gelecekte neleri kaçırdığını bilseydin, bu intihar düşüncesinin hastalıklı ruh halinden kaynaklandığını ve aslında senin kişiliğin o hastalıklı ruh halinin gölgesinde kaldığını ve o hastalıklı ruh halin sana sürekli olumsuz düşünceler peydahlağının farkında olsaydın intiharı 1 dakika bile düşünmezdin
buna kendi kalıbımı basarım !
bu olumsuz düşücen tamamiyle ruh halinden kaynaklı
bu olumsuz fikirleri unut demiyorum cebine koy
onları kendinden ayrı birşeymiş gibi gör, onları yanında gezdir ama sana hükmetlerine izin verme
bknz:üniversitenin ilk senesinde majör depresyon geçirmiş, her gün intihar haberlerine göz gezdirmiş birisi
yani ben10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaçmak kolay olandır, kalıp savaşmak asıl erdemliktir. Ve eğer biraz Allah'a olan inancın varsa eğer, bunu aklından geçirmek bile çok sakıncalı. Tövbe et öyle şey olmaz. Allah'ın verdiği canı senin alman ne haddine? Şüphesiz imtihan dünyası burası. Allah'ın merhameti ne kadar rahmetliyse, unutma ki intikamı da o kadar çetindir. Ebedi cehenneme değer mi? Dünyavi sıkıntılar gelir geçer dert etme Allah'ın izni ile. Sabır ve selamet ile Allah'a emanet ol kafanı bu düşüncelerden arındır.
50 Yorumla
+1 yılÇünkü Allah izin verirse önünde upuzuuun bir hayat var. Daha yaşayacağın çook şey var acısıyla tatlısıyla. Daha çok mutlu günlerin olacak hüzünlü günlerin olacak. Hayatına yeni insanlar girip çıkacak. Üzüleceksin mutlu olacaksın. Ve bundan yıllar yıllaaar sonra geriye dönüp baktığında ne güzel günlerim olmuş diyeceksin. Ne çok şey yaşamışım. Ve hep güzel anılarını hatırlayacaksın. Bu güzel hayatında hüznü bile dolu dolu yaşamalısın bence. Bir daha dünyaya gelmeyeceğiz ki zaten. Herşeyden önce unutmamalısın ki seni canından çok seven bir ailen var ve mutlu olmak senin elinde. Herşey gönlünce olur İnşallah :)
10 Yorumla
+1 yılO psikolojiyi daha önce yaşamış biri olarak sana günah, kaçmak kolaydır vs saçma cümleler sarfetmicem. Çünkü insanın canına kıyması öyle göründüğü kadar kolay bir durum değil. Ağır travmaların olabilir. Ama şunu gerçekten unutma. Nefes aldığın sürece daima bir umut vardır. Ve hep şunu düşün. Em çaresiz ve güçsüz olduğun gece sabah olmadı mı? Yine olur
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
intihar etmek neye çözüm olacak en fazla bu dünyadaki acılarından kurtulursun ama ya ölmezsen ya ecelin gelmediyse o zaman sakat kalmayı göz önüne alabilirmisin ben kendim intihara kalkışmış biri olarak söylüyorum sana inan hayatta hiç kimse ve hiç bir şey üzülmeye ve kendi canına kıymaya değmez intihar edince ne olacak direk cehenneme gideceksin otur biraz sakin kafayla düşün ve şeytanın ve zihninin seni kötülemesine değersiz gibi görmesine kanma zor da olsa ayağa kalk ve herşeye inat yaşamak için kendini şartlandır ölüm kurtuluş değil ki...
40 Yorumla
+1 yılİhtihar ettirecek bir sebebin varsa aç avuçlarını seni yaradana dua et , yardım iste , sabır dile. Hayatın güzel yanları var. Bunları keşfet ve hiçbirşeye aldırış etmeden yaşa. Birşeylerin engellemesine asla izin verme. Dik dur. Azimli ve kararlı ol. O zaman seni hayata küstürüp mağlup eden şeyler tam tersine senin karşında titrerler. İntihar çözüm değil. Kaçmak hiç değil. Arkanda seni sevenleri olduğunu düşün. İntihardan sonra cehennemdrn hiç çıkamayacağını düşün. Bu gece yatmadan düşünmeye başla güzel şeyleri ve yarın sabahın güzel ışıklarında uyandığında yeni bir yol çizip o yoldan mutlu bir şekilde devam et. Unutma her zaman hayatın güzel yanlarını bul , güzel yanından bak. Yaşamak güzel. Güzel , mutlu ve huzurlu günler seninle olsun..
00 Yorumla
+1 yılkeske buraya intihar etmeyi denemis ama son anda pisman olmus veya intihar etmeye calisirken bir yeri sakatlanmis veya bunun gibi bir suru nedeni olup tekrar hayata bagli olanlar degil de olmus kisiler cevap verseymis o zmn belki ikna olurdum ama imkansiz dan da ote bir varsayim koyuyorum ben ortaya o yuzden olmayan bisey var degil mi bu yuzden kararim kesin olucak gibi keske olmasaydi ama dayanmak artik guc istiyor o guce sahip degilim sahip te olamam olamam oldurulamazim ben guc dedigin hemen olan bisey degildir ki hem kolay bir kuru ekmek bile yiyemezken bu dunyada guclugumu kolay kazanayi dusunuyorum aptalin teki oldugum icin sorun yok... iyi hayatlarla kalin gencler
00 Yorumla- Diğer konusunda 18,9b cevap paylaştı.
+1 yılelbet birgün tekrar güleceksin . bir kapıda ne dert durur ne mutluluk . gelip geçici şeyler bunlar çünkü hayat akıyo
ama ölürsün ; G. T e tek bir pamuk güle güle10 Yorumla
+1 yılGideceğin yeri bilmediğin için olduğun yer güvenli. O yüzden intihar etme. Hayat zor ama yaşamaya değer. Dip Not: İntihar edip canına kıyan kimse ebediyen cehennemde kalacaktır. Azıcık Allah korkun varsa yapmazsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah korkum yok
- +1 yıl
inancında yok o zaman
+1 yılBen vazgeçtim ya sende vazgeçersin😂😂
Seni özleyenler olacaktir ailen arkadaşlarin...
Gerçekçi hayaler kur ve gerçekleştir. 😊50 Yorumla
+1 yılKendini düşün! Şu hayatı öyle bir yaşa ki, kendi kendini alkışlayabilesin..
14 Yorumla
Soran+1 yılSorun şu ki kendimi düşündükçe daha kötü oluyor
- +1 yıl
Zamansız gidişlerin olduğu dünyada zorlamadan verişler neden olmuyor? Örneğin bir "umut" ver, bir gülüver! Ver işte ver!
Oysa siyahında bir rengi vardır... Vazgeçmiş insanların taşıdığı umutlara benzer. - +1 yıl
👍👍👍👍👍👍👍👍
- +1 yıl
@Prensesim7 :) :) :) :) :) :) :) :)
gördüğün gibi kimsenin umurunda değilsin istersen intihar et en fazla 2 gün hatırlanırsın
12 Yorumla
Soran+1 yılUmurundayım demedim zaten?
- Diğer konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılAllah seni intihar etmen için değil, imtihan etmek için yarattı. Allah kuluna taşıyacağından fazlasını yüklemez. Her musibetten bir nasihat bulursan, gönlünün ve ruhunun hafiflediğini farkedersin.
00 Yorumla Çünkü ölürsün. (Böyle bir caps görmüştüm kızma olurmu) ☺️☺️
01 Yorumla
Soran+1 yılKızmadım 🙃
Diğer konusunda 609 cevap paylaştı. Böyle varoşça bir düşünceye sahip insana neden dur diyeyim? Bence intihar etmelisin
03 Yorumla
Soran+1 yılOturduğun yerden yargılamak kolay anlayabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum. Nickin kurt cobain ve kendisi 27 yaşında intihar etti madem intihar edenler "varoşça düşünceye sahip insanlar" o zaman neden nickine onun adını veriyorsun?
- +1 yıl
İntihar ettiğine inanmadığım için olabilir mi? İntiharı biliyorsan suikast girişimi diye akıllarda şüphe kaldığınıda biliyorsundur ki benim inandığım da hu. Ayrıca türklerin intihar etmesi kadar saçma bişey yok saçma sapan nedenlerden dolayı hemen acaba intihar mı etsem diyorlar ve kimsede intihar edip ölemiyor ya hap içiyorsunuz ya da bileğinizi kesiyorsunuz çocuk çocuk işler.
Soran+1 yıl"Türklerin intihar etmesi kadar saçma bir şey yok" olayın türklerle ne alakası var ırkla ne alakası var senin bu yorumu yapman kadar saçma değil inan ya da inanma seni veya başkasını inandırmak zorunda değilim kaldı ki intiharın eşiğindeyim intihar edeceğim de demedim sadece bunun tam tersi için bir sebep sordum üstelik sen benim yaşadığım şeyleri hayatımı bilmeden şu an beni yargılıyorsun kurt cobain nasıl öldü bunu sorgulayana kadar insanları tanımadan yargılamamayı öğrenmeni tavsiye ederim.
+1 yılBiz nerden bilelim ne yapman gerektiğini. Kendini en çok sen tanıyorsun :)
05 Yorumla
Soran+1 yılNe yapmam gerekiyor demedim sebep sordum
- +1 yıl
Aynı yere varıyo soru işte. Seni tanımadan intihar edip etmemen gerektiğini nerden bilicez? et çünki hayat b. ktan, etme çünki hayat güzel.
Soran+1 yılAlt tarafı bir soru burada görüş yazdığın bütün soru sahiplerini tanıyor musun, buna gerek yok
- +1 yıl
Kafan çalışmıyor, beyinsizsin. Bu yüzden intihar et ki dünya bir a. salaktan kurtulsun. Soktuğum beyinsiz ka. şarı.
Soran+1 yılTeşekkürler
Diğer konusunda 4b cevap paylaştı. Taş gibi bir delikanliyla aynı zaman diliminde yaşıyorsun. Bence bu başlı başına bir sebep
02 Yorumla
Soran+1 yılTaş gibi bir delikanlı önemseyeceğim bir sebep olmazdı
sana emanet olan bir can ve o can sana Allah'ın emaneti sen değil onu ancak Allah alabilir.. dünyalık işler sadece imtihanın sabır et...
00 Yorumla
+1 yılannem babam ayrı sevdiğim kız hayatımı yaktı babam başkası ile nişanlandı ben annemle ne acılar çektımde intehar etmıyorum sana yaşadığım bıraz acıları anlatsam demekı benim yaşadıklarımı yaşasan şu an ölüydün galiba
00 YorumlaTakip et söylicem. Çok ciddiyim. 1 değil en az 1000 sebep sıralarım.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- Diğer konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılSorunun ney ki ediyorsun ona göre bir şey düşünürdüm.
10 Yorumla korkalığının ve kaçmanın ceremesini arkandakilere çektimenin manası nedir?
00 Yorumla
+1 yılYaradanın verdiği can sende emanet. Emanete hiyanetin bedeli ebedi cehennemül azap... Yeterli sanırım?
02 Yorumla
Soran+1 yılYok
- +1 yıl
Bu yeterli değilse hiç bişey yeterli olmaz o Zaman
+1 yılO zaman dans. Bence ölmek için sebep yok yaşamak için çok sebep var hala nefes alıyorsun.. gözlerin bütün güzellikleri görüyor ruhunu arindir.. ruhun daralmis
00 Yorumla
+1 yılŞu dünya da intihar etmeye değecek kadar ciddi olan birşey söyle
00 Yorumlaintihar etmemek için sebep arıyorsan intiharı istemiyorsun demektir.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen sadece her şeyi değiştirmek isteyen ama elinden bir şey gelmeyen mutsuz bir insanım intihar etmek veya etmemek mühim değil önemli olan burada intihar etmemek için bir şeyler olup olmadığını görmek aslında bildiğim şeyleri başkalarından duymak.
- +1 yıl
Eğer her insan elinden her şey gelip istediği olsaydı bu sefer de mutsuzluğu yaşardı. Hayat mücadele dir sen mücadeleden vazgeçiyorsan zaten kaybetmişsindir. eğer gerçekten yaşamak için bir sebep arıyorsan dışarı çık etrafı izle biraz insanları izle hayvanları izle kimseyle konuşmadan. zaten duydukların seni tatmin etmeyecektir oyüzden görmeye çalış.
+1 yılİntihar etmeyi kafasına koyan birisi buradan medet ummaz, burada bunları sormaz.
13 Yorumla
Soran+1 yılDostum intihar etmenin eşiğinde değilim herkes her eylemi kafasına estiği an yapıcak değil ya şu orda burda gördüğünüz yargı içeren cümleleri kendinize saklayın
- +1 yıl
Peki, yorum yazmadığımı varsay :)
Soran+1 yılSorun yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılya inan bana bir Zaman gelecek ve diyeceksin ki " Allah'ım sana şükürler olsun iyiki intihar etmemişimde bu güzel günü yaşayabilmişim" diyeceksin. şahsen ben dedim.
00 Yorumla
+1 yılbir sebep yok ama neden intihar etmek istediğine göre değişedebilir
00 Yorumla
+1 yılHerkesin bir derdi var. Antidepresan alsak da idare ediyoruz.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hayatı anlamaya çalış, ama insanları anlamaya çalışma.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet yıldırıcı
Diğer konusunda 541 cevap paylaştı. Ailenden birine sor bu soruyu gerekli cevabı verirler
02 Yorumla
Soran+1 yılSorucak ailem yoksa?
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşam her daim keyifli olabilir, umutsuzluğu atın içinizden.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü bu dunya intahar etmeye degicek kadar degerli degil
00 YorumlaCani veren geri alir. kadere inanirim intaar ediceksen zaten vaktin kalmamistir
00 Yorumlaintihar korkakların işidir. hem bu dünyada acı çekmekten kaçıp ahirette çok daha fazlamı acı çekcen
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAllah'ın verdiği canı anca Allah verir. Bu dünyanın azabı cehennemin yanında ney ki?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim kardesim intihar etmen icin bir sebep soylesene
04 Yorumla
Soran+1 yılGünlerdir yaşadığım şeyleri bir ben biliyorum burada anlatılmaz
Cevap sahibi+1 yılPeki benim yasadiklarimi anlatsam ben coktan intar etmeliydim ozaman
Soran+1 yılBurda kimin sorunu büyük tartışmak anlamsız herkesin yaşadığı kendi omzuna yük ne ben seni anlayabilirim ne sen beni diyebileceğim tek şey hayatı algılayış yaşayış ve verdiğimiz duygusal tepkilerin çok farklı olması beni yıkan şey seni yıkmayıp tam tersi etki yaratabilir anlatabildim mi?
Cevap sahibi+1 yılAnlatamadin anlatmak istersen dinlerim tamam
+1 yılPes etme.. Derdini anlatmak istersen mesaj atabilirsin
00 YorumlaÇık dışarı bak etrafına veya o küçük kıza bir bakmanzara yeterli olmalı
00 Yorumla
+1 yılIntihar ediceksin ve bunu ksyemi dansysn 😂 ben olsam etmemm 😀
02 Yorumla
Soran+1 yılİntihar ediyorum veya edeceğim demedim
- +1 yıl
Bence edicek gibisin baya uzmusler senii 😑😑
+1 yılİntihar en güzel şeydir ya hersey bitiyor sanıyorsun ama aslında hersey yeni başlıyor
00 Yorumlaİntihar edersen ölürsün.
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHayat herşey e rağmen yaşamaya değer intihar etmiş biri olarak konuşuyorum hiç deneme bence sorunu çözmeye çalış
00 Yorumla
+1 yılHayat. Bence intihar etmek için en büyük neden
20 YorumlaDiğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. O kadar korkak olmamalı hiçbir insan
16 Yorumla
Soran+1 yılHerkes güçlü olmak zorunda değil
Soran+1 yılKorkak değil kırılganım diyelim
Soran+1 yılherkes kırılır ama kırılgan olmak başka bir şey doğuştan kırılgan olmak bu da burda anlatabileceğim bir şey değil başka bahara
+1 yılPes etmek aptallara göre dir sen aptal değilsin...
00 Yorumla- Diğer konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılPişman olursan geri dönüşü yok...
00 Yorumla
+1 yılAllahin verdigi cani kul alamaz...
15 Yorumla
Soran+1 yılAllaha inanmıyorum
- +1 yıl
tüm dünyayi aydinlatan günes her Sabah doguyorsa umutta onun Kadar güclüdür ve asla pes etmememiz gerektigini bize gösterir... her yeni gün bir umuttur
- +1 yıl
- Diğer konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılÖteki tarafta karşılaşacağın şeyi düşün ;)
00 Yorumla
+1 yılNedem intihar etmek istiyosun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSonsuz cehennemi göze alabiliyor musun?
16 Yorumla- +1 yıl
vay be sen Allahmisin cehenneme gideceyini nerden biliyorsun ?
Cevap sahibi+1 yıl@Abbasov_Abbas intihar edenler cehenneme gider bunu biliyoruz. üslubuna dikkat et.
Soran+1 yılÖyle bir şey yok
Cevap sahibi+1 yılYa varsa?
- +1 yıl
nerden biliyorsun cehenneme gitdiklerini hangi ayetde var o ?
Soran+1 yılYa yoksa?
+1 yılSen neden intihar etmek istediğin söyle?
10 Yorumla
+1 yılSonsuza kadar yanarsın
00 YorumlaSonbahar var önümüzde, nergisler var akdeniz var
00 Yorumlabenimle tanışmadan gidersen darılırım
04 Yorumla
Soran+1 yılÇabuk ol
Soran+1 yılBakalım
+1 yılBelki mutlu olacağın günler yakındır? Yaşa ve gör
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. dünyayı anlamadan gitmek mantıksız
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hayat çok güzel kuşlar uçuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılBana mı uçuyorlar sanki
+1 yılValla bende edicem gel beraber edelim
01 Yorumla
Soran+1 yılDaha da trajik kılmaya gerek yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılöbür taraftaki ebedi azap
00 Yorumla
+1 yılBanane naparsan yap 😑
00 YorumlaAilen ve sevdiklerin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılallah inancın var mı?
04 Yorumla
Soran+1 yılYok ahmet
Cevap sahibi+1 yılsen kimsin ve adımı neden söylüyorsun
Soran+1 yılBoşver
Cevap sahibi+1 yılneyse allah inancın yoksa öl yaşamana gerek yok çünkü intahar eden cehennemden çıkamaz yani allah için yaşaman gerekir ve seni önemseyen mutlaka olur by by güzel insan bilinmezliğinde başarılar
- Devamını Gör (30)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat