Bir solcusunuz neyi savunuyorsnz ya da sağcı olarak neden solcular dinden uZak olur savundüğün ideoloji ile ne lakabı var ya da sağcılar dine yakın olur?
Cevabın nedir?
Türk solcusu sadece kendisi gibi düşünenlere saygı duyar ve özgürlüğünü ister farklı düşünceye saygı duymaz Atatürkün arkasına sığınıp herşeyin serbest olduğunu düşünür ama sadece kendisi gibi düşünenlere serbest. Türk milleyetçiside ırkçılığa gidecek noktaya gelmiştir Bu grupta milleyetçiliğin arkasına sıgınıyor
13 Yorumla
Soran+1 yılDoğru aslinda
Soran+1 yıl:DD demi hakkaten celisiyolar bence dinden uZak olan solcu tüm diye ortalıkta geziyo mallik
En İyi Cevaplar
+1 yılikisi de sözde ülkenin iyiliğini ister. ama birbirlerine girmekten başka bir şey yapmazlar. ulan aynı amacı belllemiş koca koca adamlarsınız, nasıl kavga edebiliyosunuz. amaç ülkeyi kalkındırmaksa birlik olacaksın, düşman değil.
bkz: mahalle kahvehanesindeki siyaset yapan dayılar21 Yorumla
Soran+1 yılAynrn aynen saçma ideolojilerin peşinden tutmuş amacınız aynı neyi paylasamiyosunjz bu fikir akımları hep batıdan kaynakli neden özenti bir milletiz amacımız vatani korumak ee niye bir daha kendimi yoruyorz bu tür şeylerle
+1 yılYa allahalaskina bilip bilmeden konuşma ben solcuyum bunun dinle alakası yok biz solcular mustafa Kemal Ataturk der susariz askerlerimizi savunuruz doğruyu savunuruz ama sagcilar cumhurbaşkanıni bilmem neyini savunur
42 Yorumla
Soran+1 yılDinle alakası yok degil mi zatrn bilmedeGM için soruyorum peki o zmn bu kişisel bişey dine yakın olup uzak olmaları gerçek solcu senin dediğin gibi mi oluyor yani
- +1 yıl
Solcular işte Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz özgürlük istiyoruz bu ülkenin daha iyi olmasını istiyoruz askerimiz için savaşriz ama sağcilar recep Tayyip erdoğan derler milletin arkasinda olurlar 😕😑 bu şekil
Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. Solcular komünizm i savunuyor sağcılar dindar, milliyetci bir devleti.
Tam doğru mu bilmem ama böyle anladım ben şahsen 😊10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
20Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılne sağ ne sol Müslümanım ben. Soruna cevap olsun diye yazıyorum sol rus yanlısı sağ amerika gözüksede ikisininde amerika yahudi düşünce kuruluşlarına hizmet edenlerin ülkeleri karıştırmak için siyasi fraksiyon olarak kullandılar. Halbuki anadolu halkını ikiside sevmezdi. Sonuç olarak günümüzde sol pkklı terör olarak yaşarken sağ feto cemaati olarak devam etti. Milliyetçilik sağ gösterildi atatürkçülük sol halbuki atatürk nasyonalist yani köylü milliyetçisiydi. Sürekli çalışan emek insanına saygı duyardı. Benzerlikler var. Solcuların haklı yanlarıda var ama Türkiyedekilerin durumu farklı. eleştirenlerde birbirinin dostu halkı bölerek menfeatler kazandılar. uzun konu neyse
10 Yorumla
+1 yılMüslümanım
Türküm
Bizi biz yapan bazı değerlerin muhafaza edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Türk-İslâm Birligi idealine sahip ve bunu savunan kişilerle ortak bir zeminde buluşmamin daha kolay olduğunu düşünüyorum.15 Yorumla
Soran+1 yılBende aynen
- +1 yıl
Turkum musluman deglm. Islam arap nedeniyetidir ve Turklere ozgu olmamistir. Turklere de hic yakismadi zaten islami benimsemek. bu da solculuk oluyor sanrm.
- +1 yıl
Nedeniyetidir = medeniyet iste
- +1 yıl
@kabızfasulye bunu git kendine ait yerde paylaş. Zırvaliklarina cevap verecek değilim.
- +1 yıl
cevap vermeyeydn o zaman
Sağcı, Solcu çıkardılar. Alevi, Sünni diye insanları birbirine kırdırmanın derdindeler bu oyunlara gelmeyip, bir arada olma zamanıdır
32 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Her insanın düşüncesi vardır karşı çıkanlar dahi en basitinden oy verirken bile bellidir oy potansiyeli. Bu konular bu sitede iki dakka da şoyley di böyleydi diyerek çözülemez 😀 Sadece beyin masturbasyonundan ileri gitmek istemeyenler yazar bir şeyler içler rahatlar olur biter
00 Yorumla
+1 yılSolcular daha zekidir akıllıdır mantıklı düşünür neyin ne oldugunun farkındadır Örnek vereyim. Metrobusler bedava Sağcı der ki allah razı olsun hükümetden sevinir Solcu der ki faturada trt payı vergi hepsinden kesecekler yine olan vatandasa olcak. Sonuc olarak sağcılar baya salaktır
20 YorumlaDünyanın heryerinde sağcılık geleneklerine bağlı ve uç noktadaki kişileri temsil eder.
Solculuk ise sosyalizmdir. İdeolojinin temelinde insan vardır.
Ama ülkemizde garip bir şekilde solculuk elit bir kesimin görüşü gibi işleniyor.10 Yorumla
+1 yılhepsi kendini bir kalıba sokmaya çalışan beyinsiz koyunlardır. akıllı adam napar biliyo musun. iki görüşün de mantıklı fikirlerini alıp birleştirir. onu kullanır
61 Yorumla
+1 yılBence sen bu konuyu kaynaklardan arastir internetten arastir. Tarafsiz olarak bak sonra anlamaya calis.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
+1 yılsolunda sağında aslında din ile alakası yoktur ortaya çıkış yeri ingilteredir ilk ingilterede meclis kurulduğunda şehirden gelenler sağa köyden gelenler sola oturmuşlardır burdan sağcı solcu kavramı çıkmıştır din le alakası yoktur
00 Yorumla
+1 yılBiri diyor ki sağdan mı gitsek oburu diyor ki soldan mı gitsek
20 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılSol görüşlü biri mantığını kullanır.
Bu yüzden dine inanmaması doğaldır.42 Yorumla- +1 yıl
Kendi düşüncesinden farklı bir düşünceyi mantıksız diye itham etmenin mantığı nedir?
- +1 yıl
@Rıdvan3535 mantık sorgulamaya iter insanı. Sorgulamaya başlarsan din bunu kabul etmez.
Solcular daha yenilikçi oluyor, sağcılar gelenekçi. Hepsi için öyledir demiyorum ama karşılaştıklarım böyleydi.
00 Yorumlasen çok yanlışssın bu kavramları bu sorularla açıklamak kavramların içini boşaltır
13 Yorumla
Soran+1 yılNasıl aciklayacaksaniz açıklayın ben anlamıyorum cunku
Soran+1 yılBenim bildiğim solcular sinifsiz bir toplum ister yani kapitalizm istemez ama dibe ne alakasi var niye dine uzaklar ya da dinle bir alakası var mı
+1 yılSag cilik eşitsizliği solculuk ise eşitliği savunmaktır solcuya Gore din ırk farketmez önemli olan insan olabilmektir sağcı ise benden veya değil diye bakar ornek döndüler irkcilar sagcidir
11 Yorumla- +1 yıl
Döndüler değil dinciler
- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılÜlke çıkarlarını savunmadıkları kesin. Anca birbirlerini yerler, boş boş konuşurlar.
00 Yorumla - Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılİkiside ülkenin geleceği için aynı şeyleri söylüyor fakat söylemleri farklı olduğundan anlaşamıyorlar
00 Yorumla - Diğer konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılyuhh bee bu kadar sığ olmayın arkadaş gir gogıldan araştır gel tartışalım sonra
011 Yorumla
Soran+1 yılBenim bildiğim solcular kapitalizm istemez sinifsiz topluluk ister ee bunun dinle ne lakabı var ven onu öğrenmek istiyorumn
- +1 yıl
bütün solcuları aynı kefeye koyamıycağın gibi bütün sağcılarıda aynı kefeye koyamazsın o kadar basit değil
Soran+1 yılYaaa ben şunu anlamıyorum gerçek solcu olmak bu mi yani asıl ideolojileri ne bunların mesela şimdiki solcular dine uzak olan solcu oluyor saçma yani bunun dinle ne alaksi var
- +1 yıl
kaç yaşındasın sen ona göre anlatıcam sana ya da mesaj at hepsini tek tek anlatıcam
Soran+1 yılYasim 20 ben siyasetle ilgilenen bir insan degiljm pek sevmem de
- +1 yıl
Komünizmde dinsiz olamak sınıf farklılığının tamamen ortadan kalkması için gerekli sen müslümanım diğeri hristiyanım dediği zaman aranızda bir üstünlük çatışması çıkabilir. Komünizm marksizmin savunduğu değerler üstüne kuruludur. Marksa göre kapital sistem er ya da geç çökücektir. ama öncelikle kapitalizmin zirveye ulaşması gerekiyo bir diğer deyişlede kapitalizmin son bulması prolater kesimin elinde olan bişey yani kitlesel bir tepki gerekir
- +1 yıl
Sağcılarda tam aksine devlet inanılan kitaba göre yönetilsin. Hiyerarşinin en altındaki adam orda olmayı haketmiştir ve ordadır inancını benimser. İdeolojik bir düşünceden daha çok felsefi bir düşünce gibi ya sağcıları :P
Soran+1 yılİslam dininde şimdi ayrimi yok diğer dinleri bilemem herseyi batıdan ozenmeseler keske
- +1 yıl
islamda da ayrım var bakma sen sadece kölelik yok. Bakz Suudi arabistan bir tarafta açlar bir tarafta toklar eşitlikten kasıt sosyal statü ve olanaklar olarak eşitlik. gelir dağılımında eşitlik. Sen koleje giderken benim ekmek parası kazanmaya çalışmamam gibi bir eşitlik. ikimizinde devlet okuluna gitmesindeki gibi bir eşitlikteN bahsediyorum.
Soran+1 yılBanane Suudi arabistandan yaa açıp Kurana bakılırsa anlaşılır insnlara iyilik edin malarinizdan verin deniliyor hepsi Allahin verdiği bir nimet olatak görülüyor bana islamda ayrimcalik var dmeyin
- +1 yıl
tamam sen kafanı bir kalıba sokmuşsun zaten ben s. ktir olup gidiyorum sen bildiklerin içinde çırpınıp dur
Diğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. Dine inanmıyorum bu durumda dinden uzak olması anormal mi düşüncelerimin?
12 YorumlaSağcıyım islam ve vatan 👍
12 Yorumla
Soran+1 yılAynEn bende
+1 yılÇünkü solcular dinlerin insanları ayırdığını eşitsizlik yarattığını söyler. Solcular eşitliği savunur halkı savunur sağcılarda din vatan. En kısa hali bu yani tabi böyle yazınca içi boş oldu biraz uzun yani araştır
022 Yorumla
Soran+1 yılİslam dini insnlari ayırmiyor bunu kafalarına sokabilserdi keşke tam tersine herseyi batıdan ozendikleri için
- +1 yıl
Saçma sapan konuşmak için mi sordun? Git araştır öğren öyle gel daha sağcı solcu ne demek bilmiyo gelmiş solculara laf atıyo
Soran+1 yılDediğime göre yorumumu yaptım
Soran+1 yılO zmn sen de git araştır öyle gel yorumuna göre yorum yapayım bu benim görüşüm saygı duycaksin! Duymuyosan da siktirip gidersin sorumdan gelmiş ban artistlik yapiyo
- +1 yıl
Ben araştırmadan bişey yapmam zaten kendinle karıştırma. Seviyenide belli ettin zaten cahillerle uğraşmayın diye boşuna dememişler sana o zekayla başarılar.
Soran+1 yılBu soruyu sorarken benim araştırıp arastirmadgmj nerden biliyosun senin gibi iki şey öğrenip herseyi biliyorum havalarnda degiljm
- +1 yıl
Bişey biliyo olsan gelip solcuları aşağılamazsin. Siz onları istemezsiniz ama sizin başınıza bişey gelse sizi onlar korur başkası değil. Ayrıca bilgili olsan islam kimseyi ayırmıyo demezsin.
Soran+1 yılAcaba sen Kurana bir kez açıp baktın mi ne yazıyor? Ben Kuran mealini baştan sona okudum ve bana göre islamda ayrımcılık yok hanfendi
- +1 yıl
Bende okudum?
Soran+1 yılİslam nerde insanlari ayırıyor söyler misin çok geçen cümlelerden birisi mallarinizdan verin sürekli bu geçiyor zekat verilmesi gerektiği Allah yolunda harcayın deniyor kim kimden ustun hepsi Allahın hikmeti hepsi dünya mali hiçbişeyi ayırdığı yok Kuran zengin fakir ayirtetmiyor paraya pul değil kalbe bakar paraşı olmayan bir insn Allah katında paralı bir insandan derecesi daha yüksek olabilri takva sahibi olabilir
- +1 yıl
Parayi ayırıyo demedim zaten insanları ayırıyo kadın erkek eşitsizliği inanan inanmayan farkı gibi gibi
Soran+1 yılBu dünyada hiçbişey eşit değildir zaten yaratılis geregi de hersey esit olamaz eşitlik farklı adalet farklı bir kavramdır kısaca örnek vericek olursam kadın ve erkek eşitlik bu ikisine aynı yükte ağırlık vermektir bu eşitliktir ama adalet kadına gücü gereği daha az erkeğe daha çok vermektir bu da adalettir...
- +1 yıl
Bu mu adalet anlayışın senin eğer kadın kocasının sözünü dinlemezse dövebilir bu da mı adalet.
Soran+1 yılBen bunu bir din hocama sormuştum orda dövmek değil çevirirken anlam kayması gibi bişey oluyomus aslında dövmek değil o onu da sen araştır bul artık
- +1 yıl
Yeterince araştırdım dinde erkekler kadınlardan üstün görülüyo hiçbi müslümanda bunu reddedemez eğer ediyosa araştırmamıştis. Adalet falan değil bu sen iyi oku bence ayrıca sadece o değil neyse iyi okursan anlarsın tartışmıcam daha fazla iyi geceler.
Soran+1 yılNe dersen de ben Allahın adaletin güveniyorum ondan adaletli hiçbişey olamaz!!
Soran+1 yılBen de tartismicam boşuna cunku
- +1 yıl
Tamam böyle devam et körü körüne inanmaya 😄
Soran+1 yılKörü körüne mi asıl kör olan sensin :D asil sen devam et yakinda goruursun dunyanin kac bucak oldugunj bir de çok fena bir kızsin çok itici konuşmaların var sadee bu yorum değil başka bir yerde daha karşılaştım böyle insanın gıcık olası geliyo kusura bakma bu benim görüşüm itici bir uslubun var nefret dolusun egoist gibi neyse senle ugrasamicam yaa sıktın artık ne kadar anlatırım anlat karşıdakinin anladığı kadar :D yapı ak bişey yok
- +1 yıl
Nedense bitek sen öyle düşünüyosun bir yaran varsa demek ki neyse 😄
Soran+1 yılYaram felan yok ama uslubun çok kötü ve itici
- +1 yıl
Bende diyorum ki sadece hakedene farklı konuşurum onlara bile fazla üslubumu bozmadan konuşurum. %2 lik kesimdesin yani böyle düşünen 😄
- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılİkisi de salak' bence. 70 senedir bir birlerini yiye yiye duruyorlar
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSağcılar daha muhafazakar olur, vatanını dinini milletini savunur yanı daha milliyetçi olur. Gerisi sadeçe muhalefet
02 Yorumla- +1 yıl
Solcular vatanini milletini savunmuyor mu?
Cevap sahibi+1 yıl@lanolumboyleolmaz daha muhafazakar değil dedim bu kavram da ordan geliyor zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yılSağcılar dine yakın olur değil dine yakın olan sağcı olur solcudada aynısı geçerli
00 Yorumla- Diğer konusunda 21,5b cevap paylaştı.
+1 yılBiri diyo top sol ayakla daha iyi oynanir. Oteki diyo yok pele sag ayakti sag daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiye de bu olay din üzerinden gider ekonomik boyutu daha önemli aslında sağ sol çatışmasının
00 Yorumlane sağcıyız ne solcu Turancıyız Turancı
00 YorumlaTrafiğin hangi yönden alması gerektiğini
00 Yorumlahiç bu konularla alakam yok :/ :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbu ülkede fanatizmi
04 Yorumla- +1 yıl
Özürlü
- +1 yıl
@Karizmatik__erkek özürlü anandır idiyot
- +1 yıl
bu hüptirik bana özelden yazdı ben de yüz vermedim onun için böyle yapıyor.
- +1 yıl
ya işgüzarlık yapıp yazdıklarımızı çevirmeyin. hüptrik değil o yav. ak
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖğrenince bana da söyle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSolcuyum
02 Yorumla
Soran+1 yılBen size solcu olup olmadığınızı soruyorum soru yukarida
Soran+1 yılSormuyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılsolcuyum
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam sorumun cevabını verir misn
Devamını Gör(17)