Bunu diyenler gerçekten soyunun nereden geldiğini bilen insanlar mı?
Mesela ben Osmanlı'da büyük bir alim olan Molla Osman Efendi'nin soyundan geliyorum.
Mesela ben Osmanlı'da büyük bir alim olan Molla Osman Efendi'nin soyundan geliyorum.
Bumin Kağan'ın soyundan geliyorum ben :D :D
Şu Osmanlı torunundan kasıt gerçekte Osmanlı soyu değil ! Osmanlı'yı atalarımız için gördüğümüzden ''Osmanlı torunuyuz'' diyoruz. Ona bakacak olursak Türküm diyenlerin de soyu bir Mete Han'a dayanmıyor. Çoğu asimile olmuş.
"Ne Mutlu Türküm Diyene" diyemedikleri icin onu diyor onlar. Aslinda osmanli torunu degiller soysuzlar
Hayır bizi de kirliye çıkarıyorlar. Biz Türkistan göçmeniyiz. Orta Asya'dan tut, Türk Cumhuriyetine kadar Türk'tük Türk olarak ölürüz. Bilge Kağan'dan Oğuz'a, Oğuz'dan Timur'a, Timur'dan Atilla'ya kısaca Atatürk'e kadar hepsi bizim başbuğumuzdur. İmaj falan kalmadı ortada karaktersiz ve samimiyetsizler yüzünden.
Horasan Türkmeni oluyosun nasıl Osmanlı soyundan geliyosun orasini anlamadim. Horasan Erzurum daki Horasan mi yoksa iranda kimi
Bizde İran in Horasan bolgesinden yani Türkmeniz oradan Erzurum a göç etmiş bir aileyiz. Ama Osmanlı olmamizin imkanı yok 😂 yani oluru yok zaten.
Biz şah İsmail'in soyundan geliyoruz. Ayrıca irandaki ler ya Şii olur ya alevi kürdude var dir tabiki.
Anladım sizin farklı o zaman. Biz hep irandaydik biz zaten iranliyiz Türk sayilmayiz pek 😊 sizin irandan öncesi de varmış. Herkeste erzuruma göç edip sonra orada duruyo 😂
Evet 😊 erzurumdan İran kamyonlari çok geçiyor yani gördüm
vaaay bee nerden öğrendin bizimkiler bilmiyorlar sadece hiçbir yerden gelmemişiz hep burdaydık diyorlar :(
Cevap
16Cevap
ben araştırmayı denedimde bulamadım bir türlü nasıl bulabilirim
büyük dedem erzurumluymuş onun babası da erzurumluymuş bu kadar. dahası yok. önemsiz bir soydan geliyoruz. sülalemizde yüksek level olan kimse yok
evet.. bir zamanar ilim yuvasi denilirmiş Erzuruma şimdi it yobaz yuvası. devran değişir
Ben Atatürk'ün çocuğuyum.
Çok şanslısın
Eyvallah kardeşim sende adamsın, büyük bir Barış Manço ve Cem Karaca hayranıyım https://www.youtube.com/watch?v=Njwjq-0lEGA
Harbi iyi gitti
Ben Cumhuroyet Cocuguyum kardesim Osmanlılar tarihe gomuldu onları diyenler reislerini yalamak için diyorlar.
osmanlı sorgulalamış hurafelerle yönetilmiş ne atatürkün izindeyim nede osmanlı torunuyum bu kadar basit
Bunu bende merak ediyorum sanki herkes osmanin soyundan
Soyun nerelerden geldiğini nasıl öğreneceğiz?
Tüm insanların kaydı var mı?
valla biz osmanli zamaninindan balkanlarda kalanlardaniz ama torunumuyuz bilemem..
Bu topraklar osmanli topraklari atalarimizda bu topraklarda yasiyordu. Irk olarak insanlar degiskenlik gosterebilir ama hepimiz osmanliyiz
Bir tarafımız Kırım göçmeni diğer tarafımız Trabzon'dan göçük fakat tam olarak kime dayandığını bilmiyorum nereden öğrenebilirim
Göçmen*
Osmanlı bir ailedir. Ben osmanlı değil Türk 'üm. Türklugu benimsemeyenler osmanliyim ayaklarına yatıyor.
Yani TC Devletinin geçmişi Osm DEv. dir. Bu yüzden olabilir. mecazi yani ilk anlamını anlamamk lazım
Ben diyemiyorum cok karisik soyum var :(
Osmanli torunu oldugumuz icin diyebilirler mi ;)
tohumuna para mı saydık
Ben Türkmen torunuyum
Hiç kimse tam olarak türk değil ki
Lafın gelişi heralde bir çoğu
Bilmiyorum ama osmanlı torunuyum banane
Nerden geldim bilmiyorum :D
eee osmanlıdan gelmeyiz
Gaza gelip saçmalamakta çok iyi türk milleti
nerden biliyorsun
bende tarih içeren çok kitap var internete gerek yokta neyse :)
yok bende
Ben osmanlı torunu değilim
Selanik gocmeniyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar