Kendi ip adresimi öğrenmek istediğimde başlat'tan cmd yazınca farklı, otomatik ip algılayan siteden farklı ip çıkıyor?

Kendi ip adresimi öğrenmek istediğimde başlat'tan cmd yazınca farklı, otomatik ip algılayan sitelerden girince farklı ip çıkıyor, 2 tane farklı ip adresi yani. Neden böyle, hangisi gerçek ip adresim oluyor?
Güncellemeler
+1 yıl
2. sorum: mailinize gelen mailden gönderenin ip adresini öğrenmek mümkün mü? Şöyle bir yöntem varmış: Mailinize gelen maili açmadan üzerine gelip sağ tık yapıyormuşuz, gelen pencereden "İleti kaynağını göster" seçiyormuşuz. ve bir pencere çıkıyormuş, orada maili gönderen kişinin ip adresi çıkıyormuş, arkadaşlar bu doğru mu? ip adrese ulaşmak bu kadar basit mi simdi?
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaişlar tamam sorumum cevabını ögrendim.
İnternetin ip adresiyle, pc nin ip adresi farklı oluyormuş zaten. yani benim iki tane ip adresim var dediğim sey; birisi internetimin ip adresiymiş, diğeri de zaten pc nin ip adresiymiş. tamam bunu anladım.

asıl sıkıntı yaratan soruyu sorayım: 1. güncellememdeki yöntemle mail yoluyla ip adresi ögrenmek mümkünmü ve ip adresini öğrendikten sonra başkasının bilgisiyarına girmek münkünn mü? bilgisayarıma girildiğinden sipheleniyorum, bunu nasıl anlayab
Kendi ip adresimi öğrenmek istediğimde başlat'tan cmd yazınca farklı, otomatik ip algılayan siteden farklı ip çıkıyor?