Haftanın ilk günü olması dışında bugünü önemli kılan bir şey daha var bugün ramazanın son günü ve bayram arifesi mezar (kabristan ziyaretleri) arife günü yapılır diye biliyorum.. Arife günü ziyaret etmeye imkanı olmayanlar bayram içinde ziyaret etmesinde bir sakınca olur mu?
Haklısın bence de son güne bırakılmalı ama ne ziyaret edebileceğim akrabam var nede ziyarette gelecek önemli biri bugün yapamazsam son gün gideyim o zaman çok teşekkür ederim
Bugün çok makbul. Gidip yasin okumak o kişi için çok makbul geçer. Bekliyordur tabi ki. Yasin okunuyor kanka.. Imkanin varsa bugün git, yoksa bayramın son günü git ;)
Arife günü illa mezar ziyareti yapacaksınız diye birşey yok fakat Peygamber efendimiz (a. s. v.) bugün için "En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arefe Günü yapılan duadır" demiştir.
aslında arefe günü ibadet günü gibidir. Cehennemden kurtuluş günü gibi bol bol ihlas suresi okunmalı. Kabir ziyaretleride bu gün için hayırlı amel olarak nitelendirilebilir. Allah bilir
Bir şey soracağım bir sürü gitmem gereken mezarlık var akrabalar bir mezarlıkta değil ve uzak mesafede ne yapsam bilemiyorum birine gitsem diğerlerine evden göndersem duayı olur mu
duanın nerede edildiğinden ziyade nasıl edildiği önemli. Fetva vermiyorum ama dualarını kabul etsin. mezarlık girirşinde Selamun Aleyküm ya eylel kubur Esselâmu ‘aleykum yâ ehli dünya
islamiyette tek arefe günü yani gerçek arefe günü kurban bayramımın dan önceki gündür. hicri kameri ayın 9. gününüdür, başka bir arefe günü de yoktur. halk arasın da ramazan bayramından önceki gün içinde kullanılır ama esasen arefe günü falan değildir. biz bayram namazına gideriz, sonra da bayramlaşırız. kabir ziyaretini ise genellikle bir gün önceden yaparız...
Bayram günleri de gidilebilir hadisi şerif var ölülerinize yasin suresi okuyun diye eğer vakit varsa yasin suresi yoksa 3 ihlas 1 fatiha okunur tüm kabristanın ruhuna denirse hepsine ulaşmış olur..
Bir kimse tanıdığı kabir yanına gelip selam verirse, meyyit de onu tanır ve selam verir. Tanımadığı kabrin başına gelip selam verirse, selamına cevap verir. Hadisi şerif
İnşallah sadece birine gidip diğerlerine evden göndersem duayı olur mu peki çok karışık mezarlıklar açıkçası gitme imkanı zor gibi inşallah gidebilirim ama sadece birine geriye 1 mezarlık falan daha var ona gitmem imkansızda
En İyi Cevaplar