Zengin olsanız ne yapardınız? Türkiye'de asgari ücretle çalışan bir kişiye milli piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmış fakat işinden çıkmayıp aynı hayatına olduğu gibi devam etmişti.Fakat şans ve kumar değil de, normal şartlarda çalışıp yasal yollarla edinilen gelirlerle sıfırdan zengin olunabilir mi? Bir yolu var 5-10 sene arasında çok zengin olunabilir.
Zengin olmanin yollari neler?
nasıl zengin olurumSizce zengin olmanın başka yolları var mı ?
Zengin olmak ister misiniz, sizce zengin olmanın yolu nedir?
20'li ve 30'lu yaşlarda zengin olmanın yolu var aslında. Eskisi gibi değil para kazanmak. Biraz daha teknoloji ile iç içe olmak, parayı da beraberinde getirecektir. Birçoğumuz için, bir gün, sonunda kendimizi kendi kendini yetiştiren milyonerlere dönüştürmemiz mümkün olabilir. Fakat gerçek şu ki, refah inşa etmek tüm umutlarınızı "bir gün" içine almakla ilgili değildir.
Öğrenci borcunuz, küçük bir kariyeriniz ve servetinizi daha hızlı oluşturmak için her şeyi yapmaktan alıkoyan düzinelerce bilinmeyenden olabilir. Kendinizi zengin bir geleceği garanti etmenin kolay bir yolu yoktur, ancak bu stratejiler hala gençken bunu yapmanıza yardımcı olabilir.
Zengin olmanin yollari
1- Erteleme işlemini durdurun.
Gençler genelde eğlence, farklı takıntılar ya da zevklerle zaman geçirirken, servet edinmeyi ya da yaşlılık için birikimi daha sonraki dönemlerde yapmaları gerektiğine inanıyor. Bu da ne yazık ki genellikle "Oh, bunu gelecek ay yapmalıyım" döngüsüne yol açıyor; aylar geçtikçe bakıyorsun ki kocaman olmuşsun. tasarruf etmek ve yatırım yapmak korkutucu olabilir, ancak ne kadar uzun süre beklerseniz, o kadar az avantajınız olur.
2- Sihir olmadığını bilin.
Zenginleştirmek için garantili, neredeyse sihirli bir çözüm yok. Bir tane bile yok. Temel hedefler basit: Harcadığınızdan daha fazlasını yapın ve fazlasıyla akıllıca yatırım yapmak için kullanın. Nasıl yatırım yapacağınız size kalmış.
3- Kendinize yatırım yapın.
Bir sonraki hedefiniz kendinize yatırım yapmak olmalıdır; servet biriktirmen gereken en iyi kaynaksın. Kendinize yatırım yapmak, eğitiminize daha fazla zaman harcamak, kendi becerilerinizi geliştirmek ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek yeni insanlarla tanışmak demektir. Ne kadar eğitimli, yetenekli, deneyimli ve bağlı olursanız, o kadar değerli olacak fırsatlar, bu da her ikisi de daha güçlü bir finansal kuruluş oluşturmanıza yardımcı olacak daha yüksek maaş ve daha fazla seçenek anlamına gelir.
4- Borçlarınızı ödeyin.
Düzenli olarak tasarruf etmeye ve para yatırmaya başlamadan önce, birikmiş olabileceğiniz borçları ödemek genellikle iyi bir fikirdir. Kredi kartı borcu, öğrenci borcu ve hatta araba kredisi, sizi düşüren ağır faiz oranlarını taşıyabilir ve gelecekteki benliğinizden daha fazla para alan ek faiz ve cezaları artırarak gelirlerinizden ayrılan aylık taksitler talep edebilir. Bunun potansiyelinizde yemesine izin vermeyin.
5- Risk alın.
Gençsin. Önünde çok yıl var. Şimdi risk alma zamanı. Daha yüksek riskli, daha yüksek kazançlı hisse senedi fırsatlarına yatırım yapın. Kendi işini kurmak için işini bırakmayı düşün. Yeni girişimlere ve yeni fırsatlara atlayın. Eğer işler güneye giderse, telafi etmek için çok zamanınız olur. Çoğu zengin birey, size başarının en büyük anahtarlarından birinin hesaplanmış riskler aldığını söyleyecektir. Nüfusun çoğunluğu güvenli rotaya bağlı kalıyor, bu yüzden paketten ayrılmak istiyorsanız, belki rahatsız edici bir şey denemek zorundasınız.
6- Çeşitlendirin.
Tek bir yatırım aracına, tek bir yola bağlı kalmayın. Yetenek ve bilginiz dahilinde birçok yol deneyin.
elbette isterdim. çalışmadan zengin olmayı tercih ederim. çalışarak zengin olmaya çalışmam, niye hayatımı zengin olmaya adıyayım ki. ama şans oyunlarıyla parayı bulsam işi gücü bırakırdım.
Kim zengin olmak istemez ki :) tabikide ister ama zengin olupta akıllı davranmayıp varını yoğunu malını herşeyini kaybedenler bile var..Önemli olan zengin olup aynı şekilde hayatına devam edebilmek yani azıtmadan:) Bence büyüklerinizden mallarınız çoksa buradan birazda ihtimal var . ama onun içinde çokca yerleriniz mallarınız olması gerek ki zaten o zaman zaten zenginsindir :D Mantıklı iş kurup adım adım ilerlemek bence hedefini çizmek ...
Allah vergisidir o sen ne kadar çok çalışırsan çalış zengin olacan diye bir şey yok.. Zengin olmanın pek bir yolu yok ama bereket için örmeğin yemeği sünnetlemek israftan kaçınmak lazım..beni yoldan çıkzrtmıcak kadar çok param olsun isterdim..
aslında bu değişiyor baba, ben burada yazacağım ama aşağıdaki arkadaş gifler ile süslemiş falan bana eig vermezsin :( zengin olmak bu kişiden kişiye göre değişiyor, aile ile yaşamak veya yalnız yaşamak, ama yalnız yaşayan insanların para birikimi daha hızlı oluyor, zengin olmanın bir başka yolu doğru düzgün uzman olduğun bir iş bulmak, herkes üniversite okuyor fakat iş bulamayanı var işi bulup da memnun olamayanı var, ortalama 3000 - 5000 tl arası bir maaş ile yalnız geçinmek ve para biriktirmek mevcut, birde bir çok kişi aileden destek alıyor buda artısı, okuyacağın üniversite işini yapacağın bir bölüm olmalı, yani severek yapacağın bir iş olursa iyi olur, evet zengin olmanın bir olu da okuyup iş bulmaktan geçiyor çünkü bu işlerde iyi para var, onun dışında lise bitirip normal bir işe girerek zengin olunur mu bilmiyorum sanırım olunmaz, yalnız yaşayacak birisi olarak üni sonrası işe gelirsek, bunun 1500 k parası kalacağın evin kirasına diyelim, elektriği faturası zartı zurtu hadi onuda 500 tl yap, 500 tl de aylık yemeğine falan dersek gerçi o kadar etmez çünkü git bir yarım ekmek döner falan al, veya bakliyat falan al ucuzdan, artı geriye ya 500 tl veya 2500 para artar, bununla da birikim mi yaparsın ne yaparsın, ben ortalama olarak söyledim belki daha az bile tutar bunlar, böyle zengin olunabilir mi bilmiyorum ama güzel rahat bir hayata sahip olabilirsin, birde milli piyango falan var, bu tamamen şans işi...
bence yanılıyorsunuz. gönlü zengin olan biriside acımasız olmadan zengin olabilir. Misal ben yağlıboya tablolar yapan iyi bir ressamım.Hergün bir çeşit ve günlük 100 adet aynı tablodan çıkarsam tablo başına 5-10 tl kar koysam aylık 15000-30000 tl kazansam kimseye bir zarar vermedende zengin olabilirdim.
En İyi Cevaplar