kendini avutmak için ALLAH a inan diyen yok ki neden ateist oldun bunları mı tartışalım oturup adam gibi Kuran okudun mu çevrene baktın mı hiç ? yaratıcıyı aradın mı hayatında ki izlerini bulup tam anlamıyla inanasın.. Allahın izi her yerdedir evlendin diyelim sex ne kadar güzel bir birleşme dimi ama o esna da küçük bir sıvı o sıvıdan bir çocuk meydana geliyor bir can bir birey... peki sperm nasıl yumurtanın yolunu bulabiliyor yumurta nasıl özel bir dalga ile spermi kendine çekebiliyor yol gösteriyor ? neden bu düzen insanın yaşayabilmesi için muazzam bir şekilde kurulmuş ? oksijen ? neden bir tek burada var ve aynı zamanda insanlar burda yaşıyor.. çünkü ALLAH diyor ki kuranda :'' Yeryüzünü de sizin için bir rızk bereket haline getirdik de şükredesiniz''... öyle değil mi gerçekten her ihtiyacımızı gidermiyormuyuz burada? yaşamak için bir sebebin olsun diye ALLAH a inanma esas seni yoktan var edene borcun olduğu için ALLAHA inan ve ibadet et...
45 Yorumla
Soran+1 yılanlayamadıgımız her şeyi Allaha neden baglıyoruz gecmişte de suanda bilimde bilinen ama o zaman Tanrılara baglanan cok sey yok muydu?
Soran+1 yılVe eger bir Tanrı varsa neden sınıyor bizi zaten bilmiyor mu bizi
- +1 yıl
grimoire la değişik kim dedi sana ALLAH çocuk edindi diye az öteye git kafamı bozma...
soran kişi anlayamadığımız herşeyi ALLAH a bağlamıyoruz bunları ALLAH kuranda yazdığı için doğrulanıyor tasdik ediliyor ayrıca hiç mi hissetmiyorsun yaratıcıyı ? ben hissediyorum ne zaman sıkışsam rahmet kapılarını açıyor benim içn
En İyi Cevaplar
Çok çok kitap oku, dinleri araştır, derin araştırmalar yap...
Sen Ateistlikten bile kuşku duyuyorsun belli bişey...
Neye inancağını şaşırmış durumdasın, dediğimi yap, araştırma yap, gözünü aç biraz...47 Yorumla
Soran+1 yıldogrusun aslında ne kadar tartıssam az delirecegim ama ne yapacagımı da bilimyorum neyi sececegimi de bilmiyorum arafta gibiyim beynim uyustu
- +1 yıl
Anlıyorum, büyük bir boşlukta gibisin...
Seni hiçkimse anlayamaz, bu tür şeyleri sadece kendin çözebilirsin, insanlar seni anlamaz...
İnternet var elinde bütün dinleri araştır, sorgula bu hayatı...
Sonuna kadar sorgula
kitapları oku, araştır araştırabildiğin kadar
Sorgula bu dünyayı bu hayatı, cevap ara
Çok farklı şeylere ulaşacaksın, sana şu anki durumun için fikir verecektir ;)
Kim ne derse desin boş, senin bulup keşfetmen gerekiyor - +1 yıl
arafta gibiyim diyor arkadaş neyi inkar ediyor bu dinin içinde resmen ama inkar ediyor araf ne demek biliyon mu ? mesaj atsana özelden bunu burada ilk kez yazıyorum ya da atmana da gerek yok burada sabaha kadar tartışabilirim seninle hiç bir şey şu ana kadar Kuranı geçersiz kılmadı ama Kuranın içinde barındırdığı bir çok mucize şu ana kadar ortaya çıktı haberin var mı
Soran+1 yılgandalf hata verdi kusura bakma
- +1 yıl
katılıyorum ++
Gizli Üye(30-35)+1 yılhiç olacağına inanmak zaten kendini kandırmaktır düşün sen dünyaya nasıl geldin dünya nasıl var oldu hop diye ortaya çıkmadı ya mesala insanın doğması kadınlar öylsine hamile kalmıyor dimi
cinsel ilişkiye girdiklerinde kalıyorlar sonra hop diye içinde kocaman insan olmuyor dimi tam 9 ay karnında taşıyorlar doğuruyorlar yavaş yavaş büyüyor .. sence bunlar kendiliğinden mi oluyor fizik dersinde ki gibi eşyayı itmezsen kendiliğinden hareket etmez onun düşmesini veya hareket etmesini sağlayan birşeyler olduğu için hareket eder düşer falan, vay be burdada fizik neyse bir iki örnek verdim araştır kuzum hiçbirşey için geç değil asla yeter k doğru yolu bul :)12 Yorumla
Soran+1 yılama bunlar biolojiyle de acıklanıyor ki yani
Cevap sahibi+1 yılkuzum bioloji olsun fizik olsun matematik olsun ne olursa olsun kendiliğinden mi oluyor yani hop diyte mi çıkıyor ?
Hidayet Allah'tandır..O dilediğinden alır,dilediğine verir.Kuran da böyle yazar.Sen de hak ediyorsan rabbim sana da verecektir.Zaten öldükten sonra hiçliğe gidecek değiliz kardeşim elinin altında pc var aç bak mucizelere..Allahın verdiği aklı kullan.Gözündeki kalbindeki perdeler açılır inşallah..
23 Yorumla- +1 yıl
Ve lev ş�e rabbuke le �mene men f�l ardı kulluhum cem��(cem��n), e fe ente tukrihun n�se hatt� yek�nu mu’min�n(mu’min�ne).
Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi elbette topyek�n iman ederlerdi. Böyle iken sen mi mü’min olsunlar diye, insanları zorlayacaksın?
Kur'�n-ı Kerim � 10 / Y�NUS - 99
o yüzden hiç uğraşmaya gerek yok
Soran+1 yılmucize dediklerinin seylerin sonradan cogunun yalan olduguna kanıtlarım oldu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Diğer konusunda 454 cevap paylaştı. Sen aslında ateist değilsin kendini buna inandırmaya çalışıyorsun. madem öldükten sonrası yok ya da ölüler yok oluyor bunu düşünmeye de gerek yok o zaman. olmayan bir şeyin hiçlige gitmesi ya da başka bir yere gitmesinin ne anlamı olabilir. Sonra tanrı kavramı da yanlış. tanrı değil Allah kelimesi dogru olanı. Yaşamaktan neden sıkıldın neden mutsuzsun. Bir psikolaga git diyeceğim ama onuda kabul etmezsin. Biliyormu sun kendisinin tanrı olduğunu düşünene : Nemrut ve fravun da Aslında Allaha inanıyorlardı.Her insan en zor anında ya da hayatın son anında Bir yaratanın olduğunu düşünür. Ya kapını aç ya da acık olan bir kapıdan içeri gir. Yalnız olmadığını göreceksin
13 Yorumla
Soran+1 yılben ne oldugu bilmiyorum aslında ama cevremde envai cesit insan var her birinin dogrusu tartımı zorluyor bazısı cok mantıklı konuşuyor bazısı sacma ama terazi hep eşit
- +1 yıl
verilen cevapları okudum .herkes kendi doğrusunu yazmış. Ama benim benim doğrularımla senin doğruların uyuşmayı biliyor. şu düşünceye vardım: keşke bu düşünceni burada yazmasaydın. bu senin kafanı daha çok karıştıracak gibi görünüyor. Ancak her şeyi kendi değeri ile tartarsan dogru tartıyı bulursun. topragı tartarken tonu ,altını taraken mili gramı ilacı tartarken mikro gramı kullanırsın.Acık kapılardan girmeye korkma. arkasında ne oldugunu sor.
Soran+1 yılsagol haklısın ben de bunu deniyorum
İnsanın içindeki bu boşluğu ve korkuyu dinler bir şekilde güzelce kullanıp kafası karışık insaları bir silah gibi kullanmayı başarırlar. Bol bol tarih ve felsefe, pskoloji oku bu durumlar sana okadar komik gelcekki.. Kendi açımdan konuşim bel Allaha inanırım lakin benim inancımı sorgulamaya hiç kimsenin haddi yetmez... Belki başıma kötü bişey gelmesin, çarpilmiyim diye inanıyorumdur ya da mantıklı geldiği için ve kendimi güçlü hissettiğim için bilemiyorum.. Sen ataistliğini bile sorguladığına göre senin ilacın okumak. Anca kendini bu şekilde tatmin edersin..
112 Yorumla
Soran+1 yılben de bunu diyorum bana yol gosterin diyorum sorularım var diyorum bana verilen cevaplarda siz ateistler.. diye baslıyor sadece yuk
- +1 yıl
Tek bir proteinin oluşması için DNA gerekir Protein olmadan DNA oluşamaz DNA olmadan protein oluşamaz Protein olmadan protein oluşamaz Tek bir proteinin oluşması için 60 ayrı protein gerekir Bu proteinlerin bir tanesi bile eksik olsa protein var olamaz Ribozom olmadan protein oluşmaz RNA olmadan da protein oluşmaz ATP olmadan protein oluşmaz ATP’yi üretecek mitokondri olmadan da protein oluşmaz..
bunlar bilimin kanıtladığı gerçekler evet cevap ? protein nasıl oluştu? cevap:Allah - +1 yıl
inorganik maddelerden organik maddelerin oluşturulduğu deneyler var. Yaptıkları dünyanı eski sıcak su havuzu halinde olduğu zamanlarki gibi bir ortam hazırlıyorlar. yüksek voltajda elektrik veriyorlar lakin pproteinin yapı taşı amino asitler oluşuyor. yani rasgele sadece inorganik maddeden organik madde oluşabiliyor. Fekat bben yukarda zaten yaratıcının varlığına inandığımı söyledim. Herşeyin rasgele olması bana da mantıksız geliyor.
Bak ister müslüman ol ister hristiyan yeter ki bir inancın olsun, hiçbir şeye inanmazsan 1 tutunacak dalın azalır, sonuçta Allah çıkıp ben buradayım demez ama onun varlığını hissetmeni sağlayacak bir çok şey var amacım seni müslüman olmaya sürüklemek değil sadece bir dinle bağlantın olursa oraya bağlı yaşarsın ve bu seni mutlu eder, hiç bir inancın olmayınca kendini koca bir dünyada yalnız başınaymış gibi hissettiğini düşünüyorum birde bak link buradaki yorumumda kaç saat önce belirttim okuyunca anlarsın, tanıdığım bir kaç ateist var gittiğim mekanlarda tanışmıştım adamlar dışarıdan mutlu gibi ama ikide bir ne yapacağım diye düşünüyor, bence din şart, istersen hristiyan ol ama yeter ki inancın olsun.
20 Yorumlasiz ateistlerden ne beklenir ki zaten basit 3-5 sloganınız var onları da çürütünce başlarsınız zaten farklı yoldan gitmeye... Yok ALLAH cennet vaad ediyormuş yok hiçlikmiş... kendine güvenen varsa tartışalım sabaha kadar da tartışırım ama cahil kalan siz olursunuz bu işler yanlı 2-3 sayfa facede ki karikateist sayfasından görme 1-2 bilgiyle olacak işler değil hayatında Kuran okumamış reddettiği şeyin ne olduğunu bilmiyor ateistim diye geziyor oldu
212 Yorumla
Soran+1 yılben eksilemedim amaşu aninancına gore bir gunah işledin insanları kınıyorsun e kendinle celişiyorsun
Soran+1 yılanlasılan bir ateisten bile daha az bilgilisin
- +1 yıl
Yanlarındakini tasdik etmek üzere onlara Allah katından bir kitap gelince, daha önceleri inanmayanlara karşı onunla yardım isteyip durdukları halde, o tanıdıkları kendilerine gelince, bu sefer kendileri onu ink�r ettiler. İşte bundan dolayı Allah'ın laneti k�firleredir.
Kuran 2:89
senin ebadın kaç ki benim islami bilgimi ölçüyorsun kafirler ile ilgili hüküm net dinimizde.. - +1 yıl
haha şakamısın sen ya linki attın bari ilk ayeti okusana linkte ki
Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, bilsin ki Allah yakında öyle bir toplum getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler; müminlere karşı yumuşak, k�firlere karşı da onurlu ve şiddetlidirler; Allah yolunda mücahede eder, hiçbir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. Bu, Allah'ın bir lütfudur, onu dilediğine verir. Allah, geniş ihsan sahibidir, her şeyi çok iyi bilendir.
Kuran-ı Kerim
zorlama daha
Soran+1 yılben dedim ki bana karısmıyoacaksın inancına gore o benle Allah arasında sen allah mısın?
Soran+1 yılsen hiç calıstırdı mı seninklieri
Soran+1 yıltatlım seni ne bu kadar incitti de boyle oldun sen her tarafa saldıtrıyosun
+1 yılA9 TV'Yİ İZLEYİN SAYIN ADNAN OKTARIN HARUN YAHYA MÜSTEAR İSMİYLE YAZDIĞI KİTAPLARI OKUYUN 12525 30000 V ALLAH İNANCI SAÇMA DEĞİL HERŞEY ONUN VARLIĞININ DELİLİ BİLİM BİZE MADDENİN DIŞARIDAKİ ASLIYLA ASLA MUHATAP OLAMAYACAĞIMIZI GÖSTERİYOR TEK BİR HÜCREDEKİ DNA MOLEKÜLÜNDE 1 MİLYON ANSİKLOPEDİ SAYFASINA EŞDEĞER PLANLI İNSANIN YAPI PLANINI İÇEREN BİLGİ VAR harunyahya org sitesine de girip inceleyebilirsiniz din yobazların anlattığı gibi zor değil kuran tek başına da yeterlidir kuranyeterlidir com...TEK BİR PROTEİNİN TESADÜFEN OLUŞMA İHTİMALİ BİLİMSEL OLARAK 0 ÖNYARGILI OLMAYIN DERİM...
14 Yorumla- +1 yıl
bir proteinin oluşma ihtimali 0 diyorsun ama olasılık bilmiyorsun arkadaşım.atıyorum bir protein 10000 tane x 10000 y ve 10000 z atomundan oluşuyor.bunları bir kaba koydun diyelim.evet tekseferde bunların bir araya gelmesi gerçekten çok çoook düşük ihtimaldir.ancak sayısız kere etkileşime girdiklerinde bu ihtimal %100 e yakındır arkadaşım.bir yayla 300 metredeki bir hedefi vurmaya çalıştığını düşün 1 atışta şansın çok düşüktür. 1000 kere atmış olsan oku en az 20 sefer vururdun.
- +1 yıl
ARKADAŞIM VERDİĞİN ÖRNEK ÇOK SAÇMA YAYI ATAN KİŞİ BİLİNÇLİ BİR İNSAN DOĞADA PROTEİN ÜRETMEYE ÇALIŞAN BİLİNÇLİ BİR MEKANİZMA YOK...AMİNOASİTİ DOĞAYA BIRAKIRSAN ANINDA PARÇALANIR ÇOK HASSAS BİR YAPI KALDIKİ BAKKALLARDA PROTEİN TOZU SATILIYOR İNSANA FALAN DÖNÜŞMÜYOR BİR DOĞAYA BIRAK BAKALIMDA DENE ...MİLLERİN YAPTIĞI DENEYDE KULLANDIĞI GAZLARIN SAHTE OLDUĞU ANLAŞILDI KALDIKİ COLD TREP MEKANİZMASI KULLANMASAYDI ONUDA ELDE EDEMEYECEKTİ DOĞADA SOĞUK TUZAK DİYE BİR MEKANİZMA YOK...
- +1 yıl
ÖNCE İNSANIN NEYLE NEYİ KARŞILAŞTIRDIĞINI KARŞILAŞTIRMASI LAZIM OK ATAN ADAMIN GÖZÜ VAR AKLI VAR BİLİNCİ VAR UĞRAŞI İÇİNDE;DOĞANIN GÖZÜ YOK AKLI YOK BİLİNCİ YOK...DARWİN ZAMANINDA HÜCRE BİLE BİLNMİYORDU SPONTANE JENERASYON İNANCI VARDI FARELERİN YEMEK ARTIKLARINDAN SİNEKLERİNDE ETLERDEN TÜREDİĞİNE İNANILAN BİR İNANÇ KALDIKİ BİLİM MADDENİN DIŞARIDAKİ ASLINA ASLA ULAŞAMAYACAĞIMIZI GÖSTERİYOR BEYNİMİZİN GÖRME BÖLGESİNDE SEYRETTİĞİMİZ MERCİMEK KADAR YERDEN ZİHNİMİZDEKİ BİR DÜNYAYI YAŞIYORUZ...
Ateist oldugunu soyleyerek kendini siniflandirmamak lazim bence hepimiz ayni yere gidicez cennet cehenneme inanmiyorum sen inaniyor musun?
43 Yorumla- +1 yıl
nereye gidiyosun açsana
Soran+1 yılben toprak dısı bir yere inanmıyorum
+1 yılÖldükten sonra gidilebilecek bir cennet ve cehennem olsaydı güzel olurdu..Ve Mutsuzken sığınabilecek bir Tanrı olması..Senin gibi hissediyorum..Koskoca bir yalnızlık değil mi :) Bazen öylesine yalnız hissediyorum ki ve o zamanlarda diyorum..Keşke gerçeği hiç bilmeseydim..Yapabileceğimiz birşey yok ama..Kendimize Tanrılar yaratmak dışında...:) !
47 Yorumla- +1 yıl
Richard Dawkins'den cevap sana : Tanrı yaptı derseniz hiçbir soruyu cevaplamak zorunda kalmazsınız..@qandalf daha'da yazma uğraşamam :))
- +1 yıl
yanlış daha da yazma uğraşmama değil sana cevap verebilecek kadar bilgim yok diyecektin şu örneğini veridğin adam yeryüzünde ki en büyük gösteri adlı kitabın yazarı dimi haa nasıl da kendiyle çeliştiği kitap ''tam olarak neye benzediğini bilmiyoruz ama evrimsel bakış açısına uyarlamaya çalıştığımızda bu havyan kesinlikle olmalı bilyoruz'' sayfa 244 aç oku böyle bir saçmalık Kuranda var mı ? hadi naşş
- +1 yıl
- +1 yıl
O sayfanın sahibi ben değilimde,katkım oldu bir şekilde ,aklıma gelen bir cevap olarak attım...Yeni bir paylaşım olarak aklımda kaldı,sana verilecek milyon cevap varda uğraşamam...naşş demeseydin hiçbir şekilde kızmaz ve seninle konuşurdum..İyi Geceler..
- +1 yıl
Artılamadan geçemem.
- +1 yıl
Teşekkürler Kardeşim : )
bu dindar insanları anlamıyorum.hep dersiniz insan maymundan geldiyse şimdiki maymunlar neden insan olmuyo(ki bunun bir cevabı var ancak anlamanız için azcık biyoloji vs bilmeniz gerek).ben de diyorum hadi bütün canlılar zırrınk diye flaash patlar gibi ortaya çıktıysa neden şimdi zırrınk diye ortaya çıkmıyor hadi müslümanlar bunu açıklayın :D sen ateist olarak doğru yoldasın arkadaşım :)
12 Yorumla- +1 yıl
la kendi kendine argüman üretip bizim adımıza cevap vermiş değişik kim sana dedi böyle bir tezi biz senin gibi çocuksu işler ile uğraşmıyoruz sizin için çok daha ciddi iddaalarımız var tersinim nedir ? maymundan geldiysek ortama tam uyumlu hale nasıl geldik ? hala açıklanamayan bir dna yapımız var bu evrime karşı direniyor bunun cevabı nedir ? ve en önemlisi bir protein başka bir protein olmadan oluşamaz aynı zamanda aminoasit riboz gibi bir çok bileşen lazım siz evrimciler protein nasıl oluştu
- +1 yıl
kimyasal çorba teorisini bir okumalısın dostum.ilk proteinin nasıl oluştuğunu anlatıyor.yeryüzündeki bütün canlılar yaşadığı ortama en iyi şekilde uyum sağlayacak biçimde evrim geçirmiştir.yani bir canlı suda yaşadığı için balık olmuştur.balık olduğu için suda yaşamaz.anlatabildimmi.ayrıca bir insanla bir bitkinin dna sı %92 aynıdır bu da ortak bir atadan geldiğimizin kanıtıdır.
+1 yılsalla ya bazen ben bile kitap okurken... ulan okuyorum ama ölüp gidicem mk. okuduklarım kitaplarım evim balıklarım herşey ne olacak diyorum.. bırakıyorum sonra hiç bişey yapmadığım halde yine renksiz bir soktugum umudu yeşeriyo içimde. bende hiç olmak istiyorumm keşke hiç olsam diyorum... bırak inanmayı böylesi daha iyi var olup ne yapmak istiyosun ki ? ne olacaksın yani yine çok sefil, az sefil, sefil. biraz iyi az iyi hayata mı gidiceksin ?
10 YorumlaBana kızmayın lütfen ama mutsuzluğunuzun ve buna ilişkin arayış cevabınızın kaynağı sorunuzun içinde gibi geldi bana.. Önce inanmak gerekiyor.. Kızmayın ama lütfen..
11 Yorumla
Soran+1 yılyok kızmam ben de denedim ama yapamadım kendi içimde celiştim kendimle dalga gectim hatta namaz kıldıgım donem de oldu ama
- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılAgnostik diyorsun, ama ne olduğunu biliyor musun? Çoğusu bilmez, agnostik anlaşılabilir dilde söylersek varlıkları gözle görmedikten sonra inanmama durumudur. Haşa Allah'ı görmeden inanmam diyenlerdensin yani.
Ama bu dünyada Allah bizi kendisini görebileceğimiz bir göz vermedi. Her şeyi görüp inanacaksak kimse islam dininden başkasını seçmezdi mecbur inanırdı zaten. , biraz mantıklı olun bence10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmerak etme canım canın sıkılmasın. diğer tarafta ateşte yanarken can sıkıntın gecer mutlu olursun yanarken.. aa dedikleri gibi cehennem varmış dersin.
26 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanlık hakkında bilgim vardır inanmasam da kınama büyük bir günahtır
Cevap sahibi+1 yılruhun acısyla bedenşn acısı arasında fark yoktur. bilakis ruhun daha kötü canı yanacaktır. ben günahsız mıyım değilim. ama benim inancım var en azından. arada cektiğin 1 saatlik azap günümüz zamanıyla 60 yıla denk gelir yazıor.. sen düşün gerisini.. yol yakınken allahın varlığını anlatan yazılar videolar izle. sen yok diince sadece kendini kandırmaya calışıtığını anlayabiliyorum. ama yazık etme o ruhunaa..
Cevap sahibi+1 yılsadist kardeşim öyleyse mutlu olmaya devam et.. acılar senin hep senin olsun.
Diğer konusunda 990 cevap paylaştı. Seni engelleyebilecek hiç bir olgu yok, bu neden hiçlik olsun ki ? kendi cennetini dünyada yaratmayı dene
12 Yorumla
Soran+1 yılolumden bahsediyoırum
Hiçliğe gidilmeyecek... Cennet ve Cehennem var,asıl sonsuz ve ebedi yaşam orda başlayacak. Bazı şeyleri görebilmen için ALLAH sana ömür veriyorsa değerlendirmeni tavsiye ederim.
30 Yorumla
+1 yılAteizm sana hiçbir şey vaat etmez. Sana başarı, para, sağlık, ölümden sonra sonsuz yaşam vs. hiçbirini vaat etmez. Önce bunu anlamalısın.
Ölmek korkutucu bir şey ama ölüm ve ölüm korkusu ile hayatı zehir etmeye gerek yok.26 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum ama hiçlik korkutuyor
- +1 yıl
Zamanla alışıyorsun.
- +1 yıl
hayatı zehir eden kim hayatı 'insanca' yaşıyor diye müslümanlar sizin zorunuza gidiyor dimi.. ölümün hiçlik olduğuna inanmanız sizin korkak olmadığınızı gösteren bir erdem sahibi düşünce mi oluyor yani ? vaad edilen kimseye cennet değildir bu arada ALLAH sizi yarattana şükür etmeyecekmisiniz diyor nasıl şükredilir ibadet ile hakkıyla ibadet eden ise içinde ebedi kalacağı cennete gider küfür sahipleri de cehenneme olay bu kadar karmaşık bir yanı yok
- +1 yıl
He
Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. inanmak zorunda değilsin. bu hayatı daha güzel hale getirmek için yaşa. insanlara kötülük yapma. mesela hep iyilik düşün. kendini ve başkalarını mutlu ederek dolu dolu yaşamaya bak.
10 Yorumla
+1 yılneden yaşadığımızı sorgulasaydın bişeyler öğrenebilirdin sebepsizmi yaşıyoruz neden yaşıyoruz ? bunları hiç düşündün mü
12 Yorumla
Soran+1 yıliste her seyın aklımıza yatkın bir sebebi yok ki
- +1 yıl
zamanında namazda kılmışsın şmdi böyle düşünmene üzüldüm aslında herşey o kadar mantıklı ki sen inanmak istemiyorsn kuranda herşey yazıyor daha ne istiyorsun.
-ispat et!
Diyenlere derim ki:
-Neyle ispat edeyim ? İspat için kullanacağım her unsur onun mahlukudur.Halıkı mahlukuna mı tasdik ettireyim?
N.F.K50 Yorumla- Diğer konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunları söylemek için savunman ve soruların olmalı , ben ateistim demeyle ateist olunmaz. Sendeki psikolojik farkılılaştırma stratejisi sadece. 5 10 dk sohbet etsek öyle olmadığın ortaya çıkar, kendinle çelişmişsin çünkü
20 Yorumla
+1 yılFıtratına uygun olmayan bir şeyi kabullenmeye çalıştığın için..
30 Yorumlahiç olma düşüncesi o kadar da kötü degil düşünsene yaşayacaksın bitecek güzel bile
11 Yorumla
+1 yılBende korkmuyor değilim. Fakat benim korkum hiçliğe gitmekten ziyade, öğrenmek istediklerimi öğrenemeden hiçliğe gitmek.
20 Yorumlaşş sakın bu yoldan dönme. onun merhametli(!) kollarında asla mutlu olamayız.
11 Yorumla- +1 yıl
- Tek bir proteinin oluşması için DNA gerekir
- Protein olmadan DNA oluşamaz
- DNA olmadan protein oluşamaz
- Protein olmadan protein oluşamaz
- Tek bir proteinin oluşması için 60 ayrı protein gerekir
- Bu proteinlerin bir tanesi bile eksik olsa protein var olamaz
- Ribozom olmadan protein oluşmaz
- RNA olmadan da protein oluşmaz
- ATP olmadan protein oluşmaz
- ATP’yi üretecek mitokondri olmadan da protein oluşmaz.
- Hücre çekirde
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim umutlu olduğum bir dönemde olsa uzun uzun konuşurduk ama.. evet,hiçliğe gitmiyoruz. ve bu gene de beni bugün mutlu etmeye de yetmiyo
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılateistlerin çoğu zaten islamı ortalamanın üzerinde bilen insanlardır.ben biraz kafayı bş bıraksam benim de sebebim çok aslında.bi çokkişinin aksine, ben inançsızlığa da sagı duyarım.. kendince felsefesi olan bişeydir
Soran+1 yıldogrular acıtıyorsa dogru olmasın belki de ben yanılıyorum bilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılbenim azıcık inancım sarsılmış olsa şu an intihar etmiştim bile. herkes farklı bir yol seçmiş, yani kimse zaten normal değil. varsa,seni eleştiren de aslında aynı takıntıya farklı bir çözüm üretmiştir kafasında.. derin konular
Soran+1 yılcok derin
Cevap sahibi+1 yılve ben artık dibini görmediğim herşeyden kaçıyorum
Soran+1 yılama o dip var gercegi degismiyor :(
Cevap sahibi+1 yılüzgünüm..
Soran+1 yıl:(
Cevap sahibi+1 yılboşver takılma ..
zamanında namaz kılıyor olman islamı biliyor anlamına gelmez. ne insanlar gördüm namaz kılıyor ama neden kıldığını bilmiyor. Allah'a inanıyor ama neden inandığını bilmiyor. biraz daha sorgula derim
16 Yorumla
Soran+1 yılkınama günah mıdır?
Soran+1 yılbilmiyorum iste sorun dabu yolumu sasırdım
- +1 yıl
okuyup araştıracaksın o zaman. görünen o ki geçmişte islam adına yaptıkların "taklidi" imiş. benim burada söyleyeceklerimi senin kalbin tasdik etmedikçe bu durumdan kurtulamazsın. burada sana ayet hadis göstermek mantıksız çoğu müslümanın inanmayanları inandırmak için yaptığı hatalardan biridir
Soran+1 yılo zaman inanıyordum sorularım yoktu simdi cok düsünüyorum galiba
Gizli Üye(36-45)+1 yıleşhedü enle ilahe illallah ve eşhedü enle muhammeden abduhu ve rasuluhu
oku bunu dinimize hoş geldin kardeşim ;D10 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. aslında sende farketmişsin bir hiç uğruna yaşamadığımızı
10 Yorumla
+1 yıldini isleri cocuk oyuncagı yapıp boyle basit kararlar vermeden once dusunecektın bunu
10 Yorumla
+1 yılSen bırak burayı pm'e geç .
12 Yorumla
Soran+1 yıl? efendim ?
- +1 yıl
Burada böyle bir soru sorman kırıcı cevaplar almana neden olmuş gördüğüm kadarıyla özelden mesaj at orda muhakemesini yapalım bunun diyorum
+1 yılboş ınsanlar boşlukta boslugunla yaşar
22 Yorumla
Soran+1 yıldolu insanlar dedigimiz kişiler de pek dolu yasamıyor degil mi?
- +1 yıl
en azından yanlız olmuyolar
bnde ateistim ama mutluyum yapacak bişey yok ama dediğin gibi bu dünyada sağlam bir hayat yaşasak iyi olurdu :))
00 Yorumlasen ateist değilsin bence kafa yapıyorsun kendince
18 Yorumla
Soran+1 yılyok gercekten oyleyim ama düsünüyorum bilmiyorum hiçbir sey yani hiçlik korkunç geliyor zamanında inandım Tanrıya ama korkularımdan
- +1 yıl
o durum beni korkutmuyor .Sadece üzüyor .Önceden sahte ölümü bekliyorduk şimdi gerçek ölümü bekliyoruz
sonsuza kadar yok olmayı düşünmek sevdiklerini bir daha görememek insanı duygulandırıyor.
Ama gerçeklerden kaçmak kendini kandırmaktır.Bir daha olmayacağını bilirsen hayatı daha seve seve yaşarsın Kıymetini bilirsin.Evet Keşke dedikleri gibi olsaydı Hep varolsaydık
Soran+1 yılya sadece beynimiz fiziksel seyler algılıyorsa beynimizi algısı cok sınırlıysa boyle celişkilerim de var ote yandan Tanrı vaatleriyle kandırılıp kandırılmadıgımı da bilmiyorum işte
- +1 yıl
Bak eğer bir tanrı var sa bile böyle ona inanıp inanmadığımız gibi küçük ayrıntılara gireceğini hiç zannetmiyorum .Bende agnostik im senin Gibi şüpheciyim yani Ya bir tanrı varsa bizler gibi kendisini göremeyecek kadar eksik yaratılmış. Aciz.bir canlıyla neden uğraşsın neden sınasın neen oyun oynasın .Kendisi için neden aç kalmamızı istesin .Kurban kesmemizi istesin neden denesin Varsa bile rahat ol ayrıntılara çok takılmayacaktır .
Soran+1 yılbelki de güvenimiz sınanıyodur diyicem ama burda da bir sorun cıkıyor biz neden sınanıyoruz yani madem onu eserleriyiz hatalarımız da onun eseri olmaz mıydı?
- +1 yıl
Rüyanda birini öldürsen Kalktığında sana b sebepten ceza vermeye kalksalar. Adalet olurmu
Milyonlarca yıl öncesi ve sonrasında bu yaşadığın zaman küçük bir kesit Rüyadan farksız olur
Şimdi bu küçücük bir kesit için sonsuzz cehennem hayatı ne kadar mantıklı .Kainatı yaratmaya gücü yeten bir varlık neden birilerinin kendi yarattıklarının güvenini sınamaya ihatiyaç duysun ki
Çok güçlü daha akılllı yaratamazmıydı kendisini bulacak kadar zeki varlıklar olamazmıydık böyle yaratamazmıydı .
Soran+1 yılaha iste en cok bu konuda sasıyorum Tanrı neden kendi yarattıklarına düsman hataysa onun üretim hatası olmaz mıydık? diye düsünüyorum boyle yazdıgıma bakma su an yazarken bir yandan da korkuyorum acaba benim mi beynim almıyor diye
- +1 yıl
Hayır ya beynin düşünmeye başlamış sadece .Ya tanrı kendisine inanmasını istedikleri canlılara neden yeterince bilgi vermesin Hem kendisine inanmamızı isteyecek hem de böyle şüpheye düşürecek şekildi bırakacak Amacı ne Şimdi sen şüphe içerisindesin ve doğruyu bulmayı çok istiyorsun Kötü değilsin hatta inanmak istiyorsun ama sana verdiği akıl ile bunu bulamıyorsun .Sana verdiği akıl yetersiz kalıyor. Neden bunu böyle yapsın. Verdiği akıl düşünmek istiyor ve somut bir şeyler istiyor. Rahat ol yok
zaten hiç etmişsin ki kendini :/
16 Yorumla
Soran+1 yılevet mantıgıma gore sen de bir hiç olacaksın digerleri de
Soran+1 yıldurmuyorum cünkü ben bile bilmiyorum
Soran+1 yıleger varsa bunu cok isterim olmasını diliyorum bir anlam olmasını istiyorum ama mantıgım reddediyor
+1 yılhiçliğe gideceğini kim söyledi
23 Yorumla
Soran+1 yıle olum demek topraga karısıcam
- +1 yıl
sadece bedenin toprağa karışacak ruhun peki o ne olacak
Soran+1 yılruh denilen seyin kimyasal bir sey oldguna inanıyordum
Kendi ağzınla cevabı da vermişsin doğruyu süzdünmü
110 Yorumla
Soran+1 yıldogru hangisi bilmiyorum
Soran+1 yılateizmse mutlu olamıyorum kendimi kör de edemiyorum
Soran+1 yılne gibi dalgaya getirmek istemedim ben gercekten sadece adam gibi cevap istedim cok sorularım var sadece ?
Soran+1 yılsagol en azından adam yerine koyuyosun bazısı dalga geciyor evet bence cok ciddi bir konu
Soran+1 yılyle olmalı aslonda ama daha cok kitap okumayı tercih edicem galiba insanlar bir süre sonra patlak veriyor galiba
- Diğer konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılhiç ateist gibi görünmüyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılniye?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen ateist falan değilsin.
32 Yorumla
Soran+1 yılacıkcası üzüyorsunuz insanı gercekten siz hiç hayatında celisen insan gormediniz mmi bilmiyorum dedim bilmiyorum zaten bir sorun olmasa bunu sormazdım mutsuzum cünkü hiçlik igrenc bir sey bir yandan da bana gercek gelen bir sey gözümü kapatamıyorum takıntılıyım burda sınmak amaclı soranda oldu biliyorum ama gercekten dini bazı olguları bana ters geilyor heleki insanlar daha cok sogutuyor ama diger taraftan soguk bir hiç var yani biz yok olunca mantık bitecek gibi bilme anlatabiliyor muyum ?
neden hiçliğe gideceğini düşünüyorsun ?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkeşke insanların öldükten sonra hiçliğe gitmeyeceği yaşarken gösterilseydi
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsoruya cevap veren ateistler inşallah dedğiniz doğrudur
Bence 17 yasindasin
13 Yorumla
Soran+1 yıl19
Soran+1 yılelime oldugu zaman veririrm
+1 yılDeist olmayı dene bir de :D
11 Yorumlayine bir şakirtin açtığı reklam sorusu
37 Yorumla- +1 yıl
ahahha
Soran+1 yılne reklamı?
- +1 yıl
:)) jksna komi demis zaten namaz kıldım diye :d
Soran+1 yılacıkcası üzüyorsunuz insanı gercekten siz hiç hayatında celisen insan gormediniz mmi bilmiyorum dedim bilmiyorum zaten bir sorun olmasa bunu sormazdım mutsuzum cünkü hiçlik igrenc bir sey bir yandan da bana gercek gelen bir sey gözümü kapatamıyorum takıntılıyım burda sınmak amaclı soranda oldu biliyorum ama gercekten dini bazı olguları bana ters geilyor heleki insanlar daha cok sogutuyor ama diger taraftan soguk bir hiç var yani biz yok olunca mantık bitecek gibi bilme anlatabiliyor muyum ?
Allah hidayete erdirsin
10 Yorumlakuranın meailini oku yeter
10 Yorumlabana inanmalısın.
10 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılhayat çok zor
10 Yorumla - Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılimana gel mesela
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne