Sırf yobaz olup dini pazarlamadı kullanmadı diye adama demediğiniz kalmadı! Unutmayın ki bugün soyadınız ermenice italyanca ingilizce rusça yunanca fransızca değilse bu ATAM SAYESİNDE!

Asılan yeşil yılanların torunları...
Onca laf ederler sarhoş ayyaş derler ama ahanda karikatür herşeyi anlatıyor.
https://i.hizliresim.com/OEnBOA.jpg
Yahu bu ülkede aşırı eğitimsizlik var. Kitap okuma alışkanlığı, tarihi araştırma ve sorgulama SIFIR olduğu için bir sürü yalan tarihçi atıyor tutuyor sallıyor bu malları gaza getiriyor. Bu salahlarda inanıp (birde dini övüyorsa yalancı tarihçi) başlıyorlar saymaya sövmeye. Bunların, yıllardır değişmeyen bir yalanı var, şapka giymediği için asılan imamlar/insanlar bombalanan yerler.. O 6 aylık süreçte, o imamların hocaların çıkardığı gerici isyanları, şehir yağmalarını, hiç biri bilmez. Ama ne derler, Atatürk bombalattı ! Bu coğrafyanın tarihi hakkında bir mok bildikleri yoktur, hurafelere inanırlar (dinde de hurafelere inanırlar çünkü kuran okumazlar ya da üfürükçü hocaların yalanlarına inanırlar) sığır gibi yaşarlar.
Şimdiki gençlikte özellikle 17-24 yaş arası kesim de ayrı bir dingil. Sosyal medyada boy gösterirler ama ellerinde o mükemmel nimet olan interneti kullanmayı bilmezler. İnternet sonsuz bir bilgi kaynağıdır. İnternetin tek tık ile verdiği bilgilere ben 9-10 yaşlarında ansiklopedi okuyarak erişebiliyordum.
Bir de bu kesmin "okuyan" kısmı var. Ama tek taraflı okurlar, tek taraflı bakarlar. Alternatif bir bakış açısına sahip olmaktan korkarlar ya da okutanlar bunları korkutur. Asıl anlamadığım ve sindiremediğim can alıcı kısımda şudur : Sen bu ülkede yaşıyorsun, bu ülkenin nasıl kurulduğuna dair en ufak detayı bile bilmiyorsun, duyduklarının doğruluğunu dahi araştırmıyorsun. Nasıl bir zihniyettir bu?
Tek suçlu menderes'tir. Bu halde olmamızın tek suçlusu menderestir. Köy Enstitüleri kapatılmasaydı, bu kadar leş bir topluma sahip olmazdık. Tam tersi bilinçli sağlıklı ve dürüst bir topluma sahip olurduk. Köy Enstitüleri kapandı, cemaatler tarikatler açılmaya başladı. 1000 yıl öncesinin çarpık yorumlarını ve yanlışlarını bugüne getiren çağ dışı unsurlardır. İnsanların akıllarını ve ruhlarını çalarlar. İslamla da alakaları yoktur. Çoğunun ritüelleri de islam öncesi inançlar ile harmanlanmıştır.
Konu biraz dağıldı ama o hakaretin sebeplerini ufakça detaylamak istedim.
O zaman bana belge getir ege denizine döktüğümüz yunan askerinden geriye kalan mühimmat , silahların belgesini getirin
Yunanlar bilinçli geri çekildi çünkü Mustafa kemal söz verdi yok şapka taktirim yok alfabeyi değiştiririm vs vs
Dusman denize nasıl dökülür bilir misin
https://youtu.be/MkD6PHFxZ0A
18 . Dakikayı iyi izle
@KötülüğüNYükselişi
Düşmanlığından dolayı o kadar kafayı yemişsin ki gösterdiğin sahneden bana ne demek istediğinden belli.. :D Bu kadar mantıksız olacaksan hiç tartışmayalım. Birde söz verdi diyorsun, yanında mıydın? Neredeydin? yazılı bir anlaşma var mı? :D Sen nasıl bir kafasın ne tür kafasın yahu..
Beyni olmayan vatansızlar işte
pbs.twimg.com/media/A42q8KaCcAEl4MV.jpg:large
Bu adami hem sevmek hem saygi duymak zorundasiniz. Net. Kimse sevmiyorum ama saygi duyuyorum ayagi yapamaz.
Babaları belli olmasaydı daha mutlu olurlardı eminim.
Biz Denizli liyiz yunan girmemiş siz dusunun
Cevap
34Cevap
Atatürk hakkinda bu sorulara cevap verdiğinizde, doğruyu-yanlişi zaten ayirt edebileceksiniz...
1- müslümansan hilafeti neden kaldırdın?
2- 1932de ezanı neden yasakladın?
3- ayasofya'yı neden kapattın?
4- kur'an harflerini neden yasakladın?
5- tatili neden cumadan pazara aldın?
6- bir bez parçası (şapka) için neden alimleri astın?
7- filistinde neden ihanet ettin?
8- azerbaycan'ı neden ruslara sattın?
9- ali şükrü beyi neden öldürttün?
10- soy ağacın neden çıkartılamıyor?
11- latife hanım senden neden ayrıldı?
12- tüm devrimlerin neden islama aykırı?
13- ölümünle soyun neden kesildi, akrabaların yok mu?
14- Alimler sana neden süfyan dedi?
15- neden senin gerçeklerini saklamak için 5816 (mustafa kemal' i koruma kanunu) yasası çıkarıldı?,,
16- neden mason localarına kaydin vardı ve mason toplantılarına katıldın. neden tanınmış masonlar listesinde ismin yayınlandı.
17- neden peygamber efendimiz'e ve kur'anı kerime hakaret ettigin şu cümleyi kullandın. "arap uşağının sözleri" cümlesi. arap uşagını peygamber efendimiz için, arap uşagının sözleri de kur'anı kerim için söylemiştir. kazım karabekir'in hatıratından
18-"rabbinin adıyla oku" safsatasını millete mi öğreteceğiz dediğin altinda kendi el imzan olan mektubu neden yazdın
19-neden israil'de heykelini diktiler
20- neden osmanlı'ya cihangirlik peşinde kita kita at üstünde serserilik yaptılar dedin. (kazım karabekir'in hatıratından).
haydi kemalist gençlik açıklayinda aydınlanalım.
1-hilafet makamının gram etkisi yoktu kaldırıldı.
2-ezan türkçe oldu çünkü halk anlasın isteniyordu art niyetli degil yani zaten sonra chp tekrar arapca yapmistir.
3-ayasofya bati ve rusya icin önemli ilişkiler iyi olsun diye yapıldıgi kabul ediliyor ama bence camii olarak kalmaliydi haklisiniz (ayrica ayasofyayi atatürk kapatmadi)
4-bu sorunu anlamadim hicbir zaman Kuran harflerinin yasaklandigini duymadim
5-pazara alinma sebebi ekonomik dünyayla entegre olmak icin.
6-onlar alim degildi , milli mucadeleye karsi olduklari icin asildilar ve yine bir kismida yeni düzene karsi ciktilar (fikri olarak degil siddet eylemi yaptilar kubilay olayi gibi
7-filistinde ihanet yok ilber ortayliyi dinle derim orasi zaten kaybedilmş asla kazanilamazdi ayrica halk bizi istemiyor bagimsizlik istiyordu
8-ismet paşa yanliş yapmiş azerilere en buyuk yanlisimiz bu haklisin
9-ali sükru beyi topal osman öldürdü ama Atatürkte topal osmani öldürttü nasıl boyle birsey yaparsin diye.
@mka1997 ezanı chp mi arapça yaptı tekrar? Nasıl bir tarih bilgin var be cahil...
Latife hanim vedat usakligili kiskanip ayrilmis riza nur oyle diyor ;s
kardeşim 600 sene padişahım çok yaşa demekten kurtuldun sana özgürlük verdi adam neden düşmansınız anlamıyorum ki ben
@mka1997 Topal Osman Atatürkün tetikçisidir. Ondan habersiz iş yapmaz. Ayrıca ezanı Türkçe yapma sebebide artniyettir. Bak altta video attım Murat Bardakçı kıvırmıyalım arkadaşlar biz tarihçiyiz belgeler konussun diyor aç dinle sonuna kadar. Latin harflerinin kuran harflerinden üstün olduğunu söyledi.
Ayrıca fatihin ayasofya hakkında bedduası vardır onuda bir araştırın derim
O bir mirastır peşkeş çekilemez. Ayrıca Pazar hristiyanların tatil günü cuma ise müslümanların engtre ile alakası yok
6-Onlar alimdi size öyle yutturuyorlar. Hepsi haindi diyorlar neden örtbas etmek için. Sırf alimler sesini çıkartmasın diye kabullensin diye bu katliamlar yapılmıştır.
Sırf bunu kabullendirmek için. Mezarından çıkarılıp asılan İbrahim hakkı hazretlerinin suçu neydi peki Şalcı bacının?
Peki ya sırf Türkçe bilmediği için Türkiye cumhuriyetine faydası yoktur diiyp asılan Kürt insanlar?
@kumdan_kaleler Sonra Vedat uşaklı gili sürgün ettiriyor ;) Sonra artık kim vurduyamı gitti bilinmez. Zaten aralarında dinide bir nikah yoktu:)
@omentonrim17 600 sene de padişahlar hep değişti. Hep başka padişah lara çok yaşa dedik. Peki şimdi sen sadece bir kişiye atam çok yaşa diyorsun? Ve 100 yıl olacak neredeyse
@PanzerGeneral Çok mantıklı tamda benim vereceğim cevaptı bu
10-soyagacinin ne önemi var zaten kimsenin cikartilamiyor ermeni olsa ne yazar tatar olsa ne yazar ne degisir.
11-böyle soru olmaz anlaşamamislar ayrilmislar
12-atatürk islami referans almamistir akıl ve bilimi referans almistir ayrica bütün devrimleri islama aykiri olsaydi zaten bu devrimler yaşamazdı.
13-makbule atadan vardı oda öldü bunun ne onemi var cocugu olsa ne fark ederdi
14-o alimler dini kullanarak para kazaniyordu itibar sagliyordu feto gibi atatürkte engellemeye calistigi için süfyan demeleri normaldir
15-gerçekleri bildiklerini soyleyenler nerden ögrenmişler gizli dosya diyorlar gizliyse nasil ogreniyorlar anlamiyorum.
16-atatürkun mason locasi kaydi yoktur nettekiler sahte loca başkanlari kaydi yok diyor hemde ustune basa basa ayrica mason localarini kapatmistir.
17-atatürk dini arap adetleri olarak görmektedir peygambere hakaret yoktur ama benim kanimca müsluman degil.
18- bunu duymadim.
19-2007 yilinda dikildi türk yahudi dosluk dernegi tarafindan dikildi
:) :)
@mka1997 Hala sorularıma cevap veremiyorsun:) Neden dikildi? Evet kendisi müslüman değildir. Ateisttir. Ve islama dine peygambere hakaretler etmiştir. Şu videoyu tekrar inceleyin
https://www.youtube.com/watch?v=tGs6d-LkDH0
571 yılında doğan peygamber s. av. min bile soy ağacı varsa onun neden yok? Gizleniyor çünkü ortada birşeyler var düzgün gitmiyen
Devrimlerinin çoğu islama aykırı idi. Ve ithal devrimlerdi.
Ayrıca feto müslüman değildir diyologcudur. Ozamanki alimler ise sünni ehli sünnet alimleridir kıyas yanlış ve saçma
@PanzerGeneral Padişahlar hep değişti ama kulları hiç değişmedi :)
19-ayrica senin benim heykelimi dikicekleri hali yok tabiki devlet kurucusunu dikerler.
20-kadir misiroglunum palavraları ya kardesim bu zatta inanmayin shakespeare e şeyh pir diyen adam bu.
Sorularin tamamen ön yargılı Atatürk bu millete ömrünu vermiştir elbette yanlislar yapmistir Ataturke tapan cahil bir kitlede. vardi ama bunun Ataturkle ne alakasi var ayrica Atatürkün faydali isler yaptigini dinine göre mi yorumliyicaz.
@Beyonceewewo biz Allah ın kuluyuz :) padişahlar ın değil. Sizler puta tapıyorsunuz, asıl kul sizsiniz ;)
@mka1997 Atatürkün dini beni ilgilendirmez. Ama benim dinime yaptığı hakaretler peygamberime söylediği laflar beni ilgilendirir. Ülkeyi yönetip işine baksaydı birşey demezdim. Ama gelip islama peygambere ve dine sövmesi olmadı olmamalıydı.
Ayrıca heykel israilde diyorum
Kadir Kısıroğluda dinlemiyorum ben
He Kadir belgeyle konuşur bazende saçmalar o ayrı birşey ama çoğu zaman belgeyle konuşur gazete başlığu hatta kemalist kaynaklardan bile
@Beyonceewewo Biz ALLAHA kuluz kardeş sen kendini sorgula;)
@PanzerGeneral puta tapmıyoruz biz sadece sevip saygı gösteriyoruz atalarımız gibi 600 yıl padişahın kulu olmadık
@omentonrim17 Bizde tapmıyoruz kardeş. Biz ALLAhtan başkasına tapmayız. Ecdada saygımız yaptıkları işlerden ve davadan dolayıdır. Şahışlar geçiçidir lakin önemli olan davadır. Onun davasını deviralanı severiz. İllada sahışlara bağlı degiliz.
@kumdan_kaleler kadir misiroglunun palavralari
@omentonrim17 ne saçmalıyorsun ya. Hangi padişah heykeli yapıldı da tapıldı. Hangi padişahın öldüğü yer mabed oldu? Böyle sevip saygı mı olur? Ve başkalarına yobaz diyerek te?
@PanzerGeneral çok yaşa dersem put ederim o kişiyi sadece minnet edip teşekkür ediyor ve saygı duyuyorum
@mka1997 Sana göre nedir ideolojimi? Erdoğanizimde çıkartsın millet kılıçdaroğlunizimde. Evet ELHAMDÜLİLAH müslümanım. Bundan şüphen olmasın dediğim şeyide unutma. Yani sevmiyorsam bir sebebi vardır. Ve ben bunları delile dayandırarak sevmememin gerekçesinide sunmama rağmen bana dönüp sen sevmiyorsun yobazssın diyemez kimse bak buna
https://hizliresim.com/jBP1vL
@PanzerGeneral sadece anıtkabir anmak için var mabed değil yaa bu konunun tartışılması saçma dünyanın en iyi liderlerine bakın adam var orda ama siz bir şey beğenmezsiniz
@mka1997 Kardeş sen hala Topal Osmanamı takıldın okadar şey yazdım çizdim:) Boşver seven sever sevmiyen sevmez. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Sevmiyor diyede yobaz gerici olmaz. Herkesin kendine göre gerekçeleri sebepleri mevcuttur. O yüzden uzatmanın anlamı yok. Bak şu başlığı açıp soru biçiminde saldıran arkadaş umarım dersini almıştır
@omentonrim17 Adam yunanı yendim diyor mezarına bak yunan tapınağı gibi?
https://hizliresim.com/oEP8AX
Ben burda sana yobaz felan demedim. Atatürkü dini sebebiyle sevmeye bilirsin beni ilgilendirmez ben sordugun sorulara bildigim kadariyla cevap vermeye calistim kimseye hakarette etmedim ve objektif olmaya calistim. Burda kimsenin atatürke taptigi felanda yok şu yalanlarinizdan vazgecin
mezarın nerde olduğunu bilmez sorsak tapınak gibi diyor anıtkabirin neresinde naaşı atatürkün
@mka1997 Ama ortada yalan olan birşeyde yok. Bak Bardakçı bir saat konuşuyor. Var olan belgeler var ben sana buradanda yazarım. Ben dini dolasıyla sevmiyorum demedim dine karşı yaptığı icraatlardan ötürü Peygamberime dinime islama söven bir adamı seversem nekadar samimi olabilirim? Ateistler dinsizler sevsin beni ilgilendirmez. Ve tabikide bu devrimi yapmak için katliamlar yapmış bunlarada kılıf uydurmuş tarihi ona göre yazdırtmıştır.
Bende objektif olarak bakıyorum. Korkmayın adam yazmış söylemiş düşüncelerini medeni bilgiler kitabını orta okulda okutması emredildiği halde okutmadılar. Adamın kendi yazdığı ve söylediği şeyleri bile inkar ediyorlar atatürkün yani adam bunları demişmi demiş ortada yalan filan yok. Müslümanların sevmesi Aziz Nesinin dediği gibi ya ahmaklıktan ya da cahllikten.
@mka1997 ben tapmak falan demedim
@mka1997 Peygambere açıkca hakaret vardır
millicumhuriyet.com/.../
Ya kardesim buna inaniyormusun ya atatürk dinsiz bile olsa. bu toplumun cocugu anasi babasi musluman arkadaslarinin cogu musluman kardesi i musluman halk müslüman hemde bugunle kiyaslanamaz yani millet muhafazakar sence boyle toplumdan cikmis biri bu toplumda yasayan biri böyle bisey yapabilir mi? Yapmasin icin aptal olmasi lazim
@mka1997 Yapabilirmi değil. Zaten yapmış. Bu belgesele uydurma şeyler değildir. Afet inana yazdırtmıştır altında imzası vardır. Benzer yazıları doktor rızanurun ve kazım karabekirin anılarındandan temin edebilirsin. Çıkmış çıkmış ama adam hep başka kafayı yaşamış ve içinde bir devrim yapma istediği barındırmış devrimi başarıncada düşüncelerini net bir şekilde ifade etme cesaretini bulmuş çok doğal. Ama bunu yaparken halkının inancına dinine peygamberine hunhanca hakaret etmiş. Gerek yoktu yani..
Kadir misirlioglu kendisi turk bile degil arastirildi bizzat benim tarafimdan oyle bir kopegin usaklarisiniz gelmissiniz ataturke laf atiyorsunuz
@mka1997 Aynen öyle kardeş neyse fazla uzatmanın anlamı yok en azından sonu hakareti gitmedi.
@Black_field kardeş Sen niye atladın ki şimdi? Yaran var galiba biz burda kadir mısır oğlundan bahsetmiyor Murat Bardakçıdan bahsediyoruz
@Black_field kadir mısıroğlunu dinlemek isteyip videosunu açtım en fazla 1 sn dayanabildim sıfato görünce sövesim geliyor beyin yok adamda
@omentonrim17 kendisine cia in icindeki muslumanlara ders vermesi icin teklif getirilmis ve kabul etmis birisidir o kadir misirlioglu babasi belli yani anladin 👍
@Black_field
@omentonrim17
Yav alın Kadir Mısıroğlunuzu gidin yahu gece gece:)
@Black_field kardeş William Shakespeare a müslüman dedi ve fes neden takıyor fes osmanlının kıyafeti değil sarıkla çıksın gerici biridir kadir mısıroğlu dediğin adam
@omentonrim17 dogrudur bende onu elestirdim zaten yani demek istedigim bu ataturk dusmanlari ondan besleniyor onunda agababasini sana acikladim daha ayrintisi varda bunlar anlamaz su malin sozde sordugu 20 maddeyi dusuncek kapasiteleri nedense tayyip erdogana gelince sus pus oluyorlar burada amac belli bunlara gore tayyip ataturkten daha ustun
@Black_field Attığım yorumları bile okumadan sazan gibi atlamana hayranarım. Biz belgele ile konuşuyoruz başlatma kadir kısır oğluna bilmem nede zevzevk herif. Biz dava adamıyız RTE gider başkası gelir kimseye bağlı kalmayız akıllı ol
davanız ne?
Başka ülkelerde bu denli övülen bir devlet liderinin bizim ülkemizde ciddi anlamda yerilmesi çok büyük ironi. Ama biz ciddi anlamda sıkıntılı bir toplumuz. Kaç yüzyıl önce yaşayan bir liderin yaptıklarını azımsıyorlar ve bir de üstüne Erdoğanla onu karşılaştırıyorlar şaşmamak elde değil. Ama neden sevilmediğini anlamak zor değil. Adamlar sırf dini görüşleri yüzünden sevmiyorlar Atatürk'ü. Ama sorsan her dinden insana saygıları var.
Allah aşkına islam dininde hoşgörü çok önemli bir konumda değil midir? Onu da geçtim, Şu an bu ülke bu noktalara geldi ve siz böyle büyük bir devlet liderini eleştirebiliyorsanız onun kurduğu devlet sayesinde. İnsanlar nankör galiba. Eşine dostuna Müslüman değilken saygısı var ama Atatürk'e gelince " ya içki içiyordu, değerlerimizi yansıtmıyor " . Her devlet liderine ister sevelim ister sevmeyelim ama saygımız olmak zorunda bence. Sonuçta Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz olmasaydı şu an sokaklarda bağımsız şekilde dolaşamazdık. Ben bunu bilir, Bunu söylerim. Allah bir daha bu ülkeye zor günler göstermesin
Kendisine en büyük zararı kemalist, ataist mantığında olan Atatürkçü geçinen kesim zarar veriyor.
Atatürkçü demek Anıtkabir yapıp heykelini dikip önüne çelenk koyup heykelin önünde kurban kesmek değildir,
aracın arkasına K. Atatürk yazmak değildir.
Gerçek Atatürkçü onun bıraktığı emanet ettiği bu vatanı muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek ile olur.
Atatürk olmasaydı şuydu Atatürk olmasaydı böyleydik diye diye adamın yaptıklarınada gölge düşürdünüz.
Atatürkten sonra bu ülke için ne yapabiliriz diye düşünmek yerine Atatürke methiyeler düzdünüz yıllarca Fatih Sultan Mehmet şöyleydi böyleydi 18 yaşında istanbulu fethetti sen ne yaptın hiç bir şey Ataturkün emanet ettiği şu gençliğede bakın diye diye bir nesli bitirdiler.
Ataturk şu an hayatta olsa suratlarına tükürürdü.
Adam gençliğe hitabede ve nutukta ne söyledi siz ne yaptınız.
Ne Fatihi anladınız Ne de Atatürkü
Artık olay öyle kontrolden çıktıki Atatürk üzerinden Din üzerinden Osmanlı üzerinden yaptığını sömürü bırakın Ataturkü ülkeden nefret eder hale getirdiler insanları
Biri Fatih der öteki Atatürk der biri osmanlı der öbürü Selçuklu beriki Karamanoğlu falancası Din Din diye istismar yapar sanki bir tek müslüman olan kendisiymiş ötekide ülkücü hareket diye ortaya düşer sanki MHPli olmayan türk değilmiş gibi ulan 1187, den 2016, ya kadar birbirimizi yiyip duruyoruz, adamlar aldı yürüdü israilin maşası olduk.
Hala neyin münakaşasını yapıyorsunuz.
Bu kafayla ile gittiği müddetçe bu milletten bir bok olmaz.
Olmadıda zaten,
Şimdide bir Osmanlı hayalidir gidiyor..
Ulan yıllarca birilerinin bastığı izlerden yürümekten bir arpa boyu yol gidemedik bir Allahın kuluda çıkıp demedi.
Fatih bunu yaptı Atatürk bunu yaptı.
Onlar öldü gitti biz ne yapacağız demedi kimse varsa yoksa yok Atatürk dinsizdi yok masondu, Fatih Kurana aykırıydı, Osmanlı zulmetti
Falan filan bunları tartışıp durmaktan bir arpa boyu yol gidemedik.
Halada aynı terane devam ediyor.
Bırakın bunun tartışmasını yapmayı bize emanet edilen ülke için ne yapabiliriz, onu tartışın
100 sene önce Atatürkü putlaştırdılar.
Şimdide başımızdaki putlaştırdırıyorlar ne biatçı bir milletiz anasını satayım 10 asırdır iki elimizle bir mikimizi doğrulamadık gitti.
Delinin biri kuyuya taş attı kırk akıllı çıkaramıyor.
Geçmişi kurcalayıp bir şeyleri tartışmak gereksiz münakaşalar girmek yerine birbirimize hakaretler savurmak yerine sen Atatürkcüsün öyIeyse laiksin dinsizsin sen Atatürke karşısın öyIeyse gerici irticacı ve yobazsın yıllarca birbirimize bok atmaktan önümüzü göremedik biz burda birbirimizi yerken el oğlu aldı yürüdü biz gene yaya kaldık.
Biz birbirimizi yerken birileri teşkilatlandı Kıç kadar israil burnunuzun dibinde islam aleminin anasını ağlatıyor.
Siz hala burda oturmuş neyin tartışmasını yapıyorsunuz.
Zaten atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti bu saatte sonra bir şey değişmez böyle devam edin geçmiş ola
Kimse kusura bakmasın Ne Kur'anı anladınız, Ne Muhammedi, Ne Osmanlıyı, Ne Fatih Sultan Mehmeti, Ne Atatürkü, Ne Yaşar Nuri, yi
Hiçbirini anlamadınız,
Anlasaydınız 100 yıldır aynı yerde dönüp durmaz geçmişi tartışmak birbirinize b. k atmak yerine birlik beraberlik içerisinde olur.
Bir kesiminiz İlkokul mezunu adamların ardından bir kesiminizde ölülerin ardından yürümezdiniz ee tabi sizde haklısınız bir yerde mezarda yatan Evliya ve Enbiyadan medet uman bir milletten başka ne olurdu ki Atatürkü seven sevmeyen kim olursa olsun anlamış olsaydınız birilerinin ayak izlerinden yürümek yerine kendi yolunuzu çizer sizden öncekilerin emanet ettiklerinin üzerine bir şey koyardınız.
Kendi fikri olmayan kendine başkomutan sıfatını yakıştıran kişiliksiz adamların ardından yürümez.
Çok sevdiğiniz Atam izindeyiz dediğiniz adamın emanetine sahip çıkmak dururken kendisini pohpohlamak ile alakadar olmazdınız..
Ne oldu hakikatleri işitmek acımı geldi engelliyorsun öyIe soru sorup kenara çekilmek gibi olmuyor değil mi kuru gürültüden başka bir şey değilsiniz.
Verecek bir cevabınız olmayınca anca engel basarsınız işinize öyle geliyor çünkü
Sizin tek derdiniz Atatürk üzerinden primlenmek Atatürk umurunuzda bile değil.
Gerçekler acı geldi değilmi işte siz busunuz hakikati duymayı hazmedemiyorsunuz
ben dünyada olup bitenleri insanlara bağlamam. insanlar birer araç yahut vesiledir. Mustafa Kemal Atatürk de bu ülkenin bağımsızlığına vesile olmus milyonlarca insandan bir tanesidir. bunun için denilecek tek şey 'Allah emeği geçenden razı olsun'. ki bu cümleden daha iyisi de yoktur. dününü kurtaranlar bugününü ve geleceğini kurtarmış sayılamazlar. bugününü ve geleceğini kurtarmak ancak senin elindedir.
bu şekilde düşünmek hakaretten ziyade sergilenmesi gereken bir tavırdır. taptığın Mustafa Kemal Atatürk' ün de vurguladığı üzere tarihte yok olmaya yüz tutmuş toplumların ortak özellikleriden biri geçmişte yaşıyor olmalarıdır. geçmiş ancak bir anı ve ders çıkarılması gereken bir olgudur.
dolayısıyla tüm bunların ışığında varacağımız sonuç şudur ki, Mustafa Kemal' e hakaret etmeyi gerektirecek bir şey yaşamadım kendi adıma, lakin ona tapmamı gerektirecek hadiseler de görmedim. ölülerden ve geçmişimden medet ummam. örnek verecek olursak, 15 Temmuz 2016 gecesi bu ülkede niyetlenilen işgal hareketine dur diyen Mustafa Kemal değildi. şahsen ben sokaklarda kendisini görmedim. kimse de mezarımdan kalktığını görmemiş.
anlamak istemediğiniz şu ki; bu ülkede insanların nefret ettiği şey Mustafa Kemal değil, sizin Osmanlı'yi da felakete sürükleyen geçmişe takilı kalma zihniyetinizdir. Bir balona takılmış kum torbaları gibisiniz. yükselmek isteyen topluma engel oluyorsunuz bu zihniyetle.
ha Mustafa Kemal'e antipati duyanlar yok mudur? vardır elbet. bu da düşünce özgürlüğüdür. hakaret konusuna gelince, bu da ifade özgürlüğüdür demeyeceğim tabii ki ifade özgürlüğü diye bır şey yoktur. kurallarla sınırlandırılmış ifade hakkına sahiptur insan ve hakaret bunun içine girmez, savunulamaz.
saygılar.
haklısın kardeşim, ülkeyi batıran hocalar olduğu için medreseleri falan kapattı haberleri yok boş sallıyorlar anca, adam müslümanlığından ödün vermediki, içkisi sigarası var diye kafir ettiler ATAMIZI onlar kendileri sanki çok müslüman, sigara sağlığa zararlı olduğu için hocalar mekruh der, içki haramdır ama kişiye kalmış bişey kendine zararı yine ATAM sıkıntılarından dolayı bırakamıyordu, herkesin hataları olabilir ama bunlarla insanları yargılamak tamamen yobazlık, mükemmel insan yoktur, Allah onları ıslah eylesin ne diyim akıl fikir versin :(
ATAM İZİNDEYİZ <3
disslike atanlar, osmanlının son dönemlerindeki hocalar kendi menfaatleri için çırpınıyordu bunuda inkar etmek isteyenlere kanıtlarını tek tek sayarım, kanuni sultan süleymandan sonraki padişahlar ya karı kız peşinde koştular ya da para yediler, içlerinden birkaç tane düzgün adam çıkar, onun dışındakileri salla, osmanlı kanuniden sonra 1 ilerledi 2 geriledi
hakaret edenler herzamanki gibi kulaktan dolma hurafelere inanıp saldırıyorlar.
bir tanısalar bir okusalar önce hiç olmazsa nutuk okunmalı birkez.
idamlık adama bile kendini savunma hakkı verilir.
ülkeni kurtarmış bir insana küfür etmen nankör olduğunu gösterir ama işte anlayamayacak kadar makarna dolmuş beyinleri.
Bir memurun bir aylık maaşı 80 kuruş şapka 1 lira hani harap vitap , yoksul olan halkin karnını doyuran , geleceğini inşa edin
Şapka neyin nesi herşey bitti de sıra şapkaya mi geldi?
şapka takmadı diye asılır mi insan bu nasıl yönetim
İstiklal mahkemeleri ayni gün hem yargılayıp hem aşmıştır
Bir mahkumun idam kararı mahkemeden çıkar meclis onaylarsa asilir
O istiklal mahkemelerinde ki 4 ali çok insan aştı sabah yargılama akşam as
Bumu sizin , cumhuriyet dönemi adalet
@KötülüğüNYükselişi kimse şapka takmadı diye asılmadı asılanlar yenilik karşıtları
Bu yazdıklarım da bir yanlışlık varsa buyur gel
Sizde araştırın biraz ama farklı kaynaklardan
@KötülüğüNYükselişi o yasa şöyledir eğer kafanıza bisey takıcaksanız şapka takındır yani fes sarık yasak ama şapka zorunlu degil.
@mka1997 şapka takın şapka zorunlu değil mi
Şapka takmayanin kafasına katran dokmusler
Ayrıca şapka kanunu halen geçerlidir kim umursuyor?
@KötülüğüNYükselişi bilmiyosun biraz arastir.
@mka1997
Mustafa Kemal 1 Eylül'de Ankara'ya döndüğünde kendisini karşılamaya gelenlerin şapkalı olduğu görüldü. 2 Eylül günü, devlet memurlarına şapka giyme zorunluluğu getiren 2431 numaralı bakanlar kurulu kararnamesi çıkarıldı. Aynı gün bakanlar kurulu kararnamesi ile din adamı dışındaki kişilerin cübbe ve sarık giymeleri de yasaklandı.
Şapka giyme zorunluluğu getirdi diyor mu
@mka1997
Şapka Kanununa direniş Değiştir
Yasa, çeşitli Anadolu illerinde protestolara neden oldu. Yasanın kabul edildiği gün Erzurum'da protesto gösterileri oldu ve bu ilde bir ay sıkıyönetim ilan edildi. Tutuklananlardan 13 kişi idama mahkûm oldu.[4] 24-25 Kasım tarihlerinde Kayseri'de Şeyh Ahmet Efendi ve dört arkadaşının yönlendirmesi ile büyük bir yürüyüş yapıldı, 300 kişi tutuklandı. Şeyh Ahmet Efendi ve dört arkadaşı İstiklal Mahkemesi'nde yargılanarak idama mahkûm edildi. 25 Kasım günü Sivas'ta duvarlara şapka aleyhine afiş ve bildiri asılması nedeniyle şehrin bütün muhtarları tutuklandı; suçsuzluğu anlaşılanlar beraat etti; ulemadan İmamzade Mehmet Necati Efendi ile Abdurrahman Efendi idama mahkûm edildi. Rize'de on gün kadar süren olaylar sonucu 143 kişi tutuklandı; içlerinden 8 kişi idama mahkûm edildi. Maraş'ta ise Camii-i Kebir etrafında toplanıp "Şapka istemeyiz" diye bağıranlar tutuklandı, 5 kişi idama mahkûm oldu.
Bu sorudan harbiden nefret ediyorum yeter artık sorup durmayın yeter. Bizim insanımız bu işte din diyince akan sular durur ama kendimizi dine uydurmayız dini kendimize uydururuz. Vatan desen sadece darbede birleştiler teröristler olduğunda sadece aptal aptal kınadılar. Bu halk din sevdalısı vatanı ve koruyanları sallayan yok zorlamayın artık.
Not: Atatürk'ü seven ve savunan biriyim ama nefret etme nedenim bu konuda çok tartışmam ve insanların düşünceleri değişmiyor. Kitap okuma yok kulaktan dolma laflar ediyorlar hep
Bu adam sayesinde benim kokumle bagim koptu
Nüfus mudurlugunde 1923 öncesi kayıt yok kayitlar sıfırlanmış ilerici ataturk neden Mustafa oğlu Hüseyin Hüseyin alaca soy adını almıştır diye kayıtları niye devam ettirmemiş ( isimleri tesadufen yazdım )
Yunani İzmir e , ege denizine dokmedi yalan yanlış tarih öğrettiler yeni nesile
Cumhuriyet dönemi bir memurun aylık maaşı 80 kuruş şapka 1 lira ( devlet şapka kredisi verdi )
şapka alamayan , şapka takmayan ecdadımı asti
bir konu Bak anlaşalim
Ben ataturk ateist , dinsizdir diyorum
Senin gorusune gore muslumansa bu musluman birine hakarettir beni mahkemeye ver
Ama ben elimdeki belgelerle Atatürkün dinsiz , ateist olduğunu kanitlarsam sana tazminat davası açarım
( Birde milliyetçi kesiliyorsunuz başımıza o ayrı konu )
Milletin beyni yikanmis ne yorum yaptiklarini kendileri de bilmiyor bence. Bilseler, akli olan ileri geri konusmaz.
Bu Ülkenin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Ne Mutlu Türküm Diyene !
aman kim ne derse desin onlar zamanı gelince anlayacaklar yobazlarin sevgisine ihtiyacı yok Atamın ❤
Tanrının türkklere en büyük armanığıdır. Öyle biri gelir mi bida çok zor.
Atatürk bir ülke demektir.
Demin ki paylasim kaldirildi degil mi?
Gorus paylasamadim..
Soru*
Aynen
Eğer bu darbeyi Tsk yapsaydı o tankın altına yatanları felan bırak gördükleri yerde delik deşik ederlerdi. Bunlar 2000 kişilik askeri 200.000 kişi dövdü zaten 195.000'i er & erbaş. Keşke tam böyle jöhler satlar felan Tsk destekli olsaydıda ozaman demokrasiciler konuşsaydı
Hepsi yobaz cahil insan.. Diyerek kelime dahi yok oyle karakterszlere
Bayan kültürlü 😂😂
bırakın be bu işleri. Türk milletini görmediniz mi hala, neler yaptılar vatanı için canını hiçe saydılar o olmasaydı başkası olurdu yine vatanımızı bırakmazdıkk ! Ama hakkında kötü bişey düşünmüyorum onun yerine başka biri de olabilirdi
O baskasinida elestirirdiniz. Bu adam cesaret edip cikmis sana evini ve barkini vermis. Birakmazdik dediginiz bir iki tankin onune cikmakla olmaz. Isteseker hasat ederlerdi. He simdj dondurursunjz bu ne bicin Turk diye. Turklugumuzu cikacak gercek ssvasta olur. Bir iki sacmalikla olmaz
@Gururlu_basketçi Ingilizler hep sundan yakinir.
2000 yilda bir dahilerin dahisi lider gelmiş, oda Türkler e gelmiş
Hani dünyanjn kiskandiği bir ulke olacaz diyoruz yaa.
Dunya bizi 100 yildir kiskaniyor da metzup lar haala kiskanacaklar diye hayal pesinde
ben bu zihniyette birine cevap bile vermem.
@mustafaizmir izmirlinin hali baska abi
o zaman birinin poposu yeseydi de riske atsaydı hayatını atan olmadı
@Gururlu_basketçi benim zihniyetimi yargilayanlar var baksana. Essek olur kalir semeri. yigit olur kalir eseri. Semer pesinde kosanlar varsa suç bizdemi rabbim. Insana verdigin akil, kiminde meziyet kiminde eziyet olmus.
@mustafaizmir Neden sadece atatürkü bu kadar şey yapıyorsunuz tekmi çıktı başardı bırakın allah aşkına ya
@Gururlu_basketçi soyle ATA sinin kiz
DÎKLENMEDEN DÜNYA YA NASIL DÎK DURDUĞUNU ATA nin
Îstanbulu bir tek kursun atmadan Îngiliz lerden nasil aldigini anlat.
Eger ingilizler le savasilsaydi bu gun sultan ahmet camii sinin yok olma ihtimalini anlat. ATA sinin NUR yuzlu kizi.
Beyinleri yıkanmış, yobaz hiçbirşeyden haberi olmayan insan topluluğu. Nefret ediyorum böylelerinden
bızım halk boyledır ıste ısıne gelır ataturkcu olur ısıne gelır tayyıpcı ısıne gelır fetocu.. aslında kımın neyı savunduğunu bılmessın.. hepsıde menfaatının pesındedır.. Yınede ben bu rıyakar ortamda soyledıklerıne katılıyorum..
Herkes sanaldan hakaret ediyor. Kimse gelip benim yüzüme Atatürk şöyle böyle demedi. Yemiyor tabi :D
Sen kimsin savunduğunuz kişi dinsizin teki
@KötülüğüNYükselişi hocam insanlara dinsiz demek sizin ne haddinize? Sİz çok mu müslümansınız?
@omentonrim17
Bir musluman diğer muslumansa dinsiz derse ikisinden biri dinsizdir
Mustafa kemal kendi ağzı ile itiraf ediyor dinsiz olduğunu ben o gerçeği soyluyorum
@KötülüğüNYükselişi haklısınız dinsiz o yüzden kuranın mealini kendi parası ile yazdırdı. Din adamlarını astı diye düşmansınız adama
@omentonrim17
Paşaların kavgasını oku
Neden kur anı Türkçeye çevirdiğini orada iyi anlatıyor
@KötülüğüNYükselişi tamam sen haklısın
@KötülüğüNYükselişi Seninle tartışmayacağım sanal bebesi. Tarih hakkında bir bk bildiğin yok ağzın var ve konuşuyorsun şimdi git :D
Ataturk size na yapti lan caniyla pahasiyla bu ulkeye dusmanlara gogus germek icin gelecek nesiller icin Turk luk icin elinden gelni ardina koymadi dusman arkadaslariyla olumune savasti
her olumlunun hatasi olabilir bu ulke nin gelecegi icin o an lar ne gerekiyorsa onu yapmistirr bunlari gormeyip yedigi kaba pisleyenler kendi deryalarinda yuzerler
ATATÜRK'E laf edeceklerin dillerini kökünden alırım
Hakaret etmem ama çok sevmemde, benim düşmanlığım İsmet İnönü'ye.
Şurda ki seviyesizleri tespit etmeme yardımcı olduğun için ayrıca teşekkür ederim, tek tek engelliyimde KS sayfam seviyesizlerden bir arınsın.😂😂😂😂
Bakin kimseye yobaz demiyeleim. Biz yobaz dedikce onlarda gercek mollalarin tarafina gecmek zorunda kaliyor.
Mollalarda bu insanlari munafik din anlayisiyla zehirliyorlar.
Sonuc ATATÜRK dusmanligi.
Abd de Linkoln dusmanliginin cezasi vatan hainligidir. Korkarim yakinda Atatürk dusmanligi vatanseverligin olcusu olacak.
Peki siz sevmeyenlere hakaret edecek ne yasadiniz? Yorumlara bakin yobaz, cahil, koyun bilmem ne.. Herkes herkesi sevmek zorunda degil! cok bilgiliyseniz canakkalede kac komutan vardi isimleri neydi kac sehit verdik
Bunlari anlatin , sevri falan anlatin, harf devrimi yapan kac ulke var amac ne onu soyleyin? vedat usakligili anlatin bide uzun uzun..
Bravo +1
Turk bile olmayan kadir misirlioglunun cahil kitaplarini okuyupta burada hava yapma.. fethullah gulenden farki yoktur kadir misirin
@Black_field Kadir Mısıroğlu Mustafa Kamal e
Dinsiz , ateis olduğunu söyleyince hepiniz cephe aldınız
Ama adam doğruyu söylüyor
Sen bu ülkenin kurtulmasında başrol oynayan adama hakaret edersen bende senin gibi hayatında Türkçe matematik kitabı kapağı haricinde kapak açmamış gereksizlere ederim sen bu ülkede Dinini yaşayabiliyorsan sevmediğin GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN sayesinde
Kurtuluş savaşında bu millet ölüme koşmasaydı bakalım Atatürk kurtarabiliyormuydu.
Hadi ulu önder baş komutan kurtardı bizi Allah rahmet eyleye, neden lozan anlaşması yapıldı? Ki, bu bildiğimizi sandığımız bilinmeyen neler vardır kim bilir.
Biz Türk milleti allah U Ekber'le tekbirlerle bu ülkeyi kan döktük kanla aldık.
Madem ülkeyi kurtarmışız neden dilimiz değiştiriliyor neden Batı'ya uymak zorundayız?
Tamm Atatürk bizi kurtardı kurtardı da dinimizden dilimizden ne istedi?
sana anlamanı sağladı sadece yönetimden uzaklaştırdı dini
Adamın kurduğu cumhuriyette bu kadar rahat bir yaşam batıyorsa arabistan şurada isteyen gidebilir
@filofobik ne diyim kardeşim allah sonumuzu hayırlı eylesin bişey diyemiyorum
Ne olursa olsun hic hir Türk devleti kurucusuna saygisizlik yapilmamali. Ayrica bir Türk atam kelimesini degil, Atalarımız kelimesini kullanmalı!..
Canim kardesim benim seviliyosun Atama kurban olurum
nankörlük bu yaptıkları. cidden kemikleri sızlıyordur.
Bakın arkadaşlar Bence Bu ülkeyi ATATÜRK Degil Milletimiz kurtarmıştır Her zamanda öyle oldu Sadece Övgü ve tapılcak kişi aranıyor
Al işte 😂😂
Hani insan senin gibilerine ne diyebilirki sizde rte ye tapıyorsunuz bizimkide tapma değil sevgi saygıdandır. Her ülkenin bir kurtarıcısı vardır Bizimki ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTÜR.
@NotAfraidBelieve Öyle sayarsan 1. Osmana tapman gerekiyor Sonuçta o olmasaydı Ne osmanlı ne türkiye olucaktı
Osmanlı osmanlı bizler TÜRKÜZ
@NotAfraidBelieve Sen anlmıyorsun boşver Sen nerden geldigini bir araştır istersen türkiyenin %90 ı gerçek türk degil
Milletimiz kurtarmadi diyen mi oldu?
Önemli olan Türk olmak değil , kendini Türk görmek ve kabul etmek
Osmanlı devleti bak Osmanlı Osmanlı bizimki Türkiye Cumhuriyeti
@Gururlu_basketçi Kişiye baglı kalmayın diyorum Güvenicek Söyliycek birini arıyorsunuz Gerçekleri bilmeden size söylenenlerle gelip burda yazıyorsunuz.
Sizin inandığınız gerçekleride biliyoruz. Gerçek Atatürk trablusgarpta öldü, onun yerine Atatürke çok benzeten yahudi iş adamı yossi kohen geçti ve ülkeyi yönetti.😂😂
@MustafaKemal1903 Tamam Ben ne dedim
Neyse senin gibi yobazlarla uğraşacak gücüm yok 1300 tl asgari ücret bee yazık ulan 2 trilyar dolar paranız var 1300 tl o kadar emeğe Kıbrısta yaşıyorum 7,6 milyar tl devletin parası var 2000 tl asgari ücret düşün ulan düşün kafanı kullan az hangisi mantıklı söyle bana bu şartlarda 2 triltar dolara buradaki insanlar aylık 1 milyon lira maaş alırlar düşün.
@MustafaKemal1903 Bunu kimden ögrendin?
Senin söylediğin , bizim bilmediğimiz 'gerçekler' neymiş söylede bilek?
@NotAfraidBelieve kıbrısın nufusu 200 bin türkiyenin 79 milyon o kadar olaydı dmi maaşı 2 -3 milyar yapmak hadi yaptın diyelim muz 5 tl o zaman ne kadar olucagını kestirebiliyormusun Biraz mantıklı olun ya bir tek sizmi akıllısınız
@MustafaKemal1903 Biraz ugraşta araştır Elinin altında internet var Gelip burda ahkam kesiyorsun
Ag soruya gorus paylastigima pismn oldj bu herif ne sacmalami
Ssss
Bazı şeyler pahalı ama o kadar değil yanlış bir algı burası daha ucuz bir ülke
@Gururlu_basketçi Benmi saçmaladım ? Böyle düşünüyorsan Seninde araştırman gerekiyor
Kes la yahudi tohumu
@NotAfraidBelieve Bak şimdi KKTC Nerdeyse Herşeyini Türkiye karşılıyor Suyu bile türkiye veriyor
Neyi arastirmam gerek soylesene
@Gururlu_basketçi Popcorn nasıl yapılır onu araştır
Daha bugum yedim kuzu
@MustafaKemal1903 Sakin tamam yahudi olmak kolay birşey değil hocam bilip bilmeden yargılamayın lütfen yani tamam herkes kendi bildiğini yaşasın ahirette görürüz
Kardeşim burası Türkiyeden çok farklı yavru vatan felan yalan Türkiye gibi olsak vergiler 1000 katı olur
@NotAfraidBelieve :D Bana yahudi Diyen ey zihniyet 5 vakit namaz kıldınmı hayatında hiç ? Ben kıldım Ezan okumayı bılıyormusun? Ben Minarede okudum Kur'an okumayı bılıyormusun? Ben biliyorum Kur'an okurken hiç agladın mı? Ben agladım
@NotAfraidBelieve Boşver kardeşim Kumar parasıyla dönsün ülke yeter
Kardeş illa bunları yapmak mı gerekiyor ben gecemi gündüzüme katarak proje çizim yapıyorum 3 gün sabahlamışlığım var proje için sigaram yok, alkolüm yok, ilişkiye bile girmedim öpüşmemiş insanın daha ne benim okulum işim o kadar yoğunki
Kumar parasıyla dönmüyor bu ülke emin ol filmlerde gördüğün Las Vegas gibi prestijli bir yer değil
@NotAfraidBelieve Bunlar demenden belli zaten Hemen kıvırıyorsun dünyaya geliş amacını bir ögren istersen Proje cizmeye gelmedik dünyaya
@NotAfraidBelieve fİLMLERDEN GÖRMEDİM Gözümle gördüm
Kurani okurken agladigini belli eden zihniyet peygamberi ruyasinda gordugunu etrafa yayan ya da hayir icin degilde gosteris icin bagis yapan insanlara ayni seviyededir
Biliyorum iman etmek için ama okulum bitirmem lazım bu dünya parayla
@Gururlu_basketçi bir kere O öç Fetullah Gülen'i işe katma onun hoca oldugu felan yok Söyledigi şeylerede hiçbirzaman inanmadım inananlarada şaşırıyorum
Bu kadar Türkiye ile geçiniyorsunuz dersen döverler nasıl dövmediler linç edilmedin şaştım otobüse bindi biz sizi kurtardık dedi adam otobüsçü kovdu yani
Feto ne alaka len
@NotAfraidBelieve Biliyormusun aslında paraya gerek yok Herşey heryerde yetişiyor Şehir yerine uzak bir yerde herşeyini kendin yetiştirebilir yapabilirsin
Eğer birşey üretemez isen birşeyle takaslayıp elde edemezsin
@NotAfraidBelieve Dogru oldugundandır Bilinirse yayılırsa karşı cıkılırsa kesilirse o paralar ne olucagını biliyormusun
Faruk 4 yıl önce : Fetullah hoca candır yedirmeyiz!
Faruk şimdi: öç fetö hoca değil!!
Burada Kıbrıslılar öyle kumar oynamıyor biliyormusun bütün Türkler gelip oynuyor Serdar Ortaç geçen bütün parasını kaybetti ünlü diye ayakta hala adam
@MustafaKemal1903 Aynen kardeş Tayyiple geldiler bu yola
@MustafaKemal1903 senin müslümanlıgından şüphe etmeye başladım
Yaşın 21 l*n ne bilgisi ben senden daha çok görüp yaşadım o 3 senede
Müslüman olabilirim de olmayabilirim de kime ne?
@NotAfraidBelieve atatürk ne demiş ilim yaşta degil baştadır. COK UZA ŞİMDİ
Gerçeği söyleyince müslüman değilsin mi diyorsub
@MustafaKemal1903 Anladım anlycagımı Boşver sen Piyon ara kendine
Müslüman değil sanane bu yüzden gelişemiyorsunuz ben valla ailemi Kıbrısta yaşatacağım böyle gereksiz yerde gereksiz insanlarla nasıl kalıyorlar bilmiyorum
Atatürkün öyle bir sözü mü varmış 😂😂😂😂
@NotAfraidBelieve banane senn ailenden
@MustafaKemal1903 buyuk harfle yazinca lafin koydugunu dusunen ergen skdhsjd
@MustafaKemal1903 Söylemiştir
Sana birşey diyetimmi Recebin piyonları sizsiniz birgün anlayıp pişman olacaksınız
@Gururlu_basketçi şu an eğleniyorum var ya gece gece iyi oluyor 😂😂
@NotAfraidBelieve tamam
@MustafaKemal1903 Bende eğleniyorum faruk gibi insanlar görünce
@NotAfraidBelieve Eglenmeye devam edin.
Sizde herşeyin farkında olunca çok gülersiniz
Allaha Peygambere sövenler varken nedir ki o dediğin?
İsim müslüman olabilir ama yaşam tarzı Ermeni, İtalyan, İngiliz, Rus, Yunan ve fransız gibiyse?
çok dindar yaşıyon demi sen?
Yaşam tarzı Müslüman adı Müslüman olup da Yahudi olanlara ne demeli Mr yobaz
Mustafa Kemal ATATÜRK'e hakaret eden, dil uzatanın anası belli babası yüz ellidir. kanı bozuktur. net.
Atatürk bizimde atamzdir neyin tribindesin sen? Yillarca basi kapali diye üniversitelere alinmayanlardanda bahset aCik
@Kayıkçınınküreği bak şimdi aramzdaki seviye farkini görüyor musun direkt mal damgasi? Ben bunu Atatürk yapmışmi dedim? Atatürkü senden cok seviyorum emin ol konu bu olmamali sorunlar olmali Atatürk un fikirleryle ozgurlguyle hareket edilmeli e Atatürk diye diyd Atatürkun yaptgi hiçbirşeyi yapmiyorsunuz manasinda konustum... mal gibi basit mahalle ağızi senin gbi genc kiza yakışmıyor...
O zaman kendini düzgün ifade et. Sürekli bu cümleyi duyduğum için sert tepki verdim.. Ülkede başa sorun yokmuş gibi hep bunun dile getirilmesinden bıktım çünkü. Kapalılara karşı bir antipatim yok eğitim onlarında hakkı tabii... Çıkıştığım için kusuruma bakma. Ama seviyeme sen karar veremezsin.
*başka sorun
Çok sevinirim, sizede.
Hayır demem. Bir anlık öfkeyle dedim. Bundan yola çıkarak bana seviye çizmek senin haddin değil. Ben Atatürkü sevmeyen sözde dindar nesilden ne küfürler işittim. Bu ne ki? Kendisiyle aynı fikri paylaşmayanlara ağır hakaretlerde bulunmak daha çok karşı tarafın işi.
Ben bu yazdığın görüşten seni bu şekilde yargılarım. Madem rahatsız oldun kendini düzgün ifade et. İyi geceler.
@vadidekizambaak Kesinlikle. Kendini ifade edemiyor. Sonra bizi yargılıyor :D
@Kayıkçınınküreği Aynen öyle 😂
Hanımefendi mi hahahaha :D
Hesabımı kapatma mı ister misin? 😂
Emrin olur, yapmam bir daha
Ay vallahi yoruldum
Cıvıma! Düzgün konuş! Çekilebilirsin ne demek? Yazma daha yettin gece gece
Çekilebilirsin? Seviyeden bahsedene bakın hele.
Ama seviye bu değil :) Sen dur ben seninle daha ne kadar uğraşacağım :)
seviye farkı yok çünkü malsın
Memeli soru? Kadınları ne güzel aşağılıyorsun böyle. Seviyene yine hayran kaldım
Çok yanlış buluyorum o hakaret edenleri Bulgarlar bizi nekadae sevmesede Adamlar heykelini dikmiş ülkelerine bir park ismi vermiş
Atatürk'e laf edenlerin soyu araştırılsın, illaki bir hainlik çıkar :)
Herkes sevmek ve saygı göstermek zorunda!
Okullarda ataturk te Atatürk diye dayatan bir egitim sisteminin sana farkli dusundurmesi beklenemezdi.
mantıklı bence çünkü ulu Önderimiz o bizim yaşadığın hayatı sağladı sana
@omentonrim17 Atatürk olmasaydi biz olmazdik. Ya bu nasil bir mantik lan. Az bilinçli olun. Baska bir yerden giris yapin bari sacmalamayin
hocam ülkenin halini bilmiyorsunuz herhalde peki kimi dayatsaydı eğitim sistemi orta çağ kiliselerine dönen camileri mi para yemekten başka bir bok yapmayan diyaneti mi?
@omentonrim17 okullarda dayatma olmamali. Ilim ogrenme yeri orasi. En azindan tarihi gercek oldugu gibi anlatsa.
dayatılma olmuyor bence
@omentonrim17 yaw he he
tavırlara bak yaa ergen ergen tavırlar sizinle tartısmak mantıksız zaten konu da gereksiz
@omentonrim17 dayatilmiyor diyorsun ya. Daha bunu bilmeyecek goremeyecek kadar cahilsin. Neyi tartisacam ki seninle.
cahil sizsiniz asıl dayatılan kısmı ne? Bence dayatılsın da senin bu şekilde yaşamanı sağlayan kişi sonuçta ama sen bilirsin gene de
@omentonrim17 bak canim her ne kadar meslegimi icra etmesemde tarih ogretmeniyim. Ozellikle kendi merakimdan son 100 yili extradan arastirdim. Su Cumhuriyet tarihinde ataturkculerin insanlara ettigi zulme bakarsan aslinda sevmemek icin bir cok sebep bulursun. Atatürk iyi bir komutandi belki ama o olmasaydi biz olmazdik gibi ergen cumleleri kurmayin. Kurtulus savasini Atatürk baslatmadi. Halk etkiye tepki verdi. Atatürk olmasaydi bir baska komutan olacakti. Savasi halk kazandi. Ayrica ben hala araştırıyorum henuz netlestirmedim ancak ataturkun mason oldugunu bile dusunmeye basladim. Size batan tek sey insanlarin musluman olusu. Eger muslumansa adini cahil veya yobaz koyarsiniz. Sizin devriniz bitti.
bana insanların müslümanlığı batmadı hiçbir zaman sonuçta bende müslümanım. Ben sadece şunu diyorum tamam kabul halk tepki verdi ama neden başkası önder olmadı bu işlere? 12 ada ne kadar yakınmış diyen ismet mi verecekti?
@omentonrim17 ya o an onun liderlik vasfi agir basti o oldu. Akilli adamdi tabiki. Simdi chpnin basinda Kılıçdaroğlu var. Ozel bisey mi yapti da lider oldu? Ondan cok cok daha iyileri varken neden o? Biraz kurcalamak lazim arka planda dönen tezgahlari. Yoksa okulda ogrendiginle kalirsin. O ogrendiginde sana ogretilmek istenen. Yani birilerinin dogrulari. Insan kendi icindenbi arastirmaci ruh tasimali. Karanliklar aydinliga ulasmali
kılıçdaroğlu umrumda değil benim. Okul zaten değişik bir yer o kısımda saçma geliyor bana
Hiç hakaret etmedim.. Hakaret vari konuşmadım..
Dersim'de anne karnında süngülenen bebelere sormak lazım soruyu..
Dersim mi? bende bir Aleviyim, ve sonuna kadar hak veriyorum. ne yaptıysa doğru yaptı. ne ettiyse, iyi etti. ve keşke 5 katını daha yapsaydı o dönemde güzel güzel ayıklanırdı akla kara...
@adamın-biri Ben alevilikten bahsetmedim.. Kusura bakma bir alevi tavrı olarak cahille sohbeti kestim..
Bu adama hakaret edenlerin 7 sülalesini gazozlayım
Skskxjdjfjg lan 😂😂😂
Saygısızlık başka birşey değil emanete ihanet etmek.
Şimdi başımız da olsa bu halde mi olurduk :(
Ya yeter yaa. sevmek zorundamiyiz. yeter beee
@omentonrim17 defol
@Filintaa1819 sen once bir bayanla nasil konusacagini ogren. insan ol.. az biraz olsan yeter zor durumda kalmani istemem. bide senden ricam su yorumlari bastan assagi bir oku senin gorusunu savunanlarin hepsi hakaret etmis. cahil, yobaz , koyun.. kelime hazinenizi gelistirin azicik, kitap okuyun , arastirin, dayatilani degil dogru olanı savunun. ha bir de putperestlik yapmayin!
Cahil yobaz.. milletin yarisina bu hakaretleri reva gorenler. simdide tankin karsisinda duranlara cakma vatansever diyor. siz bu kadarsiniz iste. ne cesaretiniz ne sayginiz var. cahil de sizsiniz.. yobaz da.. ataturku ilahlastiran cahiller. yobazlar
Kim diyorsa bunu ona yazsaydın sadece?
Paylaşım kaldırılmış gizliydi
Cevapları merak ediyorum
Yabanci hayrani olup evlenen cok
Bazi ataturkculer islama hakaret edince noluyo?
❤❤❤❤❤❤
Tamam sakin ol.
Hakaret etmem.
haklısın
Atama can feda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar