"Yurekli bir kadinin basi, yureksiz bir erkegin omuzuna agir gelir"
Bu cumleden ne anliyorsunuz arkadaslar?
Bu cumleden ne anliyorsunuz arkadaslar?
Anlatayım ama darılmaca gücenmece yok bak. Baştan söyleyeyim...
Bu cümleden anladığım şey; bayanlarımızın sürekli kendilerini yücelten, dağların tepesine çıkartan kelimeleri paylaşarak, gündeme getirerek oturdukları yerden prim edebileceklerini sandıklarını anlıyorum mesela. Sabahtan akşama kadar yapılan yalakalıkların türünüze yetmediğini ve övülme açlığınızın ne kadar çok ve büyük olduğunu, toplum tarafından asla taktir edilmediğinizi, "doğru dürüst ve başarılı kadın" mitlerinizi bu tip tümceler ile yaşatma inancınızı anlıyorum. Sanki bu cümleyi hak edecek, yaptıklarıyla uuvvvvv dedirtecek kadınlar varmış gibi davranarak olmayan bir şeyi oldurma isteğinizi buluyorum bu gibi cümlelerde... Ama üzülerek söylüyorum. Öyle biri yok. Olsa evli olurduk...
Biz ona öylesi zaten önceden kapılmıştır, onlarla işimiz olmaz o yüzden diyoruz.
Yani olur, arada bir çıkar da %1 in %90 a mal edilmesi yanlış. Sabahtan akşama oturup evlilik programı izleyen/dizi izleyen, "sıfır beyin, sıfır sorun" ideolojisini hayat felsefesi haline getirmiş bayanlarmız bile "bu tümcede tam beni anlatıyor" iddiasında bulunuyor. Gülüyoruz ağlanacak hallerine...
Çok güzel anlamlı bir soru,
Yürekli kadının başı erkeğe ağır gelir, çünkü yüreksiz erkek onu hakedemez hak etmesi için kadındaki yüreğin 10 katı olması laazım, bunu herkes anlayamaz kavrayamaz. Erkek dediğin kadınını koruyabilecek taşıyabilecek kadar yürekli olacaktır ama erkekte o yürek yoksa bence o erkek erkek değil kektir.
Teşekkürler anlamlı sorunuz için.
Kadınlar genelde fedarkarlık yapan ve en çok seven taraf olurlar. Eğer karşısındaki bunu haketmiyorsa taşıyamaz onun yanında olmayı haketmez diyor.
Cevap
21Cevap
bir beden büyük geliyorum erkeklere işte bu yüzden terkedilişlerim. suskunluğum asaletimdendir bilesiniz.
Manası Derin...
Her erkek delikanlı, kadın gibi kadını taşıyamaz demek gibi bir anlam sezdim. Hani her delikanlı erkektir ama her erkek delikanlı değildir gibi...
Yureksiz adama bir şey agır gelmez.
Bunları hep terk edilen kızlar uyduruyor
eski sevgilime demiştim hangimiz daha yüreksizdik emin degilim artık
Erkeğin kadından daha cesur olması gerektiğini anlıyorum
iyi kadının saçları kötü erkeğin omzuna bile denk gelmez.
bir gelirde bu cagda bu zamanda öyle yurekli bir kadin denk gelirse ( mucizelere inanmak lazim ) o zaman ne anladigimi anlatirim...
bir gün gelirde olucakti yazim hatasi :)
bu tam tersi içinde geçerlidir kısacası doğru bir söz bence yani
Yureksiz bi' kadinin bacaklari, yurekli bir adamin omzuna tam gelir. Cuk oturur...
sus bence sen.
Bacak omza yapmadim diye bu kadar cirkeflik yapilmaz.
editle şunu. ''yapamadım'' olacak o.
Bacaginin tekini kaldirmak yurek ister. Bingil bingil et!
vermedim diye hep.
Heralde vermedin diye! Git tinercilere ver, ben? Tren boylarinda parkta, askerlik subenin orada seni bekleyeyim!
yürekliliğin erkek kadınla alakası yok. herşey herkesin karakterine bağlı kızı erkeği yok bunun...
ben yürekli bir bayan hiç görmediğim için anlam çıkaramıyorum :)))
Yürekli kadınlarların kafası büyük olur.
Bunu anladım.
ım senin kalbin alısms basit sevgilere benim sevgim sana ağır gelir gibi bisey :D
bütün dar omuzlu adamlar soruya akın etmiş.
önemli olan yürek değil işlevidir.Hz Ash
her erkekten adam olmaz
yürekli kadının gönlü ota değil b*ka konar :D
Bu temaya bir dizi başlatılır.
aşki memnudaki bihterle behlülün aşkı geldi aklıma
Erkek kadını hak etmiyor sonucu çıkar.
kezban hurafesi.
asdfgjhkm
Yazım hatalarıyla dolu bir cümle görüyorum :)
bu devirde yürekli kadın yok ki hepsi kezban
Yürekli bir kadın başını yastığa koysun diyor.
Kafa bir ton.
kadın erkeği oracıkta sikip atmıştır :D
yürekli kadın ?
güzel bir söz
gözlerim doldu mk.
canım erik cekti.
:p tuz var mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar