emeği geçti ailenin bu zamana kadar senin üstünde Allah razı olsun onlardan ama onlar senin onların çocuklar olduğunu unutmuşlar daha çok bir köleye sahiplermiş gibi.sana bu konuda birşey diyemezler.sen şunla evlen bunu yap bunu yapma böyle yaparsan böyle olur TEHDİTLERLE iş yürümez hiçbir kimseyle.öncelikle ailenin tutumu çok ama çok yanlış.şimdi onlar akıllarınca kuruyorlar sana bi hayat ve sen onların istediği hayatı yaşıyosun kendi istediğin hayatsa hep boğazında bir düğüm kalbinde bir ukte kalıyo.hani bi, hata yapçak olsan o hatayı sen yaptığın için bu kadar üzülmezsin ama zorla olan birşey insanı mafeder hep suçlarsın.şimdi senin hayatını kuruyorlar ya akıllarınca ama sonra o hayatın ne boktan hale geleceğini düşünemiyorlar.sevmeyi tatmadan daha gözleri açılmadan evlendirilmiş insanlar genelde bu duygudan yoksun bu düşünceden yoksun oldukları için böyle olurlar bi de öc alırcasına bende böyle oldu sende olsa nolcak gibisinden.sanki herkesin hayatı aynıymış gibi.kendi kararlarını bverebilecek yaştasın.olgun davran ailene karşı sayggılı ol belki sana birgün gitti derler ama saygısızdı vs gibi bi ton laf edemezler.arkanda uğultu bırakmadan git.sen olarak git o evden.anılarını yanına alma ama.orda kalsın o evde kalsın.kalsınki sen onları değil onlar seni daha çok hatırlasın.özlesin ve affıda gelişide kolay olsun.kalbinin sesini dinle ama ömantığını bırakma kullan ponuda düşün böyle olursa ne olur diye.arkadaç çevren statüsü daha yüksek insanlar olsun dünya görüşü dar olmasınki seni anlayabilsinler ve destek çıkabilsinler.
04 Yorumla- +1 yıl
bu yazdıkların icin çok teşekkür ederim bende gitmeyi düşünüyorum kendi ayaklarımın üzerinde durmaya kimseye boyun egmeden hayata baglanmak istiyorum...
- +1 yıl
doğrusuda budur zaten.kuşlar bile yuva kurar eder yumurtlar büyütür besle bakar sonra uçmayı öğretir ve yollar daha sonra o kuşun nereye uçacağı ve nasıl kimlerle uçacağı ona kalmıştır.başka hayvanlara yem de olabilir hayatını sonuna kadar mutluda sürdürebilir.sende bir kuş gibisin işte.ama ayaklarının üstüne durabilecek cesaretin varsa bunu yap imkanın yoksa biraz bekle.denize balıklama atlamamak gerek gemen.önce dibini görelim bi dimi canım.
- +1 yıl
eewt denizi görür görmez balıklama atmak gerekmiyo ilk önce diminde taş warmı diyede bakmak gerekiyo balıklama atlarsın cakılı alırsın sonra herşeyin artısını we eksisinide düşünmek gerekiyo
En İyi Cevaplar
+1 yılhayatını idame ettirebileceğin bir işin olmalı kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmen ve kararlarını uygulayabilmen için ,çünkü anladığım kadarıyla ailen sana destek olmayacak bu konuda . Evliliğindeki problemler yüzünden lise arkadaşının ilgisi aklını başından almış olmasın yanlış bir karar verme .Ailenle tekrar konuş herşeyi anlat ve boşanınca da onlarla kal. Eğer lise arkadaşın seni gerçekten seviyor ve gelecek planları kuruyorsa seni bırakmayacaktır.Boşanma evresinde de lise arkadaşınla ilgili hiçkimse bir şey bilmemeli aleyhinde kullanabilirler.
00 Yorumla
- Diğer konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yıl2.5 yıl evli kalmak aslında cok da cekilmez bir hayatın olmayabilecegini gösteriyor. Yanlış mıyım?
Yani demem o ki lise askına falan duyulan ilgi, şu anki hayattan bunalmış olmana gosterge bence.
Sapla samanı karıstırmamak lazım. Evliliginde sıkıntın varsa gerekirse dayak yemeyi de goze alarak bitirmen lazım.
Sonra kendini dinlemen ve saglıklı bir kararla yeni bir ilişkiye başlaman şart.
Bu sadece şu anki mutsuzlugu icin bir umut ışıgı gibi gorunuyor sana. o yüzden lise askını abartıyorsun bence...11 Yorumla- +1 yıl
yorumun içi teşekkür ederim
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılİstemeden evlendirilmiş olman hiç bir şeyi değiştirmez, sonuçta evlenmişsin. Eşinin ki sen onu eşim olacak insan diye nitelendirmişsin, senin bu yaptıklarını hakedecek bir davranışı, bir günahı var mı sana karşı? Önce bu konuyu bir netleştirmek gerekli.
06 Yorumla- +1 yıl
Canım kardeşim ben günahı var demedim ki bu kardeşime. Ama "Eşim olacak insanı hiç sevmiyorum" demiş. Yani senmediğini böyle bastırarak ifade etmiş, ben doğru anladım.
Bu arkadaşımın sonuna kadar destekçisi olurum ben ama sorduğum sorunun cevabını alayım ki ona göre sağlam bir yorum yapayım. Yoksa "sevmediğin kişi ile devam et" demem ben... - +1 yıl
eşim diye nitelendiriyorum çünkü sizler daha iyi anlayın diye ailesini dinleyen we bana wuran bi insandan söz ediyorum... sewmiyorum 2 buçuk seneden beri bişeyleri degiştirmeye calıştım ama ben bittim tükendim hatta
- +1 yıl
Benim esas öğrenmek istediğim eşinin davranışlarıydı zaten. Yani zorla evlendirilmiş olabilirsin, sevmeyebilirsin ama eşin senin için elinden geleni yapıyor olsaydı ona göre bir hareket tarzını tavsiye ederdim.
Madem ki zorla evlendirilmiş olmana ek olarak eşin sana iyi davranmıyor ve sana vuruyor, bu derdi çekmek zorunda değilsin. Darp olur olmaz git rapor al hastaneden. Ailen sana kötü davranan bir insanı nasıl destekleyebilir. Onlar yoksa arkanda, devlet var. Hiç korkma. Bildiğini yap. - +1 yıl
Bunları yapmadan önce arkadaşına güvenmen gerekir tabii. Ama diğer yorumlardan ona güvendiğini anladım zaten. Yapman gereken ailenle en azından bir kere daha bu konuyu konuşarak eşinin sana iyi davranmadığını anlatmak. Ondan sonra hala diretirlerse sende doğru bildiğini yapmalısın. Sen hiç kimsenin kölesi değilsin. Bir daha darp olduğunda git hastaneye rapor al. Doktor nasıl olduğunu sorduğunda eşinin yaptığını anlat. Gerisi kolay zaten. Hemen devlet konuya müdahil olur. Gerisi çorap söküğü...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Durmadan "ailem istemiyor, babam beni öldürür" diyosun. İyi de çözüm belli kocanı istemiyorsan bosanacaksin. Boşandıktan sonra kimi istiyorsan onunla evlenirsin. De sen devamlı böyle babanın ne dediği ne istediğiyle kafanı yoracaksan bunların hiç birini yapamazsın. Önce gercekten isteyip istemediğine karar vermelisin. Anladığım kadarıyla kararsızlık var, kendini dinle ve ne istediğine karar verip onu yap. Kim ne der ne ister.. bunları takma. Zaten istemediğin biriyle evlendirip basından atmış bir bakıma. Bundan sonra yaşayacaklarından ona ne?
01 Yorumla- +1 yıl
ben 20 yaşındayım we bunları yaşıyorum artık çok ama çok yoruldum ne düşüncegimi bile bilmiyorum ki eşim olucak insanın bile yüzüne seni sewiyorum ayrılmak istiyorum diyorum ama umursamıyo bile benim ne söyledigim ne düşündügüm kimsenn umrunda degil...
kendine iş güç bul sonra da ayrıl sana bu şekilde baskı yapıp tehdit eden aileni de gerekirse şikayet et uzaklas, sonra da birisi olsun olmasın en azından kendine sevmediğin biri olmadan rahat bir yaşam kur, lise aşkınla evlenecek olsan da olmasan da yap bunu
14 Yorumla- +1 yıl
ilk önce iş bulmak sonrada liseyi bitirmek kendi ayaklarımın üzerinde durmaya istiyorum...
- +1 yıl
en mantiklisi bu, ama bir sure o eski arkadasinla arana mesafe koy, sonrasinda baskalari bir laf edince sevmesen bile evli oldugundan sorun yasarsin... mesafeni koru, liseyi bitir sonrasinda da en kisa surede kendi isini bul ki ailen ya da esin olmadan da bir hayati kurabilecegine guven. ne yazik ki turkiye de ozellikle bu buyuk bir sorun, kadinlar evlenecek ne de olsa mantigi ile bir meslek sahibi olmuyor yada olmalarina izin verilmiyor. sonra da sonuc ortada
- +1 yıl
3 senedir o arkadaşımla hiç görüşmüyodum ki hep bişeyleri kendi cabalarımla hhalletmeye calışıyodum ama geriye bakınca benden eser bile almamış ben kendimi bitmiş olarak gördüm
Eğer senin yerine başkaları karar vererek sana zorla evlilik yaptırttıysalar o zaman seni seven kişi her şeyi göze alıp seni çekip çıkarmalı bu hayattan.Seni zorla evlendirenler de artık evliliğin 2 kişi arasında olduğunu bilsinler.Öte tarafa tek başımıza gidecez.Yanımızda bizi bi şeylere zorlayanlar olmayacak.Eğer eşin de seni sevmiyorsa arada çocukta yokken bitirmek en hayırlısı olur...
00 Yorumla
+1 yılSen resit bir insansin.Ona gore davranmani tavsiye ederim.Ama yaptigin seylerin sonuclarina da katlanman gerekiyor. Ayrica liseden arkadasimi ekledim onu seviyorum cok sinirli bir dusunce.Uzerinden zaman gecmis.Markinin de dedigi gibi sapla samani karistirmayin.Yeni bir iliski sizi sorunlarinizdan kurtarmaz.
00 Yorumlaayrılamazmışsın madem ayrılamıyosun kocanı aldatmak farz evet kötü bişey ama ne yapcan hayatını ailene vermişsin zaten kimliğin isteklerin göz ardı edilmiş bi yere kadar sen yine isteklerini belirtmişsin daha nereye kadar hayatını feda ediceksinki hadi dicemki kocan bunu haketmiyo sen bunu hakettinmi peki hayır etmedin kendi hayatın için artık bi adım at ama adım atacağın insana sonsuz güvenmen lazım gerçekten çok üzüldüm ya hayatını ailen uğruna belirlemene allah yardımcın olsun
02 Yorumla- +1 yıl
yorumun için teşekkür ederim bende artık kimseye boyun eymek istemiyorum kimsenin kölesi olmak istemiyorum aklım allak bullak artık hiç nişeyi dogru düzgün düşünemiyorum =(
durumuna gerçekten çok üzüldüm :(.
evlendiğini bildiğine göre seni ciddi seviyo ve ciddi düşünüyor olmalı. onunla açık açık konuş ona güvenebileceksen seni yarı yolda bırakmayacaksa ve hatta aileni bile karşına alabileceksen boşan ama işin gerçekten çok zor. diğer taraftan bir ömür sevmediğin biriyle geçmez.16 Yorumla- +1 yıl
işimin çok zor oldugunu biliyorum ama nehyapmam gerektigini bilmiyorum ailem kesinlikle boşanmama izin wermiyo sewdigim insanda benim için hersey yapabilcegini söylüyo
- +1 yıl
ailemi karşıma aldım zaten boşanmak istedigimi söyledim ama babam ben boşanırsan beni öldürümüş we annemlede boşanılarmış faln dedi çıkmazdayım =(((
- +1 yıl
oturup herşeyi düşününce herşeyde ölüm çıkıyo boşanırsam babam öldürcek gidersemde ailem için ölmüş olcam
elindeki evlendiyin eşinle mutlu olmaya bak bence iyi kötü aranızda sorunda yokmuş ne dediniz iyi kötü günde daha sen bir kişi görmeyle terk edecem diyon ayıp yazık deme yapma devam et bence o lise arkadaşınıda unut nerdeymiş madem şimdiye kadar inanma senden faydalana bilir bak akıllı ol kuzum
00 Yorumlaseviyosan ya eşinden ayrılcaksın tüm herşeyi karşına alıp. yada yollarınızı ayırcaksınız lisede hoşlandığınız çocuktan. ilerde yaptığınız tüm herşeyden pişmanlık duymamak için hem eşimle olayım hem onla bir ilişkim olsun yanlışına düşmeyin bu aksine sizi daha da yıpratır. niyeti ciddiyse bekler boşanmanızı onla evlenirsiniz. gönül eğlendiriyosa evlenmekten kaçacaktır.
07 Yorumla- +1 yıl
onun bana sewgi wermesi önmli degil ben sewmiyorum intihar bile ettim lise arkadasımı geincede bana güwen diyo ben seni hiç bi zaman bırakmam diyo
- +1 yıl
kendime bi yol bulmaya calışıyorum ama bütün yollar kötü sonuçlarla cıkıyo karşıma lise arkadasım benim için benim üzülmemem için elinde geleni we beni hiç bi zaman bırakmıycagını söylüyo...
- +1 yıl
ne yazık ki calışmıyorum =(
- +1 yıl
o zaman hayat sizin için daha da zor olacaktır. karşınızdaki sevdiğiniz sizle herşeyi paylaşmaya hazırsa işler kolaylaşacaktır ama bir gün sizden sıkılırsa kendinizi sürprizlere hazırlıklı tutun. ama sevmediği birisiyle de bir ömür çekilmez. tüm herşeyi + larıyla - leriyle düşünün hangi taraf ağır basıyorsa ona göre seçiminizi yapın. yeri gelirse ailenizi karşınıza almanız bile gerekicek.
+1 yıl2.5 sene önce nerdeydi lisedeki aşkın neden buna izin verdi senin sevdiğin halde ben olsaydım evlenmeden kaçırırdın bunca zaman çaba zarfetmemiş lisedeki aşkına dönsen bile eminim seni bırakıcak ve eskisi gibi bir hayatında olmıcak benim düşüncem bu liseden beri sensiz yaşayabilmiş bunca zaman iyi düşün taşın..
00 YorumlaBu senin kaderin kaderine boyun eğmisssin bundan sonra yapacağın her hareket aleyhine işleyecek dikkatli olmalısın çok acı çekebilirsin şu anda herşeyi oluruna bırak yani zamana bırak...
01 Yorumla- +1 yıl
2 bucuk senedir herşeyi zamana bırakıyorum zaten
hayat da karar da senin kiminle mutlu oluyorsan onunla olmalısın...ama gerçekten ona inanıyorsan böyle birşey yap derim...
12 YorumlaDiğer konusunda 437 cevap paylaştı. görüşme evlisin sonuçta :( çok seviyorsan eğer çocuğunda yoksa ayrıl..belki onunla evlenirsin
07 Yorumla- +1 yıl
görüşme ayrıl diyosun ama ailem boşanmamı kesinlikle izin wermiyo
- +1 yıl
hayır calışmıyorum bakkala bile ynlız cıkamıyrum ki bide calışıcam
- +1 yıl
çalışmaya diretiyorum ama kesinlikle calışamazsın diyolar =(
Sen çocuğa herşeyi anlat eğer o seni bu halin ile kabul edecekse sorun yok ama bunun aile tarafıda var bunları iyi düşünerek sağlıklı bi karar ver mutlu olacağım diye kendinide çocuğu da zor durumda bırakma
01 Yorumla- +1 yıl
ben kimseyi zor durumda bırakmak istemiyorum ailemdem yardım istedim ama yardım bile etmediler bana hiç bi zaman benim yanımda ailem yoktu ben ne yaparsam yapıyım ailem beni hep dışladı umurlarında bile olmadım...
çocuğa güveniyorsan, onunla mutlu olcağına inanıyorsan, çocuk da istiyorsa ve buna imkanı varsa boşan bence. sevmediğin biriyle ömür boyu yaşanmaz.
00 YorumlaDiğer konusunda 317 cevap paylaştı. Evlendiğini biliyor mu ?
25 Yorumla- +1 yıl
ewet biliyo
- +1 yıl
Seni gerçekten sevdiğine ve seni hiç bırakmayacağına inanıyorsan ona güveniyorsan boşan.Ayrıca bu boşanmadan sonra iş bulup çalışmalısın kendi ayaklarının üstünde durabilmelisin ileri de o kişiyle belki anlaşamayacaksınız belli olmaz böyle şeyler sen ayaklarının üstünde durursan kimseye bağımlı olmazsın
- +1 yıl
bende bunu istiyrum zaten okulumu bitirip kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum ama bakkala bile yanlız çıkamıyorum ki
- +1 yıl
Neden çıkamıyorsun ya.
Ailene karşı çıkamıyorsun sevmediğin bir adamla evlendiriyorsun karşı çıkamıyorsun boşanacaksın ailene karşı çıkamıyorsun nereye kadar böyle sürecek ki o kabuğundan çık artık başkalarına muhtaç yaşama bir şeyler yapman gerek artık senin bakkala bile çıkamıyorum diyip hep o kabuğunda mı kalacaksın başkaları mı seni yönlendirecek bunlardan sıkıldığın belli cesaretli ol biraz arkadaşım ya
basına bela alma derim hem evli olduğunu biliyo bi erkek evli bi bayanla artık ciddi düşünmez ne kadar çok sevmiş olsa bile
00 Yorumlane saçma aileler var yaa... bıraksanıza insanı.
28 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle insanlar kendilerini haklı çıkarması için elinden geleni yapıyolar hep kendilerini düşünüyolar ya beni kim düşünüyo hiç kimse lise arkadaşımdan başka hiç kimse =(
- +1 yıl
ben ayrılmak istedigimi söylüyorum zaten eşim olcak insana ama umursamıyo bile oda ailesi nederse onu yapıyo
- +1 yıl
@Seyda; kimsenin seni düşünmesine gerek yok. Sen kendini düşünebilmeyi becer önce. Bir de tavsiyem lise sevgiline güvenerek böyle birşeye soyunma. Eğer bosanacaksan bunu mutsuz oldugun için yap. Lise aşkın seni istiyo diye degil. ileri de ne yasacayacağın muamma, baban bile yanında degil, sevgilinin yanında olacağından nasıl emin olabilirsin? Öncelikle kendine güvenmeyi dene. Hayatının rotasını sen belirle. O veya bu değil, sen.. Konu bu.
- +1 yıl
ben zaten hiç bi zaman lise aşkım için boşanmak istemedim mutsuz oldugum için boşanmak istiyorum tabikide benim yanımda babam bile yokken bi başkası benim yanımda olcagına bile inanmıyorum ilk önce kendime inamaya calışıyorum yapabilceklerime
- +1 yıl
ailemi ikna etmeye calışıyrm ama hiç ikna olmuyolar
+1 yılKalbinin sesini dinle
00 YorumlaDiğer konusunda 754 cevap paylaştı. hayat senin dilediğince yaşa ama dikkatli
10 YorumlaEvlisin bence yaptığın sana yakışmaz.
00 Yorumlahimmm üzüldüm zor bir durum olmalı
00 Yorumlasenin bu durumda hala lise aşkınla konuşman hata
00 Yorumlaİçinden geldiği gibi davran
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılne yaptın merak ettim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem