Tatlı su balıklarından sazan ve yayın için etkili olduğunuza inandığınız yemler hangileri?
Bioli
Solucan
Mısır
Hamur
Canlı balık
Sahte yem
Diğer (Belirtiniz)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İyi kalite, kokulu ve diri mısır ile kullanabileceğiniz sahte balık yemleri iş yapacaktır, sazan çok rahat düşecektir zaten mısıra ama iri boyuttaki yayınlar içinse hem mısır hem de dikkat çekecek parlak motifli balık şeklindeki sahte yemler verim sağlayacaktır. Ayrıca bilhassa yayın için, oltayı daha derinlere ulaştırın; sazan yüzeye yakın gezebilir ama yayın derinleri daha çok sever...
Rast gele :)
Mısır ile sahte yem denedim. Ancak henüz yayın tutamadım :)
Bu sefer Ringa balığı deneyecem.
Yayına gelmedi mi sahte yem?
Tutulması zor bir tür; tuttuktan sonra karaya çekmesi da çok zor bir tür. Umarım tutarsınız :) paylaşmayı unutmayın.
Yayına fazla atmadım aslında. Sadece 2 oltaya silikon kurbağa ve balık takmıştım. Ancak derinlik konusunda haklısın. Bu sefer daha uzağa atmayı düşünüyorum.
Sazan ve alabalik nedense yüzeye dahi çıkabiliyorlar; yakinlarda takla atarsa görürsün mesela. Ama yayının yüzeyde taklasını en az 100-300 metre aralığında uzaklıkta görebildim ben hep. Yani epey temkinli bir hayvan; zaten hırçın bilirsin, geçen güz iki elimi dolduracak bir sazan tutmuştum; inan 20 dk sadece yordum. Ancak sonrasinda karaya cekebildim; yayini tahmin edersin...
Yayını çıkarmak herkesin harcı değil haklısın. Çoğu kez kaçırıyorlar. Sabırlı davranmıssın.
Bir de bu aralar herkes eli boş dönüyor. Sıcaktan dolayı sanırım, oltaya vurmuyor bile.
Çok sıcak, bu ara gitmedim ama bu kadar sıcak olunca balıkların pek de yüzeyde olacağı ihtimali mantıklı gelmiyor bana. Ama derin yerlere gidilir de açılma ihtimaliniz varsa, kurşun denenebilir; derine atar kısmeti beklersiniz. Pek sevmem kurşunu da, işte verim alan oluyor arada görüyorum. Baraj/göl severim ben genelde :) Sakin, durgun...
Ben de baraj gölünde avlanıyorum ve dip oltası atıyorum. Bu hafta iki kez gittim ve sabahladım. Birer tane ancak tutabildim. Onları da sabah 5-6 civarı tuttum. Ama inat ettim, iri balık tutana kadar gidecem :)
Çok mu dibe atıyorsun? Yosun oluşumu nasıl? Hocam takıldı mı tam bela ya, çıkmaz da kolayla :D Çok olta kırdım öyle valla , ama şurası o kadar muhteşem bir duygu ki; bakıyorsun ''aaa yosuna takıldı'' ama hareket var, hayvan yayılıyor kurtulmaya, o gidip yosuna takıyor kendini, varya sonra yosunla beraber derya kuzusu çıkıyor... İşte o an hiçbirşeye değişilmez, sınavım bitsin gideceğim ben de nasipse. Balığın en tatlı anı, sabah 4ten sonrasıdır bence; tandan sonra uyanıp da çıkarlar ya, en iyi zaman bence
Aynen 50 gr'lık kurşunla atıyorum. Tam dibe oturuyor. Genelde yosunsuz dibi temiz yerlere atmaya çalışıyorum. Bazen kıyıya yakın yerlerde yosun, ot ve kayalara takıldığı oluyor. Onun da çözümü buldum.
Gölden çektiğim misinanın tam karada kalan yerine yumruk büyüklüğünde tercihen uzun ve yassı taşı misinaya ilmekli şekilde bağlayıp alabildiğim kadar uzağa atıyorum. Tabi o arada kasnakta veya oltada sarılı olan misinayı boş bırakıyorum. Taş olta iğnesini göle doğru çekip takıldığı yerden kurtarıyor. Sen de deneyebilirsin, o şekilde çok olta kurtardım :)
Çektiğin ipi takılı kaldığı yerde zorlamayıp; karadaki ucuna taş bağlayıp tekrar suya mı fırlatıyorsun? Doğru mu anladım?
Aynen, doğru anlatmışsın.
Bu sistemi denemedim; hayal ettim sen anlatırken, bakalim ilk gidişimde takilirsa olta denicem bunu ;) Ben oltayi yayarım; balik yayar gibi yayarak çekerim kurtulur çoğunlukla ama işte bazen çok kotu yerkere takilinca kurtaramiyorsun; devaminda kiriliyor.
Umarım işine yarar :)
sahte: sazan için tatlı suda iş yapmaz. sazan avcı balık değildir. turna vb iş yapar.
canlı balık yapmaz. sazan avcı grubundan değildir.
Hamur yapar: vanilya ile karıştırman sartı ile
mısır iş yapar her daim.
solucan iş yapar. ama en fazla 100 gr sazan yakalarsın. 1-2 kg için dana burnu bulmalısın.
bioli. bilmiyorum bile.
Güzel bilgiler vermişsin, teşekkür ederim.
Mısır ununa, nişasta, vanilya ve yumurta ekleyerek hamur yaptım. Ancak suda çabuk eriyor. Pek randıman alamadım. Danaburnu duymuştum, deneyeceğim.
Danaburnu butik balık izin gelmeyebilirdw.
Hamuru biraz küçük Tutup sarisini bol koyabilirsin. Sarisi tutkal ve koku isi görür.
Dip qtqcaksan kuspe de öneririm
Teşekkür ederim dikkate alacağım.
Tatli su baligina gitmem ama balik tutmak dedinmi can evimden vurursun beni biz denize gideriz en cokta bodrum guvercinlige yem olarak en cok mamun yengec sulunez palet yem bazen en cok mamun is yapar teke bazen ama mamun favori %90 cipura cikar arada mercan levrek mirmir kara goz kopez kolyoz isparoz izmarit vs vs..
Maalesef ben de denizden anlamıyorum.
Bir zamanlar bir kaç kez tirsi ve mezgit avına gitmiştik. Ancak göl balıkçılığı daha zevkli. Kamp havasında geçiyor, ertesi güne kadar sabahlıyoruz.
Aynen, sabah eve gelince çocukların yine tutamadın mı sorusuna maruz kalmak can sıkıcı oluyor :)
Eyvallah :)
solucan
Teşekkür ettim gizli 😊
Ne demek efenim, güle güle kullanın :)
Cevap
15Cevap
Tutacağım balığa göre değişiyor. Sazan için hamur ya da solucan kullanıyorum. turna için canlı yem kullanıyorum. Yayın için parmağım kalınlığında solucan kullanıyorum (40 kilo üzeri yayınları için ).
🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟
Parmak kadar solucanı nerden buldun :)
Arkadaşım geçenlerde 40 kiloluk yayın ringa balığı ile tutmuştu. Bayağı iri balıklar yakalıyor, onu denemeyi düşünüyorum.
Parmak kadar solucanı yağmur sonrası kazarak bulacaksın arkadaşım. Uğraşmak istemiyorsan satanlar var araştırıp bulman lazım. 😉
Eyvallah :)
Tatli su icin degilde tuzlu su icin sulunes.. sanirim canli yem kullanmaniz lazim.. yayin hareket eden herseye saldirir.. iyi aklima getirdiniz aksam kapip oltayi marinaya gidelim;)
Rastgele :)
Eyvallah;)
Cumlemize...
deniz avında soracağın her türlü soruya cevap verebilirm. ama duyduğum kadarıyla kırmızı kurt iş yapıyor.
Ağaç kurdunun çok etkili olduğunu duydum. Ancak onu da temin etmek zor.
hangi balık için nerede avlandığına göre değişir.
belirttiğin balıklar genelde dip balığı olduğu için pek farketmez ama ekmek ya da solucana gelir. tavuk göğsüde kullanabilirsin.
Baraj gölünde avlanıyorum. Bioliden verim alamadım. Ayrıca takılması zahmetli. Ananoslu mısır ve solucan kullanıyorum. Solucan daha etkili gibi. Ancak gölde yetişen ringa denilen balık daha etkiliymiş. Hem takılması basit, hem de uzun süre kancadan düşmüyor. Tavuk göğsü denemedim. Özellikle yayın obur olduğu için gelebilir.
Teşekkür ederim, deneyeceğim.
Yumurtalı ekmek genelde yumurtanın sarısı ile kullanılır kokusu bir kaç gün bekledikten sonra iğrençtir ama suyun içinde fosfor etkisi yaratır
Sahte yem şu televizyonlarda satılan sahte balıklardan
Solucan, karides, hamur, ekmek içi, sahte yem, ıstakoz Bukadar
Ben genelde kasik atiyorum yem felan igrenc 😄
Gölde kaşıkla zor balık tutulur.
Baraj beninkisi yayin😄
Sazan istersen süt mısır ya da herhangi bir mısır ekmek içi amacın turna ise canlı balık ben daha at çek ile turna alamadım
Mamun teke ilerya midye çimcim
Hamur sanırım kız olmanın da etkisi😄
Jelibon
Bildiğimiz jelibon mu? İlk kez duydum :)
avlıyacağım balığa göre değişiryor sanırım
kurt ya da tavuk eti kullan
sazanda süt mısır yayında ıse sülük etkılıdır
Solucan
solucan
solucan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?