Sorum özellikle beylere. Avrupada da yaşamış bir bayan olarak Türkiyede yaşayan insan gibisini ömrümde hayatımda görmedim. 2001 model Bmw x5 im var. 2 yıl önce doğum günümde almıştık.2 yıldır en ufak bir sorun yaşamadan kullandım. Kmsi daha 109 binde. Motoru %88 çıktı. Akü, lastikler içi dışı tertemiz. Herşeyi çok iyi. Otomatik vites X6 almak amacıyla aracımı satışa çıkardım. Hem aracın üstüne yazdım satılık diye hemde internete koydum. Günde 10-15 kişi arıyor bana sordukları soru arabada boya var mı değişen var mı. Günlük 2-3 kişi de bakmaya geliyor bayan olduğum halde geçen birisine çok kötü küfür ettim telefonda. İlanıda kaldırdım. Türk insanı gibi canım yoktur net söyleyim. Arabamın ufak tefek çizikleri vardı, sürtmeden olsun çizmelerden olsun. Onun dışında güneşte kaldığı için aracımı komple boyattım. Adam diyor beni bu aracı boyatmışsın şu kadar eksik veririm şu kadar olur mu diye. Bende X6 yı 3 ay daha geç alırım ama sizin gibilere araç satmam. İlandan kaldırdım. Kardeşim bu insanlar canım mı bu aracın muayanesi var mı var, motoru iyi mi iyi, lastikleri iyi mi iyi. Genel olarak içi dışı temiz mi temiz. Adam bana boyayı soruyor sen dangalakmısın boyayla ne işin var senin. Ben para vereceğim 3 bin lira arabımı komple boyatacağım sıfır araba gibi olacak sen fiyattan kıracaksın. Böyle insanlardan dolayı ülkeden soğudum sizin gibilere araç satacağım garajda durur binde bir keyfine binerim daha iyi. Yok sahibinden comdan ararlar yok başka yerden ararlar araçta boya var mı. Ben avrupadada bulundum ilk defa böyle birşeyi bu ülkede duydum arabada boya var mı diye. Velhasıl anladığım Türk insanından uzak durmak gerekir
Bizim insanimiz karaktersiz hirsiz insanlardir hicbir sekilde bir seyi begendiremezsin sunnetcidir hepsi ve sifir aracta bile sorun ararlar. Sen en iyisi kurumsal araba satan bir yer varsa oraya gotur derim ya da ciddi alicilar arasin de hergun ugrasma. Alici olmayipta normal duz fiyat ogrenmek piyasasina bakmak ezik curuk aramaya cikip da fiyati asagilara cekme derdi cok insanin. Oyle insanlar kendi menfaatine arabayi satsalar inan aracta ki butun kusurlari gizlerler. Bizim insanimiz karaktersiz duzenbaz hilekar aldatici cikarci menfaatci ahlaki bozuk bir milletiz bakma sen o yuzden sinirlenme pek fazla. Arabanin piyasa fiyatina arabam. com dan veyahut sahibinden. com dan iyice bak ve ilanlari oraya ver ustelik ciddi alicilarin aramasini iste ilana yazipda onun disinda araci gormek istiyoruz alici degiliz diye gevelerlerse bosver ugrasma zamanina yazik kardesim !
Boyalı dediğin zaman, bunu söylediğin de kazalı sanalar çünkü algı hep kazalı araç boyanır yönünde olduğundan, ayrıca sahibinden'e kendi numaranı koyma, babanın, abinin, dayının, dedenin vs erkek olan birinin numarasını koy, orada bile sapık fazlasıyla var. Kız diyip, numaranı alır, sana alakasız teklifler eder, böylelikle tamamen soğursun. Senin yapman gereken sahibinden üzerinden satmak değil, öyle yaparsan çok alakasız insanlara denk gelirsin. Merkez bayii, anabayii, bmw araç satış yerine gidip onlara aracını satman gerekli, böylelikle 3-5 altına alır ama sahibindende ki gibi dengesiz insanlar karşına çıkmaz. Hem x6 alacağın için, sen bmw bayisine verdiğin araçla, yeni alacağın x6 da, senin x5 i verdiğinden, x6 da fiyat düşmüş olacak. Kurumsal firmaya vereceğin için aracını, sorunsuz şekilde halletmiş olursun
Detaya yazdığın gibi çizik vs olduğu için arabayı boyattığını ilan açıklamasına yazacaksın ve sorun ortadan kalkacak. Araba boyanmasına gelince , farbrika çıkışlı arabaların boyası orjinalidir. Sen çizikleri kapatmak yerine, oluşan lekeleri pasta cila yaptırmak yerine komple boyatırsan orjinalini bozmuş olursun ve değeri düşer mantık bu.
Bunlar sorulacak şeyler. Genelde bak yazdığım gibi çizik mi var kapatılır, leke mi kaptı pasta cila yapılır. Sen komple boyattırın için acaba araç kazalı mı , değişen parçası var mı diye sorarlar. Verilecek para az değil ve Türkiye'de çok var çürük araba kakalayan. İnsanın ağzı sütten yanınca , yoğurdu üfleyerek yermiş işte.
Bunun türklükle alakası yok türkiyede araç almak için çeşit çeşit vergiler ödüyorsun aldığın araç 3 katı fiyatına geliyor bu yüzden ikinci el piyasası çok çeşitlilik gösteriyor insanlar seçici olmak zorunda. Ama araç ekspertizi yapılırken kaç mikron boya değeri çıktığı önemli 300 ve üzeri ise macunludur yani eğilen kırılan yerler onarılmıştır macunlanmıştır alt değerler ise standart boyadır ama araç sonradan boyandığı içni illaki değeri düşer ki orjinal olanın değeri olsun. arasında bir fark olur ama öldürmek gerekmez örneğin fiyat 50 ise düşer 45 46 ya. Bu böyledir bu durum bunu gerektiri ki orjinalin değeri olmak zorunda. arka tamponun değişmiş mesela umarım onuda keyfi değiştirmedin :)
ilk öncelikle aracı iyi bir boyacıya boyatıysanız hiç bir sorun olmaz. bayadan sorun çıkaralar ise aracın daha yeni sayılabilecek yılda boyanması aracın büyük bir kaza yapmış olabileceği akıla getirir ve bundan dolayı baştan pazarlık yaparlar başka bir sorun ise aracın rengi beyaz olduğun iyi bir şekilde boyanıp boyanmdığından şüpeli olduğundan ancak bu fiyatını düşürecek bir faktör değil acak boyanın kalitesi boya işciliği iyi ise buna yapabileğiniz çözüm boyayı yakım çekim yapın ve aracın bazı çiklerden ötürü parça boya yapıldığını söyleyin
komple boyalı arabayı kimse almaz güneş yanığı içinde araba komple boyanmaz gider kaplatırsın belki takla attı araba belki kamyon altında kaldı kimse bilemez ki. ama boyalı parça takıntısını bende anlamıyorum arabanın orjinalliği bozuluyor diyorlar ne orjinalliğiyse
araba kaplanıyor folyo gibi bir şey sıcak hava tabancası tutularak istediğin renkte hızlıca ve ucuza kaplarsın. bu boyalı araba muhabbetinden bende cidden nefret ediyorum. arabayı çizik satsan pahalı ama o çiziği boyatırsan daha ucuza veriyorsun ama komple boyalı araba cidden kötü güvenemezsin ki dediğim gibi herkes bu araba hurdalıktan mı çıktı? modunda olur sende alsan muhtemelen öyle düşürsün hasar kaydı var mı arabanın
o zaman daha az sorun olur. yakınımda 3 tane araba kurdu var her arabanın her modelinin fiyatını bilir istersen özelliklerini söyle satabileceğin en yüksek fiyatı öğrenim
kardeşim kimse almaz algısı yanlış benim aracım var 3 parca boyalı ilana yazmışım boyalı parcalarıda yazdım sag sol ön camurluk sürmeden arka tampon vurmadan diye adam aramış hala boya var mı diye soruyor artı her boyanan parca farklı duruyor boyasıda solmuş durumda şu an birkac yerinde de boya olmayan yerlerde taş izlerinden boya atması oldu ve pas atmaya başladı 4 yerinde bu şekilde şimdi soruyorum sana 4 parcayı boyatmaya kalksam 10 bin tl istediler parça parça olarak aracı komple fırın boyaya soksam 15 bin tl tek renk olacak 4 parça boyatıp farklı renk olması mı yoksa 15 bin tl verip komple fırın boya mı boyatmadan önce güzelce videosunu fotografını çekersin koyarsın olur bıter öncelıkle mıllet algıyı kaldırmalı adamlar öyle işcilik yapıyor ki 4 arabayı birleştirip satıyorlar boya dan ziyade neden boyandıgı önemli air backlar saglammı onlara bakmak lazım
Arkadaşım Türkiye'de çok fazla yalan dolan döndüğü için bu işlerde insanlarda boya takıntısı var. Adam tavanda güneş yanığı vardı boyattım diyor araştırıyorsun araba takla atmış tavan göçmüş perte çıkarmadan kendisi tamir ettirmiş. Şimdi bunları yaşayınca senin iyi niyetle boyattığın araca kimse inanmaz. Bu işlerde pert arabayı insanlara 2-3 lokal boya diye yediren çok adam var. Benim arabanın arka tampona burdular ben aynı renk bant çekip boyatmadım. Boya olunca kıllanıyor insanlar.
malesef öyle komple boya dedinmi, ya kırararlar ya da koşarak uzaklasırlar arabandan.. adam kaç yaşında arabayı bile soruyor boya var mı orjinalmi diye burası avrupa gibi değil avrupada bakım yapılmış araba daha değerlidir burada öyle değil
ama burası böyle.. komple boyalı dedin mi arabaya yanaşmaz bir çoğu ya da fiyatı cok kırar hem ayrıca araba buysa akrelik boyadıır beyaz metelik boya gibi yanmaz günesten yani bu sebebtende uzak durabilirler acaba takla tuklasımı var mı diye arabanın hasar kaydı var mı hiç
dediğin gibiyse eger bu modele göre yüksek değil bir çamurluk değişmeside fiyatta ikaram olur ama öldüm parası olmaz dediğim gibi araban beyaz yani metalik boylar güneş yanığına çok maruz kalır ama akrelik boylar okadar etkilenmez dediğim gibi komple boya deyince büyük kazası var diye soğuk durmuşalardır arabanın tavanında kulelerinde podye derkler şasesinde sorun yoksa bir çamurluk büyük hasar değil... bidaha arabanı boyatırsan komple boyatma çok cizik olursa belaltı tabir edilen sekilde boyatırsın tavanını direkleri kapı içlerini boyatma :))) bak hele bizim buralar denizldieyim ben bu işin içinde sayılırım sonradan girdim ama abim araba alım satımı yapar bu konuda çok kıldır denizli hatta Ankara İstanbul kocaelei İzmir neyse dısarı arabaya almaya gittiğimizde bazen arabalar kötü çıkar galerileri dolanırız masaraflar çıksın dönüşte otobuse bindemeden diye birkaç soru sonra onlar bile anlar denizliden misiniz siz gidin fabrikan alın derler..))
ne güldüm ya allah da seni güldürsün bende araç satarken ilana koydum dedim ki sag sol ön camurluk boyalı arka tampon boyalı adam hala arayıp araçta boya var mı diye soruyor en son dedim ki ulan hatasız boyasız olsa degeri 200 bin tl üstü olur ben 150 yazmışım demekki ederi bu 150 bine 100 bin veren oldu dedim git babana sor bakayım sana hibeden 50 bin verecek mi diye sustu kaldı babanın sana vermedigi parayı yabancı sana neden versin işte burası türkiye
Turkiyede aynende dedigin gibi bir olay var eski tofaslar renolar artik ustunde boya kalmaz ama orjinal kalsim diyr boyatmaz salaklar ama bununda tabi altinda yatan bir neden var bu expertiz olaylari daha yokken takla atmis arabayi tertemiz orginal diye boyayip satiyorlardi uckaatcilar millet bundan cok dili yanmis o yuzden bir araba boyaliysa kesin hir kazasi gaaln vardir deniyor bana gorede suanki zamanda asiri sacma bir dusunce
20 yıl öncesine kadar türkiyede böyle birşy yoktu. önceden aracın kazası var mı lastikleri nasıl diye sorarlardı. lastikler pahalıydı o zaman. ne zamanki karektersiz galericiler böyle birşey attı ortaya sonrada kendileride inandı
Aynen yaaa temiz boyanmış araç ne güzel ve kaza vs ciddi bişi yoksa bence daha avantaj olması lazım.. ama işte sıfır araç alır gibi bir artis bizim insanımız doğru yapmışsın helal valla..
Yanilgi burada başlıyor türkiyede takla atmış arabayi kayitsiz toplatip boyatip temiz diye piyasa kitleyenler olduğu için insanlar artik komple boyali görünce kesin bir halt vardir diyor
gerçekten boyatmak aracın değerini çok düşürür. çünkü araç orjinalliğini bozar. güneş sayesinde yeni boya kavlar ve dökülür. yani aracın atıyorum 50 binse bu sebeple 45 bine düşmesi normaldir.
yeni araba alırsan sana öneri. komple şeffaf özel naylonla kaplat veya artık kendime güvenirim çarpmam çizmem diyorsan da seramik kaplama yaptır o boyayı 10 sene korursun ne güneş ne kılcal yıkamasal oluşan çizikler etki eder.
teşekkürler öneri için vazgeçtim ya satmaktan valla. 8 günde canımdan bezdirdiler. açıklamaya yazdığım halde adam arıyor. boya var mı diyor. artık ağız alışkanlığı olmuş.
bence boyatmayıp kaplama yaptırsaydın şu an bu arabayı istediğin fiyata satmıştın. süper kaplama yöntemleri var boyadan bile 50 kat güzel duran onları öneriirm.
Bu dediğin olay dünyanın her yerinde aynıdır yalnız. Araçta değişen yoksa bitik gibi de olsa fiyatı çok oynamaz, pasta cila olsa yine sorun değil ama boya varsa orjinalliği ile oynamışsın der fiyatı düşürürler.
En İyi Cevaplar