evlenmeyi düşündüğünüz ve çok sevdiğiniz kişinin kesinlikle çocuk sahibi olamayacağını öğrenseniz fikrinizde değişme olurmuydu?
dürüst cevaplar bekliyorum
dürüst cevaplar bekliyorum
arkadaşım ben kısmetse eylü de evleniyorum ve erkek ark. sperm sayısı düşük çıkmış doktor olmayabilir demiş, evlendikten sonra tedaviye başlarız 1 sene sonra demiş bunu öğreneli 1 hafta oldu fakat aklımda en ufak bir soru işareti yok tabi ki insanın kendi çocuğu başkadır ama hiç olmazsa bir yavru alırız yuvadan annelik babalık yaparız zaten bunu senelerdir konuşuyorduk ama tabi çocuk sahibi olamayacağımızdan haberimiz yoktu herşey Allah tan bazen doktorlar çaresiz kalır ama Allah tan umut kesilmez, ben bulmuşum yarım elmamı çocuk sahibi olamaz diye neden bırakayım ki, hem şöyle düşün onu bıraktım başka biriyle evlendim çocuğumuz oldu fakat evde baba çocuklara fena davranıyor evde huzur yok bu daha mı iyi, çocuk elbette güzel birşey ama erkek arkadaşını sen ilerde çocuğumuz olcak diye hoşlanmıyorsun ki, o kişiyi seviyorsun canıgönülden, ki zaten bunu bana açıkladı böyle bir durum var diye ama hiç üzüntü duymadım herşey Allahtan
Yaşanılan şeyler farklılaştıkça ve hayat tecrübesi arttıkça insanın hayal ettikleri ile yaşayabilecekleri de farklılaşıyor..
Bu soru bana seneler önce sorulmuş olsaydı.. o zaman mutlaka bir çocuğum olsun.. her şeyden önemli diye cevap verebilirdim belki..
Ama şimdi bir çocuk evlat edinebilecek ve bakabilecek güçteyken ve sadece laf olsun diye değilde ona gerçekten o anne sevgisini verebilecek olgunlukta ve hayat tecrübesine sahipken, bu tarz bir soruya gerçekten dürüstçe cevap verebilirim..
Eğer gerçekten çocuğum olmazsa, bir çocuk evlat edinebilirim.
Ve kan bağı ile evlat edinme arasında hiç bir fark yok.
Biri vücudunun bir parçası.. diğeri ise ruhunun..
ben bu dünyaya çocuk getirmek istemiyorum.dünyamızın gittikçe yaşanmayacak bir hal aldığını ve her geçen gun dünyadaki pislik katsayısında bir artık oldugunu dusunuyorum.zaten dunyaya çocuk getiremem getirtrimde neyse ayrıntılara takılmayalım:) ben çocugumun kotu bir hayat yaşamasını istemem.uyuşturucu bağımlısı olmasını ya da hergun bşka bir erkegın yatagından kalkan alkolik bir fahişe olmsına tahammul edemem.örnekler arttırılabilir kucuk bir orenkti sadece bunlar.çocuk yapmak yerıne evlatlık almayı dusunuyorum.zaten hazır yapılmış.yetimhanede buyuyup kotu bir hayat surecegıne belki yanıma alıp yaşayacgından daha iyi bir hayat sunabilirim o çocuga.
çocuk sahibi olmak elbetteki önemli, çünkü senin canından bir parçanın olması onu büyütürken, yetiştirirken duyduğun hazzın hiçbirşeye değişilmeyeceği de bir gerçek. ancak, birlikte olduğum insanın bu durumunu ben onunla çokca vakit geçirdikten, yani kısacası ona epey alıştıktan sonra öğrenirsem, yapacak bişey yok demektir, gerçekten seviyorumki onun yanındayım, gerekirse kendimden fedakarlık ederim onun mutlu bir hayat sürmesi için, hep onun yanında olurum. ama kısa bir birliktelik varsa aramızda, o zaman en mantıklısı o insana alışmadan ilişkiyi tatlı bir şekilde, kalp kırmadan bitirmek olurdu heralde..
Cevap
54Cevap
Çocuk sahibi olmak önemli. Çünkü çocukları seviyorum. Hayırlı bir evlat yetiştirmek istiyorum. Ama biyolojik olarak babası olmak zorunda değilim. Biyolojik olarak babası ben olamayacak olsam bile sonuçta Yaratan tek. Herkesi o yaratıyor. Demek ki evladımı başka bir beden üzerinden bize armağan edecek diye düşünür, evlat edinirim.
Ben küçüklüğümden beri zati evlatlık edinmek isteyen biriyim. Benim için sorun olmazdı.. Önemli olan bu dünyaya bu ülkeye törene örfüne adetine uygun saygılı ve hayırlı bir nesil yetiştirmektir. İster öz olsun ister üvey. Onu yönlendirecek olan sensin..
ALLAH şahıdım olsun bunu samimce söluyorum hayat arkadaşım olcak kişinin çocuğu olmayacağını blsem kesnlkle yne evlnrm koşulsuz kuralsız bzde yetım buyuduk alırm bir yetım onu buyruz hem sevnı almş olurz kötümü bu dunyada yermz yok bari öbür tarafı kurtralım hem ben sölde duşunuyorum evldğimde çocğum olsa dahi bir en azndan 2 tane yetime babalık yapmyıda istyorum inş yapcam da
Anne olmayi herseyden cok istiyorum ama vazgecmem sevdigimden ... Eger cocugumun babasi olarak onu secmissem evlatlik aliriz ben qnnesi o babasi olur...
hayırlısı ama sorun bnde de olsa onda da olsa sogurum bıraz o ılıskıden :( cnku cocuk hevesıyle yasamaktan usanırım.yınede sevıyorsam hala esımı devam ederım
Hicbir degisme olmazdı. Ne alakası var. Olmuyorsa cocugumuz ve cocuk istiyrosak, gidip evlatlık ediniriz yani. O da olmuyorsa, kendi basımıza yasar gideriz.
genede evlenirim. çocuk çok önemli bir şey ama annesi babası tarafından atılan yetimleride sevindirmenin sevabıda büyük olur bence.
Benim olmazdı kadındır çocuğu dunyaya getiren evlatlık edinmek isterdim ve onun bu acısına . Ondan kaçarak onu daha buyuk bir acıya birakamazdım , okadar vicdansız olamazdım..
sanırım evlenmezdim ama olaki evlendikten sonra öğrendim kesinlikle ayrılmazdım tam tersi çok dah afazla sahip çıkardım
Çözümü yoksa ve seviyorsam fikrimde değişme olmaz. Sorun etmem ama. Elalemin çocuklarını severken de içim burkulur.. :D
Olmaz herhalde zaten onu kendimden başka biriyle paylaşamam sanırım bir tek beni sevsin en çok beni :D
tıp gelişti bir şekilde çocuğumuz olur.tıp çare bulamazsa evlatlık alırız no problem.belki bilinmez ama bende de problem çıkabilir belki benim yüzümden çocuğumuz olmaz :(
Kisa vadede istemiyor olabilir ama uzun vadede istememesi kotu ama zamanla ikna olur zaten
benim için değişmez,hatta bunun eksikliğini hissettirmem bile.
Zor karar gerçekten ama en ufak bir kavgada ayrılma sebebi olurdu bundan eminim.
Hiç çocuk olmaması gibi bir durumsa çok zor bir karar çünkü ileride çocuğum olsun isterim.Benim için önemli bişey.
Olmazdi panpa, diger yollarlanda cocuk sahibi ola biliyorsun.
Çocuk istemiyorum.
Çok çok yoğun ısrar ya da kaza sonucu olursa da illede kız olmasını isterim.
cocuk önemli benim için. askımdan ölüyorsam evlat edinebilirim gerci.
senden çocuk yapmak istıyorum o yuzden evlenıyorum dıye bır sey yok kısmet üzücü bır olay ama asla esımı terk etmem
önemli olsa bile seviyorsam sorun değil... evlatlık alırız :)
vücudu bozulacak ama çocuk 1 tane de olsa olması gerek
bir gün evlenirsem çocuk için evlenirim, çocuğu olmayacaksa o zaman sevgilim olarak kalır
Sana göre Evlilik demek ; Mutlu bir yuva kurmak mı ?
Mutlu bir yuva kurmak için, illaa çocuk mu yapılmalı ?
Evlilik, soy devamı için kurulmuş bir müessese mi?
Geçmişten beri evlilik yönünden kurduğun hayaller neler ?
önemli.. bedavadan sınırsız sevişme için evlenmiyorum sonuçta
Çocuk olup olmaması önemli değil de bu durum onu sürekli bir depresyon havasına sokacaksa uğraşamam.
Bi kadının karnında çocuğunu hissetmesi çok değerlidir tabii ki bence erkekler için daha kolay olur
ne sen böyle bir soru sormuş ol ne biz görmüş olalım.
çok üzülürdüm ama asla değişmezdi.işte o an size en ihtiyacı olduğu zaman.her zaman destekcisi olurdum..
kesinlikle hayır seviyorsam değişmezdi zaten çocuk konusu çok sıkıntılı birşey bütün hayatını ona göre uyarlamak gerekiyo çok büyük sorumluluk...
tabi evlenmekten vaz geçerdim ama çok seviyorsam o zaman taşıyıcı anne arar ya da başka bir yol arardık..
Böyle bir durumda olmak önemli değil.Ço ksevdiğim birini böyle bir problemden dolayı bırakmazdım.
Seviyorsam asla sorun olmaz böyle bir şey. Evlatlık da alınır yani herkes de demiş :)
Sahsen benim için önemli değil çocuk pek sevdiğim söylenemez.
Rabbim hayırlısını eyler zaten çok seviyor olsaydım engel tanımazdım kısmatimiz neyse o artık
ben vazgeçmesem bile, annem başımın etini yer ayırırdı bizi :)))
Sorun olur diyenın zıhnıyetını anlamam zaten... maalesef dünyamızda kımsesız çocuklarla dolu evlat edınılebılır sonuçta...
Hayır olmaz illa her evlenen çocuk sahibi olacak diye bir kaide mi var şahsen ben evlenmeyi bile düşünmüyorum malum etraf kötü diktireninden tutta rol yapanına kadar herşey mümkün şimdi kiminle evlenipte bu olaylara eyvallah diyeceksin yanlış mıyım ?
önemli aslnda helede aile baskisi olunca illede torun isteriz diye tartisabilirler
eğer bir gün evlenirsem bu kesinlikle anne olmak içindir
Kuma alırım :D Çocuk çok önemli
beni özledin desene ;) haklısın :Dözlenecek adamım
kesinlikle olmaz. seviyorsam, her türlü kabulümdür
1 tane yap gitsin tohumuna paramı saydın.
kuma getiririm af yok :D
başbakan 4 diyo ben vatan haini değilim :P biri yolda geriye kaldı 3 :D
Değişmeye meyillli düşüncelere itebilir.
seviyorsak durmak yok yola devam..
mumkunse çocuk istemesin
sevdiğin için o da sıkıntı mı.. peeehhhh..
fikrim değişmezdi.
ama çok üzülürdüm.
+
Hayırlısı... o da Allah'ın hikmeti.
Önemli degil, işime gelir :))
Eğer seviyorsam valla olmazdı
hiç sorun değil Allah vergisi
Hayır fikrim değişmezdi.
nasip kısmet işi bilinmez...
Bence önemli bir durum icimde uhde olarak kalır
Evlatlık alınır.
değişme olmaz soğumam bile :)
Çocuk istemiyorum zaten. Sevinirdim bile.
çocuk olmasada olur. hem fiziği bozulmaz :P
Seviyorsam önemli değildir
Düşüncenizdir saygı duyarım
Ben bunu mazeret gösterip ayrılan çiftlere saygı duymuyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar