Bir uygulamada dünyayı geziyorum 10 ülke gezdim 7-8 i rusça konuşuyor neden böyle ana dil rusça olduda haberimizmi yok :) Kazakistan
Azerbaycan
Kırgızistan
Özbekistan gibi ülkeler
Azerbaycan
Kırgızistan
Özbekistan gibi ülkeler
Sscb çökmeden önce Rus dili zorunlu edilmiş zorla öğretimişler Kazakistan ve Kırgızistan çoğunluğu Rus dilini konuşuyor yarı asimile gibi Türkmenistan ve Özbekistan bizim Türkiye diline çok yakın konuşuyorlar çünkü Latin alfabesine geçmişler Azerbaycan da geçti aynı şekilde
SSCB hakimiyetinde yaşadıkları için bir zamanlar rusça zorunluymuş
Yeni nesilde rusça konuşuyor ama
Tam yerine bastın kürtlük nerden geliyor ben araştırdım oğuz kaan A kadar ama o zaman bile kürtlük yokmuş arap ülkelerdenmi toplandınız
Ama şuda var siz Türk devletinde yaşıyorsunuz onlar kendi devletinde kendi devletinde kendi dilini konuşur Rusya konuşmaya mecbur değilki
Burası Türkiye çünkü aq onların kendi ülkesi
Çünkü bahsettiğin ülkeler eski Rusya toprakları. Yani Sovyet sosyal cumhuriyetler birliğinin dağılmamış hali
Tarihim kötü sadece türk tarihini biliyorum açarmısın biraz
Yani çok eski bir tarih değil bu. Eskiden saydığın ülkeler Ukrayna falanda dahil sscb adı altında Rus toprağıydı. Sistemleri çökünce bu ülkeler bağımsız oldu
Ülkelerin çoğunun soyu türklükden geliyor birleşmeleri çok mantıklı bir seçenek ama her dediğimiz olmuyor allah yardımcıları olsun
Cevap
7Cevap
Asimile edilmişler. Türkmenistan Kırgızistan daha bir çok turki cumhuriyeti oyle
Yazık
Rusların altına yatan millet onlar. O yüzden olabilir mi?
Abi ne diyon yatan matan
o kısımlardan rusya zamanında işgal ettiği için
Rus ozentisi bir cogu ondan
Niye rusa özensinler saçma bence
Onceden rus egemenligi altindalardi simdi bagimsiz oldular ama bir cogu ruslarla is yapti , evlendi rus olmayanlar da kendi dillerini unuttu. azerilerin bir cogu turklerden cok ruslari sever o yuzden dedim 😏😏
Sen yeni çağ ve eski çağdan baya uzaksın Avrupa Birliği sorun etmese azerbaycan türkiye birleşecek Ermenistan taşınacak sen azeriler rusları sever diyosun :)
Kim daha gucluyse onu sever insan her seyle ilgiliyim ben sen takma cok 😉
Araştırmadan yazma q
Yorumu silemiyorum okumamış say
Her ülke diyemesin çünkü oralar Himayeydi eskiden
Nasıl yani yeni nesilleri bile rusça konuşuyor bunların ana dili yok mu
Zamanında oralar Ruslarındı.
Kizlari yuzunden 😂😂
Rus kızlarımı
Ne
Ex-SSCB ulkeleri oldugundan olmasin?
Yeni nesilde rusça konuşuyor halamı rusyaya ait
Olsun anne babalari Rusca konustugundan onlarda ogreniyor.
Sömürgecilikten olabilir
SSCB den dolayı...
RUSLAR HERYERDE
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar