Sorum açık ve net. Lütfen kibarca yorum yapın. Bunun üzerine araştırmalar yapıyorum. Ama bir de size sormak istedim. Neden?
Cevabın nedir?
+1 yılİslam’da tek ilah vardır. Hristiyanlıktaki üç tanrı inancı, ilim sahiplerince saçma görülmüştür.
İslam’da, her çocuk günahsız doğar. Hristiyanlıkta ise, günahkâr doğar. Bu da, akla, ilme, aykırıdır.
İslam’da, ibadetlerin mabedde yapılma şartı yoktur. Her yerde ibadet edilebilir. Hristiyanlar, kilisede putu, papazı aracı yaparak ibadet eder.
İslam’da günahları yalnız Allah affeder. Hristiyanlıkta, güya papazın, günahları affetme ve dinden çıkarma yani aforoz etme gibi yetkisi vardır.
Yahudi kendini asil bilir ırkını yüceltir İslam’da ise ırk, renk ve dil ayrımı yoktur hepsi eşittir
İslam’da hurafe yoktur.
İslam’da, (Dinde zorlama yoktur) düsturu vardır. Hiç kimse dine girmeye zorlanmaz.
İslam, sömürüyü reddeder. İslam hariç, hiçbir dinin ekonomi sistemi yoktur.
Müslümanların geri kalışları sebebi, dinlerinin icaplarına uymamalarındandır.
İslam’da, alkol, uyuşturucu ve kumar haramdır. Zinanın cezası ise, ağır olduğu için, fuhuş yaygınlaşamaz.
İslam, en yeni ve en son dindir. Kur'an-ı kerim, günümüze kadar hiç bozulmadan, bir kelimesi bile değişmeden gelmiştir. Halbuki İncillerin birbirini tutmadığını herkes bilir.
İslam, kadınlara çok kıymet vermiş, onlara en büyük hakları tanımış, (Cennet anaların ayağı altındadır) buyurmuştur. Diğer dinlerde böyle bir şey yoktur.
İslam’da, bütün Müslümanlar kardeştir. Allah huzurunda herkes eşittir. Namaz kılarken; komutan ile er, zengin ile fakir, beyaz ile zenci Müslüman yan yana durup birlikte secde ederler.
Zenginlerin, fakirlere zekat ve sadaka vermesini emretmiştir.
İslamiyet, temizliğe çok önem veren bir dindir.34 Yorumla- +1 yıl
yazdıklarını okumadım ama hristiyanlıkta 3 tanrı inancı yoktur. Hristiyanlıkta tek tanrı inancı var
- +1 yıl
@AltınYaprakS Hristiyanlıkta Tanrı İnancı Nasıldır Kısaca
Hristiyanlıkta Allah inancı ‘teslis’ esasına dayanmaktadır. Teslis üçleme demektir. Üçleme; Baba (Allah), Oğul (Hz. İsa) ve Ruhu’l-Kudüs (Kutsal Ruh) denilen unsurlardan oluşmaktadır. İbadet ve dualarını bu üç tanrı adına yaparlar. Ayrıca kitap, peygamber, melek ve ahiret inancı da vardır.
Hristiyanların ibadet yerleri; Kilise, Katedral, Patrikhane ve Manastır adı verilir. Din adamları ise; Papaz, Papa, Peder, Piskopos, Keşiş, Kardinal, Patrik, Rahip, Rahibe gibi isimler alırlar - +1 yıl
İbadet, günlük, haftalık ve yıllık olmak üzere üç çeşittir. Günlük ibadet, sabah ve akşam incilden parçalar okuyarak yapılır. Haftalık ibadet ise pazar günü kilisede papaz gözetiminde incilden metinler okuyarak, ilahiler söylenerek ve dua edilerek yapılır. Yıllık ibadetleri ise; Noel, paskalya, haç yortusu, Meryem ana günü gibi bayram ve anma günlerinde yapılır.
- +1 yıl
İbadet, çan sesiyle duyurulur. Haç işareti ise Hristiyanlığın sembolüdür. Hristiyanlara göre Hz. İsa, insanlığı kurtarmak için kendisini feda etmiştir. Hz. Adem’in işlediği ilk günahtan dolayı bütün insanlığın suçlu olarak dünyaya geldiğine inanırlar. Buna ‘asli suç’ denir. Bu yüzden doğan çocukları kilisede vaftiz ederler. Yahudilikte olduğu gibi mesih inancı Hristiyanlıkta da vardır. Hristiyan din adamları insanların günahlarını bağışlama yetkisine sahiptirler. Buna ‘günah çıkarma’ denir. Ayrıca din adamları dine uymayanları dinden atma yetkisine sahiptirler. Buna da ‘afaroz’ denir. Domuz eti yemek helaldir ve çocuklar sünnet edilmez. Başlıca Hristiyan mezhepleri ise Katoliklik, Ortodoksluk ve Protestanlıktır.
En İyi Cevaplar
Müslüman olmak için şimdiki Müslümanlara değil, ilk müslümanlara bak. perygamber efendimizin hayatını oku. müslüman olmayanlara bile ne kadar hoşgörülü olduğunu oku. ilk İslam bilim adamlarını oku. Müslümanlık cehalet değil, aksine bilimi kovalamaktır. Bilim farzdır, çünkü yeryüzünde Allah'ın yarattıklarını bilmle keşfetmek zorundasın. Kitap bunu emreder. her şey ilim değildir, bilim de farzdır. sana bir kitap tavsiye edebilirim. 2016 yılı basımı ve duru bir anlatımı var. hiç bir inanca ön yargılı olmadan İslamın güzelliğini anlatıyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılLütfen kitabın adını söyleyebilir misiniz? Teşekkür ederim görüşün için. 😊
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılKainat kitabı
Dokunulamayan tek kitap Kur'an i kerim
Dünyadaki her durum için açıklama yapan
Okudukça kendini okutturan...
Ne kadar tercüme edilse de
Kelimeler arttıkça sirrindan uzaklastiran ama kendi diliyle okuyunca
Hayatı mükemmel bir keşfe çeviren canlı bir yapı özünde. .
Merhamet abidesi peygamber. ..
Bizler yamali Cübbeli peygamberin ummetiyiz
Kimse Peygamberimize Saraylar bagislamadi
Ömrümün tamamında mücadele sabır ve iyilikle geçti
Insan kayirmadi
Allah'ın yarattığı her varlığı Allah için sevdi
Merhamet diledi tüm insanlar için
Her zaman acaba bunu da kurtarabilir miyiz diye en kötü insanda bile iyiyi aradı...
Hataları örtmek de gece gibi
Bereketinde toprak gibi oldu..
Şimdi sana sorarım böyle mükemmel dine kim mensup olmak istemez
Kur'an her dönemde geçerliliği olan konuları işler
Kur'an da bugün geçerli olan füze den de bahsediliyor...
İnsanoğlu nun ilk olusumunu anlatan hücreden de...
Lütfen iyi araştırma yap
Allah peygamber Efendimiz ve Kur'an seninle ve tum ummetimizle olsun00 Yorumla
+1 yılÇünkü müslümanlıkk insanı doğruya huzura mutluluğa götürür sağlığı güveni sevgiyi merhameti kısaca tüm güzellikleri sunar ama gerçek müslümanlar bunu yaşar anlar nünüfusunda her müslüman yazan ya da her müslümanım diyen müdlğnan değildir bunkara bakıp müslümanlığı kötü algılamayın getçekten inanmak ve yaşamak lazımm
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın arkadaşım. İnan yaşadığım yerde o kadar pis şeyler oluyor ki... neden diyorum kendi kendime? Neden burdayız? İyiyi kötüyü ayırt edebilmek için aklımız varken bu kadar kötü insan neden var hâlâ ve bunlar cezasız mı kalacak? Her şeyin hesaplandığı/hesaplaştığı bir zaman ve bunu yapacak bir güç olmalı
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
33Cevap
1. Geçenler de bir video izlemiştim hristianlara incili Kur-an diye kaplayıp insanlara soru soruyorlar incilden altı çizili bir kaç gösteriyorlar ve Kur-an da nasıl böyle bişey geçe diyorlar bu nasıl bişe diyorlar Aslında yazılar incil de yazıyor olması.
2. Olarak eğer insanlar en başından beri kulluk etse inansalar son Peygamber ve Son kitap gönderilmezdi. ve Herkes Müslüman kalırdım ama Kur-an dan önceki kitaplarda insanlar oynama yapmış pek inanmamışlardır.
Buna istinaden Hz. Ebubekir demiyor mu benim bedenimi koskocaman yap Yâ Rabbi beni cehenneme koy bedenim orayı kaplasın herkes cehennem kaygısızla sana kullak etmeyi bırakıp seni sevdikleri için sana inansınlar sana itaat etsin.
3. Zaten başımızda Şeytan müsvettesi var bunun yanı sıra Nefs var bide Rabbe itaat de git gide azalıyor dünyalık işler daha zevkli geliyor nefsimizi cezbediyor.
bunun için inanmakla inanmamak arasında kalınıyor.
4. Kendi bedenimizi sorgulasak her şey yeter şükretmek için.
bide düşünüp ibret alanacak çok şey var Rahman suresi.
O halde siz (insan ve cin toplumu), Rabbinizin hangi ni’metlerini yalanlıyorsunuz
+Kalp nasıl atıyor dünyadaki hiç bir teknoloji bile bu kadar sorunsuz çalışmıyor ken.
+çinliler tavuk yumurtasını krıyorlar açık ortamda civciv oluşumunu canlı canlı gösteriyor.
+dış ortamda ki döllenmede nasıl civciv oluşuyor nasıl yok tan var alıyor o civciv.
onun için Rabbinizin hangi nimetlerinin yalanlaya biliriz.
Onca güzellikler var ve hiç biri kendiliğinden oluşmuyor bunu oluştura bilecek insan oğlu da yok zaten.
Ben sizinle daha fazla sohbet etmek istiyorum?00 YorumlaMüslüman olmak zorunda değilsin, o senin kararın. Düşüncelerin neyse ona göre hareket etmelisin. Eğer ki Tanırı'nın varlığına karşın şüphen varsa o senin düşüncen. Kimse buna hakaret edemez. Yalnız eğer gerçekten şüphen varsa sen agnostik ateistsin. Ailenden çekiniyorsan direkt söylemene gerek yok. Sadece düşüncelerini ifade etmen lazım. İnternet üzerindeki okuduğun yazıyı ilk olarak annene göster. Yorumlarını al. Ona göre davranırsın. Kimseye söylemek zorunda değilsin. Ama rol yapmakta iyi değil. Çevrendeki kimse, seni tanıyan kimse "müslüman mısın?" diye sormaz.
10 Yorumla
+1 yılŞöylce gündeme baktığımızda müslümanlığı kötü gösteren okadaar yobaz insanlar var ki.. Günümüzün arabistanına baktığımız zaman nerde ahlaksızlık nerde zina görebilirsiniz. IŞİD desen ona keza... Ama müslümanlığın hz Muhammed zamanında yaşanma tarzına bakarsan aslında İslami bakış açısıyla yaşamanın hem insanın kendisine hemde çevresine olumlu etkisi olacaktır. Allahı ve varlığını sorgulamak yanlıştır fakat islamın güzelliğini anlamak için diğer dinlere ait kutsal kitapları oku derim veya hristiyanlığı Budizmi ateizmi araştır onları oku. Ben okudum ve bir yerden sonra gerçekten psikolojim bozuldu ama en sonunda kuranın TÜRKÇESİNİ okuyunca neyin doğru neyin mantıklı olduğunu anladım.. Müslümanların tek hatası kuranı okumadan kulaktan duyma bilgilerle ibadet etmek ve kuranı türkçe okumamak.
30 Yorumla- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılİlk öncelikle dini bir kenara bırak. Allah'a inanıyor musun inanmıyor musun bunun cevabını kendine ver. Evet inanıyorsan geriye din seçimi kalıyor.
Yeryüzüne en son inmiş din mantıken düşünürsende en doğru dindir.
Diğer semavi dinler kötümüydü? Hayır. İnkar ediyor muyuz?
Hayır. Esasında hayır etmiyoruz derken onlarında önceden indirildiğini kabul ediyoruz. Sadece şu anki durumlarını kabul etmiyoruz çünkü değiştirildiler. Önemlerini yitirdiler.
Değiştirilemeyen tek din Kur an. Yani çok zor bir seçim değil. Nedir tereddütte kalınılmasının sebebi anlamadım.00 Yorumla
+1 yıl"Müslüman Allah Teala'nın emirleri karşısında mutlak bir teslimiyet içinde olan kişi anlamına gelir. İSLAM arapça bir kelimedir. Boyun eğmek, teslim olmak ve itaat etmek anlamına gelir. "
önce bu ikisini iyice kavra ve kafana sok.
bazı 5 vakit namazında insanların bunlardan bile haberi yok ne yazık ki..
Müslüman olursan Allah'ın kurallarına boyun eğen biri olacaksın. NEDEN müslüman oldugun çok önemli. Bilinçli olmak çok önemli.
(çok bilgili biri sayılmam, ama bu konularda konuşmak istersen yazabilirsin)06 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel açıkladın teşekkür ederim. Sağolun. Müslüman olursam hemen ilk işim kapanmak olur. Çünkü dediğim gibi hakkıyla yapılırsa anlamı olur. Ama renkli mi giyinilmeli yoksa lacivert siyah mı? Bunu bir türlü anlayamadım. Neden kapanır müslüman? Türkiye ye geldiğimde görüyorum bazı kişileri ama anlayamadım bilmiyorum belki müslüman değillerdir. Kafasına topuz gibi yapıp çıkıyorlar. benimde mi öyle yapmam lazım. Kapanmak derken nereyi kapatmaktan bahsediyoruz lütfen müsaitsen açıklayabilirsen çok sevinirim 😊 yanlış bir şey dediysem affola kusura bakma acemiyim bu konularda
- +1 yıl
öncelikle bir şeyi ASLA başkaları yapıyor (o şekilde yapıyor) diye YAPMAMALISIN.
kurallara uymak gerekir dedik. Kurallar insana neyi öğütlüyor iyice anlamak gerekir. Allah senden bir şeyi yapmanı istiyorsa bunu boşuna istemiyordur. illaki sana bir faydası vardır o istediğinin.
bir kadın neden kapanmalıdır bunu iyice düşün kapanmadan önce.
kısaca şöyle diyebilirim; rengarenk giyinmek dikkat çekecekse, rengarenk giyinilmemelidir. kapanmanın amacı dikkat çekmekten uzak olmaktır. dışarda erkekler size bakmasın, siz onların ilgisini cezbetmeyin diye kapanırsınız. renkler dikkat çekicidir.
her gün cenazeye gider gibi kapkara giyinmek de olmaz tabii, yani kişiye de bağlı aslında, genç bir kıza bu kadar kasvet yüklemenin de anlamı olmadığını düşünüyorum. bence MÜTEVAZI olmak esastır bu işte. Yani renkli giyinilse bile tek renkler tercih edilebilir.. öyle kıpkırmızı giyinmek kapanmanın amacına aykırı olur. - +1 yıl
kıyafetteki desenler de o şekilde, o gözalıcı ilgi çekici merak uyandırıcı değilse, hafif sade desenli şeyler tercih edilebilir.
incili boncuklu şeyler de o şekilde uygunsuzdur..
zaten kapanmadan önce ayete bakmanız gerekir. ayette kadınlar ziynetlerini saklasınlar, gizlesinler, göstermesinler diye bir tabir mevcut. (Nur süresi, 60)
hakkıyla kapanmak istiyorsanız:
modaya uyma çabasında olmamak gerek.
öyle dar pantolonlar giymekle falan kapanmak olmaz, makyaj, diğer süs eşyaları falan, bunlardan uzak durmak gerekir.
topuz lanetlenmiştir. yasak yani. bu şekilde yanlış kapanarak diğer müslüman kız/kadınlara da kötü örnek oluyorlar. bunun da hesabını vermek zorunda kalacaklar.. bu arada kapanarak müslüman erkekleri de günahtan sakınmış oluyorsunuz.
gördüğünüz gibi sizin kapanma şekliniz başka insanları da etkiliyor.
bunları iyice düşünür anlarsanız, doğru şekilde uygulamak mümkün olacaktır. (: - +1 yıl
(Nur suresi 31)
(Ahzab suresi 59)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim yazan ellerin dert görmesin. Bunca vaktini ayırıp cevap yazdın. umarım bana da nasip olur 😊 aklımdaki soruların hepsini cevapladın çok bilinçli birisin tekrar tekrar teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Rica ederim (:
+1 yılİnsan aklı bir yaratıcının varlığını kavrar yani yaratıcı lmassa olamayacak olduğunu bilir. Bundan sonrası ise araştırma ve okuma kısmıdır dünya üzerinde bir tanrının varlığına inanmayan dinler azdir fazlasıyla az. Eğer bir yaratıcının varlığını kavradiydan bakman gereken tanrılı dinler. bir safhada İncil Tebur Tevrat ve Kuranın meallerini okumak çok önemli. Okuduğumuzda ise diğer kitapların bir insan tarafından yazıldığı açıktır ( orn; incilde özlü sözler var yani senin benim yazabileceğimiz türden ) ancak Kuranda ise sanki okudugun hemen her sayfada birisi sana sesleniyor. Bu kitap sanki beni anlatıyor biraz gibi gelir. Ayrıca ne kadar denersen dene Kuran daki sizlere benzer sözler cikmaz insan zekası bunu yapamaz öyledir ki anlayan ve kavrayan akıl Allahın varlığını kolayca bulabilir.
10 Yorumla
+1 yılNeden müslüman olmalıyım, çünkü diğer Semavi dinler de birden fazla tanrı varken islamda sadece bir tek Allah vardır.
İslama yönelmek istiyorsan önce islam ilmihali okumalı islam ilmihali ile başlamalı ve yol gösterici olarak sadece kuranı baz almalısın.
Televizyondaki içi boş tekerleme anlatan dini programlardan uzak dur.
Aklına takılan bir şey olursa ne zaman istersen sorabilirsin..😉111 Yorumla- +1 yıl
Diğer semavi dinler de tek tanrılı. Zaten tek ve aynı tanrı olduğu için onlara "semavi dinler" deniyor. Bilmeden konuşma lütfen.
- +1 yıl
@_tombombadil_ Kimin bilmeden konuştuğu aşikar, gidin iyice okuyun ondan sonra gelin.
dinlerin ilk ortaya çıkışından bahsetmiyorum. Kulaktan dolma konuşmayın önce dinlerin şu anki halini araştırın,
hristiyanlıkta 5 adet incil vardır, orjinali evangelion'dur. anlamı ise müjde demektir.
sadece papazlar tarafından okunur.
kilise dışında okunmaz, halk arasında okunan incil Matta, Markos, Yuhanna ve Luka;dır..
Hristiyan inancı Kutsal Üçlemeye dayanır: Baba, Oğul ve Kutsal Ruh. Bu üçü Tek ve Yegane Tanrı'dır. kimi hristiyan mezhepleri üçünü tek bir tanrı olarak nitelemiştir. Kimi hristiyan mezhepleri ise hepsini ayrı birer tanrı olarak sınıflandırmıştır.
Baba, Oğul, Kutsal ruh
(“Allah, Meryem oğlu Mesih’tir” diyenler kâfir olmuştur. Mesihin Hristiynlar için sözü: Ey İsrail oğulları, Rabbim ve Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Bilin ki, Allah, kendine ortak koşana Cenneti haram kılar. Artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcı yoktur.) [Maide 72]
Hristiyanlar Kitaplı kafirdir...
- +1 yıl
@_tombombadil_ birine bilmeden konuşmayın lütfen derken iki düşün
- +1 yıl
Romalı incili bile vardır...
- +1 yıl
Düşündüm ve yineliyorum. Dinin bozulmuş olması, birbirinden farklı kitapların ortaya çıkması veya farklı şahsiyetlerin bu kitapları farklı farklı yorumlamış olması o dinin semavi yani tek tanrılı olduğu gerçeğini değiştirmez. Zeburu da, tevratı da incili de kuranı da insanoğluna gönderen tek bir tanrı ve hatta aynı tanrıdır. Bu yüzden kuran içinde isa ve meryemi, davut peygamberi, musa peygamberi bulabilirsin. Çünkü bütün semavi dinlerin ve kitapların kaynağı allahtır. Semavi dinlerde her dinin kendi tanrısı yoktur. Hepsi tek bir kaynağa bağlanır.
- +1 yıl
@_tombombadil_ Elbette bende aksini söylemedim zaten farklı bir fikirde olsam semavi din ifadesini kullanmazdım. elbetteki semavi din ama literatürde dini ritüellerin aslına uygun olmadan yerine getirildiği bir inanç sistemi kitabı ve peygamberi olan bir din semavi bile olsa evangelios'dan ayrıldığı için Allah katında yeri kalmammıştır..
semavi din olması ya da olmaması bir şey değiştirmiyor..
Çünkü Allah'ın gönderdiği kutasl kitabı erozyona ve tahribata uğratmışlardır..
Hristiyanlık ve Musevilik erzoyona uğramıştır. o yüzden Kuran indirilmiştir..
ibrahim isak yakup son olarak yusuf peygamber ölmeden önce ahmedi müjdelemiş diğer peygamberler yani kitapla gelen peygamberler musa isa ahmedi müjdelemeiştir.
ama matta markos yuhanna ve luka bu yazmaz evangelios'da bahseder ama hristiyanlar Hz. Muhammedi kabul etmezler ama Kuran hepsini yazıyor bizde hepsini kabul ediyoruz.. - +1 yıl
@_tombombadil_ Hristiyanlık özünde tek tanrılıdır evet ama ademoğlu incili dörde ayırmış ve tanrıyı üç sınıfa ayırmıştır..
- +1 yıl
Evet dini bozan insanoğlu. Ama kökene indiğimizde hepsi tek tanrılı. Bende böyle demek istemiştim. Şimdi oldu :)
- +1 yıl
@_tombombadil_ Hey Allahım bumuydu demek istediğin, o zaman sorasaydın ya orda ne demek istedin diye :) tamam anlaşmazlık giderildiğine göre ben kaçar Allaha emanet ol
- +1 yıl
Saol sende :)
- +1 yıl
ahiret hayatına inanmak istiyorsan olmalısın, hristiyan veya ateistler gibi amaçsız boş yaşamak istemiyorsan müslüman olmalısın,
14 Yorumla- +1 yıl
Hıristiyan ların amaç sız ve boş yaşadığını söylemek bir müslüman a yakışıyor mu sence
Soran+1 yılEn çokta bu yüzden kardeşim. Boşlukta olma hissi çok kötü. Ama ailemden kaynaklı
Soran+1 yılİncil okudun mı sen hiç? İncilin dışına Kuran yazıp okuttuklarında insanların nasıl aşağıladığını ama sonradan onun incil olduğunu öğrendiklerindeki tepkileri gördün mü? Bence hep ergenlikten kaynaklanıyor bu. Bilmeden din seçiyorsunuz. İyice araştır. @charles_bukowski
- +1 yıl
Bilmeden din seçiyorsunuz û bana mı söyledin tam anlayamadım evet İncil okudum Tevrat okudum kuran hatim indirdim
Müslüman olmalısın çünkü bu ana kadar değişmeden gelen tek kitap Kur'an -ı Kerim. Kuran'ı oku zaten o sana neden müslüman olman gerektiğini anlatır. Müslümanlıkla cennetteki yerin daha büyür. Kadın hakları na önem veren bir din. Tek bir tanrısı var oda Allah. Sence ateşe tapmak mantıklı mı? Suya? Güneşe? Güneş mesela. Sadece seni ısıtır. Allah ise sana cennetten bir yer açar. İşte aradaki fark bu. Müslüman olmalısın. Müslüman olduktan sonrada zaten aradaki manevi ve maddi farkı anlarsın. Müslümanlık seni müslüman olman için zorlamaz. Ama sen bilirsin. Senin inancın. Biz müslüman milleti olarak her dine saygı duyuyoruz. Ama benim söylediklerimi bir düşün derim.😉🤗
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir insan eger hic bir seye inanmazsa bence o insan boşlukta gibidir. Sen hiç bir sey yapmıyosan hayatı hep kendin için yaşıyosan ibadet etmeyip dua etmiyosan hayatı boşa geçiriyosan yaşamanın bir anlamı yok bence. Önceden hangi dine inanıyodun bilmiyorum ama islam gerçekten güzel bir din islam dini kolaylıktır. Başın dara düstügünde başın sıkıştıgında dua etmen Rabbinden yardım istemen ona ibadet edip güzel bir kul olmak.. bilmem anlatabildimmi?
02 Yorumla
Soran+1 yılO kadar güzel anlattın ki çok teşekkür ediyorum sana. Ben de öyle hissediyorum tam da şimdi, boşlukta. İnan bana bu çok kötü bir şey. Burada olmam, nefes alıp vermem, bu doğa, bu insanlar... hepimiz bir amaç için burda olmalıyız. Yoksa ot olurduk. Yine bir şey değişmezdi. Ot gelip ot giderdik 😄 Böyle diyorum ama çevremdende çok korkuyorum, tepkilerinden. Gerçekten içimden geliyor, ama korku da yok değil. Her sabah kalkıp tamam işte bugün diyorum ama...
Cevap sahibi+1 yılZaten hepimiz bir amaç için burdayız. Amacımız Allaha ibadet etmek. Zaten biz bütün canlılardan üstünüz. irade bizim elimizde. Dinini sorgularsın ama şüphe duymak inanmamak başka bişey. Çevrenden niye korkuyon tepkileri niye degisiyo bu seninin hayatın istedigin dine inanmak inanmak senin elinde sen nerde yaşıyosun daha önce hangi dine inanıyodun veya ateistmiydin.
- Diğer konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılEn mantiklisi cunku ama muslumanlara bakarak musluman olma gercekten muslumanligi uygulayanlara gore olmakisin ve nefsini kontrol etmelisin
24 Yorumla
Soran+1 yılHoşgörü dini derler hep, ne kadarda güzel bir açıklama. Nefsi köreltmedikten sonra iyi bir insan olmak zor. Müslüman olmak=iyi insan olmak. İşte her şey bu kadar basit
- +1 yıl
Isid gibi adamlara degil gercekten hakkini veren insanlara bakilmali hosgoru icin
Ve dedigin gibi - +1 yıl
@bakiakcay eyvallah
+1 yılÖncelikle din bir sığınma kapısıdır bence. Eğer bir şeylere inanmak istiyorsan bir din seç. "Neden İslam?" dersen eğer "oku"manı tavsiye ederim.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. "Sığınma kapısı" çok güzel bir tabir. İnanmal istiyorum. Çünkü boşu boşuna burda olmuş olamayız. Bir amacımız olmalı. Yoksa neden doğdum, neden öleceğim? Neden her gün bir zorlukla karşılaşıyoruz? Neden gülüp, nedem ağlıyoruz? İyi kötü gibi kavramlar neden var? Bunların hepsinin sonucunda bir yere ulaşacağım hissi geliyor bana. Bu kadar şeyi yaşayıp öğrenirken bunun bir mükafatı olmalı. Boşu boşuna olmamalı bu beden, bu yer, bu gök.
- +1 yıl
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Sen de güzel yazmışsın.
En önemlisi akla ve mantığa uyuyor olması. Kitabımızı okursan tabi mealini okursan bu soruna cevap bulabilirsin. Müslümanlık barış, hoşgörü, sevgi dinidir. Müslüman olup buna uymayanlara bakmayacaksın tabi o onların problemi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNedenine sen karar ver. Tüm dinlerin araştır ve islamla karşılaştır derim. Aradaki farkı görürsün zaten.
12 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. İyilik, mutluluk istiyorum. Hoşgörü istiyorum. Bunların hepsi çok güzel hepsi İslam da var. Zamanımın çoğunda Londra'dayım ve ordaki televizyonlar o kadar kötü gösteriyor ki her şeyi. Ailem ve arkadaşlarımın tepkisinden çok korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılÇok iyi düşünüyorsun. Senin gibi bilinçli insan çok az avrupada. Sana tavsiyem; tüm dinlerin araştır öğren islamla birlikte karşılaştır. Öğrendiklerini cevrendekilere biliyor musun şeklinde anlatırsan hem onlarda bilinçlenmiş olur.
+1 yılNeden olmamalısın önce onu öğrenmem gerek ki ona göre cevaplar verebilmeliyim
Ben neden müslümanım kısaca bahanedeyim islam dini herşeye akla yatkındır ve her zorluktan her kötülükten çıkmak için yol göstermiştir islam dini doğru olan bir dindir00 Yorumla
+1 yılKuran, incil, tevrat ve bulabilirsen zeburu oku. Hepsini okuduktan sonra google a "Zeitgeist" yaz. Çıkan linkteki filmleri izle. Sonra gel beni bul konuşalım.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar mutlaka bir şeye inanma ihtiyacı duyar bu Müslümanlık olmayadabilir bunun cevabını sen bulacaksın. İnanma ihtiyacı insanların geninde vardır ateistler bile ateistliğe inanır.
02 Yorumla
Soran+1 yılGüzel cevaptı, teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılİnsanlara bakarak inanç değiştirme mesela bana bakarak müslüman olma ben dinimi tam manasıyla yaşamıyorum ama kuranı bol bol oku hadisleri araştır ona göre inanç sahibi ol Türkiye'de dört dörtlük müslüman bulman çok zor
00 YorumlaBoşver, sen olma. Sen en iyisi Reenkarnasyon'a inan.
01 Yorumla
Soran+1 yılSen olma derken? Senin inancın bu mu ki ona inanıyorsun?
+1 yılBoşlukta olmak çok kötü birşey , halbuki başına bir dert, sıkıntı, Allah esirgesin kaza geldiği zaman ilk aklına Allah'a siginma geliyor.
00 Yorumla- Diğer konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yıleğer bir şeylere inanma ihtiyacı duyuyorsan seçenekleri kulaktan dolma değil kitaplarından araştırmanı tavsiye ederim
01 Yorumla
Soran+1 yılAraştırıyorum ama insan bazen soracak kimselerde arıyor tabii ama yine de haklısın ne deme istediğini anladım 😊
+1 yılBiseyi neden tercih etmelisin konusunda bir argumanda bulunamayiz soruyu neden tercih etmemeliyim dediginn zaman bir cok arguman sunabilriz
00 YorumlaBunun cevabını çok yanlış yerde arıyorsun, kendine verebileceğin bir cevap bulmalısın.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖnceki dinimde eksik bir şeyler vardı sanki. Tam olarak hissedemiyordum kalpten. Ama Müslümanlık... bilmiyorum sanki çok içimden geliyor ama kolay bir şey değil ailem dr Müslüman değil nasıl olur bilmiyorum.
+1 yılen rahatı o :) şaka tabi aklın var fikrin var 4 tane de kutsal kitap var oku hangisi aklına yatıyosa hiçbiri yatmıyosa da seni tutan zorlayan mı var deist deist devam et :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yıl-çünkü hak din o.
-neden hak din o kanıt ne?
-kuran
:D
islam hak dindir diyenler avrupada doğsaydı islam karşıtı olacaktılar gelmiş burada hava basıyorlar00 Yorumla
+1 yılAkımın peşine takıl! :) Ya ödül varsa? :) Şaka bir yana şu an için mantıklı cevap veremiyorum. Farklı bir moddayım. Kusura bakma!
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlıyorum.
- +1 yıl
Sağol.
+1 yılÇünki Kuran-ı Kerim bilimle çelişmeyen hatta einstein izafiyeti bulmadan önce bile izafiyete bilime paralel ve çelişkisiz bir kutsal kitap
016 Yorumla
Soran+1 yılEvet, bunları bilen tek bir kişi olmalı. Kaç asırdır değişmeyen bir kitap. Onun da bir yazarı, yaratıcısı olmalı. Her şeyi mantıklı.
- +1 yıl
İzafiyeti anlatabilmek için insan üstü bir zeka sahibi olmak gerekir bunu ilk albert einstein yaptı sandık ama Kurana baktıklarında izafi bir zamanla anlatım mevcut bu ya hz. peygamberi mucizevi bir zeka sahibi ya da sahte olmadığını ispatlar hâla çelişki varsa sor tabi
- +1 yıl
Genel görelilik kuranda hangi ayetlerde geçiyor? Mesela ışık hızının sabit olması gibi? Örnek verebilir misin?
Hadi var diyelim. Doğru kabul ettik? Neden gayri Müslim Einstein bunu buluyor? 1.5 milyar müslüman ne işe yarıyor? Bu kitapta bütün bilimsel teoriler deliller varsa 1500 senedir bu kitabı okuyup okuyup neden sadece iptidai işe yaramaz herifler uretiyorsunuz? - +1 yıl
@SchindlersTits bilim kitabı demedim bilimle çelişmeyen aykırı olmayan dedin tüm Kuranda zaman görelli sadece bir kısmında degil bunu gören bilim insanları hz. peygamberi dünyanın en zeki insanı ilan ettiler
- +1 yıl
Laf. Sırf laf. Yalan söylemekten ve yalanlara inanmaktan bıkmadınız.
- +1 yıl
@SchindlersTits bak dostum sen tanrının olmadığına ben ise olduğuna inanıyorum bu bile bir kanıttır somutta olsa ancak bu tartışılacak bir durum degil bana bilimsel ispatla gel ben cami hocası degilim
- +1 yıl
Ulan iddiayı ortaya atan sensin. Genel görelilik İslam'da var diyorsun. Sen ispatla diyorum. Yok.
- +1 yıl
@SchindlersTits görelliğin ne oldugu konusunda en ufak bilgin varsa aç Kuranı mealini olaylar nasıl izafi götelli gerçekleşiyo görürsün bir kısmı demiyorum bütününde izafiyeti anlatmıyor olaylar zaten görelli birdaha söyleyimmi
- +1 yıl
Ya bıraksana. Aç oku diyip duruyorsun. Bir tane örnek veremiyorsun. Senin okuyup okumadığın bile şüpheli.
- +1 yıl
@SchindlersTits Rabbinin katında bir gün, sizin hesabınıza göre bin yıl gibidir” (Hac: 47)
“O, göklerden yere kadar ger işi yerli yerince tedbir ve idare eder. Sonra bütün işler, sizin gününüzle bin sene kadar uzun olan kıyamet gününde Ona arz edilir” (Secde: 5) daha istinyonmu yüzlerce var - +1 yıl
Jajajajaja bunlar mı izafiyet anlatıyor? Ben orada korkutmadan başka birşey göremiyorum.
- +1 yıl
@SchindlersTits işine bak arkadaşım izafiyet hakkında birşey bildiğin yok konuşuyorsun ışık hızıymışta bilmem neymiş git oku gel tartısalım
- +1 yıl
Puhahahhaha siz var ya ahahahhaah. İşinize gelmeyince böyle yön değiştirin. Siz eğitilmezsiniz.
- +1 yıl
@SchindlersTits sen altına işiyorken e=mc² ispatı yapıyordum ben sen delili karartmıyorsun alay ediyorsun yani bilimle alakan yok cahiller alay ederler muhaliflik edenler hep eksik insanlardır bilimsel bir konuda alaycı davranış psikolojide karalama olarak degerlendirilir bunu bilmek seni üzmemeli daha cok araştırmalısın
- +1 yıl
@SchindlersTits çok etkilendim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl"Dinde zorlama yoktur, insan hürdür elbette. İster dünyada pişer, isterse âhirette..." (Cengiz Numanoğlu)
Öbür dünyada pişmemek çin bu dünyada İslamla olgunlaş...00 YorumlaHiç arastirmana gerek yok her şey sade ve basittir müslümanlıkta düzen ve disiplin vardır.
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet her şey açık ve güzel. En çokta bu yüzden seviyorum sanırım. Ama ailemdende çekiniyorum açıkçası. Çünkü müslüman olacaksam kapanmakta istiyorum. Hakkıyla yapmayacaksam Müslüman'ım demenin anlamı çok boştur ama göre
Soran+1 yılGerçekten içimi rahatlattın, çok teşekkür ederim 😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüdlüman olmak benim seçimim değildi. Ama iyiki müslümanım mutlu ve huzurluyum. Başka bir fin arayışına hiç girmedim hevesim de yok. Dinini değiştirene de saygı duyarım.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman olmak zorunda değilsin. Kimse seni zorlamıyor. Git ne istersen onu ol ama önce müslüman ol :p
00 Yorumla - Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılislam olduğunu idda eden ülkelerin yönetimiyle hiç alakası olmayan islamiyeti aracısız kimseye sormadan inceledikten sonra karar verceksin
00 Yorumla uzun araştırmalar yaptım tümü hayal onları bir şey olmana gerek yok...
02 Yorumla
Soran+1 yılZor zamanlarında dua etme ihtiyacı duymuyor musun? Kime dua ediyorsun? Boşlukta gibi hissediyorum.
+1 yılMantığa en yatan din bizim dinimiz çünkü.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de böyle düşünüyorum haklısın
+1 yılsana özelden istersem yardımcı olabilirim?
00 Yorumla
+1 yılOlmana gerek yok sende böyle de güzelsin :D
02 Yorumla
Soran+1 yıl😁😁
Boşlukta olma hissi çok kötü. Dua edeceğin bir şey, kimse olmaması...
Umarım anlatabiliyorumdur- +1 yıl
Bana dua et :D
+1 yılGerek yok... Olman şart değil..
00 Yorumla- Diğer konusunda 975 cevap paylaştı.
+1 yılben bir sebep bulamadım :)
08 Yorumla
Soran+1 yılO zaman Müslüman değilsin?
- +1 yıl
evet büyük bir boşluktayım
Soran+1 yılBu çok kötü hissettirmiyor mu? Yoksa böyle. hisseden bir tek ben miyim?
- +1 yıl
sadece sensin
Soran+1 yılTuhaf
- +1 yıl
evet
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
anlıyorum
Muslumanliktan daha iyi bir din varsa o dini seç.
07 Yorumla
Soran+1 yılEn iyisi en mantıklısı İslam gibi geliyor. Yardımcı olmanızı bekledim. Böyle atarlı cevaplar vermenizi değil.
Soran+1 yılÖzür dilerim ben öyle anladım sanırım. Şu an kafam o kadar karışık ki. Hayatımın yarısı Londra'da geçiyor. Ve biraz medyanında etkisinde kalıyorum sanırım. Tv gibi. Çok kötü yansıtılıyor. Arkadaşlarımı ailemi nasıl ikna edebileceğimi bilmiyorum.
Soran+1 yılHayır. O kadar kararsızım ki içim içimi kemiriyor. Ortada olma hissi çok kötü. Boşu boşuna gelmiş olamayız buraya. Bir amacımız olmalı, değil mi?
Dogru yol oldugundan Van Damme' i dinle
00 YorumlaGerçek mutluluk huzur için
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılOlmazsan olma bizene
04 Yorumla
Soran+1 yılO zaman yorum yapma. Yorum yapmazsan yapma banane?
- +1 yıl
O zaman cevap yazma. Cevap yazmazsan yazma bizene?
Soran+1 yılErgen misin oğlum ya neyin kafasını yaşıyorsun. İnsan gibi bir şey sorduk. Soru seni çok sıkıntıya düşürüyorsa cevap yazma o zaman. Hadi işine.
- +1 yıl
Neyin kafasini yasiyosun ya. İnsan gibi cevap verdik cevap seni sıkintiya düsuruyosa boyle soru sorma o zaman. Hadi isine
+1 yılOlmamalısın.
014 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Ne seçmeliyim. Boşlukta olma hissi çok kötü değil mi?
- +1 yıl
Boşlukta değilim. Olmadım da hiç.
Tanrıya inanıp inanmama meselesini geçtim. Bir tanrıya inansan bile bu ıslamin tanrısı el-ilah olmadığı açıktır. Zaten açıp şu kitabı okursan ne kadar hatalarla, günümüze uymayan ilk çağ ahlak kurallarıyla dolu olduğunu ve bilimsel hiçbir yönünün olmadığını bu sebeple gerçekle zerre alakası olmadığını anlarsın.
Elbette ki senin kararın ama bazı kararları oturup tarafsız bir biçimde düşünüp, karşıt görüşlere bakıp bu hususta karar vermek gerekir. - +1 yıl
@bakiakcay geçerli falan değil. Bu hayat tarzına uymaz. Geri kalmış bir sistemdir. Böyle ahlak yasaları olmaz, cezai yasalar olmaz. Ne medeniyete ne de insanlığa uyar. Buna uyanların da hali ortada. Burunları boktan kurtuluyor.
- +1 yıl
*kurtulmuyor
- +1 yıl
Geri kalmış bir sistemdir ne demek ya bu din , devlet yönetim sistemi değil. Kitabı okumadan geri kalmış diyemezsin sen. Ayrıca işlediğin günahların hesabını sana bu dünyada soran yok öteki dünyada ödeyeceksin günahlarının bedelini. saçma sapan konuşup Müslümanlığı karalamın bir anlamı yok.
- +1 yıl
@bakiakcay geri kalmıştır. Bütün dinler reform yaptığı halde islam hala 500 yılı hayatını insanlara dikte etmektedir. Bu yüzden ne devlet sisteminde ne ekonomik sistemde ne de ahlak sisteminde çağın gerekliliklerini yerine getirmez.
Ayrıca benim karalamama gerek yok. Zaten yeterince kara. - +1 yıl
@bakiakcay kes be kes.
Neye inanıyorsun?
00 Yorumlasonsuz hayat icin
00 Yorumlaşimdi nesin
00 YorumlaDiğer konusunda 840 cevap paylaştı. Musluman olmak icin
01 Yorumla
Soran+1 yılHım. Düşündürdü.
Devamını Gör(32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı