Tatile gitmiştik Duş alırken bir anda elim musluğun ayar kısmına deydi termostatlı şofben 90 derecedeki su üstüme aktı. Hemen doktora gittik 3 4 krem verdi ama şu an durum bu iz kalmaması için ne yapmam lazım
kıyamam ya çok geçmiş olsun.. acil şifalar dilerim.. yıllar içinde iyileşecektir izler.. yaşın çok genç... kalsa bile belli belirsiz bir kaç leke kalabilir , o da zaten bir problem yaratmaz.. kafana takma.. sadece , o baloncukları kendin patlatmamaya özen göster.. iyileşirken yanık yaraları , baştan koyu renkli iz oluşuyor.. aylar içinde yavaş yavaş kaybolup gidiyor.. benim de kolumda 4-5 yanık izi var.. 1 sene geçtiğinde hafif bir koyu renk olarak kalmıştı.. 2 sene içinde şu anda.. ufak ufak düzeliyor.. gitgide açılıyor.. çünkü , alttan yeni deriler geliyor biliyorsun. üst deri tabakası tamamen zarar görmediyse , alttan gelen yeni derilerle 4-5 sene içinde tamamen kaybolması muhtemeldir..
İyice araştırabilirsinde ama yanıklarda mucize şekilde iyileştiren tek şey domuz yağı, kendim şahit oldum gerçekten çok hızlı şekilde iyileştiriyor. Temininde biraz sıkıntı çekebilirsin ama bulabilirsen eminim işine çok yarayacaktır. İnternette de araştırabilirsin
Her gün 2-2,5 litre su iç. Bol protein tüket. Özellikle balık... Bezelyeyi arttır. Ilaçlarını ve pansumanı aksatma. Önümüzdeki 3-4 ay güneşten ciddi Anlamda korun. Sonraki bir sene de 50+ güneş kremi kullan kışın dahil. Iz kalacağını düşünmüyorum.
offfffff bu neee.. çok çok çok geçmiş olsun gece nasıl uyuyorsun yaa.. eczaneye söyle iz için krem verirler kaçıncı derece yanık dedi? benim 2. derecedeydi hiç iz kalmamıştı sakın soyma
Ooo canım benim ya çok geçmiş olsun benim bildiğim itfaiyeciler yumurta akı kullanıyormuş ne derece sağlıklı bir bilgi emin değilim araştırın biraz her denileni denemeyin
Ablam naapmışsın sen öyle yaaa :( Soruyu görünce dedim herhalde basit bir kızarıklık oluşmuştur. İnan ki içim bir tuhaf oldu. :(( Zeytinyağı kullan ablam. Hem iyileşme sürecini hızlandırır hem de iz kalmasını önler.
geçmiş olsun yanık yarası kötü olur serin tutmaya bak sen sağlığın yerine gelsinde iz önemli değil kötü bir hatırası olur sende ayrıyeten faça izlerini geçirmek için krem var onu da geçirir korkma
Geçmiş olsun. Verdiği kremleri falan düzenli kullan mutlaka. Güneşe çıkma. Sırtüstü yatma. O baloncukları sakın patlatma. Hava alan rahat giysiler giyin.
şofben suyu bu kadar ısıtmaz arıza vardır onda şikayet etseydiniz, benimde yüzüme kaynar su dökülmüştü tek bir nokta bile iz kalmadı yanan deriyi temizlerler merak etme çok geçmiş olsun.
kuzenim küçükken aynısını yaşamıştı yüzü felan feci yanmıştı.. babaannem tavada yumurtayı yakıp bişeyler yapmıştı tam hatırlamıyorum.. sen bir araştır onu. hiçbir şeyi yok şimdi.. geçmiş olsun.
Güzelim yasayıp yasamamk değil önemli olan. Termostat diyelimki 90 dereceye yanlışlıkla geldi o su bu derece yanık olusturacak şekilde yakmaz hemen. Hadi diyelimki yaktı suyu kapatmak için dönmedin mi ya da acarken öndemiydin. Nasıl başka tarafın yanmadı. Ya biliyoruz ki konusuyoruz. su bir gercek ki ortada yanık var. doktorun gerekeni sölemiştir fakat anestol ve silverdin kullan. Anestol anestzi etkilidir uyuşturu. Silverdin acık yaranın enfeksiyon kapmasını önler. Ne diyim gecmiş olsun.
Soru sorabilirsin gercekten yanmışta olabilirsin ki geçmiş olsun, yargılamak değil amacım lakin anlattığın hikaye ile 2, derece bir yanık olusması mümkün değil.
90 derecelik bir ısıda 2. Derece yanık olması muhtemel bir durum 30 40 derecelik gunes isisinda cilt yaniklari olurken o su bir anda dokulecek ve azimsancak bir sicaklik degil mantikli konusalim yani ayrıca anestol sürmesi de mantıklı bir tedavi yöntemi değil silverdin de kısa sürede etki göstermez ama toplumumuz da m yazik ki herkes saglikci.
@GizemmKrmz 90 derece 3. Derece bile yaniklara sebep olur. Bu bir gercek. Olayi giris gelisme sonuc olarak degerlendirirsek termostat dedhimiz olayda 90 derecelik bir isiya hemen ulasilmaz. Mumkun degil sayetki oldu diyrlim tazminata mahsustur vaka firma ise tazminata mahkumdur. Adlibtip okuyun biraz. Anestol ve silverdin ise evde tedavide nokta atisidir. Bilmeden konusmam.50 tane hekim cagir 50 side ayni seyi soyler. Fazla lafa gerek yok.
Evde diyosun hangi insan evinde anestol bulunduruyor ya yumurta akı desem sikatrizan özelliğinden dolayı kabulum yani ama giriş gelişmeye bu denli takiliyosan kaçak elektirigi termostattaki bozukluguda göze alarak bir sonuca var derim
@GizemmKrmz Anlatmaya calistigim seyde bu zaten. Kacak elektrik termostat hatasu vs. Doktor raporu ile istedigi davayi acip tazminat hakli vardir. Anestole gelince 2 derecede bir yanik muhakkak doktora gitmis muhakkak yazilmistir bu ilac. Yesil receteye tabii değil recetesiz satilir. Agda yapan bayan bile bolgesel uyusma icin kullanabilir. Yumurta demissin ya resmen kahkaha attim. Bu denki agir vaka ve yumurta... Herkes saglikci diye dalga gecmissinya nokta atisi yapmissin agzi olan konusuyor herkes saglikci...
Sorumun altında senin yorumlarını görmek istemiyorumm @Adı_Aylin tecrübelerini kendine sakla insanlar yardımcı olma peşinde burda laf çarptırıyosum bu sekilde yanman mümkün değil diye hangi amaçla sorim bole bir soruyu yanmamış olsam ciddi anlamda kişilik problemin olduğunu düşünüyorum
Bu arada soruyu soran arkadaşım sanada şu tavsiyem olacak dr. Ile bir konus Contractubex diye bir krem var yanık , ameliyat izi, sivilce ve ciddi leke gibi problemlerde olumlu sonuçlar veriyor bir danis olumlu görürse kullan derim bu arada çok çok geçmiş olsun
En İyi Cevaplar