabii. Böyle farklı konularda da soru hazırlarsam size linkini atarım okumak için. Ben gelecek görüşleri çok da merak etmiyorum açıkçası bir nevi paylaşma maksadıyla soruyorum. Kitapta okuduğum ve haberde dinlediğim bir şeyi bazen burada paylaşabiliyorum.
Valla ben öyle şekilde cesetler gördüm ki bunlar en kral manzara resmi gibi.. Ya sıcağında 7-8 gün sonra yığıntı altından çıkan cesedi gören çok kişi bayıldı..
Aynı konuda soru sormuş olamaz mıyız? Mesela tripofobi yazınca zaten görsellerde o ilk fotoğraf çıkıyor. Onu da ortak kullandık. Ben tripofobi ile ilgili sitede öncesinde hiç soru görmedim.
En İyi Cevaplar