Ulkemizde graffiti suc mu sayiliyor?
Evet
Hayir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
500 senelik tarihi çeşmenin mermerlerine grafiti yapmaya , adamın milyarlar verip 2hafta boyattığı dış cephesini tuval olarak kullanmaya ya da benzer zibidi kafalılıklara kalkışanın verdiği zararın bedelini 18 yaş altı ise ailesi, yok 18 yaş ustu ise kendisi öder.
500 senelik çeşmeye verilen zararı nasıl öder , orasını düşünsün ergen dahi olsa yapacak olan... Dava açmayan devlet kurumu kalmaz , odeyene kadar ergenlikten emekliliğe geçer artık yaşamı...
Avrupa ülkelerinde ki gibi ise suç değildir, hatta bazı CHP belediyeleri özel olarak ara sokaklara, merdivenlere bile yaptırmıştı. Ama siyasi düşünceleri barındıran, hakaret, vahşet, erotik içerikli birşey ise suçtur.
B dedim
Cevap
18Cevap
Evet , bir hip hop kültürü ile ilgilenen biri olarak anlatayım.
Grafitti yapmak kesinlikle suç.
Amaaaaa , bir grup kurarsınız , bu grubu bir şekilde belediyeye beğendirirsiniz ( tanıdıklarınız vardır ) , belediye ile anlaşıp , belediyenin izin verdiği yerlere gidip grafiti yaparsınız , elinizde grafiti yapmak için belgeniz olur.
İstanbul'da yapan arkadaşlarım böyle yapıyor
devletin duvarına grafiti yaparsan suç tabi. para ver kedine özel bir yer yaptır sabah akşam grafiti yap.
kamu binalarına izinsiz yaptığınız zaman kesinlikle suç sayılır. ilgi görmeyen yerlere yapmak gerek yoksa özel mülktede istemiyorlar
İzin alman lazım ya da gece saat 3 gibi illegal yapabilirsin bir kişi polisi ararsa topuklucan polis seni yakalarsa 4 yıla kadar hapis ya da adli para cezası yicen
4 yıl demişim 4 gün falan ama gün sayısı artabilir ya da azalabilir
Sayılmalı çünkü saçma sapan şeyler yazılıyor küfür falan gereksiz
Gidip kamu malını, özel mülkü izinsiz boyarsan dünyanın her yerinde suçtur
Maalesef öyle. Bu ülkede sanat yapmak zor gerçekten.
Yaptıkları bişeye benzese bari şerefsizin biri bizim duvara gitmiş adını yazmış hıyar ağaları suç olmalı tabii ki
tabi nereye yaptığına bağlı ama çok güzeldir graffiti
Her bir bk suc sayiliyo nan doğal.
Eskı sevgılım sandım tam sevecektım
Evet suç ne olduğunu bilmiyorum ama 😃
Evet. Yakalanırsan ceza var
Evet
one be
Evet öyle
Suç değil kabahat
yooo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar