Fiziksel mi ruhsal mıydı? Ve neydi?
Ben ruhsal acının daha çok acıtığına inanırdım ama gördüm ki bazı fiziksel acıların tarifi yok.
Ben ruhsal acının daha çok acıtığına inanırdım ama gördüm ki bazı fiziksel acıların tarifi yok.
Ruhsal.
Benim babam bulaşıkçı ve ben bundan dolayı hep utandım. Birgün birisi beni mahcub etmek için, yüzümü kızartmak için "senin baban bulasikçi mi?"dedi. Bu benim yaşadığm en büyük acıydı. Aslında ben o gün kendime kizmiştm. Nedn utanmıştım babamdan? Neden benim canımı yakmaya çalışan o karaktersize "evet benim babam bulaşikçi ve bende onunla gurur duyuyorum"diyemedm. Şimdi utanmıyorm babamdan. O, elleri öpülecek, gurur duyulacak bir adam. Ondan utandığm için kendimden utanıyorum.
Fiziksel acılar zamanla geçip gidiyor o an çektiğin acıyı hatırlamıyorsun bir süre sonra ama ruhsal acın var zamanla azalıyo ama grçmesi mümkün değil nerde aklına gelse nerde bişey görsen yine canın yanabiliyor
tamamen ruhsal acılar fiziksel acılardan daha beter diyemeyiz
ama emin olduğum birşey var çoğunlukla ruhsal sarsıntıların fiziksel hastalıklardan daha zor olduğu
yaşadığını bilip sapasağlam olduğunun farkında olup başkaları hayatını yaşarken hayatı kaçırmak en kötü duygu bence
lan çok acıklı olmaya başladım acilen üslubumu değiştirmeliyim :/
Bu bir Özel CevapSadece soran ve cevap paylaşan üye tarafından görülebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Cevap
56Cevap
Fiziksel acılar gelip geçiyor en sonunda..
ama ruhsal acıların açtıgı yaralar
daha derin oluyor bazen
o zaman
daha beter ya
zor gerçekten
Yaşadığım en büyük acı annemin gözümün önünde yavaş yavaş eriyerek kanserden ölmesiydi.. Hala atlatabilmiş değilim 3 yıl oldu, Allah kimsenin başına vermesin.
benimkisi ruhsal acı
çok değer verdiğim ve kardeş gibi sevdiğim kız arkadaşımı kollarımda kaybedişim
bu acım hala devam ediyor ve sonsuza kadar devam edecek
Nihilizm. Farketmeden bulaştım.. Karadelik gibi çekmeye başladı. İnsanın ruhunu kaybetmesi, bütün soyutluğu sorgulaması oldukça acı verici.
ayagin yaralanir sararsin iki gun basmazsin duzeli fakat bir ruhsal aci hergun zehir gib yavs yavas oldurur
Vallahi kaynar çay ile yanmıştım. İz kalır mı korkusu ve onun acısı kadar kötü bir şey yaşamadım.
İzi kalmadı.
Acısı mı korkusu mu diye sorarsan kesinlikle korkusu.
Fiziksel acılar en yakıcı olandır fakat kısa sürede geçer ama en kötüsü ruhsal olandır yıllar boyu kalır acısı hiç hafiflemez
Bence ruhsal acının olayı daha kötü
Fiziksel olarak son araba kazasında takla atarken ön camın bacağıma girmesi..
Ruhsal ise yaşadığım iki ölüm..
Hayatımdaki en büyük aci ; en sevdiğim kisinin unutamadigini ve dertlerini dinlemek ve iyi olması için altına yatmam oldu. onunla da kalmadı rezil oldum ruhen fiziken kotu durumdayım..
Ruhsal bir acıydı, ailemden birilerini kaybetmiştim. Fiziki acılar kalıcı değilse bir süre sonra unutulmaya yüz tutuyor ama ruhsal acılara zaman iyi gelsede unutulmuyor hocam
Fiziksel olarak merdivenden yuvarlandığım an ruhsalsa sevdiğim askere gittiğinde ama sorarsan en çok acıttı diye ruhsal olan yani öldüğüm an gittiği annn
Darbe girişimi, güvenmen gereken dağların it yuvası olduğunu öğrenmek gibi oldu
Bir keresinde çok fazla üzüldüğüm için bütün vücuduma ağrı girmişti, defalarca kusmuştum, yataktan çıkamamıştım 1.5 gün boyunca. Nasıl yıkıldıysam artık. Yine de en büyüğü diyemem. Nasıl hissettiğimi unutuyorum çünkü.
Fiziksel acı daha kötü tabi
Diş ağrısısını saymazsam ruhsal acıydı. Bir yakınımı kaybetmiştim
Diş ağrısı ve terkedilme sancısı... İkisi de birbirinden beter. Hele bir de dişin ağrıyoken terkedilirsen atla köprüden gitsin...
1 hafta boyunca kulağım ağrımıştı. Delireceğimi sanmıştım. O günden beri kulağımda azıcık bir ağrı olsa panik oluyorum.
BANA 'VİCDANIN RAHAT MI?' demiş olması herhalde beni en çok etkileyen söz ki 3 ay depresyona girmeme sebep oldu :(
En büyük acı ruhsal olarak yaşAdım kuzenlerimin vefatı üstelik tirafik kazasıydı aynı araba bende vardım ama ben ölmedim biri kucağımda biri yanımda öldü bundan daha büyük bir acı olamaz
Geçen gün arkadaşım kaza yaptı vefat etti
En sevdiğin biri hayatından gidince herkes gitmiş gibi hissediyorsun
Çok kez feleğin çemberınden geçtık , ayrımı olmuyor bunun !!!
Ben zaten öldüm kardeşim daha büyük acı olur mu? Tam bitti burda kimseler yardıma gelemez dedim ve uykuya daldım neyse ki hastaneye yetiştirmişler. Kimsesinin gelemeyeceği bir yerde yaralı bir şekilde ölümü beklemek tarif edilemez.
Çok acı yaşadım ama çok tuhaf hiçbirini net olarak hatırlamıyorum beynim kötü anılarımı silmiş gibi
Vallahi vücudumun yarısı diri diri yandım bildiğin ama ruhsal acı daha beter bana göre
Kardeşimin ölmesi! Inanilmayacak kadar acı bir şey. Dünyanın hicbir işkencesi o kadar aci veremez..
Babamın yüzüme karşı senden nefret ediyorum demesi. Seni sevmiyorum demesi. Daha ağır bir şey var mıdır ki dünyada?
Ruhsal olarak açı çekmiştim
Fiziksel olarak sadece Deniz'de ayağımı Kaya kesti 😄
Abim öldüğü zaman bir de antremanda bel açma egzersizi 😭 Çok can yakıyoo
Erkek arkadaşımın başkasıyla evlendiğini duyduğumdaki acı hiç bişeyle eş değer değildi..
Babamın arkasına bile bakmadan gidişi.
Kardeşim dediğim kişinin kucağımda kalbinin durması.
Terk mi etti sizi baban?
Neden ama?
Bir sebebi olmalı...
Ayarini düzelt de içeriden yazayım.
Aplaya bildirim gitmesin
Ruhsal acı.
Fiziksel acılar pek etki etmiyor bana
Jelibon biber turşusu yedim biraz önce.
Çok felaket acı imiş. Bu sayılır mi apla 😃
@Asdjdkdld A101'den aldım.
Çaktırma fakirligimi 😃
Dilimlenmiş aci biber diyeyim kısaca.
Ama cidden hoş bir tadi var.
@Asdjdkdld Google'da jelibon biber turşusu yazınca çıkan, 2. görselin 1. görseldeki gibi dilimlenmiş hâli. Fakir 1'den Fakir 2'ye 😃😂
@Asdjdkdld hem de gömgök olanindan. Ali Ağaoğlu gibi yani 😃😂
@Asdjdkdld Hahahaha
Kahkaha attim len
Apt. müdüru ne ola ki 😃😂
@Asdjdkdld oyssss bu kızı hemen alıp statümü yükseltmeliyim :) Cidden bölümün ne?
Bu arada biraz önce bir fakir gibi A101'e gidip jelibon biber turşusu aldım. Eve varınca fotosunu atayim 😃😂
@Asdjdkdld ayarini düzelt de içeriden yazayim.
Berin apla dövecek şimdi bizi 😃
Öleceğimi sandığımda onu son bir defa göremeyeceğim için canım çok acımıştı
Ruhsal acının ağırlığı fiziksel acının yanında çok fazla.
Fiziksel acı geçici ruhsal duruma göre kalıcı ya da uzun sürelidir.
Ön çapraz bağlarım kopana kadar bende ruhsal acının daha yıpratıcı olduğunu düşünüyordum. Ama öyle değilmiş işte
otobüste biri sürterek geçmişti çok büyük ruhsal bir acı çekmiştim :(
ayak serçe parmağını sehpanın kenarına çarpmanın açıcı gibisi yok aşk acısıda neymiş
Fjiziksel olarak bee yüzümüün yarısını buzz aldıı çünkü 😂😂😂
Ruhsal acı yaşıyorum hala çok berbat depresyondayim
Fiziksel. Regl sancilari yuzunden sabaha kadar aglamistim
en yakın arkadaşımın gözümün önünde öldüğünü görmek :((
İkisini de yaşadım.. ruhsal bence en zoru.. ama ikiside geçiyor nasılsa
ruhsal acıydı.. her aklıma geldiğinde aynı ağrıyı bırakıyor
Elektirik çarptığındaki acıyı hiç bişeyle kıyaslayamam beynim yerinden oynamıştı :/
Ruhsaldı va anlatmak istemiyorum
Fiziksel acı iyileşince unutulur ama ruhsal olarak yara alınca hep yara olarak kalır.
27 Aralık 2015'de hayatımdaki en sevdiğim insanı toprağa verdim.
teşekkür ederim
İki türlü de çok büyük acı yaşamadım umarım yaşamam da
kuzenimin gözümün önünde ölmesi ve iftiraya ugramam :(
Askerdeyken vurulmuştum :o
O çok canımı acıtmıştı. Hatırlarken bile bir tuhaf oluyorum :S
Fiziksel. Babamfan yedigim dayak üstümde degnek kırmıstı. 5 yıl gecti dün gibi aklımda...
Öyle bir acı yaşamadım henüz Allahın da yaşatmasın inşallah ☺
Ruhsal acıydı. Hayatımın adamını kaybettiğim zamandı
Hayatımı yazsam roman olur ustune diziler filmler çekilir.. oskarlik bir senaryo hayatı yaşadım.. acilarimin % 90 i ruhsal di.
abimi kaybettiğim acı
Pipimi fermuar arasına sıkıştırdım yaşadığım en büyük fiziksel acı
Sevdiğim herkesi kaybettiğimi fark ettiğim an
diş arısı ve bel ağrısı bel ağrısı cidden çok kötü
Anneannemin ölümü.
sevdiğim insanı kaybetmekti. Mekanı cennet olsun
Dayımın şehit düşmesi :(
ruhsal durumum sürekli acı çeker halde
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar