Ben müslümanım Elhamdülillah. Çünkü müslüman olarak doğdum ve yaşım ilerledikçe de düşündüm. Ve her soruma cevap aldım yanlış ya da noksan bulamadım o yüzden müslümanım. Örnek olarak ateistlerin bakış açısına göre düşününce cevaplanamayacak bir sürü soru var. Ama ben islamiyette her soruma cevap alabildim. Peki siz neye inanıyorsunuz ve neden? Saygılı insanlar yorum yapsın. Başka dine görüşe saygısı olmayanlar yorum yapmasın.
Cevabın nedir?
Derinlemesine araştırmadığım düşünmediğim üzerinde felsefe yapmadığım hiç bir şeye inanmadım. Sırf müslüman bir ailede doğdum diye müslüman değilim. Kendim canın gönülden inandığım için müslümanlığı tercih ettim.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Museviyim çünkü kendi dinimin emrettikleri bana mantıklı geliyor. Ayrıca Filistinli felan da öldürmüyorum, onlar zaten kendi topraklarını satarak kendilerini öldürecek kadar ilginç insanlar...
03 Yorumla
- Diğer konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılİslam tabiki deist olanları hiç anlamıyorum bunları yazarken elinizde bulunan telefon bilgisayar tabletin bile rehperi varken Allahın insanlara rehper göndermemesi iyiyi kötüyü öğretmemesi imkansız
157 Yorumla- +1 yıl
rehber escinselligi haram kılarken sen onun sahıbı eşcinsel yarattı demıyormuydun?
- +1 yıl
@Desmond__2 ama altında yatana bakmıyorsunuz eşcinsellik gğnah hemde çok büyük günah ama icraate yani fiile geçtiğin sürece günah yoksa günah değil bu duyguyu veren zaten Allah o yüzden bu duyguyu yaşaman değil bu duyguyu fiile geçirmen günah
- +1 yıl
haram olan birşeyi nasıl tanrı veriyor delimisin senya
- +1 yıl
kurana iftira ediyorsun bilgin olsun senı sürekli görüyorum seni uyaranlara eşcinsellik allah vergisi dedigini gördüm bilmedigin şey üzerine fetva verme
- +1 yıl
@Desmond__2 bak bunu nihat hatipoğluda dahil tüm dinciler diyor neredeyse bilmiyorsan dahil olma ben araştırdım baktım o sınanmayı veren Allah zaten aç bak sonra karşıma gel
- +1 yıl
nihat hatipoğlu dedin adam din tüccari allah haram verdigi şeyden birini sorumlu tutuyorsa o allah degildir allah kavramını ögren allaha iftira etme seni bende uyarıyorum kimse eşcinsel yaratılmaz anne babanın hatasını gelip allaha yüklemeyin sizi allahın gazabından kimse kurtaramaz biraz kuran oku mantıklı düşün allah eşcinsellik verip kimseye azap etmez cübbeli ahmeti fazla dinleme pekala öyle olsun bakalım
- +1 yıl
@Desmond__2 adam bilgili mi bilgili şimdi bak araştır eşcinsellik insanın kendi isteğiyle olan birley değildir blabilirsin dedim araştır dedim hala söyleniyorsun aç bak ya sor istersen soru olarak bilim bunu kanıtladı daha ne deyim ben şu an cahillik taslıyorsun cübbeli ahmeti dinleyen kim? Saçma bir adam zaten herkes bilir bunu sana tekrar diyorum araştırmadan yazma insanlara asıl sen yanlış anlatıyorsun
- +1 yıl
Tabiki haram ama fiile geçtikçe haram
- +1 yıl
Hucarat 16 : Allaha dininizimi ögretiyorsunuz allah yerdeki ve göklerdeki herşeyi en iyi bilendir
bayan allaha iftira atıyor allaha degil bilim adamı ve hocalara inanıyor üzülüyorum böyle insanlar için kuranın mesajından haberi yok - +1 yıl
özlem kardeş biz hocalaramı inancagız allahamı? şunu söylermisin? 1400 sene önce allah bunları söylüyor ya siz allaha din ögretiyorsunuz gerçekten inanamıyorum
- +1 yıl
haram ise ozaman nıye eşcinsellik verip azap ediyor ya sakamısınız siz neye inanadıgınızı bılmıyormusunuz neyse ne söylesem siz haklsınız
- +1 yıl
dindeki yeri bellidir kardeşim acık ve net kımseye eşcinsellikv erilmez anne babanın hatasını allaha yüklemeyin iyi akşamlar
- +1 yıl
@Desmond__2 öğretmiyorum ama sen bu konuyu araştırdın mı mesela Kuranda kadınlarınızı dövün ayeti var altında ne yatıyor diye araştırıp baktın mı? Allah bize belli başlı şeyler demiş ancak bazılarını anlamak için hadislere ve düşünce yeteneğina sahip olmamız gerekiyor okumamız gerekiyor Kuranda bazı ayetler yanlış anlaşılmaya çok misait Allah senden istiyor araştırmanı
- +1 yıl
ya kocum sen bir kuranı oku sonra gel benimle tartış bakayım yasak verip insanları yaratıyorsa ben öyle allaha asla inanmıyorum zaten sizinle aynı allaha inanmıyoruz ben kurandaki allaha inanıyorum siz hadislerdei allaha inanın cahile laf anlatılmaz
- +1 yıl
nisa suresinin 34 ayetinde darabe filini dövün diye cevirmişler allah eşini döv diye emir verirmi sence? kuranda eşini dövme emri diye birşey yok siz daha neyın ne oldugunu bılmezken ben araştırıyordum eşini dövme emri kuranda yok geçin bu işleri kiminle tartıştıgınızı bılmıyorsunuz
- +1 yıl
allaha iftira atma güzel insan anladınmı bilmedigin şeyler hakkında peşine düşme
- +1 yıl
eşcinsel yaratıp imtihan edip nefsine düşen insanı cehenneme atması ya dostum böyle sacma seylerle ugraşmayın allahın sıfatlarını bilin
- +1 yıl
@Desmond__2 Ben öyle yaratmıştır demedim. Bakabilirsin yorumlara. Hani belki böyle olabilir dedim. Gidip eşcinsel Allah vergisidir falan yazmadım. Ben senin ilk yazdığından eşcinselliğin haramlığını reddettin sandım ve belki bu bir imtihandır bilemeyiz manasında dedim. Haşa ben asla iftira atmam.
- +1 yıl
imtihan ne demek bilmiyorsunki yanı allah kulunu denıyor ne yapıp yapmıcagını eşcinselligimi veriyor haram olan bişiyi allah vermez kolay gelsin
- +1 yıl
@Desmond__2 ama dövmek anlamıda var hadi açıkla bakalım? Ayrıca bunu bir peygamberde yapmıştı dövme işini eşine karşı hadi bakalım o engin bilgilerini bizimle paylaş sen bu ayeti araştırmasan bilemezdin yanlış anlardın istersen bir video atabilirim açıklamasına bakabilirsin bilim istekle olan bir seçim değil derken senin böyle saçma şeyler demen ne kadar yenilir yutulur sen seç iftira atmadım ben Allah biliyor bak o hafta demiştim hala bakıp gelmemişsin söylenip duruyorsun kardeşim
- +1 yıl
darabe kelimesi fiildir yüzmek vardır 100 vsayısı vardır surat yüzü vardır farklı anlamlar taşır peygamber eşini dövmemiştir hadislerde ayşe ile yatagını ayırıyor ayet geliyor sonra peygamberimiz eşinden süphelendigi için yatagını ayırmıştır
- +1 yıl
özlem acıkca söylüyorum allaha cok güzel bir iftira atıyorsun senı kımse kurtaramaz eşcinselligi allah verdigi söyledigini biriyle tartışırken gördüm boşuna yalan filanda söyleme
- +1 yıl
videoyu getir beklıyorum
- +1 yıl
@Desmond__2 bak anlamamakta ısrarcısın galiba bilim dedi diyorum demi bekle atacağım videoyu ama yargılamadan izleyeceksen atarım
- +1 yıl
@Desmond__2 Hz Muhammed dövmedi zaten başka birpeygamber vurmuştu eşine
- +1 yıl
özlem beklıyorum 12 ye kadar videoyu sen bana din ögretme ilk kendın ögren özlemcim
- +1 yıl
kurandan ayet getir bakayım görmemiş olablirim beklıyorum özlemcim hadi özlemm hadi be
- +1 yıl
@Desmond__2 https://m.youtube.com/watch?v=NPZIiLNggEg al bak bu adamlar senden benden daha bilgili insanlar
- +1 yıl
benden daha bilgili insan olabilir kuranı hadissiz anlıyamassınız diyen youtube kanalı bu ayet getirmıyorki lafsen söylüyor özlem ben ayet istiyorum ben bunları cok dinledim
- +1 yıl
@Desmond__2 Çok eskilere dayanan ve tıpta geniş tartışmalara neden olan, akıl almayacak yöntemlerle iyileştirilmeye çalışılan eşcinsellik modern zamanlarda artık bilim adamları tarafından bir hastalık olarak görülmemektedir. Son 35 yıldır psikologlar, psikiyatrlar ve diğer ruh sağlığı uzmanları eşcinselliğin hastalık, ruhsal bozukluk veya duygusal bir sorun olmadığını onayladılar. İlk olarak 1973’te Amerikan Psikiyatri Derneği Yönetim Kurulu eşcinselliğin hastalıklar kategorisinden çıkartılmasına karar verdi. Karar, Amerikan Psikiyatri Derneği’nin bir yıl sonra (1974) yapılan yıllık genel kurulunda üyelerin çoğunluğu tarafından onaylandı. Amerikan Psikiyatri Derneği, 2006’da yapmış olduğu genel kurulunda söz konusu kararı tekrar ifade etti. Benzer şekilde 17 Mayıs 1990 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO), eşcinselliği hastalıklar listesinden çıkardı. Eşcinselliğin bir hastalık, bozukluk ya da eksiklik olmadığını, 3 farklı cinsel yönelimden birisi olduğunu ve doğuştan ya da 3 ile 4 yaşl
- +1 yıl
@Desmond__2 https://tr.m.wikipedia.org/wiki/E%C5%9Fcinsellik al buda linki
- +1 yıl
Biz insanı en güzel sekılde yarattık diyor allah tin 4 te eşcinsellik sapıklıktır allah güzel yarattım derken anne baba hatasını allaha yüklemek filan ya aga boş işlerle ugraşıyorsunuz sen kuranı dinlemıyor bunları dinliyorsun
- +1 yıl
@Desmond__2 bilim diyor bilim daha ne deyim ya ben sana ayet mi istiyorsun al o zaman oku ayetini kendine örnek edin
- +1 yıl
özlem allaha vahiymi yolluyoruz kardeşim benide şirke bulaştırıcaksın şirkin ne oldugunu bılmıyorsun ben ınanmıyorm öyle allaha kusura bakma hesap günü kendını kurtamıcaksın iyi geceler
- +1 yıl
sen allaha degil bilime inanıyorsun yeminle coluk cocukla konusuyorum şirke giriyorum yazma kardeşim daha konusmıcam
- +1 yıl
@Desmond__2 şirk Allaha ortak koşmaktır sorgulamak araştırmak ve sonuçları bulmak şirk değildir Allah bunu bazı insanları sınamak için doğuştan vermiştir bu kişi fiile geçmezse sorumlu tutulamaz doğuştan olduğu için sen varya hiç okumuyorsun tamam okuma ama ben senin önüne din hocalarını getiriyorum onu geçtim bilimi getiriyorum psikologları getiriyorum sen hala aynı kafadasın yazık acıyorum hesap günü kim kendini kurtarır o gün görürüz bunu ancak şu an Allah bilir sen çok cahilce davranıyorsun bir müslümanın araştırıp bilmemesine üzüldüm doğrusu
- +1 yıl
allaha yalan isnat etmek şirktir sen iftira ederek diyorsunki bazılarına verdin ben yıllardır araştırıyorum sen daha 11 yaşındayken ben araştıyordum özlemhanım şu ayetlere ne diceksiniz merak ediyorum
yunus 17 : Allah'a karşı yalan uydurandan veya O'nun âyetlerini yalanlayandan daha zâlim kim olabilir? Bilesiniz ki suçlular asla iflah olmazlar.
ali imran 78 ÇOnların bazısı, kitapta olmayanı kitaptan sanasınız diye dillerini bükerek kitabı taklit eder ve ALLAH katından olmadığı halde, "Bu ALLAH katındandır," derler. Bile bile, ALLAH adına yalan söylerler
- +1 yıl
enam 38 de allah kitapta hiçbirşeyi eksik bırakmadık diyor allah yalanmı söylüyor özlem dövücem bak seni :D
- +1 yıl
@Desmond__2 ama şu an yalanı sen uyduruyorsun ona ne demeli kendi bildiğini okuyorsun bilim Kuranın dediklerini ispatlarken iyi ama şimdi mi işine gelmedi bilim doğuştandır diyor bilim diyorum bilim aç oku ya biraz sadece ayetlerle olmaz yapmadığın birşeyden sorumlu tutulamazsın
- +1 yıl
@flushaaa sensin cahil be kuranı ispatlaya bilim değil mi bilime o zaman inanıyorsunda psikologlar bilim adamlar eşcinsellik genelde doğuştandır hormon bozukluğundandır denilince mi işine gelmiyor bu bir sınanmadır artık aklınızı başınıza getirin kanıtlarla sundum size hala ahmaklık yapmayın Allahın ayetlerini yanlış tanıtıyorsunuz be utanın
- +1 yıl
@flushaaa anne hatasıysa anne hatasıysa bu annenin suçudur ayrıca Allah bazı peygsmberleri zaten sünnetli olarak yaratmıştır sünnet müslümanlığın simgesidir tercihler insanlara kalmalı değil mi (din konusunda)
- +1 yıl
@flushaaa ayrıca doğuştan verdiği sınanmalardan biride eşcinselliktir aynı duyma bozukluğu vs gibi sınadığı gibi buda bir sınanmadır araştırıp gel karşıma bu eşcinselliği şayet ben öyle geldim senin karşına sende cahil konuşarak benim bilgilerimle yarışmaya kalkma
- +1 yıl
allah hiçbir peygamberleri sünnetli yaratmamıştır yalana bakarmısın bir :D ibrahimle sünnet başlamıştır isa dogumunun 8 günü sünnet olmuştur senin mezhebine göre sünnet olmıyan şefaatten yaranamaz sünnet öyle sıradan bir gelenek degildir ibrahimin gelenegidir sünnetsiz birinin savaşta müslüman oldugunu nerden bılıcekler
- +1 yıl
@flushaaa bazı peygamberleri yarattı araştırabilirsin ben araştırıp geliyorum sen hala kafandan bildiklerinden geçiniyorsun ya bir git Allah aşkına saçma saçma konuşuyorsun kadınların başındaki ayetten müslüman olduğu belli olur senin gibi kendi kafasından dolma bilgisizlerle uğraşmayacağım daha fazla senin gibi bilgisiz bir müslümandan utanıyorum bile sen utanmıyorsan araştırmazsanda cahil kal en iyi yaptığın şey zaten
Elhamdülillah müslümanım. Çünkü her sanat bir sanatkarı icabet eder. Rabbim'den başka güzel yaratıcı var mı?
32 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
9Cevap
+1 yılYaşam bilgeliği, bilinçaltı, reiki, new age, spritüalizm, evrensel yasalar, toltek bilgeliği, psikoloji, islam , birçok şeyi araştırdım, yaşadım. çok araştırdım islamda çok hataların olduğunu gerek kitapta gerek meshepler, gerek hadisler , gerek yaşadıklarım, gerek din alimleri açıkça belli ettiler. şu an evrensel yaslara inanmakta , insan için en hakiki bilgiyi aramakta en doğru objektif olarak bakarak hakikat doğal gerçeklere insanın saf özüne inanıyorum.
07 Yorumla- +1 yıl
Var ya da yok olabilir. Ama dinlerdeki tanrı olmadığı kesin
- +1 yıl
çok uzun ve benim anlatmamlada olmaz. Aç kuran meallerini oku, internette araştır sorgula. her türlü düşünceyi oku. mesala ilk olarak meshebin neyse onu araştır. büyük ihtimal sünnisin. Peygamber hakkında öğrendiğimiz hadis sünnetlerin kaynağı olan bür sürü ibadetleri anlatan alimlerin bizim bilmediğimiz hadisleri. 19.org/.../...Fmanlar%C4%B1-habis-i-%C5%9Ferif.jpg
- +1 yıl
Ben zaten araştırıyorum ama nereden araştırdığın önemli. Gidip saçma sapan insanların lafına göre şüpheye düşecek insan değilim çok şükür. Senin için demiyorum saçma sapana internette falan yazanlar için. Ayrıca benim de birçok soru işareti oluştu kafamda bu zamana kadar. Ama tek bir tane cevapsız sorum kalmadı. O yüzden ben Allah'a tam bir inanç içindeyim ve şüphem yok. Ayrıca islamiyete dair de.
- +1 yıl
Aslında böyle devam etmen güzel. Benim senin öğrendiğin islamda insanı biraz kısıtlıyan şeyler olsada sonuçta iyi bir şeye inanıyoruz sevgiye şefkate merhametli olmaya zorda kalana yardım etmeye doğruya dürüstlüğe ... iyi şeylere. Bu asla kötü değil. Ayrıca inancın gücünü de unutmamak lazım.
+1 yılElhamdülilah Müslümanım seninle aynı düşüncedeyim. Diğer semavi dinleri vahiyleride araştırdım paganlığı ve spritüel satanismide
12 Yorumla- +1 yıl
EYVALLAH kardeşim sana da
Müslümanım. Koca kainatın bir yaratıcı, düzenleyicisi mutlaka vardır. Kuran bir insanın ne kadar zeki olursa olsun kendi kafasına göre atıp tutamayacağın kadar mükemmeldir.
10 Yorumla
+1 yılBen desitim Müslüman olarak doğdum ama ona inanmak zorunda değildim. Hiç bir dine inanmak zorunda değilim. saygım var ama dinler bana göre değil. Insan insandır dinler ile insanların bakış acısını değiştirmek çok saçma bana göre
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle Kimse tek düşünce de olmamalı farklılıklar yeniliklerdir
Muslumanim çünkü bir rehbere ihtiyacım var hayatı yaşamayı anlamaya çalışıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIslam'a inaniyorum. Dinle pek hasir nesir olmadim su zamana kadar ama uzerinde cok dusundum ve Islam dininin dogru oldugunu anladim
20 Yorumla
+1 yılkurandaki dine inanıyorum türkiye zaten müslüman bir ülke degil
20 Yorumla- Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılSüphaneke dinine. Saygı duymayan eksi ya da yorum atmasın. Sizi ilgilendirmez.
10 Yorumla Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. İslam sorgulayarak seçtiğim din
20 YorumlaBen deistim. Her dine saygım var.
27 Yorumla
+1 yılAteyizler anne babasına kizip ateyiz oluyor panpa
20 Yorumla
+1 yılElhamdüllah müslimanım
10 Yorumla
+1 yıldaha araştırma aşamasındayım, kararımı veremedim
00 Yorumla
+1 yılMüslümanım elhamdulillah.
10 Yorumla
+1 yılMuslumanim
20 Yorumla
+1 yılIslam
10 Yorumla
+1 yılmüslümanım
10 Yorumla- Diğer konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılDeistim
10 Yorumla
+1 yılAynen.😰
10 Yorumla
+1 yılMüslümanım
10 Yorumla
+1 yılelhamdülüllah
10 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı