Bugün denizde yüzüyordum (marmara) kulaç atarken elim birşeye çarptı tam göremedimde vatoza benziyordu yosunda olabilir emin değilimde şimdi tedirgin oldum zehirli felanda oluyorlarmış?
Cevabın nedir?
+1 yılVatoz dip balığıdır. Suyun yüzeyine çıkmaz. Genellikle kumun üzerine gömülür ve kendini kamufle eder. Stratejisi kamuflaj üzerine kurulu olduğu için dipten ayrılmaz. Korkunuz yersiz. Sizi vatoz çarpmış olamaz. Marmara denizinde genellikle siyah renkli vatoz görülür ki bunu mutlaka fark edersiniz.
Vatozların cinslerine göre kuyruklarında zehirli iğneleri vardır. Çarptığı anda hissedersiniz. Ölümcül değil ama çarptığı yeri şişirir ve tedavi edilmesi gerekir.
Marmara denizi ne yazık ki diğer denizlere oranla daha pis olduğu için bir naylon poşet ya da deniz anası olabilir. Yüzerken hem gözlerinizi korumak hem de çevrenizi görmek adına yüzücü gözlüklerinden kullanmanızı tavsiye ederim. Dalgıç gözlüğü değil, 20 TL'ye satılan yüzücü gözlüklerini tavsiye ederim.326 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yorum teşekkür ederim eğer zehirlenip ölezsem (diğer yorumlardada korktum) eig seçecem bu yorumunuzu. girdiğim denize dalga vardı ve kirli idi biraz yosun felan çok vardı yani yosun oldugu için yere basıp göz gösteremedim ama tahminen 160-170 derinliğinde biryerdeydim kulac atınca elime birşey geldi baktım net görünmüyordu ama vatoz gibi birşey göründü gözüme inşallah değildir :( ayrıca 6 saat geçti birşey olurmu bişe yapmalımıyım
- +1 yıl
Rica ederim.
Vatoz ürkektir ve insan görünce kaçar. Ayrıca sizi çarpsaydı mutlaka anlardınız. Hadi diyelim anlamadınız, o bölge şişerdi.
Vatozlar yüzeyde yüzmezler. Ben yıllarca marmara denizinde daldım. Çok vatoz gördüm dipte ama yüzeyde hiç görmedim. Teorik olarak da mümkün değil zaten.
Endişelenecek bir şey yok. Elinizde yara veya kızarıklık var mı?
Vatoz tarafından hayatımda çarpılmadım. Trakonyalarla oynardım, onları kovalardım. Onlar dahi bir şey yapmadılar.
Birisi size vatoz balığını anlatmış. Siz de bunu kendinize yansıtıyorsunuz. Korkunuz yersiz.
Soran+1 yılteşekkür ederim, elime baktım yani hafiften bikaç iz vardı ama onlar sanırım öyle ısırma sokma izi gibi değil şişlil morluk fazla değil yani biraz varda onlar sanırım farklı şeyler bu arada evet vatozları izlemiştim ondn etkilenmiş olabilirim ayrıca denizde pisti çok ondan dolayıda yersiz korku yaşamışımdır inşallah öyledir şu an denizden soğudum denizanası ve bunlar yüzünden birdaha giremem heralde :( peki vatoz sokması felan öldürücü müdür çok sokunca ne yapar
Soran+1 yılHocam birde birşey soracam genellikle sahilde denizin başlarında felan griince suda bazen ayağımıza diken gibi sivri taş gbi şeyler batıyor bunlar ne olabilir bilginiz varsa
- +1 yıl
Bu akşam Jaws serisini seyrederseniz ne zaman denize girerseniz aklınıza köpekbalıkları gelecektir. Aynı şey korku filmleri için de geçerli değil mi? Etkilenmeniz sonucunda korkuyorsunuz.
Dediğim gibi. Ben yıllarca Marmara denizinin farklı yerlerinde daldım. Çok vatoz gördüm. Üzerlerinden yüzüp geçtim. Eski zamanda 1980'li yıllarda kumluk sularda yürürken bile karşımıza çıkarlardı. Ayağımızın altından dil ve pisi balıkları kaçardı. Bunlardan korkmanıza gerek yok. Siz yine keyifle yüzmeye devam edin.
Türkiyede zehirli deniz anası yok (tu). Ancak Akdeniz ve Ege taraflarında tek tük görülmeye başladılar. Onlarında kızıldenizden ya da gemilerin taşıdıkları sanılıyor. Korkacak bir şey yok.
Türk sularında başka zehirli balıklar da var ; iskorpit, trakonya, çarpan çalık, sokar aklıma gelenler. Hatta komşumu trakonya çarpmıştı. Şişti ama bir şey olmadı. Zehirleri insan öldürmeye yetmez. - +1 yıl
Suyun içerisinde kırmalık dediğimiz bölgeler oluyor. Kayalık değil ama kum da değil. Çakıl, taş ve benzeri ufak parçalar. Bunlar insanın ayağını rahatsız edebiliyor. İşte bu gibi durumlar için denizde giyilen ayakkabılar var. Özellikle tekneciler için çok faydalı oluyor.
www.denizdukkani.com/.../48912.jpg
Decathlon gibi mağazalarda çok uygun fiyata satılıyorlar.
Aynı zamanda daha önce bahsettiğim yüzücü gözlüklerine bir kere alışırsanız bir daha bırakmazsınız.
Marmara ne yazık bilinçsiz insanlar yüzünden kötü bir hal aldı. Deniz kenarında içip şişesini fırlatanlar suyun içerisinde cam kırıkları bırakıyorlar. Bu da kesiklere neden oluyor. Aynı şekilde midye kabukları, kayalar, çapalar gibi bir çok tehlike var. Bunlara karşı hep uyanık olmalısınız.
Soran+1 yılÇok teşekkürler abi çok iyi yorumlar yazdınız. yüzücü gözlüklerini ara sıra kullanırdım aslında ne zaman denize gitsem tekrar alasım geliyor ama çoğu kırılıyor veya gözümü bşaımı burnumu vb acıtıyor tam iyisi olsa zaten almayı düşnüyorum bu aralar ciddi olark bide ayrıyeten bişey soracam sizce türkiyedeki en temiz güzel deniz hangisidr?
- +1 yıl
Rica ederim. Siz sormuşsunuz ben de yanıtladım. Yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
Ben yüzücü gözlükleriyle yüzüyorum çünkü kimyasal ve biyolojik kalıntılardan çekiniyorum. Mikroplardan bahsetmiyorum bile.
En temiz deniz...
Karadeniz kıyıları çok dalgalı oluyor ve keyifsiz. Tek tük yerler var. Örneğin Sinop fena değil.
Marmara çok kirlendi. Yüzmem ben Marmara'da. Hem kalabalık hem de pis. Saroz Körfezi hiç fena değil. Orası da uzak. Ama dalmak için güzel noktalar var.
Ege favorim. Özellikle Fethiye, Marmaris ve Bodrum da hala çok temiz ve insana içinde yüzerken keyif veren noktalar var.
Mavi tur diye tabir edilen gezilerde pırıl pırıl sularda yüzmenizi dilerim. Kumsalları güzel, suyu berrak.
Çeşme'nin tadı kaçıyor. Ayrıca fazla rüzgarlı. Ayvalık taraflarını da tavsiye edebilirim.
Akdenizi sevmiyorum çünkü keyifle yüzülmüyor. Kuvvetli dalgalar var. Ayrıca suyu da bulanık.
Soran+1 yılSöylediğiniz gözlükten internetten mi almalıyım sizce? ve muğla ölüdenize gittinizmi orası nasıl yer? bu arada abi sizin meslek nedir profosyonel yüzücü gibi mi
- +1 yıl
Gözlük zaten 20 TL. Ben spor ürünleri satan mağazalardan deneyerek alıyorum. Tıpkı normal gözlük gibi temizliğini ihmal etmeyin yeter. Her gözlük güzel olmuyor elbette. Biraz piyango bu işler. Benim dalma takımımdaki gözlüğüm 30 TL'lik uyduruk bir marka ama çok rahat.
Ölüdeniz'i mutlaka görmelisiniz. Fethiye - Ölüdeniz. O bölgeyi çok beğendiğim için rahatlıkla tavsiye ediyorum. Sadece denizi ve kumsalları değil orada çok daha fazlası var. Tatil için güzel bir bölge.
Benim ailem denizle haşır naşır olmayı seviyor. Bana da bulaştırmışlar. Dalarız, oltacılık yaparız, teknecilik de var. Deniz üzerinde olmayı seviyoruz. Denizin keyfi hepimizin ruhunda var.
Soran+1 yılhm anladım bende tatil için bu zamana kadar hep antalya ve izmire gittim fethiyeye ölüdenize gitmeyide düşünüyorum inşallah denizi temiz miydi ve sanırım sahili dünyanın en iyi sahilelrinden biri seçilmişti doğrumu
- +1 yıl
Ölüdeniz dünyaca meşhur. Ölüdeniz gibi güzel çok az yer var dünya üzerinde.
Alaçatıda yüzmek değil sörf yapmak güzel. Antalya ise otelleriyle ünlü ama Fethiye - Marmaris bölgesi bizzat deniziyle öne çıkıyor.
Soran+1 yılhm anladım peki muğlada turist fazla var mı bildiğnz kadarıyla
- +1 yıl
Muğla çok geniş bir tanım.
Bodrum - Türkler hakim.
Fethiye - Karışık. Yabancı da var, Türk de.
Marmaris ha keza aynı şekilde karışık ama yabancılar yoğun.
Soran+1 yılHm anladım ha bide kıbrısa gittinizmi hiç oranın denizi nasl çok övüyorlar
- +1 yıl
Kıbrıs'ın denizi mi güzelmiş?
Bir iki yer dışında hep kayalık. Nerede Marmaris güzel koyları nerede Kıbrıs'ın açık denizi.
Bilemedim neye istinaden Kıbrıs'ı övüyorlar.
Soran+1 yılvalla bilmiyorum öyle duymuştm :D ve birşey soracam bu serbest dalışlar için eğitim şart mıdır
- +1 yıl
Gözlük ve şnorkel ile dalmak için temel bir eğitim yeterlidir.
Asla unutmayın. Denizle şaka olmaz. O yüzden bir yakınınızdan veya arkadaşınızdan gözlük ve şnorkelle dalış için yardım alabilirsiniz. Ufacık bir hata veya yanlışlık ciddi yaralanmalara neden olabilir. O yüzden temkinli olmanızda yarar var.
Soran+1 yılaynen bencede eğitim almadan dalış yapılmamalı vurgun vb olaylarıda oluyor keşke yakınımdaki denizde temiz olsada işi biraz ilerletsem 1 metreyi geçtimi ağaç kadar yosunlar baslıyor
- +1 yıl
Vurgun da tıpkı vatoz meselesinde yaşadığınız gibi yersiz bir korku. Vurgun yiyebilmeniz için çok derine inmeniz gerek. 5 metreye dalarak vurgun yemezsiniz. Başka tehlikeler var. Örneğin siz daha ne olduğunu anlamadan üzerinizden bir tekne geçebilir. Yanlış bir hareket yapıp kramp girebilir paniğe kapılabilirsiniz. İstenmeyen olaylar gerçekleşir.
Şnorkelle dalış için kursa gitmek gereksiz ama tedbir alırsanız ve dalmaya hakim birisi sizinle olursa bu yeterli olacaktır. Çeşitli kulüpler ve turlar yapılıyor. Dalma rotaları için. Marmara'da hala temiz ve güzel yerler var (sayılır) ama dediğim gibi konuya hakim arkadaşlarınız olmalı.
Soran+1 yılAnladım :) kramp bazen başıma geliyorda çok derinde olmadığım zaman hemen ayağımı yere basıp düzeltiyorum. arkadaş vb elbette önemli zaten seneye felan düşünüyorum kurs felan şimdilik ben 2-3 metre dalsam yeterli bundaki riskler nedir ve nasıl ekipman kullanmalıyım
- +1 yıl
2-3 metre suda dalmak tam başlangıç seviyesidir. Sizin için ideal.
Rahat edeceğiniz bir gözlük + şnorkel ve bir de palet takımı. Bunlar yeterli.
Dalarken yalnız olmayın. Sahilden bile olsa sizi gözetleyen birisi olsun mutlaka yanınızda.
Kramp konusunda internette de bulabileceğiniz basit hareketler var. Bir iki kolay hareket ile krampı kolayca atlatabilirsiniz. Bilmediğiniz için zorlanıyorsunuz. Muhtemelen fazla ve ani yüklendiğiniz için kramp giriyor. Bunu dengeye oturtabilirsiniz.
Soran+1 yılAynen abi denizdeki korkularımdan biride kramp ve omuz çıkmasından korkuyorm bir arkadasn çıkmıştı yanımda kulaç hızlı atarken ağrıyınca korkuyorum benmde olacak diye :D
- +1 yıl
Denizde gereksiz zorlamaya ve aşırı yüklenmeye yer yok.
Soran+1 yılaynen öyle :) teşekkür ederim ben ekipmanlara bakayımda alaym
- +1 yıl
Tekirdağ Yeniçiftlik insanların yüzdüğü yerlerde geziyorlar büyük değil ama yavru çok fazla var
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 677 cevap paylaştı. Vatoz denislerimizde mevcut, zehirleri kuyruklarinda bulunan ignededir her yerden kistirilmadikca zehir kullanmaz kacarlar koekacak bisey yok kopek baliklari cok fazla onlarda kacar korkma, sen sen ol ozellikle akdenizde cok bulunan muren baligiyla karsilasma ha karsilastin sehadet gerir, zipkinli avcilar bile mureni gordumu bunu yaparlar, birde kuresel isinma sonucu denizlerimize balon baliklari girdi ki murenin biraz medeni cinsidir fakat o bile kopek baligiyla kiyas edilmeyecek duzeyde saldirgan ve vahsidir kopek baliklari bunlara kiyasla sut kuzulari
013 Yorumla
Soran+1 yılbunlar olurmu fazla marmarada?
Soran+1 yılpeki kuyruğuna değen direk zehirlenirmi?
- +1 yıl
Hayir kuyrugunun orta kismindaki kucuk cikintida bir igne var o igneyu batirabilirse zehirler korkma vatoz da diger baluklarda insan gordumu kacar muren ve balon baligini gordugunde anlaki tehlikedesin hemen sudan cik digerleri icin sikinti yok (avlanma aninda avladigi balik surusunu sardigi dairenin icindeysen her buyuk balikta tehlike vardir bu cemberin icinde olma belirtisi avlanan baliklarin senden kacmiyor her yerini sariyor ve sudan cikmak ister gibi dusari sicramaya calisiyor olmasidir)
Soran+1 yılzaten pek açılmıyorum denizde ya insan boyunu hemen hemen geçmeyen yerlerde yüzerim
Soran+1 yılpeki müren balıgı saldırıp ısırnca mı zehirliyor ve zehri öldürücü mü
Soran+1 yılhm anladım türkiyenin en iyi denizi sence hangisi?
Soran+1 yılİzmir felan mı bodrummu
Soran+1 yılyüzmek için
Soran+1 yılhm tamam
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
19Cevap
+1 yılvatoz çok varda sen elini değsen bişi olmaz o sana kuyruguyla vurursa seni felç eder yüzemezsin yani onun yüzünden çok felç kalan var hatta geçen sene yalovada parakete atmıştık 30 tane vatoz yakaladık hep denize attık yani demek istediğim şu var ve çok tehlikeliler dokunamazsın çünkü suyun üstünde değil genelde kuma yakın olurlar
017 Yorumla
Soran+1 yılpeki felç hemen o an mı oluyor
- +1 yıl
bildiğim kadarıyla belli bir süresi var ama tam emin değilim kaç dk oldu bu olay olalı?
Soran+1 yıl13-14 saat
- +1 yıl
bildiğim ne kadar zehirli canlı varsa bu saate kadar seni hastaneeye kaldırması gerekirdi korkmana gerek yok boş yere endişe ediyorsun =D hele marmarada denize girdiysen eline değen şey herşey olabilir
Soran+1 yılzaten çok yosun vardı :D yosunda olabilir sadece seklini benzettim ayrıca hiç acıtmadı canımıda elimdede hiçbişey yok ama korkuyom bundan sora olurmu
- +1 yıl
yok be ne olucak =D
Soran+1 yıl1.60 1.70 lik yerde denizin en üstündeydi
Soran+1 yılyosunda olablr
- +1 yıl
vatoz dipte olur su üstünde değil =D
- +1 yıl
ve genelde insanlar üstlerine basar
Soran+1 yılhm anladım o zaman değildir vatoz :D peki her basan felç mi oluyor
- +1 yıl
çok basit bir örnek le açıklıycam yolda yürüyorrsun tamam mı biri ensene bir anda elini koyup bastırıp üstüne çıkıyor hani bir an tepki olarak kaçarsın heh işte oda aynı şekil kuyruğunu sokup kaçıyor =D
Soran+1 yılhe yok olmadı bnede öyl bişey :D peki felc olanlar kalıcı mı geçici mi oluyor
- +1 yıl
kalıcı =(
Soran+1 yılbana değen vatoz değildir o zaman
- +1 yıl
kesinlikle değildir =D
Soran+1 yıltamam eyw D: 30 saat olacak iyiyim şu an :D
+1 yılBalikciyiz biz silivri tekirdag arasinda igneli vatoz dolu zehirlidir cok girilmeyen yerlerden sabah erken gir kesin ras gelirsin 1 2 taneye yillardir deniz ayakkabisiyla girerim denize
17 Yorumla
Soran+1 yılhm ama 12 saat felan oldu bana carpan belki vatoz değildir ya hiç morarma şişlikte yok
- +1 yıl
Kanka sisme aci yoksa bisey carpmamis demekki
Soran+1 yılhm öyle galibaya bende yanls görmş olabilirim sizin gördüğünüz vatozlar büyük mü oluyor
- +1 yıl
Yavrular tehlikeli kacmiyor buyukler acikta olur
Soran+1 yılnasl yanı
- +1 yıl
Buyuklee acik sularda olur yavrular kacmaz genelde onlar carpar
Soran+1 yılhm zaten küçük ggibi geldi banada vatoz olmaydablir
+1 yılDikkat et zehirli olurlar. Ve evet oluyprlar, ben çıplak dalış yaptığım sıealarda çok yüzerdim, dalışta ise zaten bol bol görürdük
07 Yorumla
Soran+1 yılpeki şimdi 6 saat geçti bişey olurmu ya :/
- +1 yıl
Zehirleri nasıl olur bilmiyorum da, şişlik ve morluk ya da aşırı terleme gibi şeyler varsa bir doktora gözük kesinlikle
Soran+1 yılyok şişlik morluk
- +1 yıl
Sorun yoktur o halde. Sızı falan varsa o normal balıklarda da olur sorun yok merak etme :)
Soran+1 yılyok sızı felanda :D ama yoldayken aşırı uykum halsizlik gelmişti gözüm açıkken bile kafam arkaya düşüyordu uyuyakalacaktm :D ama geçti
- +1 yıl
Yorgunluktandır o 😂
Soran+1 yıl:D dogru :D
+1 yılMarmara da oltaya en çok takılan balıklardan biri vatoz dur
015 Yorumla
Soran+1 yılpeki zehirli vb olabilirmi elime çarptı
- +1 yıl
Olsaydı ölürdün hacı 😂
Marmara daki tür zararsızdır
Soran+1 yılhm umarım öyledir ya :D ama tam eminde dğeilim sahile yakın yerdi ama dalga vardı vatoz olurmu oralarda
- +1 yıl
Olur evet
Soran+1 yılpeki şimdi 6 saati geçti ne yapmalıyım zehirlenirmiyim
- +1 yıl
Yahu yat uyu.
Yok birşeyin
Soran+1 yılTamam saol abi :) artık denize giremeyecem sırf bundan dolayı valla denizanası ve vatoz yüznden
- +1 yıl
Trakonya balığına dikkat et sadece
Soran+1 yılYa veyada inş elime değen bunlar gibi farklı balık türü değildir denizden sogudum ya :( zaten kriliydi çok görünmüyodu gözlükle bile deniz :( o söyledğinz balık nasılki
- +1 yıl
Bknz google
Soran+1 yılaraştıracam :D peki bu balık nerelrde var
- +1 yıl
Ege de
Soran+1 yılHm anladım yaw pek ibişey soracam türkiyedeki en mükemmel ve en az tehlikeli temiz deniz hangisidir?
- +1 yıl
Ege
Soran+1 yılhm tamam
+1 yılzehirli vatozlar okyanuslarda olur genelde. burdakilerin zehirli olduğunu sanmam
01 Yorumla
Soran+1 yılhm inşalalh zehirli deildir
- Diğer konusunda 975 cevap paylaştı.
+1 yılBen zipkinla balik avi yapiyorum genelde 7 8 metrelerden sonra olurlar sana zarar vermezler gorunce hemen kacarlar
00 Yorumla
+1 yılİç denizde çok zor, gelmez o buralara. Muhtemelen deniz anası falan
00 Yorumla- Diğer konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılYersiz bir korku içindesin
05 Yorumla
Soran+1 yılinşalah öyledirde nedenki
- +1 yıl
Bir şey oldumu
Soran+1 yıl30 saat olacak bişey yok :D
- +1 yıl
Demekki hakliymisim
Soran+1 yılaynen
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. karadenizde var diye duydum ne kadar doğru bilemem
00 Yorumlaİğneli vatoz Marmara'da Yaşar yara açıldı mı?
05 Yorumla
Soran+1 yılyok yara felan olmadı sadece elimle çarptım kulaç atarken vatoz mu deilmi emin değilim benziyordu zehirli olabilirm mi :/
Soran+1 yıl6 saati geçti şimdi ne yapmalıym peki
Soran+1 yılhm haklısın peki bide elektrikli vatoz var diyorlar ondanda varmıdır marmarada
+1 yılZehirlensen bunu anlardin cunku igne sokmus olurdu
03 Yorumla
Soran+1 yılacıtırmı çok
- +1 yıl
Hemde cok
Soran+1 yılhm o zaman bana bişey olmadı
- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılyüzeye çıkmaz vatozlar pek
00 Yorumla Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Duymadım ama olabilir galiba
00 Yorumlavar diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılOlur.
00 Yorumla
+1 yılvatozlar var
00 Yorumla- Diğer konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılvar tabikide
03 Yorumla
- +1 yıl
Bilmiyorum tam olarak ama kuyruğu zehirli diyorlar
Soran+1 yıltamam
olur neden olmasın
08 Yorumla
Soran+1 yılbelki yosunda olabilir ya emin değilimde elime bişey çarptı baktım vatoza benziyordu küçüktü
Soran+1 yılhm anladım elime çarptı şimdi zehirlenirmiyim ya :/ 6 saati geçti
Soran+1 yılbaktım elimde bişey yok gibi hafif izler var onlarda farklı bişeyden olabilr
Olabulu
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?