Şeriat gelmeli mi?neden gelmeli/gelmemeli?bence gelmeli ahlaksızlık çoğalmış millet azmış sizce gelmeli mi?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yıldün bu soruyu soran kişnin sorusu kaldırıldı biraz takip edin soracagınız soruları ona göre sorun şeriat nedir ya nedir evet cok istiyorum arap ülkesi gibi olalım siyah çarşaf giymeyenler evden cıkamasın çıkanlarda namussuz diye kırbaçlansın bir adamın 3. karısı olup 5 çocuk doğurmalıyım 3 boşolla hiç bir hak ıddıa edememeliyim işe gidememeliyim yapacagım tek şey kölelik olmalı seriat bu ülkeyi kaç yıl geriye götürür biliyormusun sen dinde zorlama yoktur elhamdürillah müslümanım kafamda bez parcası olmadanda dini görevlerimi yerine getiririm birilerinin zorlamasıyla kapanamam boşbakanınızın boş hayalleri
54 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbende sana olacakları anlatıyorum canım saldırdığım yok uslubuna dikkat et ıyıce oku ondan sonra oku sadece yazıdan benım ses tonumu ya da vurgularımı anlayamazsın tarafsız okursan sıkıntı kalmaz ;)
En İyi Cevaplar
+1 yılgelesi varsa gelsin ben bilmem beyim bilir
30 Yorumla
şeriat gelmemeli ama şeriat kötüdür diye bişey demiyorum onu baştan söyliyim.
iranda uygulanmaya başladı ve herkes türban takmak zorunda kaldı.az bişey saçı açık diye bir kadın 99 kere kırbaçlandı.şimdi türkiyede böyle bişey olmasını kimse istemez.şeriatın böyle denli olduğunu zanetmiyorum.islam hoşgörü diniyse herkes takmak zorunda değildir.
anlayacağın herkesin özgürce kendini ifade edebileceği bir sistem yani laiklik kalmalıdır.kimse sana cuma namazına gitme demiyor gidemezsin demiyor.herkes istediği gibi ibadetini yapabiliyor.50 Yorumla
şeriat gelsin kadınların hepsi kara çarşafa bürünsün hatta dışarı bile çıkmasın genel evler kapatılsın. SONRA bekar erkekler kadın ayağı görse salyası akacak, tahrik olacak duruma gelsin bunumu istiyorsunuz link
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
32Cevap
Şeriat, Allah'ın emirleridir. Allah'ın emirlerine karşı olmak mümkün mü? Günümüzde Arap ve Fars ülkelerine bakmayın. Onlar herşeyi bozdu. Cahil ülkeler. Şeriat, ilime, fenne, okumaya büyük önem verir. Hoşgörüye önem verir. Dinde zorlamaya, aşırılığa karşı çıkar. İnsanların dini ne olursa olsun, herkese eşit ve hoşgörülü yaklaşır.
60 Yorumla
+1 yılgelsin diyenler hangi akıla mantığa zikre ve fikre sahipler hiçbir fikrim yok doğrusu şeriat Allahın istediği yönetim şeklidir diyen ilim bilim irfan bilmezler açsında bir iki kitap okusunlar dinimizi tayip denilenden değil kitaptan öğrensinler. dinimiz hoşgörüyü buyurur ama sizde nerede bunu anlayacak kapasite?
62 Yorumla- +1 yıl
sen bu insanların şeriattan ne anladıklarını bilmiyomuş gibi konuşma bu şeriat gelsin dityenlerin şeriatı ne olarak gördükleri malumunuz değilmi? bknz:animeciçocuk9 dakika önceşeriat gelmeli kadınlar 8.sınıf vatandaş ilan edilmeli. üstünü başını açan kadınlar taşlanmalı bunları hep destekliyoruz. başka söz söylemeyeceğim
gelmemeli gelirse türk gençliği iş başında olacak
EY TÜRK GENÇLİĞİ!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.140 YorumlaKuran yeterli gelmeyecegi icin kiclarindan uydurduklari abuk subuk hadislere bakarak insanlari yargilayacaklar. Musrik katli denen seyi biliyor musun? Sozde muhammedin sozde hadisine dayandirilarak fethullah gulen gibi alparslan kuytul gibi serefsizin, adinin onde gidenleri bunu savunuyor. Yetmiyor diyanet savunuyor yahu. Diyorki sana dinden doneni oldur. Lan hasta misin, manyak misin derler adama. Sonra laiklik rerorero. Bsg. İstemeyiz herhalde katilleri. Gayet normal.
30 YorumlaGelmemeli. Sebebi ise 21. yüzyıldayız ve insanlar her şeyi çıkar olarak kullanıyor ve toplumdaki yobaz kitleye bunu fark ettirmeyebiliyorlar. Din kadar hassas bir konuda insanları kandırmak çok kolaydır. Şeriatın başına gelecek kişi halkı din ayağına ters düz çok rahat soyar. Ahlaksızlık ile şeriatın alakası yok laiklikte decezası var her şeyin uygulanmıyorsa suç hükümettedir sistemdedir iskandinav ülkeleri şeriatla mı yönetiliyor sanki hayır onlar da laik ve gayet de az suç falan işleniyor. Laiklik ile suçu bağdaştırmak nasıl birkafa anlamıyorum. O şeriatla yönetilen ülkelerde halk en ufak zina vs. de kırbaçlanırken yetkililer nasıl yaşıyor bir bakın.
00 YorumlaGündem konusunda 640 cevap paylaştı. Şeriat demek allahın hükümleri demek yani kuranda yazan kurallar demek kısaca islam hukuk demek ve islam hukuku türk medeni kanunu veya insan hakları ile yakından uzaktan ilişkisi yoktur. Örnekğin islamda çok eşlilik vardır cariyeler vardır, hırsızlık yapanın elinin kesilmesi vardır vs. Kesinlikle gelmemelidir.
NOT: Yukarıda söylediğim gibi şeriat=Allahın emirleri yani siz şeriatı kabul etmiyorsanız Allahın emirlerine uymuyorsunuz demektir kısaca müslüman değilsinizdir demektir.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat, kur'an ile bir kısım ilgisi olsa da, çoğunluk olarak Arapların kendi fıkhî sistem ve ilkeler bütünüdür ve kesinlikle Türk ırkının siyasi, sosyal, kültüren yapısına uymaz. Zaten Kur'an'daki kısmı dahi Türk milletine uymaz. Nitekim, günümüzde kullanılan kanunlar ile Kur'an'daki bir kısım kural, farklıdır. Fakat dinci yobaz ve cahil kimseler, bunu dinsizlik diye nitelendirir ki, dikkate alınacak bir mantığı yoktur.
40 YorumlaBen şeriatın yürütülebileceğini zannetmiyorum. Zaten insanlar şeriatı kadınlara kara çarşaf geçirmek, milletin kolunu bacağını kesmek, kuma gömüp taşlamak zannediyor.
Şeriatın devlet yönetim biçimi olmasına gerek yok. İnsanalar böyle düşünüyor. Ben bu şekilde gelmesini istemiyorum. Ama gevlet yönetimi içinde bir organ olabilir. Düşünüp tasarlamak gerek. Önemli olan insanları refah düzeyinin artması, hak özgürlüğü.20 Yorumla
+1 yılşeriat demek kara çarşaf veya iran gibi sapık dine mensup olmak degildir bu konu hakkında yorum yapmadan sadece hz.ömer filmini izleyip şeriatın ne oldugunu ögrendikten sonra yorum yapın bence gerçekten bilinçsiz şekilde anlatılan seylere inanmak saçma artık kendin arastır kendin yorum yap
30 Yorumla
+1 yılhiç bir iyi yanı yok şeriatın geldikten en fazla 1 yıl sonra din istismarı başlayacak ve ben bu kişilere acayip kıl olurum
20 Yorumlaşeriatın kötü yanı yok. şeriatçılık üzerinden çok oyunlar dönmüş insanlar kendi şeriatını kurmaya çalışmış. Allahın şeriatının kötü yanları olmaz. olur diyen son nefesinde gelen meleklere anlatsın bunu:D
22 YorumlaGündem konusunda 2,8b cevap paylaştı. şeriatın olduğu bir ülkede bırak yaşamayı, aktarmalı uçuş bile yapmam o ülkeden.
40 Yorumla
+1 yılGelmesin.
Şeriatın başına nasıl şakirtlerin geleceği belli, gelmemeli.43 YorumlaŞeriat gelmeli.
Bugün 'adaletine dünya' diye yakarışlar da bulunuyorsanız eğer şeriatın olmayışındandır...21 Yorumla
+1 yılBiz gidip avrupa'ya amerika'ya özeniyoruz bu yüzden de bizim kendi ahlakımız bozuldu. Ben bunun düzelmesini istiyorum. Kendi adetlerimizi yaşamalıyız. Bizim dinle örtüşük ahlakımızı korumalıyız.
31 Yorumla- +1 yıl
Ahlak diyorsunuz. Herkesin ahlaki değer standartları birbirinden farklı, kime göre neye göre? Ayrıca insanlar bir dine inanmakta veya inanmamakta serbesttirler, inanıyorsa da dinin ibadetlerini yerine getirip getirmemekte de serbesttirler. 21. yüzyılda nasıl olur da şeriat istenebilir anlamıyorum.
+1 yılaslında bir müslüman şeriati istemiyorum diyemez. bu dinden çıkmasına sebep olabilir.
ama şeriatı iyi uygulayacak bir uygulayıcıya ve ona göre bir halka ihtiyacı vardır. bu yüzden uygulanamaz.11 YorumlaGündem konusunda 919 cevap paylaştı. gelmemeli...
zorla olmaz...
herkesin özgür iradesi var..55 Yorumla- +1 yıl
ŞERİAT ALLAHIN EMRİ DEĞİL. ALLAHIN EMRİ NAMAZ ORUÇ ZEKAT VE DİĞER İBADETLER... BUNLARI YAPIYORSAN, İFTİRADAN VE DEDİKODUDAN GIYBETTEN UZAK DURUYORSAN ALLAHIN SEVDİĞİ KULU OLURSUN. BUNU KURALLAR GEREĞİ YAPMAKTANSA İÇİMİZDEN GELERE K YAPMAK DAHA HAYIRLIDIR.
YASAK DİYE MİNİ ETEK GİYMEMEKTENSE , ALLAH İSTEMİYOR DİYE GİYMEMEK DAHA HAYIRLIDIR. BÖYLE BİLESİN. - +1 yıl
siz kimsiniz yahu? siz biz var değilmi birde bölündük haklısınız. hepimiz insanız ama bizi bölenler ne anlamıyorum. ya biz istemiyorsak aa doğru söz hakkımız yok değilmii
- +1 yıl
kurallar olursa zorla olursa bu ibadet olmaz veya zorla kapansak bu Allahın rızası için değil kanun olduğu içindir ben karşıyım arkadaş...
ben açık biriyim... ama namazımı kılıyorum duamı ediyorum , başım açık diye yanmayacak mıyım.. yanacağım bilemeyiz ama bunu ben istiyorum benim iradem dogrultusunda oluyor... kimse kimseye ZORLA BİRŞEY YAPTIRAMAZ.! - +1 yıl
dinde zorlama yoktur bu ülkede bir tek müslümanlar yaşamıyor onları ne yapmamızı bekliyorsunuz anlayamıyrum din din diyorsunuz bir halt bildiğiniz yok. bende başı açık biriyim bende ibadetimi yaparım. müslüman bir insan nasıl giyinip nasıl oturupğ kalması gerektiğini bilir zaten müslüman olmayanlar ise kendi dinine göre yaşar bu kadar basit bir sistemi nasıl kapasiteniz almaz ya da kapasiteniz varmıdır oda ayrı bir tartışma konusu tabii
Herkes dini kendi çıkarları doğrultusunda değiştiriyor
Şeriatla yönetilen ülkeleri görüyoruz çoğu sapık oluyor kendi 5 yaşındaki kızına tecavüz edicek kadar32 Yorumla- +1 yıl
Sen sadece onlara saldıracağına bir de gidip avrupa'ya amerika'ya bak. Orada da bu tür şeyler yaşanıyor ama burada gösterilmiyor. Bizim kendi ahlakımız da hep onlara özenenler yüzünden bozuldu.
şöyle yapalım seni şeriata gönderelim sen bizden bizde senden kutulalım nasıl fikir ?
30 Yorumla
+1 yılHergün en az 2 kere ''şeriat gelmeli mi?'' sorusu soruluyor. Bende sormuştum :D
31 YorumlaEvet gelmeli %99 u müslüman bir ülke nasıl laik olabilir aklılm almıyor.
514 Yorumla- +1 yıl
yüzde 99u Müslüman ülke, sorsan yüzde 90ı Kuranı kerimde kaç tane ayet var bilmez
- +1 yıl
sen nerede yaşıyorsun ya burayı iran ırak suriye mi sanıyorsun yıılarca seni böyle mi kandırdılar ah kıyamam. ülkemizde bir tek müslümanlar yaşamıyor bir çok farklı dine sahip İNSANLAR var ee dinimiz hoşgörüyü buyur eder ne yapalım topunu yakalım mı? ah sevap olur değil mi cübbelininde dediği gibi. e pes doğrusu.
- +1 yıl
ne 99u ya komikmisin sen? gelmesede öyle yaşamak zorundaysa ghelmesini neden i,stemiyorsunuz müslğman bir insan dinini bilir ona görfe yaşar zaten müslüman olmayan ise kendi dinine göre yaşar bizi.m dinimize göre yaşamak zorunda değildir. dinde zorlama yoktur hiçmi kuran pokumuyorsun sen kısaca 99u müslüman değildir müslüman olan dinine göre yaşar bilir. olmayan ise kendiş dinine göre yaşar analtabildmmi?
- +1 yıl
evet öylede olabilir söylediğin mantıklı ama müslüman kadınlar dinini yaşayamıyor çarşaf giymelerine izin verilmiyor burda özgürlükten bahsedemeyiz. Müslüman kadın Erkeklerin olduğu heryerde vücudunu kapatır görmesinler diye. yok kapalı öğretmen olmazmış yok kapalılar okula alınmazmış bu nebiçim iş.. Kardeşim anlayın bunlar dinleri gereği kapanmadan çıkamazlar.
- +1 yıl
canım canım onlar eskidendi artık şimdi kapalı kadınlara her konuda sınırsız özgürlükl tanındığına emin olablirsin asıl hor görülenler bizleriz başları açık olup ibadeti yerinde olanlar hor görülüyor ama başı kapalı polup her boku yiyenlerin özgürlüğü kısıtlanmıyor. bakın şöyle bir olayı anlatayım kadköy meydanında bir keresinde çarşaflı kadınlar başı açık bayanlara başları açık diye saldırdılar ben gördüm. ee nerede demokrasi? biz çarşaflılara saldırıyormuyuz? herkes kendi dininie yaşar.
- +1 yıl
bende müslümanım dinimi ibadetini yerine getiririm ama şeriat hayalimde yoktur ilim var irfan var insnaların şeriat anlayışı çok farklı. ben gözlerimle şahit oldum kadın sarışın ve şort giydi diye saçından sürükledi sonrasında da müslüman ülkede böyle giyinemessin dedi belki o insnaalr ateistti? belki yahudiydi beşki belki belki? ee ne oldu bu şimdi sevap mı oldu sizce?
- +1 yıl
sen bana bunu söyleme cesaretini nereden alıyorsun? bu mu senin müslümanlığın sen benim dinimi yargılayamassın kendine gel adap bil
- +1 yıl
ne yazıkki sizin gibi adap bilmeyen öğretmenlerimiz var üzüldüm doğrusu her öğretmen adap bilecek diye birşey yoktur bugün öğretmenlerimizin ne şartlarda öğretmen olduklarını biliyoruz. sen kimsinde benim dinimi sorguluyorsun ey müslüman bir müslüman bir müslümanın dinini nasıl yargılar birde din din dersiniz hepnizi aynı haltsınız Allah sizi ıslah etsin yazık yazık
Gündem konusunda 529 cevap paylaştı. Gelmesin heten arap ülkesine döneriz yoksa.Kişi ahlaklı olduktan sonra bir sorun olmaz.
10 Yorumla
+1 yılşeriat gelmeli kadınlar 8.sınıf vatandaş ilan edilmeli. üstünü başını açan kadınlar taşlanmalı bunları hep destekliyoruz
23 Yorumla- +1 yıl
müstehak bölesine.
- +1 yıl
Allahta seni cayır cayır yakar o halde. hesabını öbür dfünyada verirsin sen Allahın yaratmış olduğu bir cana nasıl taşlamak istersin bu ne kendini bilmezliktir ey insanoğlu? hiçmi kuran okumassın hiçmi kitap açmassın sana dini kim ne şekilde öğretiyor ey cahiil
- +1 yıl
e bre cahiller alay ettiğimi kavrayamadınız mı?
+1 yılŞu dünyadaki en büyük kanserlerden biri de din temel alınarak hazırlanan yasalardır.
00 Yorumla
+1 yılgelmemeli bence.
Gelmezde zaten öyle bir korkum yok.10 Yorumla
+1 yılbu saatten sonra serıat gelmez gelemez oturmus bı rejim var ayrıca ona gore bı yonetıcı yok bu memlekette
00 YorumlaHele bir Tayyip insin.Ondan sonra en kral şeriat Türkiye'de uygulanacak !
00 Yorumlaşeriat aslında güzel tam yaşanması gereken bir din ama iş işten geçti kaldıramaz çoğu kişi bunu
20 YorumlaTürkiye şeriat ile yönetilemez ama yönetim düşünce yapısı olabilir ama her insanımıza eşit olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılinsanların şeriat anlayışı yobazlık o yüzden gelmesin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbazen diyorumki gelsin. gelsinde böyle tavuk keser gibi adam kesmesinler.
10 Yorumlaşeriat gelirse biz gideriz biz gidersek fakirler babayı alır
01 Yorumla- +1 yıl
konuş yoldaş
+1 yılrahat batıo insanımıza gerçektennn ya
40 Yorumla- Gündem konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılşeriat gelirse ben giderim bu ülkeden
51 Yorumla - Gündem konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılYaşam tarzıma uymuyor.
20 Yorumla Gelmesin istemiyorum.!
20 Yorumladini siyasete karıştıranları gebertesim geliyor
00 YorumlaBazı konularda evet bazı konularda hayır
10 Yorumla
+1 yılşeriat olan kaç tane ülke var?
03 Yorumla- +1 yıl
peki onların durumu çok parlak mı
diego dur allahını seversen zaten ortalık karışık
10 YorumlaGündem konusunda 393 cevap paylaştı. he bir bu eksik ti töbe töbe ya
10 YorumlaGelmemeli.
32 Yorumla- +1 yıl
Şeriatın başına ikimizi koysunlar, memleket "memeliket" görsün asfdhdfgf
- +1 yıl
Memelerimle titretirim diyorsun ahahahahahahahahahha. Krizlerdeyim Büşüm yaa ahsgfdf
Evlerden ırak.
40 Yorumla
+1 yılŞeriat gelsin!
20 YorumlaGelsin beeee
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGelmesin istemiyoruz
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabikide gelmesin.
40 Yorumla
Devamını Gör(32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem