+1 yılhepsinden yedim yiyorumda. tadlarını tarif edemem, karides güveç çok güzel olur hafid tatlıdır tadı. yads haşlanarak pişirilir zeytin yağlı limonlu sosla da enfes olur. ahtapot salatası çok iyidir ama iyi pişmiş olması ve dövülmüş olması gerek yoksa diri ve sakız gibi olur sevmezsin. ahtapotun ızgarası da çok iyidir. kalamar tavada kızartılır tarator sosla yenir genelde oda çok iyidir. midye içinde pilavlı olandan yedim yani heryerde olandan tezgahlarda falan onuda heryerde yememlisin bozuksa çok tehlikelidir zehirlenirsin. tava midyede güzeldir. ıstakoz yemedim aynı familyadan karavida yedim oda çok güzel bunların arasında belkide en güzeli yumuşacık bir eti ve hafif tatlımsı hafif mayhoş bir tadı var. bunların hepsini iyi bilen yerlerde yersen seversin ams kötü yapılmışsa berbat olur
13 Yorumla- +1 yıl
öncelikle güzel yorumun için teşekkür ederim. İlk önceliği önce haşlanıp sonra kızartılan ahtapot aldı :) Onu da düzgün yapan bir yer bulmam lazım. Midye yedim o güzeldi. Ötekilerine de ahtapottan sonra bakacaz inş :)
- +1 yıl
doğru seçim ahtapot. ilk olarak salatasını ye beğenirsen ızgarada yersin, sert ve sakız gibiyse becerememişlee demek yumuşak olması gerek etinin. afiywt olsun şimdiden
- +1 yıl
Eyvallah. Aklımda bulunduracağım. Yumuşak yapan yer bulana kadar denemeye devam edecez :)
En İyi Cevaplar
+1 yılAlayını yerim... Acımam...
24 Yorumla- +1 yıl
Nasıllar başgan tadları nasıl :) fitil oldum herkes güzel diyor :)
- +1 yıl
10 numara 5 yıldız üşenmesem şimdi kalkıp kalamar kızartıcam buzluğumda her daim bulunur bu ve benzeri ürünler sen düşün artık...
- +1 yıl
Şöyle bir arkadaşımız yok ki :) giderken yanına da bir 100lük rakı alıp gidek :)
- +1 yıl
Buyur gel :)
+1 yılhepsini yerim... ahtapot iyi dövülür ve güzel pişerse yumşak güzel bir tadı olur ama iyi dövülmeli... karides birazcık daha sert olur ama soslarla birlikte taı harika... kalamarı pek sevmem çünkü eti en sert olan bu. biralı sosta marine edilmesi gerekir onun dışında çok da güzel olmaz. ıstakoz ve yengeç tatları biribirne yakın ve etleri yumşak çok güzeller. tavuk etinden daha yumşak güzel bir tadı var. midye ise en sevdiğim midye dolma şeklinde çok yerim.. baharatlarla ve limonla mükemmel oluyor... bunların hepsi biraz tuzu içine çektiğinde güzel olan ürünler ama.
00 Yorumla
+1 yılBalık bile yemem 😕
124 Yorumla- +1 yıl
Herkesin severek yediği şeyler değil diye sormuştum ama balık yemeyeni de gördüm :) şöyle bir rakı birde alabalık olacaktı ki... :)
- +1 yıl
Ayy uzak olsun 😵
- +1 yıl
:) Uzak doğudaki insanlar balık yağıyla hamburger yapıyorlar :))
- +1 yıl
Tam halini görmediysem kokusunu almadıysam sorun olmaz sanki 😄 yinede kötü geldi tabi
- +1 yıl
Burnuna mandal tak gerekirse ama bir kere dene bence. Bak ben gözü kararttım ahtapottan başlamayı düşünüyorum. Tabi onu yemeye gittiğimde birazda alkollü olmanın faydası olacağı kanısındayım :)
- +1 yıl
Balığı diyosan yedim çok önceden biliyorum tadını. Diğerlerini denememe imkan yok 😅
- +1 yıl
İmkan neden olmasın :) Balığı yiyen onu yer herhal :)
- +1 yıl
Ben onları görsem korkarım sen yemekten bahsediyosun 😅
- +1 yıl
Biz görmeden ne kazıklar yiyoruz ahtapot yanında küçük kalır :)
- +1 yıl
Olsun görmediysem sorun yok 😊
- +1 yıl
Yanlış bir mantık ;) Gördüklerinden çok görmediklerinden korkmak lazım bu hayatta :)
- +1 yıl
Yemek için geçerli değil sanırım :)
- +1 yıl
Geçerlidir. Ona kaldıysa adamlar alabalığı kafasıyla birlikte pişiriyor gözleri falan var ama yiyorsun bir şey olmuyor :) (Kafasını yemedim hiç :P )
- +1 yıl
Biraz daha balıktan bajsedersen kötü şeyler olacak. Hele de pişmiş ve kocaman olan o gözlerden 😅
- +1 yıl
Hamsi yiyelim o zaman :)
- +1 yıl
Sana afiyet olsun 😝
- +1 yıl
Aklında kalana kadar midende kalsın dediler. bir kereden birşey olmayacağı düşüncesindeyim. Fikrini değiştirecek gibi olursan beni bul. Ben gözümü kararttım bu konuda :)
- +1 yıl
Sen bana anlatırsın yedikten sonra 😄
- +1 yıl
Video çekmeyi düşünüyorum. Ben çok iğrenen birisi değilim o yüzden sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Sana da göndereceğim yedikten sonra :)
- +1 yıl
Olur. Hayvanı çok göstermeden çek 😅
- +1 yıl
Fobilerini karşılaştıkça yenersin :)
- +1 yıl
Olsun ya mutluyum yine de 😊
- +1 yıl
Teşekkürler 😇
- +1 yıl
Rica ederim ne demek :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Yeme & İçme konusunda 12,1b cevap paylaştı. Kalamar istakoz midye karides yedim ahtabot yakaladim kac defa veriedim bir sefer kuzen verme yaptiralim tanidik restoranda dedi onuda araklamislar teknede ama onu yemem sanirim ahtabotu elimi bile surmuyom ona
12 Yorumla- +1 yıl
En güzeli ahtapot diyorlar ama :)
- Yeme & İçme konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılMidye düzenli olarak tüketirim severim de ama diğer Deniz ürünlerini denemeye pek fırsatım olmadı açıkcası merakta etmedim Benim için tek Gerçek Mİdye aga 😄
11 Yorumla- +1 yıl
Ölmeden önce denemekte fayda var :) midye güzeldir ;)
Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı. Karides, kalamar, midye ve istiridye yedim. Yapılışına bağlı olarak beğenip beğenmemem değişiyor özellikle karides
14 Yorumla- +1 yıl
Aralarında işte bu ya dediğin ya da en güzeli sence hangisiydi?
- +1 yıl
Çiğ istiridyeyi kaldıramam bence :) Önce pişmiş ahtapottan başlayalım da devamı duruma göre gelir umarım :)
+1 yılKarides yedim yemeden önce çok istiyordum ama yedikten sonra Allah beni alsın dedim bir halta benzemiyor😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
:D:D:D Allah seni alsın git şu hortumu çetin eniştengile ver gel :D:D
- +1 yıl
😂😂😂 abi çok iyiydi yaa 😂😂
Ahtapot karides kalamar midye yedim. Istakoz yemedim. Hayvani canli canli haslak suya atip kaynatiyorlar. Asla yemem. Ankarali olmadigim icin mekan ismi soyleyemem. Izmirde guzel yerler var.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen ıstakozu kaynatarak pişirdikleri için bende yemem. Ama ahtapotu hakikaten çok merak ediyorum. Arada iş gereği İzmir'e geliyorum. Özelden yazarsan sevinirim. Teşekkür ederim ayrıca görüşün için.
Valla tadları nasıl tarif edebilirim bilmiyorum çünkü hepsinin tadı kendine ozgü ama mide karabiberli eksi plav onun dışında hepsini çok seviyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Midye güzel bence ötekilerinde benim aklım :)
- Yeme & İçme konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılkarides, midye, istakoz olmazsa olmazlarımdandır. Büyük alışveriş merkezlerinde bulabilirsin.
13 Yorumla- +1 yıl
AVM'lerde ahtapot var mıdır? Alsam evde kendi çabalarımla yapabilir miyim? Jumbo karides gördüm geçen gün Carrefour'da onu da deneyeceğm. Tabiki ilk öncelik ahtapotun.
- +1 yıl
tabi kendin yaparsın araştır videolarını
- +1 yıl
Baya zahmetli bir işe benziyor ama dışarda bulamazsam evde onu da deneyeceğim..
- Yeme & İçme konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılkalamar pipi gibi kokuyor :O midye güzeldir :D diğerlerini yemedim
13 Yorumla- +1 yıl
tadı nasıl kalamarın bro? :)
- +1 yıl
soğan halkası ye boşver pişmemiş soğan halkası gibi :D
- +1 yıl
:):)
Kalamar ve midyeye bayılırım 😍 karides ahtapot yerim. Istakoz yemedim yemeyi düşünmüyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Ulen bir biz mi yememişiz bu saydıklarımı :( (Midye hariç)
+1 yıltatları benzersiz kesinlikle balıklarla alakası yok tek diyebileceğim bu
17 Yorumla- +1 yıl
Sence güzeller mi? yoksa pişmanlık mı?
- +1 yıl
Benim için gayet lezizler ama damak tadı işte ayrıca tipleri pek iştah açıcı değil özellikle midyenin. Belki buna takılıp sevmeyen çok olabilir. Denemeye değer öldürmez :D
- +1 yıl
O saydıklarım arasında sadece midye yedim oda güzeldi :) ahtapot nasıl ahtapot sen ondan haber ver :)
- +1 yıl
çok aradığım söylenemez zeytinyağlı meze olarak yedim güzeldi ama insan der ya hadi midye yiyelim karides güveç yapalım öyle özel bir tadı olmadı bende
- +1 yıl
Zevk meselesi anladığım kadarıyla. Denemeden bilemeyiz değil mi? Yiyip bakacaz istakoz hariç hepsine :)
- +1 yıl
midye sevdiysen en güzelini sevdin zaten bana göre :D
- +1 yıl
Ötekilerinde benim aklım :)
- Yeme & İçme konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılKarides, kalamar, midye bunlar harika şeyler ama diğerlerini bilemem.
13 Yorumla- +1 yıl
Karides, kalamar yemedim. Merak etmiyor değilim ama ahtapotu çok met ediyorlar. Istakozu da yemem kaynar kaynar piştiğini gördüğüm için..
- +1 yıl
Usta dışından yargılama, her şeyin tadına bakmak lazım. Adamlar pişiriyor demek ki bir bildikleri var :D
- +1 yıl
Oda doğru ama çok yumuşak kalpliyim ondan mıdır nedir insanın içi gidiyor ya kaynar suda hayvan can çekişiyor bizde onu yiyoruz. bilemedim :)
+1 yılIstakoz haricinde hepsini yedim zeytinyağlı olarak ve kesinlikle tavsiye ederim mutlaka denenmeli
11 Yorumla- +1 yıl
Ahtapotu bir halledelim diğerlerine de sıra gelecektir :)
Midye hem tava hem dolma mis üff Canım çekti gece gece ya, karideste candır
110 Yorumla- +1 yıl
Midyenin normali güzel ama tavası hoşuma gitmedi ya. Una boyamışlar gibi.. İnsanın ağzında farklı bir tad bırakıyor :/
- +1 yıl
Nasıl bir sos bu?
- +1 yıl
Onu denemedim galiba. Böyle çöpe takıp una sokup getirmişler gibiydi. Ayrıca İstanbul bostancıda yemiştim..
- +1 yıl
Tekrar yolum düşerse deneyeceğim. Güzel bir yer varsa ismini yaz gidince buradan bulur giderim oraya :)
- +1 yıl
Tamam teşekkür ederim bilgin ve görüşün için :)
Valla ben İzmirli adamım hepsini severek yerim yengecte yedim tatları kolay kolay anlatılmaz yemen lazım Güveçte karides ızgarada ahtapot kolu haşlanmış istakoz kızartılmış kalamar güzeldir ama kalamar dolmasida iyidir
03 Yorumla- +1 yıl
İzmir'e geldiğimde seni bulacam :)
- +1 yıl
Paslaşırız gelince :)
+1 yıldenizden babam ciksa yerim oderece... e pes sanada yahu... hepsini yedim tadlari tarif edilemezki
12 Yorumla- +1 yıl
İnsan yemeyince merak ediyor. Ahtapottan başlamayı düşünüyorum ama..
- +1 yıl
ahtapotu tek bacak olarak izgara yaptir soslu... sonrada birgun meze olarak salatasini ye bayilacaksin...
midyeyi severim sadece.. muhteşemdir bin kilo da olsa yerim :)
11 Yorumla- +1 yıl
yoh artık :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılMidye yemistim 1 kere igrenc zaten sevmem goruntusunu ama alkolliyken cesaret geldi neymis bu dedim
11 Yorumla- +1 yıl
Zevk meselesi. Bence alkollüyken en güzel giden aparatiflerden birisidir midye :)
+1 yılHepsini yerim üstüne de çikolatalı pasta
11 Yorumla- +1 yıl
Birisi iyyy o ne be balık bile yiyemiyorum diyor. Birisi hepsini yer üzerine de çikolatalı pasta yerim diyor :) Senin gibi olmak için çaba sarfediyorum :)
+1 yılOo çok uzağım bu tatlara
12 Yorumla- +1 yıl
Yakınlaşanın zamanı gelmiş olabilir mi?
- +1 yıl
Gelmedi gelse bilirim..
+1 yılDenizden yaprak sarmasi ciksa yemem
12 Yorumla- +1 yıl
Tadı mı yoksa kokusu mu seni engelliyor?
- +1 yıl
Her ikiside 😄deniz mahsulu pisirilen yerin 200 metre uzagindan gecerim.
Bizimkiler yapiyorsa 2 gun eve gelmem o kadar takinti bende 😄
<3 Midye Yengeç Karides <3
14 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yiyorsunuz şu istakozu ya :O
- +1 yıl
bu yengeç ıstakoz değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum acaba. Midye güzel ona diyecek bir şey yok zaten :)
- Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılhiçbirini denemedim ahtapot merak ediyorum ama
12 Yorumla- +1 yıl
Nerdesin?
- +1 yıl
Samsun
+1 yıltek seferde 50 midye dolması yediğimi hatırlıyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Midye aşığı çokmuş :)
- +1 yıl
ben sokakta yemiştim ama onlar midye değil içini boşaltıp pilav ve tavuk dolduruyorlar :D insanları da midye diye kandırıyorlar :D gerçek adı midye dolması
+1 yılSadece midye yedim ve müthiş😉
11 Yorumla- +1 yıl
Midye efsaneeee :)
+1 yılKalamar ve midye yedim
14 Yorumla- +1 yıl
Kalamarın tadı nasıl acaba. Midyeninkini andırıyor mu acaba?
- +1 yıl
Baya fark var
Midye yemedin mi hiç - +1 yıl
Midye güzel yedim ama işte insan merak ediyor işte nasıl acaba diye :/
- +1 yıl
Kalamar arasında baya fark var ben tadına bayıldım en kısa zamanda yemelisin
Midye hariç deniz ürünü yemiyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Güzeldir midye. Cesareti toplamaya bakıyor ötekileri de.
+1 yılMidyeye bayılıyorum karideste fena değil
15 Yorumla- +1 yıl
Ötekilerini sende yemedin galiba :)
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
sen merak ediyor musun ahtapotu özellikle? :D
- +1 yıl
Yok öyle bir merakım
- +1 yıl
İnsan ölmeden bazı şeylerin tadına bakmak istiyor :)
- Yeme & İçme konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılAhtapot yemedim. Yiyeceğimi de sanmıyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Böyle deyince aklıma Kartal Tibet'in oynadığı bir filmdeki ahtapot geldi :)
+1 yılDenizden babam çıksa yerim sdfjsbva
22 Yorumla- +1 yıl
ayb
- +1 yıl
O cümleyle alakalı bir karikatür geldi aklıma askdjkas :D
Karides ıstakoz ve midye yedim
13 Yorumla- +1 yıl
Tavsiye eder misin?
- +1 yıl
imkanım olursa İzmir'de yiyeceğim. Ankara'da o tarz yerler yok galiba ya da ben bilmiyorum
+1 yılYememm midye zaten caiz degil haram
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler görüşün için
+1 yılMidye ve kalamar severim
10 Yorumlaseverız
11 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler görüşün için
Midye yemiştim,
25 Yorumla- +1 yıl
Midye güzeldir :)
- +1 yıl
@-Nilca- Kuzu güzeldir tabi :D bu bildiğimiz kuzu demi :D aksd