Geçen gün evden buldum. Biz çözemedik. Bunu okuyabilen var mı?
Bunun ne olduğunu bilen var mı? Özellikle arapça bilenler baksın?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bazılarını zar zor okuyabildim. el yazısı ile yazıldığı için okunması biraz zor fazla bilmeyen için. ama bir cami hocası felan rahatça okuyabilir. okuyabildiğim kadarıyla bu korkulan bazı şeylere karşı dualar içeriyor şeytan ve benzeri şeylerden korunma duası felan. bazıları da ayet. euzu besmele en üstte yazan. okuyabildiklerimden bazılarının anlamlarını bu sitelerde buldum.
İcinde Allahula ilahe suresi var koruyucu bir suredir ve ortada yazilanlarin kenarini sarmiş en ortada da Allahın isimlerinden el-kadir yazıyor. Eğerki büyü ise kaderini değiştirilmek adına yaoilmis bir dua olabilir ancak koruyucu bir muska da olabilir
Ya işte benim kafamı karıştıran da o u konuda bilgim yok çünkü ama içinde Allahula ilahe olan bir koruyucu muskadir diye dusunuyorum ve kuran dilinde yazilmamis harekesiz
Evet aynen öyle ama siz gene de evde bulundurmayın sonucta ne olur ne olmaz ille koruyucu muska istiyorsaniz kendinize veya evinize özel yazdirirsiniz ☺
Üst tarafta ayet yazıyor. Euzü besmeleyle başlanmış. Ortada yarım daire olarak yazılan ashabı keyfin isimleri (7 uyurlar diye de bilinir) Kenarda yan yazılan ayetül kürsi. Sanırım alt taraftaki de bir dua. Uyuyamayan birine bir bebeğe vs muska olabilir.
Korkacak birşey yok içinde tesbih duası yazıyor ama tam hepsi yazmıyor. her şey kötüye yorulmaz. Ama sen gene de bir ayetel kürsi oku felak nas 7 kere oku
En İyi Cevaplar