Merhaba Arkadaşlar geçen şöyle düşündüm de sizlerle paylaşayım dedim... Bundan kaç yıl önce bizler yoktuk ve farkında değildik yok olduğumuza dair... Fakat şu anda varız ve benim sorumu okudunuz ve şu anda bu yazıyı okuyor düşünüyorsunuz... düşündüğünüze göre varsınız demektir... peki nasıl bir duygudur var olmak nasıl bir şeydir Lütfen paylaşır mısınız?
Varım.. ama neyim, kimse bilmez, ne de ipinde. Kayıp bir anı gibi unutmuş dostlar beni; Tüketirim kendimi kendi dertlerim de, Kabarır, havalanırlar yokluk içinde, Coşkun ve ezik, âşık gölgeler gibi; Oysa varım ve yaşarım, savrulmuş hallaç bulutları gibi,
Ezilmişliğin, gürültünün boşluğu içinde, Uyanık düşlerin diri denizi içinde, Ne yaşamın, ne mutluluğun kavram olduğu Hayat gemimin muazzam kazası içinde; Ve en canlarım bile – yani en yakınlarım – bir garip, Hatta diğerlerinden bile daha acayip.
Bir manzara düşlerim, adam ayağı basmamış, Kadın yüzü gülmemiş, ağlamamış. Yaşayayım orada Yaradanımla, Tanrımla Ve uyuyayım çocukluğumun tatlı uykusuyla, Rahatsız etmeden, edilmeden uzandığım yerde, Altımda yeşil çimen – üzerimde gök kubbe.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neye göre var olmak? Kime göre var olmak?
Mesela ben şu an 22 yaşındayım ve bu yaşımda var olduğumu, hayatta olduğumu hissettim. Bu yaşıma kadar sanki uykudaymışım ya da ölüymüşüm gibiydi.. Bana göre var olmak gafletten uyanmaktır. Gerçeği tam manasıyla kavramaktır. Bu duyguyu yaşamadan ne kadar mükemmel bir duygu olduğunu anlayamazsınız. Ama keşke o uyanık halim hep devam etse..
varlıklar vardır sen bir varlıksın o yüzden varsın... düşünüyorsun o yüzden varsın... var olmak ya da olmamak istediğin için değil , var olduğun için varsın :) uyanık olsanda olmasanda varsın çünkü bir varlıksın ve varsın :)
var oldugumuzdan pek emin degilim hepimiz birbirimize benziyoruz aynı koşullarda aynı tepkilerii veriyoruz hemen hemen aynı şeyin farklı birer parçasıyızdır belkide ya da yokuzdur başka bir varlıgın içinde var oldugumuzu sanan düşüncelerizdir sadece :D
bence hissetmeye çalış çünkü önceden yoktun ve sonrada yok olacaksın yani sahip olduğun en kıymetli şeye sahipsın bir varlık olmak... o yüzden bence güzel ama bir yandan üzücü :)
his ruhla özdeştir seni var eden şey ruhundur doğal olarak hissetme gerçekleşir istesen de istemesende hissediyorsun var olduğunu aslında... bu güzeldir çünkü var olmak herkese nasip olan birşey değil var olmayı seçmediğin için var olmakk ayrıcalıktır ve bu seni kıymetli ve değerli yapıyor seni şanslı ve şanlı yapıyor o yüzden güzel bu hayat var olman dahada güzel üzücü olan şey ise varlığın sona ermesi... inancın varsada yoksada yok olacaksın bu dünyada...
En İyi Cevaplar