Kabir azabina inanmiyorum?

Kurani Kerim de kabir azabi ile ilgili hic bir ayet gecmiyormus arastirdigim kadariyla, ama hadisler varmis, ben de diyorum ki bir hadislerin peygamber efendimizden geldigine dair bir kaynak yok , bu yüzden inanamiyorum bir türlü, mesela namaz kil diye geciyor kuranda ama nasil kilinacagini hadislerden ögrenilmis,
Ben kabir azabi konusunda biraz ikilemde kaldim ama inanmamaya daha yakinim, cünkü vücut zaten ölmüs hissedemez, ruh da cikiyor baska aleme gidiyor, azap nerede?
bir tane bayan hoca varmis anneannemin camisinde inanmiyorum diyince hocaya soralim dedi aradik hocayi dedigi sey buydu " elimizde cok güclü cok eski hadisler var " dedi.. bu ne simdi? bu beni ikna etmek icin yeterli olmadi, burdan mümin kardesler bana kizabilir, ama ben gercekten inanmak, saglam kaynaklar istiyorum, sonucta nerden bilecegim ben o hadisin peygamber efendimizden geldigini, bu sefer de kurani kerim de "biz size her seyi bu kitapta eksiksiz anlattik " diyor, e ben simdi bu hadislere inansam bir dert inanmasam bir dert, dedigim gibi beni kötü olarak görmeyin, arastirmak, mantikli aciklamalar istiyorum sadece, seviyeli bir sekilde aciklayabilirsiniz söylemek istediklerinizi :)
Güncellemeler
+1 yıl
yine hakaretler ve seviyesiz yorumlar isittim, sorgulamak hakkim, neyse sizinle muhattap olunmaz, kendi bildigimi okuyayim en iyisi.
Kabir azabina inanmiyorum?