Islami rüya tabirleri dahi var. Sizce rüya tabirlerine inanmak doğru mu?
İnanmak doğrudur. Çünkü...
İnanmak doğru değildir. Çünkü...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
inanmak dogru degil cunku islami ruya tabirleri her ruyayi hayirli ya da hayirsiz olarak yorumluyor ve nedenini de din uzerinden acikliyor hep. hem kimin yazdigi da belli degil sonucta internetten ne kadar dogru olabilir ki? bir de ruya aciklamalarina bosuna bakiyor insanlar cunku ruyalar bilincaltina yerlesmis, gunluk hayatta yasanan iyi veya kotu olaylarin ve durumlarin insan beynine dogrudan yerlesmis halidir. Bu yuzden her gordugunuz ruyanin altinda bir tabir, neden aramaya gerek yok.
(Salih rüya, Peygamberliğin 46’da biridir.) [Beyheki] (Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim] (Peygamberlik müjdelerinden salih [iyi] rüyadan başka kalmadı. Mümin rüyayı, ya kendi görür veya başkaları onun için görür.) [Müslim] Sahih hadisler ile sabittir ki rüya haktır.
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ. Ahmed] (Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim]
Rüyamamı inanıyım dostum daha bu gün rüyamda, adolf hitleri görüp;"tüpraş rafinerisine göndericem seni orada çalışacaksın" diyordu. Buna mı inanıyım o zaman ben, adam rüyama bile takımla girdi, rüyaya girerken bile resmiyet içindeydi
Cevap
6Cevap
her rüya doğru olmayabilir, rüya Yusuf A. S. ın peygamberlik mucizesi o halde rüyaya inanmak var ama her rüyanın bir manası var mı onu bilmem şeytandan olan var günlük hayattan etkilenen var
bazen gelecek goruluyo
ilginc seyler var
direk umursamamaz lik yapamiyo insan
Kimin yorumladığı önemli olan rüya dinimizde vardır hatta istihare yöntemi ile bir olayın hayırlı olup olmadığını rüyamızda görebiliriz dinimiz bu imkanı bize vermiştir.
Doğru. Bizzat yaşadım kaç kez.
Bazıları doğru bazıları yanlış
Gördüğüm rüyalar çıkmıyor inanmıyorum
Tabirler her zaman doğru çıkmaya bilir
Doğru değil çünkü onlar bilinçaltı
Rüyalara çok takılmamak gerek
Safsata
yanlış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar