Yani şöyle anlatayım; ikinizin geliri de orta halli. Faturalar bilmem kiralar şunlar bunlar için eşinizin parasını ister misiniz? Yoksa onun insiyatifine mi bırakırsınız? Açıkçası ben karşıyım bu görüşe. Ben Nasıl eşimden bu çamaşırlar niye yıkanmadı, bulaşıklar hala duruyor evi de süpürmemişsin hani akşam yemeği gibi hesaplar soramayacaksam para da benim insiyatifimde olmalı. Eğer görev dağılımı yapıyorsak evi geçindirmek erkeğin işi öyle değil mi? Ben zaten insaflı biriysem paramdan veririm. Kızlar sizde fikirlerinizi paylaşabilirsiniz..
Cevabın nedir?
+1 yılbenım aklımda bu konuyla ilgili şoyle fikir var. ben çalışan bayan isterim. bayana şunu soylerim. benim maaşımdan evin giderlerini elktrikten suyuna yemek alışverişne kadar benm maaşımdan karşılansın. bayanda kendi maaşıyla kedni bakımını üstünü başına bişiler alsın. ama bana asla gelipte kuafor paraası ustume sunu alcam bunu alcam diye gelmicek.
04 Yorumla- +1 yıl
ben evlenirsem bole yapıcam. kirada oturmicam. aidat artı ev giderleri desen hadi olsun toplam 1000 tl. olmazya hadi olsun diorum. banada kendi maaşımdan 2500 kalmıs oluyo. bana kendi param yetms oluo her turlu. kızda kendi parasını harcasın kendine. bölece maddi oalrak sıkıntıya gırmıcek yuzude dusmıcek kavgada cıkmıcak evde
- +1 yıl
hayırlısı kısmet
En İyi Cevaplar
+1 yılsenin param benim param olmamalı evlendigimde
senin paran benim param olayı hoş degil
harcanan neyse harcanır eksikleri eşler tamamlar
mutlu mesut yaşarlar :)00 Yorumla
Her faturaya, her ihtiyaca ortak miktarda para koyulabilir. ya da evin gizli bir yerinde küçük bir kutu olur her iki taraf da bir miktar para koyar her ay, ihtiyaçlar ordan karşılanır. karı koca arasında paranın lafı olmamalı zaten
00 Yorumla
+1 yılBiz karadenizliyiz bizde kızın cebinden para çıkmaz bakamayacak olan evlenmeyecek 😏
09 Yorumla- +1 yıl
Öyle hayatım biz geline Mandal bile aldirmayiz gelene ister çalışır ister çalışmaz para onundur.
- +1 yıl
Yani hizmet sonsuz 🙈🙈🙈
- +1 yıl
Boşver herkesin adeti büyüme şekli farklı 😏
- +1 yıl
Teşekkürler canım 😘
- +1 yıl
Hahahah 😂 😂 Sağol canım 😗
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
34Cevap
+1 yılİyi o zaman adam da çamaşırı bulaşığı sormasın hatta kendi görsün işini paralar bireysel herkesin cebinde kalsın böyle mantık mı olur? Bir evlilikte senin benim diye ayrım olursa orada işler yürümez ve ev işi de iki kişi çalışıyorsa ortak olur. Bence sen evlenme ;)
063 Yorumla- +1 yıl
Siz bu Türk erkeklerinin topunuzun köküne kibrit suyu dökmek lazım da neyse. Ben eğer hayat müşterek görüşü paylaşıyorsan eşin sana Nasıl (senin görevin olan) ev geçindirmede yardımcı oluyorsa maddi sen de (eşinin görevi olan) ev işlerinde sen de ona yardım etmek zorundasın savunduğum görüş bu. Hatta ben şunu savunuyorum. Tamm kadın ev işlerini görsün sana da ses etmesin ama parasının hesabı da sorulmasın. Zaten insaflı kadın evim ihtiyacı varsa görür. Destek çıkar ama bu onun kararı olsun hepsi bu. Ama bunu Türkiye şartlarında yetişmiş erkeklerin anlaması çok zor.
- +1 yıl
Yazılanı nerenle okuyorsun çok merak ettim. Ev işleri iki kişi çalışıyorsa ortak olur tek kişiye yüklenmez anlatabildim mi? Daha okunaklı tane tane anlatayım mı?
- +1 yıl
Evet keşke sonuna kadar okusaydın arkadaşım neyse canın sağ olsun ;)
- +1 yıl
Fark ettim bir patlama olduğunu zaten :)
- +1 yıl
Nick değiştirip günah keçisi yapıcam adımı :)
- +1 yıl
Az değerlendireyim dedim fırsatı haksız birini bulunca süründürmek zevkli oluyor :D
- +1 yıl
Tabi buldun günah keçisini saldır patla bana hep sen tabi tabi :(
- +1 yıl
Bir özür diledin bin şikayet hem günah keçisi yap hemde azarla :(
- +1 yıl
Önce kıy kıy sonra ay kıyamam gel :( Tamam dur vurma tamam :D Bu kadar şevkat de bir doz fazla geldi :D :D
- +1 yıl
ahaha ben her şekilde zorlu bir insanım çevremdeki herkes çeker :D Fırsatları asla kaçırmam asla unutmam krizi her zaman fırsata çeviririm :P
- +1 yıl
Sen yine mi bana kötü bir şey dedin?
- +1 yıl
Suratı asmış bekliyordum cevabını hala tatmin de olmuş değilim sesli gülmüşsün dalga mı geçiyorsun yoksa benle? Surat 1x daha büzüştü.
- +1 yıl
Böyle keyif vermiyor ama sen suratını asıp üzülmeyeceksin pişmanlık olabilir üzüntü yok. Şimdi dediğim gibi olup tekrar gel bakim.
- +1 yıl
Gerçekten paşan mıyım ben senin? Sende yaverim mi oluyorsun? Bak bu biraz hoşuma gitti :) Bak hafiften tebessüm bile ettim yaşasın.
- +1 yıl
Egoist miyim ben? Al işte önce balı verdin şimdi baltayı geçirdin kafama günah keçiliği var egoistlik de eklendi nerelere vursam ben kendimi :(
- +1 yıl
Deliye çattık diye düşünürüm :D :D
- +1 yıl
Deli mi olduğumu düşünüyorsun?
- +1 yıl
Peki delirmene ne kadar kaldı?
- +1 yıl
Hayır tabii ya sen?
- +1 yıl
Benimde hiç öyle bir isteğim olmadı ki. Bak bir isteğim bile olamıyor çünkü ben günah keçisiyim benim hiç bir şeyim olamaz :(
- +1 yıl
Neden ki? O kadar mı kötü durum kurtulamayacak mıyım?
- +1 yıl
Neden engel mi yiyorum hesap mı kapatıyorsun terk mi ediyorsun beni :(
- +1 yıl
haha delirme evresine 1 tık kaldı o zaman :D Tamam tamam deliye yatmıcam bende kızdırdıysam ya da sıktıysam seni affola :)
- +1 yıl
Ahaha deli deliyi görünce değneğini saklarmış derler ya o misal oldu :D
- +1 yıl
Hmm rolleri değiştik tamam :) Yok ya sana deli der miyim hiç aşk olsun..
- +1 yıl
Ama ama zaten deliyim diye sen demiştin ben demedim..
- +1 yıl
ahahah olmaz daha çok şey öğrenmen gerek hızlı pes edip bıraktın mesela orada ben seni deniyordum diyerek devam etmeliydin acemi seni :D
- +1 yıl
hmm yani ben bu durumda merhametsiz mi oluyorum? Tamam tamam yapmıcam :D Merhametin ile beni dövdün :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim iyi geceler sana da.
- +1 yıl
Heyyyy yaşıyor musun?
- +1 yıl
Yaşıyorsun ama hiç bir selam sabah yok ayıp sana :(
- +1 yıl
Bak bak bir de dalga geçiyor :( Sıralayayım mı şimdi günah keçisinden başlayıp? :D
- +1 yıl
Ahaha gıcık da dedin bunu da ekledim listeye :D askdad :D Ama başlamayacağım sadece bir hatırlatmaydı :D
+1 yılSaçma, ev işinide ikisi yapsın paranın da hiç muhabbeti olmasın.
Evlilik diyoruz şimdi beraberlik bu11 YorumlaEv & Yaşam konusunda 10,9b cevap paylaştı. Günümüzde hem kadın; hem erkek herkes katkı koyacak. O nedenle eşit bütçe ile gitmeli. Eşim çalışmıyor diye eşimin ihtiyacını karşılayacak parayı veremeyeceğim diye bir husus yok.
10 YorumlaHayat müşterektir. İkinizinde aylık 2bin lira kazandıgını varsayalım ev kirasını ev masraflarını faturaları erkek ödüyecek sen kazandıgın tutarı kendince harcıyacaksın. Gider eve rus hizmetci tutarım onunla yaşarım daha iyi.
01 Yorumla
+1 yılBilmiyorum hayat müşterek
Çocuğu beraber yapıyorsanız evde beraber temizleyip, kirayida beraber verebilirsiniz. Ama yinede bir erkeğin aali görevi evi gecindirmektir de bu böyle djye acimasizlikta yapmayalim.02 Yorumla- +1 yıl
Fikrimi sundum. Suistimal eden bayanlarda çok var suistimal eden kadınlarda yazınızı sonuna kadar okudum.
+1 yılOnun parasıda evin parası benim param da evin parası. Oda çalışıp kazanacak bende. Yalnız bir takıntım var onun maaşınıda ben alacağım paralar bende duracak ama eşimede vereceğim tabi sadece idare bende olacak ama istediği kadar alsın harcasın benimde haberim olmak suretiyle. Para konusu olmayacak aramızda.
03 Yorumla- +1 yıl
Oh hayat ne güzelmiş sana ya! Tam bir köle alıyorsun sen kendine galiba. Tüm her şey kadında olsun ; ev işi çocuk bilmem ne bir de çalışıp kazandığı parayı sana versin hem de hepsini sen de içinden gelirse artık harçlık verirsin süper valla bulursan öyle mi kız bana bir yolla sen onj
- +1 yıl
Bence ön yargılı bakıyorsun olaya :D Ev işi çocuk bilmem ne dediklerini beraber yaparız herşeyi onun üzerine yükleyecek değilim. Kölelikle alakası yok. İçimden gelirse harçlık veririm diye birşey de yok adam gibi okumadan laf saydırma. İstediğini alsın yapsın çalışıyor sonuçta. Yoksa kadın maaşına güvensem evlenmem zaten bu kadar basit ama gidip kafasına göre herkes her boku almasın.
+1 yılBunu böyle düşünmen çok yanlış bir hayatı beraber kurucaksın ve benim param diyeceksin böyle bir evlilik olur mu sence çok yanlış düşüncen...
02 Yorumla- +1 yıl
Ben öyle düşünmüyorum ama benim param diyen bir kadınla zaten benim hayatımda olamaz açık ve net..
+1 yılSenin benim isin icine girdimi o evlilikten hayir gelmez. Ortak hesaba yatar para. Gideler ordan karsilanir. Yatirim yapacaginiz zamanda o birikmisiniz yardimci olur.
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bizde evin bankası bayandır😃çünkü bayanlar daha tutumludur 😂
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenince senin paran benim param durumu olmamali bence 😊
00 Yorumla aynı çatı altında birbirimize hayatlarımızı vermişiz benim param senin param olmamalı
04 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılkira fatura ortak ödenir.. kişisel harcamaları herkes maaşından öder
14 Yorumla- +1 yıl
Ee bana 2 çift ayakkabı yetecek eşim alacak 8 çift ayakkabı.. Ben 1 gömlekle idare edebilirim ama eşim alacak 30 elbise.. ee o giysin ben ödiyim oldu paşam? Bana ev arkadaşı arıyorsun galiba demişsin de senin sorunda ondan aşağı değil.. Erkek kara kaşına kara gözüne mi alıyor kızı sanıyorsun? O kız ev işlerini yapmasın bakalım kaç gün sürecek evlilikleri
- +1 yıl
Tamam zaten parasını elime saysın demedim ki
+1 yılBenim param evime de karıma da bakmaya yeter. Kendi parasını dilediği gibi kullansın.
01 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılEğer bir birikim yapacaksak o da elini taşın altına koymalı 😎😎😎
04 Yorumla- +1 yıl
Evliyken yapıyordum hatta bir defasında oğlumun altını bile değişmiştim ayrıca saymış olduğun meziyetlerin zaten otomatik makineleri var sadece içine koyup yıkandıktan sonra çıkarmak gerekiyor bu da yapılmayacak bişey değil yemeğimi de kendim çok da güzel lezzetli yaparım 😎😎😎
- +1 yıl
Onlar adam değil ki 🤔🤔🤔
+1 yılEvet isterimde birlikte doğru orantıda harcamalıyız yani el koymam ama para nereye gidiyo bilecem.. oda bnim harcsmalarımı bilecek..
00 Yorumla
+1 yılBende çalışıyorum eşim de. Gelirler aynı yerde toplanır.
04 Yorumla- +1 yıl
Hayır hamileliğimden itibaren ev temizliğini eşim yapıyor. Oğlum 2 yaşında hala evi eşim temizler.
- +1 yıl
Evet benim eşim istisna sayılır canım.
Evet, maaşı gelip bana verecek bende içinden 100 tl vereceğim harclik:)
01 Yorumla
+1 yılSizin eviniz olacak, ne sen ne o degil siz. Hersey beraber yani, o para bile ortaya koyulacak ve paylasilacak lazim olunca.
00 YorumlaBenim param onun parasi mantigi olmamali. Ortak yasiyoruz sonucta
06 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılNe çalışsın nede parasini versin sadece evinde beni beklesin gerisi bos
10 Yorumla paramda onun olsun ben kadın parası yemem ama hayat müşterektir
06 Yorumla
+1 yılBence para ortak olmali senin benim olmamali evdede ikimizde calisiyorsak gorev dagilimi olmali
05 Yorumla- +1 yıl
Ww heralde misal ben yemekte yaparim ütüde temizlikte hepsi gelir elimden
- +1 yıl
Yani bence oyle olmali
- Ev & Yaşam konusunda 975 cevap paylaştı.
+1 yılpara meselesi boş ya eve ne giriyorsa o ev için harcanmalıdır
00 Yorumla
+1 yılHayır harcasın istediği gibi
21 YorumlaEvlenmeyeceğim için böyle bir sorunum olmayacak.
20 YorumlaBirleştirir ortak harcarız, ne para istemesi
12 Yorumla
+1 yılAlman usulü takılırız...
20 Yorumla
+1 yılOnun olsun her sey yeterki beni rahat biraksin
10 Yorumla
+1 yılYani normal OLarak böyle Olması gerekiyooo
00 YorumlaBen kari parasi yemek isterdim
02 Yorumla
+1 yılZorla alabileceğim bişeyi güzellikle istemem
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 710 cevap paylaştı. yoo. Hiç almıyorum zaten.
00 Yorumla
+1 yılaldığına karışmam
10 YorumlaHayir istemem...
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır
00 Yorumla
+1 yılçatır çatır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Erkekler sorum size; evlendiğinizde eşiniz de çalışıyorsa onun parasını ister misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler