Öldükden sonra allahi görecekmiyiz? konusma sansimiz olacak mi?
Peki bu dünyada niye bizimle konusmuyor niye göremiyoruz?
Peki bu dünyada niye bizimle konusmuyor niye göremiyoruz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu soruyu aklın başındayken sorduğunu varsayarak cevap veriyorum.
Öldüğünde Allah'ı göremeyeceksin, ancak Kurana göre iyi bir müttaki isen o zaman zaten ruhunun gideceği yer, cennet tabir edilen bilinmeyen yerdir onunda kademeleri vardır, Cennete gidip de en alt kademe olanlarında görme şansı yok diye biliyorum, görme olayını birde bu dünyadaki gibi gözle somut bir görme olarak algılama lütfen, oradaki görme tamamen ruhsal olacaktır, yani ruh gözüyle görme. Bu dünyada bizimle niye konuşmuyor ve göremiyoruz? insan sınırlı özelliklerle yaratılmıştır, bu sınırlı özelliklerini tek tek açıklamak burada gereksiz, GÜneşe veya yüksek ışık kaynağına dahi bakmaya dayanamayan fiziki bir göz ile nasıl olurda Sonsuz Nur yani Işık kaynağını görmeyi istersin anlamak mümkün değil, yine kulak belli seviyedeki sesleri duyar, bu limitin altını ve üstünü duyamaz, misal köpeklerin duyusu bizden daha güçlüdür ama bir yere kadar.
Netice; Sınırlı özellikleri olan bir varlık, sınırsız olanı anlamayaz, göremez, konuşamaz dolayısıyla aklende onu kuşatamaz. Hz. Ali der ki: Düşündüğün her ne ise, bilki o Allah değildir.
Manevi olarak zirvede olanların ölmeden yaradanı hissettiklerini düşünüyom mutluluk be huzur orda bence
Oldukten sonra salih kullar gorebilecekler ama biz gorur muyuz bilmiyorum insallah goruruz
Cevap
12Cevap
Görecek olsak görmeye, konuşacak olsak konuşmaya yüzümüz var mı? Bu dünyada görür-konuşursan sınavın ne anlamı kalacak? soruya soru ile cevap verdim kusura bakma anladın sen onu.
tartışmalı olmakla birlikte ahirette sadece müslümanların görebileceğini okumuştum
Ya nolur ya bıktım sizden. Bu kadar cahil olunur mu yaa SİE
sen daha herhangi bir vekille bile görüşemiyosun ohoooo
bir küçük kaymakam ile görüştürülmüyor sun evren yaratıcısını nasıl göreceksin
Daha once olmedim o yuzden bilmiyorum
gerçek olmadığı için olabilir.
Sanırım cennete gidenler görecek
Cennete girersek evet
Allahı görmeyı hakedıyor muyuz kı acaba?
yok yoook
olsaydı, belki.
Hayir
tabi ki
Bilmem.
yook
sik beyinliler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar