Allah bizi erkeklere eğlence olalım diye mi yarattı? Yani sadece erkekler sıkılmasın eğlensin diye mi, çünkü arap bir sevgilim var ve o hep böyle söylüyor şaka yaptığını biliyorum ama düşünmeden de edemiyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılÇook uzun yıllar önce insanlar kibeleye taparlardı. Kibele doğurganlık ve bereket tanrıçası o yıllarda anaerkil toplum düzeni vardı. Yani kadınlar yönetiyordu... Sonra erkekler doğumdaki yerlerini farkettiler ve kendilerinde olan fiziksel kuvveti kadını boyunduruk altına almak için kullandılar sebep gerekiyordu namus dediler bilmem ne dediler din dediler falan kadının benliğini körelttiler çünkü kadının inanılmaz potansiyeli var gerek cinsel gerek zeka açısından... Bakarsan tarih boyunca ne olduysa zeki kadınlar yönlendirmiş Adol hitleri bile... Durum bu yani siz körelin baskı altında kalın ki erkekleri yönetemeyin diye yapılıyor...
28 Yorumla
Soran+1 yılYani allahtan gelen bişey değil bu valla hayran oldum cevabınıza herşeyi anladım şu an
- +1 yıl
Allah kadınlarınızı el üstünde tutun kendi hayatınızdan daha fazla değer verin der...
Soran+1 yılAma mesela neden kuranda erkek 4 kadın alabilir ama kadın alamaz
- +1 yıl
Tamamen çeviri hatalarından ve yazım aşamasında bazı kelimelerin eksik yazıldığından şüpheleniyorum bence o olay konuştuğum bir kaç bu işi gerçekten bilen insanın da bana söylediği Eşin ölür ya da boşanırsan 4 defa evlenebiliyorsun... 4'ü bir arada değil yani...
Soran+1 yılYok dördüde bir arada oluyor
- +1 yıl
İşte bende diyorum ya o kısımda bir oynama olduğuna inanıyorum... Çünkü dünya üzerindeki hiç bir doktorinde eski dinler yeni dinler bu durum yok herkes tek eşli olmalıdır diyor Yani Allahın son kitapta mı aklına geldi bunu koymak dur ben şunlara bir kıyak geçeyim mi dedi... Hiç zannetmiyorum bütün evreni yaratan güç sence bunu düşünemez mi?
Soran+1 yılEvet ama belkide kitapların sonuncusu ve hiç bozuşmamş olanıdır diye böyledr
- +1 yıl
Hiç sanmıyorum tanrının tutarsız olduğunu...
En İyi Cevaplar
Dünya da herkes eşit ki. Herkes güçlü olsa zengin olsa üretmenin ne anlamı kalır paranın değeri kalmaz. Herkes istediğine ulaşsa insanın değeri kalır mı. insan istediğinde ölse istediğinde doğsa yaşamanın anlamımı kalır sence. Bu dünya da güçlü ve zayıf olmalıdır ki güçlü zayıfı korusun. Zayıfa yapılan eziyete dur denebilsin. Diyorsun ki kızlar erkeklerin eğlencesi olsun diye mi hayır yok öyle bir şey. Sen oyuncak olursan oynayan çok olur sen zayıftan bile aşağı olursan zayıfların oyuncağı olursun güçlülerin değil. Güçlü ol ki eğlence olma millete işte buna eşitlik deniyor
29 Yorumla
Soran+1 yılAma bu yaradılıştan gelen bişey karakter meselesi değil
- +1 yıl
yaradılış meselesi değil Allah herkese aynı beyni aynı ayağı aynı kolu aynı kalbi veriyor onu geliştirirsen gelişirsin. Onları kullandıkça güçlü hala gelirsin. Hiç biriyle çıkmamış hiç erkeğe yaklaşmamış kızı erkeklerin arasına koy ve o birinin peşinden gidecek çok acılar çekecek işte o kız zayıf ona acıları çektirenler ondan güçlü olanlar sen o acı çektirenlerden güçlü olursan o acı çeken kızada gerçekleri gösteririsin oda acı çekmez
Soran+1 yılAnladım
Soran+1 yılAnladım teşekkürler :)
- +1 yıl
Harika bir yorum.
- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılArapların cahiliye devrinden kalma alışkanlıkları var takma sen onu. Hoşlanmıyorsan da uzaklaş.
Eşit olmamak demek erkeğin üstün olması demek değildir. Kadın da üstün olabilir erkek de. Üstünlük takvadadır. Kur'an'da kadın kahramanlar da en az erkek kahramanlar kadardır. Hem de peygamber olmadıkları halde.38 Yorumla
Soran+1 yılBu cevabınıza bayıldım teşekkür ederim size. Kendileri bizden daha kötü durumda olmlarına rağmen bizden yüksekmiş gibi göstermelerine illet oluyorum
- +1 yıl
Rica ederim.
Hz. Asiyeyi sor bakalım ona ne diyecek :))
Ya da en çok hadis aktaran sahabe olan Hz. Aişeyi sor. Eğer üstün olmasaydı hadisleri kabul edilir miydi?
Soran+1 yılAma ben mesela bunu o söylemesedr normal hayatta hissediyorum biz hep ikinci plandayız kadın onu yapamaz erkek herşeyi yapar. Kuranda erkek 4 kadın alır ama kadın alamaz bu neden
- +1 yıl
Her adamdan 3 çocuğun olsa naparsın? :D
Çünkü eşlerin görevlerinden biri diğer eş istiyorsa onun isteğini yerine getirmektir.
4 eş olayı çok farklıdır. Eğer gerçekten Allahtan korkan biriyse zaten çok eşliliğe yeltenemez. Hz. Ali bir eş daha almak istiyor. Hz. Muhammed de eğer eşlerinin hakkını benim gibi verebileceksen al diyor. Sonra Hz. Ali efendimizin eşlerinin hepsinin üzerine nasıl teker teker titrediğini görünce vazgeçiyor.
Ve eğer sen nikah ahdinde tek eşli olacağını belirtirsen, eşin senle evli olduğu müddetçe başka bir eş alamaz.
Kadın neden hor görülüyor biliyor musun? Cehaleti yüzünden. Eğer biz kendi haklarımızı bilirsek bize kimse dokunamaz çünkü Allah bizi her daim koruyup kolluyor buna emin olabilirsin.
Soran+1 yılHer adamdan üç çocuk olsa nolurdu ki
- +1 yıl
Her doğumdan sonra böyle olacağını düşün.
www.sondakika-haber.org/.../...unecek-5323206.jpeg
Soran+1 yılNe yani allahın verdiği bişey o istemeseler yapmasınlar çocuk
- +1 yıl
Yıpranacaksın demek istiyorum. Kadın daha çabuk yıpranır.
Bu yüzden kadının çalışması farz değildir. Erkek karısının her türlü ihtiyacını karşılamak zorundadır.
+1 yılNe demis İlber Ortaylı Türkler ne zaman ki araplarla tanıştı o zaman kadinin değeri azaldı. Türklükte kadına şiddet yoktur. Ben Han'ım eşimde benim Han'ım demiştir bizim atalarımız.
01 Yorumla
Soran+1 yılAyy çok güzel söyledin ha
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
25Cevap
Diğer konusunda 3,9b cevap paylaştı. Eşitiz ama neye göre? Mesela ünüversite sınavında bir öğrenci sayısal ağırlıklı 80 net yaptı, biride sözel ağırlıklı 80 net yaptı, bunların puanları eşit, ancak bilgileri eşit olabilirmi?
Erkekler güçlüdür, ancak kadınlar sağlam. Bir erkek bırak doğum sancısını adet sancısına bile katlanamazken, kadın doğuruyor. Pegamberimiz önce anne, sonra, anne, sonra anne, dördüncüyede baba demiştir. Bir hadiste buyurulur ki "İlim taleb etmek her kadın ve erkek müslümana farzdır." Burada önceliği kadına vermiştir islam, ancak vahabi töresini islamdan ayıramadığımız için, çoğumuz kızlarımızı okutmaz bile. Yani bence kadın bir çok şeyde çok daha üstündür erkekten, bir annelik, üç babalıktan daha değerlidir bence.
m.facebook.com/story.php12 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden kadınlar hor görülüyor eğer böyleyse
+1 yılNasıl bir saçmalık bu eşitsizlik varsa bu toplumların yarattığı kültürel algılar la alakalı mesela neden Anadolu demişler düşündün öü hiç kibele den ötürü yani ana tanrıça bu topraklar da yaşayan eski kavimlerde kadın ön planda tutulur du eski Türk lerde de kadın eşit ti erkek le yani olay sadece kültürel yozlaşma ile alaka
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen onu fark ettim
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. bizler bir bütün eden yarım canlılarız kimse kimseye hizmet için veya eğlence için değil birbirimizi tamamlamak için varız. Amma bizler eşit değiliz çünkü hepimizin ayrı görevleri ayrı fıtratları var ama kimse kimseden üstün değildir dereceler müstesna.
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
Gizli Üye(25-29)+1 yılaferin sana esit değiliz diyorsun bunu sana soyleyen mala hala sevgilim diyorsun. böyle bişey yok dinde sen oyle olmak istemesen ayrıl ozaman sevgilinden sakası bile hoş değil. arapların kadınlara duskunlugu biliniyor zaten hepsi dğil belkide ama gordugumuze gore birden çok karıları var
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen içlerine düşçekler
Cevap sahibi+1 yılayrıl ondan bence ilk hatasında
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılçunku şakası tahammul edilemez
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadin erkek esit degildir. Erkegin kendine gore kadinin da kendine gore ozellikleri vardir. Bir erkek bir ev hanimi gibi ev islerine kosturamaz. Yani her iki cinsinde kendine ozgu özellikleri var. Erkek arkadasin boyle dediyse zaten skinti onda. Oyle bir durum yok. Ama kendini o duruma sokan kandinlarda var o ayri. Erkegin kopegi olan tipleri gorduk
10 YorumlaBizlere dünyaya bir canlıyı getirmek bahşedilmiş ve sen erkekler şanslı mı diyorsun? Bir kadın olarak bu yaşıma kadar kimsenin eğlencesi oyuncağı olmadım çok şükür beynini kullanan kimsa başkasının eğlencesi olmaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılAma maalesef bu sizin dediğiniz gibi lanse edilmiyo
Soran+1 yılYoo hiçbir kadın böyle bişey istemez
+1 yılHer şakanın altında bir gerçek yatar derlerya... İste senin o çocuğun dedikleri o hesap. Madem bir eğlence olarak görüyor ve madem işine gelmiyor, ayrıl gitsin.
15 Yorumla
Soran+1 yılValla bilmiyorum ilerde ne yapacağımı dayak yer oturur muyum
- +1 yıl
Dayak ne alaka?
Soran+1 yılOnların en çok kullandığı şey
- +1 yıl
Eğer sana karşı şiddetliyse, o zaman beklemeden ayrıl derim, ama bütün bir halkı kaplayıp böyle düşünmen yanlış bence.
Soran+1 yılOlabilir
- Diğer konusunda 984 cevap paylaştı.
+1 yılHe canım ALLAH bizi meze olarak yarattı. Sana bunu düşündürmesi erkek arkadaşının sana hissettirdiği değer kanıtlıyor. Acı.
23 Yorumla
Soran+1 yılAynen onşarda kadın konuşamaz yer dayağını oturur
- +1 yıl
Peki bununla gurur mu duyuyor?
Soran+1 yılEvet ama bana yapmaya kalktığında izin vermiyorum şaşırıyor aslında biliyor doğru yolu ama işine gelmiyor
Sen böyle düşünüyosun ama bazı erkekler de böyle düşünüyolar sen hayatındaki gercek kişiyi bulunca bu düşüncenden kurtulursun fazla düşünme kötü yollara girersin
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Yalnız sorudaki erkekler eşitliği savunmuş, kadınlar erkeklerin üstünlüğünü?
DAFUG?
Bu kadınlara her şey müstehak valla.00 Yorumla
+1 yılEsit degiliz. Ama aklimiz var. Eglence olarak gordugunu soyleyen bir adami secmem. Secilen degil secen taraf olmali kadin
18 Yorumla
Soran+1 yılNeden eşit değiliz haksızlık değil mi bu
- +1 yıl
Yasamsal haklar disinda esit olmaktan kastiniz nedir?
- +1 yıl
Sence eşit olsak ne olurdu? Erkegin ve kadinin kendine has bir yaradilisi var kadinin yaptigini erkek erkegin yaptiginida kadin yapamaz
Soran+1 yılErkek mesela ilişkiye girince elinin kiri olur biz yapınca fahişe
- +1 yıl
Dinen böyle birşey yok. Bu toplumun dayatması. "Erkek yapar" diye bir ayet inmedi
- +1 yıl
O toplumla alakali bir durum. Bunu yapan insanlarda suç var
Soran+1 yılAma bizim yaptıklatımız önemsiz gibi görülüyor işe yaramaz pire torbaları gibi onlar öyle değil. Hiç değilse farklı olup işe yarayan bişey olsaydık
- +1 yıl
Sen kendini bu şekilde görüyorsan birşey diyemeyiz bacım. Eyw
- Diğer konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yıleşit olmasan ayetlerde müslüman erkekler ve müslüman kadınlar ayeti olmaz :)
025 Yorumla
Soran+1 yılO zaman neden hep kadınlar hep arka planda? Peygamberler bile hep erkek
- +1 yıl
Ya sence bir kadin peygamber olabilir mi. Allah askina kadinlarin yaradilisinda trip bilmem ne var ya bir mantikli dusun bir kadin dunyayi yonetebilir mi
- +1 yıl
Peygamberleri doğuran eğitende kadınlar :) :)
Soran+1 yılşimdiye göre düşünürsek kadınlar erkeklerden daha güçlü bence. Eskiye göre düşün
Soran+1 yılTamam işte biz daha iyiyiz demekki niye o zaman hep arka plandayız
- +1 yıl
Erkekleri kadinlara bakis acisini hesap ederek dusun. Bir kadini cinsel obje olarak goruyorlar sence kadin bir peygamberin sozu gecer miydi?
- +1 yıl
eski veya yeni fark etmez ki kadınlar annedir peygamberi doğurma şerefine nail olmuştur bu şeref onlara yeter eşitsiniz her durumda eşitsiniz bir durum hariç oda kas gücü eşitlik sadece burda yok zaten onun için erkek kadına bakmak zorundadır bu eşitlikte böylece sağlanmış olur
onun dışında siz eğlence aracı değil erkekler için kurtarıcı olduğunuzu belirtmiştir peygamber
o sevgilinin söylediği söz şirktir Allah hiç birşeyi bir insan eğlensin diye yaratmadı dünyada
Biz gök ile yeri ve aralarındaki şeyleri, boş bir eğlence için yaratmadık.(Enbiya 16) oyun değil bu iş
Soran+1 yılGerçekten şirk mi oluyor :o
Soran+1 yıl@gizemli_bayan işte neden diye soruyom bende
- +1 yıl
tabiki çünkü Allah kadınları eğlence için değil imtihan için yaratmıştır bu Allah'ın hükmü yıkmakta başka bişey değil söz bilen bir kişi için şirktir kesin ama bilmiyerek söylüyorsa günahkardır uyar onu
- +1 yıl
Seni ezdilerse hep boyle dusunmen normal kadinlar erkegin kolesi falan degildir. Erkek ve kadin esit degil olamazda. Esit olsa olacaklari bir dusun. Iki cinsin kendine ozgu özellikleri var. Sen boyle sorgularsan şirk koşarsın. Fazla kurcalama.
- +1 yıl
Eşit olunmali diyorsun dimi. O zaman bu dünyada herkes zengin olsa paranin bir degeri kalir mi? Insanlar hayati ogrenebilir mi? Birseylerden ders cikarabilir mi?
- +1 yıl
@gizemli_bayan 49/ EL-HUCURÂT -13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır.
eşit kas gücü hariç her konuda eşit - +1 yıl
@gizemli_bayan öyle eşitlik demiyor ya yaratılış eşitliğini soruyor
Soran+1 yılKuranı okumuş kaç kere arap bide yani biliyodur kesinlikle
Soran+1 yıl@gizemli_bayan allah sorgulamak için akıl vermiş hayvanlar sorgulamaz bizi onlardan ayıranda budur sorgulamak günah değil
- +1 yıl
“De ki; Allah ile, O’nun ayetleri ile ve O’nun peygamberleri ile mi alay ediyordunuz? (Boşuna) özür dilemeyin. Çünkü siz iman ettikten sonra, tekrar kafir oldunuz.” (Tevbe 65-66)
bunuda biliyordur o zaman - +1 yıl
Sorgulamak gunah. Sen inanirsan inanirsin. Bu soyle mi bu boyle mi dersen olmaz. Akil sorgulamak icin degil gercekleri gormek icindir.
- +1 yıl
@gizemli_bayan hucurat 6
Ey iman edenler! Eğer fasıkın biri size bir haber getirirsen onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa sataşırsınız da sonra yaptığınızdan pişman olursunuz.
sorgulancak şeyler vardır sorgulanmıycak şeyler vardır hepsi için genelleme yapma
Soran+1 yıl@gizemli_bayan sorhulayınca gerçeği görürsün sorgulamadan körü körüne inanarak değil
Soran+1 yılUmarım bilmiyordur yoksa yatacak yeri yok
- +1 yıl
Sorgularsın ama neden kadin erkek esit degil Allah niye bizi boyle yaratti diyemezsin erkekler niye guclu biz niye boyleyiz diyemezsin. Dini zaten okuyarak arastirarak gercekleri gorerek kabul ediyoruz. Ama sen oyle birsey diyorsun ki sanki kadinlar degersiz bir varlikmis gibi. Allah a karsi cikiyorsun
Soran+1 yıl@gizemli_bayan allaha karşı çıkmıyorum gördüğüm bu ve bunu söylüyorum neden diye yanlışsa doğrusunı anlatan olur elbet o yüzden yazdım zaten soruyu. Ama siz direkt şirk falan diye saçmaladınız
- +1 yıl
Allah bizi niye boyle yaratmis erkekleri eglendirelim diye mi diyorsun ve kadinlari asagiliyorsun
Soran+1 yıl@gizemli_bayan aşağışamıyorum bana söylenen böyle bendr soruyorum gerçekten öyle mi diye niye anlamamakta ısrar ediyorsun
- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılSeni annen baban yarattığını kabullen ortadan sorun kalkacaktır. Tekrar sor kendine seni annen babam bu yüzden yaratmış olabilir mi? Olamaz. Bunu dert etme kendine :(
03 Yorumla
Soran+1 yılİyide ne alaka anlayamadım ben Allah ne annem nede babam. Allah mesela böcekleride bişeyler için yaratmıştır işe yarasınlar diye ya kadınlarda öyleysr?
- +1 yıl
İnancım yok benim ondan öyle şey ettim o zaman zekanı kullan. İnsan ırkını devam edebilmesi için gereklisiniz sence eğlence amaçlı mı varsın !
Soran+1 yılİnsan ırkını çoğaltmak için başka şeyler de olabilirdi biz değil. Allah bu herşe yapabilir istersen onun için imkansız yoktur
+1 yılYa saçmalama ne alakası var. Her insanın düşüncesi farklıdır. Kimse kimsenij oyuncağı değil az öncede bir soru gördüm.. kız sanki kendine eş değil köpek arıyor
00 YorumlaTevbe Estağfurullah. Düşüncen baştan aşağı yanlış. Kur-an-ı Kerim'i okursan eğer hemcinslerine verilen önemi daha iyi anlayacaksın.
03 Yorumla
Soran+1 yılOkumadığım için soruyorum siz anlatabilirsiniz
Soran+1 yılBence sizin görüş açısı dar
- Diğer konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılOndan prenses pamuktan
Pinokyo odundan yapıldı dimi
Katılıyorum :)02 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka saptırmasana konuyu :)
- +1 yıl
hıhı
Şaka değil şerefsizlik yapıyo unutma her şakada bir gerçeklik payı vardır seni eğlencesi olarak görüyo
02 Yorumla
Soran+1 yılYolarım onu
+1 yılArap mı?
Ona hala katlanıyorsan senin bileceğin iş..00 Yorumlaİrade de verdi dimi? Helali olun erkeğinizin dedi ! Kimse git oyuncak ol eğlence ol dedi mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah bizleri onlara emanet etmiş ne ala eğlenceylw
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Hea?
Ne diyon la sen?
Kaç yıldan beri peşinde koşuyorum yüz vermedi la.01 Yorumla
Soran+1 yılHahaha bu iyiydi :D
eşitiz ama farkında degiliz
hep derizya bız erkekler hepimiz bir degiliz
birimiz bas tacı yapar
digeri sallarda sallar.00 Yorumla
+1 yılSaçmalama alakası bile yok. Ki din de kadın erkekten daha üstündür.
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yaaa
- +1 yıl
Sırf bu saçma sapan tarikatların yüzünden kadın aşağılanıyor yoksa araştır bak ne kadar önem verildiğine
+1 yılHayir kisilik meselesi mesela benim ki de benim oyuncagim 😊
00 Yorumla
+1 yılYeterince esitiz
Cuku var diye benden üstün degildir hiçbir erkek
Erkeklikligine güvenmesin kimse01 Yorumla
Soran+1 yılAynem öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılArap kültüründe durum ne yazikki öyle ama bizim Kültürümüzde böyle bir durum yok
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok dar görüşlüler kadınları eğlence unsuru olarak görüyorlar mesela kadın onlar için anne değil sadece çocuğu taşımaya yarayan bir makine
Cevap sahibi+1 yılÖyle malesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlardan üstün gördük kendimizi oysa Asiye validemiz firavuna kafa tutacak kadar mert ve cesurdu...
00 Yorumlaİslamı müslümanlardan değil kurandan ögrenin okuyun ak
00 Yorumla- Diğer konusunda 469 cevap paylaştı.
+1 yılaynen kızlar eğlenmek istediğinde geliyor sonra gidiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılO ne demek ya
- +1 yıl
kızın biride eğlenmek istediğinde geliyor sonra gidiyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen nerden buldun arap sevgiliyi türkler ne güne duruyor?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılayrıca sana eğlencelik diyen adamlar neyin kafasını yaşıyor anlam vermek mumkun degıl nerden buluyorsunuz laan böyle adamları karakterli adamları hep elinizin tersiyle itiyorsunuz
- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılYani herkes düşünüyor arada aslında.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen hep düşünüyorum :)
+1 yılBen bu gece bu şekilde düşünüom jsndjsjs
00 YorumlaŞaka değil adamların zihniyeti o
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
+1 yılArapsa akıllı konuşması beklenemez
14 Yorumla
Soran+1 yılAaa nedennn
- +1 yıl
Çünkü ilimden uzak gelişmemiş toplum
Soran+1 yılAma ilimin kaynağı kuran onlarda
- +1 yıl
Dinin kaynağı Kur'an Kuranda günlük hayat konuları peygamber kıssaları var ama işte gelişmiyor zalımın halkı
Diğer konusunda 684 cevap paylaştı. Cevabini aradigim soru
01 Yorumla
Soran+1 yılBekleyip görelim o zaman :)
- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılArapla cikardan boyle olur
00 Yorumla
+1 yılArap sevgilin saçmalamış
01 Yorumla
Soran+1 yılAynem
+1 yılYa bazi müslümanlarin cani cehenneme
01 Yorumla
Soran+1 yılNiyee