arkadaşlar küçükken arkadaşım parmaklarımı geriye doğru bükmüştü. elim kıpkırmızı oldu ve ondan sonra bu hareketi kolaylıkla yapmaya basladım kartal pencesi gibi yaparken veya bir şeyi kavrayacakken felan bu sekilde kemik takılıyor ve ben bunu çok kafama taktım. günde 24 saatin 20 saati parmaklarımla uğraşmak için geçiyor ve cidden intihar bile etmek istedim bunun yüzünden.
bir çare verir misiniz doktora gitsem doktor doğuştan veya bir problem yok diecek eminim ama ben kendimi değersiz ezik yetersiz güçsüz felan hissediyorum sürekli parmagım ile tatmin olmaya calısıyorum hatta parmagımı kullanacağım için işe girip çalışmıyorum bile
Çaresi yapmamak, bütün parmaklarımı yapabiliyorum ben, baş parmaklar hariç. Ve ilk okuldayken de yapabiliyordum. Çok fazla yaptığım için şimdi bazı parmaklarım ikinci boğumda terse bükülebiliyor. Düşündüm şimdi, belki 20 yıldır isteyerek yapmamışımdır ama halen o şekilde yapmaktan terse esneyebiliyor parmaklarım.
tamam da seninki doğuştan sen bunu takmıyosundur ama ben acayip derecede fazla takıyorum bunu çünkü arkadaşım orda bana nefret göstererek yaptı ve beni engelli bıraktı, ben o kisiden nefret duyuorum. doğuştan olsa takmazdım.
bende de basit sekilde oluyor parmaklarım yani mesela kartal pencesi yap ya da kücük bir yastığı kavramaya çalışsana sende de basit şekilde oluyor mu? yani kemikler takılıyor mu
Doğuştan değil, ilk okulda da yapabiliyordum dedim. Kramp girmişti bir kere elime, sonra yapmaya başladım, sonra diğerleriyle de yapmayı öğrendim. Bilinçli olarak yapmadığım için takılmıyor hayır. Ama dediğim gibi zorlama, zamanla deforme edersin. https://i.hizliresim.com/3oWkY0.jpg
bilinçli olaraktan kastım ufak bir hamlede örneğin bir yastığı kavramaya çalış kartal pencesi ile biraz zorlayınca bu sekilde oluyodur parmakların ondan bahsediyorum bu arada senin elin haşat olmuş benimkinde de kötü kıkırdak kısmı dısına dogru cıkmış bir de. günlük yaşantını etkiliyor mu? ve kafana takıyor musun bunu sen?
Yoo, etkilemiyor, belki de yapmadığım için. Bana ilk okuldayken mucize bir şey yapıyormuşum gibi gelirdi, başkaları korkutucu bulurdu. Ben de bıraktım. Dediğim gibi belki 20 yıl olmuştur yapmayalı. Çok da acıdı aslında. Çok takma, çok düşünme, çok zorlama..
Bir beden eğitimi öğretmenim vardı parmaklarından 2 tanesi kısaydı hatta biri yok gibi bir şeydi o haliyle her türlü sporu yapıyordu.. bu kadar küçük bir şeyi kafaya takmaya değmez eli ayağı olmayan insanlar ne yapsın?
O çok büyük bir nimet. Babam vakti zamanında onu yapabilmek için kızgın kumlarda çalışmış şu an gayet cool bir şekilde elini öyle yaparak karateci hıaası çekebiliyor eee adam king çünkü vaktinde karate yapıyordu
sonradan mı oldu doğuştan mı oldu ben sonradan olduğu için engelli bırakıldım diye düsünüyorum. cidden bu sekilde yapabiliyor musun elini? kendimi değersiz hissediyorum kardeş napacağım ve çok kafaya takıyorum. mesela sende bir şeyi kavrarken veya kartal pencesi yaparken oluyor mu kemik takılıyor mu?
Evet doğal olarak çıkık duruyo böyle yapınca yamuluyo çünkü sorun yok merak etme bunu yapabilenler var daha önce başıma bişey gelipte olmadı zaten seninde korkmana gerek yok
biliyorum ama ben parmaklarımı kullancam diye bile işe girmiyorum epey kafama taktım, doğuştan olsa bu kadar takmazdım ama arkadaşım elimi büktükten sonra oldugu icin kafama takıyorum o arkadasımdan nefret edıyorum öldüresim geliyor napabilirim ki takmamak için 24 saatin 20 saati parmak ile ugraıyorum
çok değil hayatımı etkilicek kadar değil elimi ancak zorlarsam oluyor aslında ama bugun cok yaptım ve şu an avucumu açıp kaparken de takılıyor bazıları cok zorladım ama bugun
sonradan mı oldu doğuştan mı oldu ben sonradan olduğu için engelli bırakıldım diye düsünüyorum. cidden bu sekilde yapabiliyor musun elini? kendimi değersiz hissediyorum kardeş napacağım ve çok kafaya takıyorum. mesela sende bir şeyi kavrarken veya kartal pencesi yaparken oluyor mu kemik takılıyor mu?
Atmayi bilmiyorum baş parmagmda takilma oluyordu cocuklarin esnek topuyla ac kapa yaptm surekli bide sen kafana ne kadar takarsan oraya sinir oluyorsun bu kadar düsme üstune ben degersizlik olarak degil yenetenk olarak algilarim hep sev kendini
zorlamazsam acı olmuyor doğuştan değil sonradan oldu işte o yüzden kafama takıyorum. birçok kişi de yapabildiğini söylüyor anlamadım. sonradan olmasa belki kafama takmicaktim anlamadım çok mutsuzum arkadaşım bükmüştü elimi ondan sonra oldu böyle şimdi o insandan nefret ediyorum.
ha ben alt tarafı daha yeni okuyorum pardon :) arkadaşının yaptığı gibi bir olay ama ben istekli bir şekilde rahatça yapıyorum o hareketi demek istedim :)
sanmıyorum öyle olucagını azıcık bir vaktini alıcak ya ne olcak git sen git ilerler felan eylemlerle ilgili bir durumsa da eğer kireçlenme felan varsa öyle kalması söz konusu kusura bakma ama :/
15 yıl önce oldu olay hala aynı ilerlemedi zorlayınca yapabiliyorum çogu dönem takıntı yapmadım ama ara sıra takıntı haline getiriyorum. kireçlenme ile felan alakalı değil kücükken arkadaşım geriye büktü ondan nefret ediorum kendimden de ölmek istiyorum sırf bu parmaklar yüzünden bıktım artık.
Bak şu an işaret parmağımı yapıyorum seri bir şekilde fazla kasınca eklem yeri tak tak atıp ses çıkarıyor hoşuma gidiyor. :D Çocukluğumdan beri var bu kendi kendime öğrenmiştim tek değilmişim demekki :D Öğrettiğim bir kaç arkadaşımda olmuştu ilkokuldayken. :) Normal hayatta bir problem olmuyor istediğimde yaparım :)
Yaşantını olumsuz etkiliyorsa o parmağını biraz daha rahat tut öyle kasılmasın. Yine yaparsın ama zamanla alışkanlığı gider olur olmadık yerde o hale gelmez. Sen onu öyle alıştırmışsın galiba istemeden :)
aslında olur olmadık olarak o hale gelmiyor ama biraz zorlayınca oluyor mesela bir şeyi kavrarken muhtemelen sende de oluyorrdur ya nasıl olmaz elini o sekilde yapabilen bir insan bir şeyi kavrarken mesela biraz eklemini zorlasa o sekilde takılmaz mi
Bak sen bilirsin o parmağı o hale getirmek için ilk eklemi ileri basıp eğrilen kısmı alta çekmeye çalışınca parmak o hale geliyor. Eğer bir şeyi normal tutarsam bir şey olmaz ama az bir şey eklem yerimi kasarsam muhakkak o hale gelir :) Takıntı yapma bir şeyi tutarken rahat tut baya stresli gördüm seni bu konuda :)
Mesele eklem yerlerinden kaynaklandığı için seninki fazla yapa yapa artık takılmaya başlamış anladığım kadarıyla normalde bende takılma olmuyor. Eğer bundan sonra dikkatli olursan bir zaman sonra düzelir :)
normal yaparken sıkıntı olmuyor ama dediğin gibi alt ekleme baskı yaparsam mesela yastığı kavrarken o zaman takılıyo yani zorlayınca öyle normalde hemen olmuyo tabi ama birazcik yine takılıyo açıp kaparken
O zaman şöyle bir şey yapalım. Sen o parmağını bir müddet fazla kullanmamaya çalış hatta unut. Emin ol bir zaman olmaz öyle bir şey. Sen onu baya alıştırmışsın şahsen ben şu an bu soruyu okudumda seneler sonra tekrardan yapmaya başladım normalde olmaz öyle :) Sende unut o parmağı uğraşma daha fazla düzelir :)
Evet. Bana da çok garip geldi ilk başlarda. Sonradan herhalde ana emin değilim. bir şeyi kavrarken veye pençe yaparken olmuyor ama istemli yapabiliyorum. Hic bir sorun yaşamadık inşallah yasamam. takma kafaya :)
takıorum işte bilmiyorum 24 saatin 20 saati parmaklarım ile uğraşmakla geçiyor ve cidden kendimi eksik olarak görüorum bir işe girip bile calısmıyorum parmaklarımı kullanacağım diye.
sonradan o çocukluk arkadaşım yapmasaydı sorun değildi doğuştan olmuş olsa bu kadar takmazdım sanırım
Hayır asla böyle düşünme. Hiçbirşey senin canından tatlı değil. Bu bir eziklik te değildir. Eziklik vücuttaki bir kusur değildir. Pozitif ol mutlu ol. Kendini sev. Kendini seversen bu dünya güzel olur
En İyi Cevaplar