Bak güzel kardeşim canım kardeşim. Türk derken neyden kastettiğine bağlı. Doğu Asya'daki uygurlar da Türktür. Anadolu'daki Oğuzlar da. Soylar aynı yere dayanır. Bu yüzden türk ırkı için belirli bir fenotip yani dış görünüş yoktur. Türküye cumhuriyetinin vatandaşlarının büyük çoğunluğu Türktür. Başka ırklardan olanlar da vardır ama Türkler 5 milyon gibi bir nüfusa sahip değildir. Bu 5 milyonu nereden uydurdu isen kaynak göstermek zorundasın oyle 5 milyon Türk deyip geçmekle olmuyor.
Bunun beraberinde esas soruya gelirsek. Türk, sadece soydan kandan gelen birşey değildir. Dil grubu kültür grubu ile de olur. Bunun için Türk kanından olmana gerek yok. Coğrafyasında büyümen yeterli. Bu coğrafyada türk gibi büyüyen herkes Türktür. Başka birşey olamazlar.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
bu çoğrafyada türk gibi büyüyen herkes asimiledir. başka bir şey değildir. gerekli makaleler internette var enine boyuna araştırabilirsin. özellikle odtüdeki adını hatırlayamadığım bir prof. makalelerinde sıkça yer verdiği bir konuydu
Birincisi daha coğrafya diyemiyorsun. Asimile ise neyden asimile? Hangi ırklardan? Bununla ilgili araştırmalara dayanarak konuşuyorsan hangi araştırmalar? Hangi makaleler? Bu makaleler yapılmadan önce hangi deneyler uygulanmış?
Yanlış anlamayın ama , geçen biri ben Türküm diyip türk dışındaki herkes ölsün demişti. Bende kardeşim boşver onlarda insan, hain olanları önemli , düşünkü sen türk olmasan başka ırktan olsan, senide hain diye damgalasalar iyi olur mu? ben kendimi bilirim, keşke sadece türkler kalsın demişti. Çocuk soy tanımlama yaptırdı , Türk çıkmadı , ulan ne gülmüştüm ozaman :D , bir dahada sormadım geçen sunu demiştin diye ayıp olmasın. d
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
:d bu ülkede bu zihniyette 75 milyon insan var gibi
Kişi kendine Türk diyorsa bu durumda senin söyleyecek hiçbir sözün olamaz. Bende Türk-Rus kırmasıyım. Ancak kendimi bir Rus değilde Türk olarak tanıtıyorum. Beni bu durumda yargılayabilme hakkına sahip misin?
Dün sakalını kesmiş diye haber yapıldığında dövme dikkatimi çekmişti. Mırtıv 7 sülale Kürt ama Türk dövmesi yaptırmış. Neyin reklamında, niye kendini başka bir ırktan tanıtma çabasında anlayamadım.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
valla bunu 75 milyon insan yapıyor :d türk olmayı havalı görüyor bu insanlar tuhaftır ki..
Türkiye Türkleri genetik olarak Türk değil diyenler bizi Doğu Avrasyalı Bir Mongoloid mensup yaparlar. Ama dur eski Türklerde Kurganlarına bakanlar ve bunu analiz olarak paylaşanlar da Neden Avrupalı, İrani, Kafkasyalı genetik var bunlarda Caucasion ırka özgü yani kısaca Türkler oluşumunda zengindi şu an türklerde öyle bir de bakalım Türk Nüfusu: Oğuz Türk'ü 48 Milyon ( Anadolu'ya gelen 24 Oğuz boy) Oğuz Azerbaycan Türk'ü 3 Milyon (Kars, Iğdır çevre) Kırım Tatar 6 Milyon ( Kırım İşgalinde ülkeye gelen) Bulgar Türkü 1 Milyon ( Slavlaşmış göçmen nüfus) Kıpçak Türk'ü 4 Milyon ( Karadeniz ve yakın kısım) ( 62 Milyon burası Konda ve CIA verisi kaynağı) Türkmen Ekradı 10 Milyon ( Osmanlı Arşivlerinde Türkmen Ekradı olarak geçen günümüzde Kürt veya Zaza olmuş kişiler bunu bir çok tarihçi söyler. Yusuf Halaçoğlu: Kürdüm diyenin çoğu Türkmen*) Kürtleşmiş Zazalaşmış Türkmen Aşiretleri Bazıları; Karakeçili, İzol, Tatar, Kılıçlı, Lekler, Batıkan, Ertoşi, Milli, Dersimli, Zerikan, Küresinler, Kürdili, Şadıllı, Koçgiri, Şeyh Hasanlı, Yazıcılar, Avşar Köyleri (Hakkari'de 80 Afşar kökenli köy var 😅), Karaçobanlı vb... Sen Türk olmayan Türk düşmanı bilmeden konuşma!
Cahiiliği meslek edinmiş bir kişiye benziyorsun. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık ilkesi: Türkiye Cumhuriyetini kuran Türkiye halkına Türk denir. Sen kendine ne dersen de, Türk vatandaşısın. Siz ve sizin gibi insanların dünyayı tanımaması, bu yüzden de bu tür konuşmasını normal algılarım. Fransa ve İsviçrenin yapısını biraz olsun incelesrn bu trol aşağısı soruyu sormazdın. Ayrıca, ırk kavramının zooloji için geçerli bir terimdir. Irkların incelenmesi Türk, Alman, Yunan diye değil; kafkas, negroid, mongoloid olarak incelenir. Bu tür şeyleri kafanın basmayacağını biliyorum, ama yazdım.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
bu kadar sinirlendiğine göre hangi ırktan olduğunu da belli ettin.
Karadenizliyiz Cepni Türküyüz sülalemiz 70 bin kişiden fazla hepimiz türküz bize laz denmesini sevmeyiz. Yeni evli bi akrabamız oldu doğuda türkmen aşiretinden onlarında yarısı suriyede yarısı türkiyede 600 bin üstü nufusu var şen şimdi kalkıp sadece bu iki türk ailesi 700 bin yapiyor 5 milyon diyorsun. dünyada 350 milyonda fazla türk vardır bak bakalim istanbuldan cine kadar kac tane türk devleti var sen kendi ırkına göre yorum yapip kendin yorumluyorsun. Azcık vatan haini var icimizde onlarda adı üstünde hain fazla yaşamazlar var olsun Türk ırkı var olsun Türkiye Cumhuriyeti Var olsun Türk devletleri var olsun Islam
Yorumlarda gördüm karadenizde türk yok demissin kardesim sen biraz tarih araştır fatih sultan mehmetin hangi türk boyuyla trabzonu aldigini ögren pardon sizin nufusunuz yok sizin devletiniz yok sizin kutuphaneniz yok sizin bilgi kaynaginiz taribini olmadigi icin pek bilmezsiniz boyle seyleri googledan kendi yalanina inanirsin boyle bizim sulale 70 bin kisi siz bu ülkenin azinligisiniz 15 milyon bile yoksunuz pkk yandasi seni dadas kelimesi bile turklerden geluyorr 1071 de malazgirt zaferiyle kapilari actik berzem kalesinu alarakda sogu fetihlerini actik biz turkuz bizim tarihimiz yeter sizin olmayan tarihinizi biliyoruz adam olsaniz ordu kurup karsimiza gelirsiniz onun bunun cocuklari sizi
Dünyada 350 Milyon TÜRK vardır. TÜRK ULUSU Aklının alamıcağı kadar geniş bir topluluktur. Sibiryadan, Anadoluya-Balkanlardan, Kafkaslara Türkiyedeki Türklerden bahsediyorsan Türkiye'in %75'i Türktür. Geri kalan azınlıklar oluşturmaktadır Azınlıklar: -Ermeni -Kürt -Rum -Çerkez -Gürcü -Laz Türkiyedeki Türkler -Kırım Türkleri -Anadolu Türkleri -Ahıska Türkleri, -Kırgız Türkleri -Özbek Türkleri -Balkan Türkleri -Özbekistan Türkleri -Azerbaycan Türkleri vs... Türk ulusu çekik gözlülerden ibaret değildir. Sen çekik olmayan Türklere Türk değil diyorsan Azarbeycan, Balkan, Anadolu, Gagavuz, gibi TÜRKLERİ yok sayman gerekir kusura bakma bunlar gerçekler Ama senin dediklerini hep ''PKK sempatizanları'' yapar rengini söyle ona göre konuşalım. Sen
Kazakistan Türklerine'de Çinli, Moğol falan diyorsundur. 😄😄
bak dostum. fransız ihtilaline yani milliyetçilik akımının başladığı tarihe kadar avrupa müslüman olan herkese Türk diyordu. Anlayacağın osmanlı zamanı ve sonrası türklük bir ırk olarak değil bir çatı vazifesi görmüştür. Yani ırkın yanına müslümanlık geldiği zaman Türk oluyordun. zira Müslümanlıktan çıkan orijinalindeki Hun Türkleri bugün macarlar, Kıpçak Türkü olanlar Bulgarlardır. Hatta Brezilyada Müslümanlara "Turco" deniyor.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
islam türklüğün büyük bir kısmını öldürmüştür diyorsunuz yani
Şunu sorman bile ırkçılıktır çünkü Anayasa'da vatandaş ve Türk kavramı gayet net bir şekilde açıklanmıştır. Ama eğer sen bunu soy olarak düşünürsen istediğin kadar ırkçılık yapmıyorum de, fark etmez. Ayrıca bulunduğumuz topraklar belkide Dünya'nın en kozmopolit coğrafyası yani burada saf bir ırk arama düşüncesi de saçma.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
sadece düşünüyorum. bana kalırsa türkiye eyaletlere ayrılmalı her ırk kendi eyaletinde ancak tek bir çatı altında yaşamalı. şahsım adına söylüyorum ki çocuklarımın kürtle ya da çerkezle eğitim görmesini konuşmasını istemem. bu sadece şahsi düşüncemdir.
5 milyon çok iddalı bir rakam olmuş bence. her ne kadar bin çeşit ırkt yaşasa da coğrafyada , safkan ırk sayısı 50000 dan az değil fazladır. ayrıca Türk olduğunu söylemek/hissetmek için saf kan Türk olman gerekmez. İspanya , İtalya , Kanada vs... gibi bir çok ülkede , Türklükle yakından uzaktan ilgisi bağı olmamasına rağmen Türklüğü kabul etmiş halklar da mevcutken..
Kim kendini nasıl hissediyorsa, nasıl yaşıyorsa odur. Çok takılmayın, ırk dediğin şey sonuçta kültür+genetik varyasyon. Saflık safkanlık önemli değil zaten emin de olmazsın yani
Türkçülük bir kandan gelmek değil Kendini Türk hisseden değerlerine sahip olduğuna inanan herkes Türk olabilir denmiştir Mustafa Kemak Atatürk tarafından. Ayrıca bu ülkede Türk devletidir.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
:d ee ben alman hissedersim almanya beni kendi ülkesine mi alıcak bu nasıl zihniyet. hepimizin bir ırkı var niye inkar ediyoruz
Bana kalsa yapılmış bir yanlış Türk olmayan böylelerini alıp niye beslersin ki ama zamanında atalarımız iyi niyetiyle yapmış böyle bir bok şimdi biz çekiyoruz naparsın
Yok daha neler, 5 milyon kalsak bu ülkenin adı Türkiye olmazdı. Kendini Türk hisseden kimseye benim neden deme hakkım yok, keşke daha fazla kendini Türk hisseden olsa.
Türkiye de yaşayan ve Türk'lüğü benimsemiş herkes olabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hangi belgelere dayalı soru soruyon la ne degişik adamlarsınız :D kürtleri çıkar nerdeyse tamamı türk
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
kürtleri çıkar neredeyse tamamı türk? işte medya veya eğitim sistemi insanları bu düşünceye ittiriyor. Türk ırkı diye bir ırk var. bunların kökeni bellidir. fiziki özellikleri bellidir. bu ülkede her ırktan millet var. ve 75 milyon insan türk ırkından gelmiyor.
bak kürtlr lazlar çerkezler ki en büyük ırkler kürtlerde sonra laz çerkes onlar bile az çok az bir tek kürtler var en büyük başka ırk geri kalanı hemen hemen tamamen türk sen nerde ne okuduysan yanlş okumuşsn
Dadaş zaten Türk demek doğduğum yerde bir tane Türk olmayan köy bile yok öyle dilini karı gibi de çıkarma nurdan klevye delikanlılık yapacak değilim emin ol bni ne kadar tahrik etsen de o nenehatun sütçü imam gibiler sayesinde nefes aliyosun ülkede
erzurumun kökenine dair kitaplar okumanı önemle tavsiye ederim. erzurumda orta asyadan göçmüş tek bir tane türk yoktur. ki farkedersen erzurumluların yüz hatları çok bellidir. diğer ırklara da benzemezler
Kafatasını s*kkym o zaman bir Türk olarak çünkü sizin gibiler de ayrı bir bölücü bu kafa yüzünden memleket bir halde o çocuğu önce profilini aç Türk musun yok. i*ne mi o bile belli değil
Kardeşim bu kesin pkk ya ortalığı karıştırıyor yorumlarına Gülşen mi aglasam mi oldu başıma tarihçi yok Karadenizde Türk yokmuş diyo Erzurumda da yok dedi 😂😂😂 yukarıyi oku kendisi ne acaba
bana hakaret eden bu kişilerin yargılanmasini istiyorum. şahsım hiçbir hakarette veyahut nefret söyleminde bulunmamıştır. demokrasiye sığınarak fikirlerimi söyledim.
En İyi Cevaplar