Evet vardı. İlk yaratılışında göbek çukuru vardı bazı zayıf hadisler de bu anlatılmaktadır. Hz. Allah Adem a. s ilk yaratacağı zaman vucudunu halk ediyor ve daha ruh verimeden bütün melekler başında toplanıyor. Şeytanda başına giderek Adem a. s. ın salsal bedenine dokunuyor. İçinin boş olduğunu anlıyor. İçine girip çıkıyor. Oradaki meleklere 'siz bunun sizden daha faziletlimi olduğunu zannediyorsunuz.'diyor. Sonra ağızındaki tükürüğü biriktirip Adem a. s. atıyor. Tükürüğü göbek çukurunun olduğu yere isabet ediyor. Ve Hz. Allah Cebrail a. s. ı o tükürüğü Adem a. s. ın vucudundan çıkarması için vazifelendiriyo. Cebrail a. s tükürüğü ordan çıkartırken oyuyor ve neticesinde göbek çukuru meydana geliyor. Ruhu’ul Beyan Tercümesi – cilt – 1 – sayfa – 368-373
cevap veriyorum ınsan hz ade m yaratıldıgı zaman camur seklındeyken seytan tukurdu Allah emrettı o camuru al ondan köpegı yarattı bu yuzden en sadık hayvan ınsana kopektır ve dunyadayken hz ademın etrafını vahsı hayvanlar sardı Allah kopegın basını oksa o senı koru emrettı :)
allah nasıl geliyosa bende öyle geliyorum. her seyin bir ilki olmalı diyorsan inandıgın seyinde bir ilki olmalı dimi? ama böyle bişey olsaydı paradoksa girerdi. bu yuzden her seyin bir ilki olmak zorunda degildir. biraz mantık yurutun yeter
@TesettürlüBirGenc kardeşim sana sunu söyleyim bana allah nasıl olmus acıklayamadıkca bişey ispatlama çabasına girmeyin. soyut bişeyi somut örneklerle nasıl açıklamaya çalısıyorsun. allah dediğin şeye mukemmel diyorsun peki onun sanatcısı kim yaratıcısı kim. çelişirsiniz her turlu inancınızla
bak sana mantık cercevesinde söyluyorum eger bir şeyin ilki olmalı diyorsan tanrının tanrısı onunda tanrısı sonsuza kadar gitmek zorunda kalır . bu ne kadar mantıklı sence ? eger buna inanmıyorum diyorsan allah öylece hep vardı diyorsan neden insan ya da bu koskoca evren en basında olamasın ? neden üstün bir gücün yaratmasına gidiyor aklın . dunya ya da bu evren mukemmel falan değil. evren kaos içinde . yuzyıllar öncede dinozorlar vardı ama göktasıyla yok oldular . öyle bir tas daha gelse sonumuz gelir bizimde .
senin dediğine göre biz de dinazorlarla yaşadık biz neden ölmedik ve allahın olduğuna dair birçok delil var kuranlar peygamberler dağlar taşlar böcekler... sen somut neden istiyosun mantık nerde göster bana?
En İyi Cevaplar