Kızlar 3 gündür evde küçük siyah böcekler var, ne yapabilirim? 3 gündür her gece evi temizlemekten yoruldum bıktım ya ilaçlama da yaptım bitmiyor, ben temizliyorum arkamı dönüyorum böcekler çıkıyor. Ne yapmam lazım, ne böceği bu bilen var mı?

Kızlar 3 gündür evde küçük siyah böcekler var, ne yapabilirim? 3 gündür her gece evi temizlemekten yoruldum bıktım ya ilaçlama da yaptım bitmiyor, ben temizliyorum arkamı dönüyorum böcekler çıkıyor. Ne yapmam lazım, ne böceği bu bilen var mı?

Merhabalar. Öncelikle senin için birkaç bilgiyi araştırıp derlediğim ve bu konu hakkında kaleme aldığım Bencemi paylaşmak isterim: 3. Türle Yakınlaşmalar: Evde Haşere İle Savaş

Evin hemen her yerinden çıkabilecek siyah böcekler bizim canımızı sıkabiliyor. Bundan korkan veya rahatsız olanların "evde küçük siyah böcekler var, nasıl çıkaracağım?" diye endişelenip aklına gelen ilk yöntemlerden bahsetmek ve neler yapabileceğine dair yol göstermek istiyorum.
Evdeki küçük siyah uçan böceklerin çaresi tabii ki de ilaçlamadır. İlaçlama yaparken ne kullandığın çok önemlidir. Markette satılan sprey türü böcek ilaçlama ürünleri kullandıysan eğer onların maalesef fazla işe yaramadığını göreceksin. Güvenilir yerden temin edebileceğin kokusuz tarım ilaçlarını su ile karıştırdığında, siyah böcekleri kaçırmak adına daha kalıcı sonuçlar alacaksın.

Evde küçük böcekler varsa, nereden ve neden geldiğini bilmek, onlarla olan savaşta yolumuzu yarılar, bize fayda sağlar. Evde küçük siyah böcek neden olur diye merak ediyorsan, sana nereden ve ne için gelebileceklerinden bahsedeyim hemen.
Mevsim itibariyle bu böcekler açık kapı, cam, hatta yarıklardan bile girebilirler. Yaşadıkları ortamlar genellikle toprağın bol olduğu, nispeten nemli ve yeşilliklere yakın yerlerdir. Saksılar, bahçeler ve ağaçların bol olduğu yerlerde bu tür böcekleri görmek mümkün. Büyük ihtimalle yuvalarını ya da yumurtladıklarının yerini bulamadığın için, kaçırmak için uyguladığın yöntemlere rağmen kurtulamamam olasıdır.
Bizi hem temizlikte hem de ev içi yaşamda zorlayan böceklere karşı gardımızı almak adına evde böcek olmaması için ne yapılır, hangi yöntemler işe yarar bundan bahsedeyim.
İsmim Muhammed. Dediklerimi dinlerseniz çözüme ulaşırsınız
Tanım:
Böceğin adı “Springtail” yani “Sıçrar Kuyruklular”. Kimisi bunlara “duvar böceği, küçük siyah böcekler, karıncaya benzeyen böcekler, duvarda gezen böcekler, kalorifer böceği, toz böceği” de diyor. Böcek birkaç cm ileriye zıplayabiliyor ve görmek için bayağı yakınlaşmak gerekebiliyor hele de yavrularını. Çünkü yavruları bir noktadan bile daha ufak.
Oluşum:
Böcek, nemli, rutubetli alanlarda oluşuyor. Su akıntısının oluşturduğu küf, ya da rutubetten oluşan küflerle beraber bu böcekler türüyor. Ölü deri, kepek gibi şeyler ve tahminimce küften beslendikleri için de kolayca yiyecek bulabiliyor ve çabucak çoğalıyorlar. Bazıları toz ile beslendiklerini de iddia ediyor. Evin bir yerinde çoğalıp, zamanla her yere yayılıyorlar. Bu yüzden kimisi bu böceklere “ocak söndüren” diyor.
Duvarlar, süpürgelikler (pervazlar), kalorifer arkasında bulunan boruların geldiği kısımlar, kapı ve pencere çatlakları vs.
Zarar:
Şimdiye kadar öğrendiğim kadarıyla zararlı değiller. Ama ben ısırdıklarını düşünüyorum. Çünkü yatağınıza ulaştıklarında bazen uyanınca vücudunuzda küçük kızarık noktalar ya da kaşıntılara denk gelebiliyorsunuz. Bunun dışında bakteri taşıdıklarına inandığımdan ben zararlılar diye düşünüyorum, özellikle çoğalıp rahatsızlık verip, psikolojinizi bozduklarında
Kurtulmanın Yolları:
İlaçlar: Şimdiye kadar denediklerim;
- Bayer “K-Othrine SC 50” ilacı. Sonuç: Negatif.
- Entokim “Kudos Ec 50” ilacı. Sonuç: Negatif.
- Vebi “Entokim Draker 10.2 CS” ilacı. Sonuç: Negatif.
- “Siperkor 25 EC” ilacı. Sonuç: Negatif.
Yukarıda bahsi geçen ilaçlar, hamam böceği, gümüş böceği gibi türlü haşerelere %100 çözüm uygularken bu böceklere hiçbir etkileri olmamıştır. Üstelik bu ilaçlar arasında bir insanı hemen öldürebilecek zehir mevcutken.
Denenen doğal yöntemler;
- Karbonat. Sonuç: Negatif.
- Çamaşır suyu. Sonuç: Negatif.
- Sirke. Sonuç: Negatif.
Çözüm:
1. Bulunduğu odayı güçlü bir süpürge ile süpürün.
2. Su ile karıştırılmış yoğun çamaşır suyu ve bir bez ya da mop yardımı ile böceğin bulunduğu odanın tüm duvarlarını 2 metre yüksekliğe kadar temizleyin.
3. Odanın tüm süpürgeliklerini de temizledikten sonra,
4. Silikon aleti yardımı ile şeffaf silikon kullanarak odadaki tüm pervazların alt ve üst kısımlarına silikon çekin. Aynı şekilde pencere ve kapı kenarlarına da silikon çekin. Kaloriferi yerinden çıkarıp arkasındaki duvardan gelen boşlukları da silikon ile doldurun.
5. Gözünüze çarpan her çatlak, yarık ve boşlukları doldurduktan sonra böceğin geçebileceği yakın odalara da aynı işlemi uygulayın.
6. En son böceğin gelme ihtimalinin olduğu balkonlarınıza da aynı işlemi uygulayın.
7. Bu işlemler bittikten sonra, “Nem alıcı” siparişi verip nemli, rutubetli odalara birer tane bunlardan koyun, banyo ve tuvalette de dahil.
8. Bunlar sizi çözüme ulaştırırsa bana dua edin, başka bir şey istemem. Allah’a emanet olun
Alphamost SC al 5-10 tl birşey. Suya % 10 oranında karıştır. Böceğin 7 ceddi gelemez.
Ev tipi, o marketlerde satılan ilaçlar her tür böceğe işlemiyor. Onlar kalorifer böceği vs. gibi sık görülenlere etki ediyor daha ziyade.
Eğer yuvalarını bulabiliyorsan, borik asit+haşlanmış patatesi karıştırıp çıktıkları yere koymayı deneyebilirsin. Ama sayıları çok gibiyse evin başka yerlerine de yumurtlamış olabilirler; o zaman en temizi bir ilaçlama şirketi çağırmak.
Kapı ve pencereleri çok açık bırakma büyük ihtimalle bir yerden giriyordur. Evi ilaçlata bilirsin. Ardından da güzel bir temizlik yaparsan tamamdır. Zaten kış geldi artık camlar çok açık bırakılmaz. Sineklik taktırabilirsiniz yaza doğru. Bu da bir seçenek.
hemen bir ilaçlama firması ile görüş benzer bir böcekte bende vardı eşyalarım mahfoldu bir süre sonra en sonunda çareyi ilaçlamada buldum. İlaçlama şirketi ile anlaştım ve böcek ilaçlaması yaptırdım sende göz atabilirsin güvenilirdi
Cevap
24Cevap
Arkadaslar lutfen once sakin olmalisiniz. yaklasik olarak bu tarz minik böceklerle tam 2 ay ugrastim kizim 5vyasinda ve bubyasina kadar surekli olarak kasiniyordu. anlattigim yöntem kesindir. ozellikle bahce katlarinda oturanlarda ve yeninyapi binalarda maalsef beton tam kurumadan yapilan yerlerde oldukca fazla ozellikle bahce tarafina yakin olan balkon ya da cam onlerinde gordgnz bocek turu springtail bocegidir. siyahtir ve ziplar dokundgnz an ölür. Oncelikle bahcenize diatomit toprak ekeleyin. daha sonra balkonunuza bayerin kothrine ya da solfac urununu sulandiirp sıkın 1 gun kapali sekilde balkonu birakin sonra havalandirin ardindan yikayip belli yerlere boraks dökun. gelelim parkekenarlarinda hali altlarinda gordgnz boceklere o kadar miniklerdirki. tel isigi ile gorulebilir. yine kothrine sıkıoruz. cok yakin temas etmeyin goz yakar. sıktıktan sonda yine belli yerlere ozellikle supurgwlik koseleri dolap arka ve altlarina ufak ufak boraks dökun. yataginiza da bu boceklere yuruyebilir. yataginiz icin ise chrsysamed ev akarlarina karşı beyaz disli bir spreyi var onu sıķın ve 1 gun yatmayin iste bukadar basit. baza altlarına da boraks dokun az bir boraks bile okadar etkili ki. inanin hepsinindenedigim ve memnun kaldgm yöntemler. LUTFEN DENEYIN PISMAN OLMAZSNZ dualariniz icin simdiden tskkurler
https://www.trendyol.com/bayer/hasere-bocek-ilaci-k-othrine-sc50-p-42509296?boutiqueId=571035&merchantId=207363
Şunu tavsiye ederim. Kendim de kullanıyorum. 5 litrelik bir bidona döküm su ile karıştırıyorsun. Fısfıslı bir şeyler sık evin her yerine. Kesinlikle insana bir zararı yok. Evinde rahatça oturabilirsin. Aşırı etkili. 6 ay etkisi sürüyor neredeyse.
Aradan çok uzun zaman geçmiş
ama aynı sorunu son 1 haftadır yaşıyordum
Bu resimdeki sadece NOHUT ta oluyor. Ne buğday pirinç hiçbirinde bunlardan olmuyor... Mesela Pirinçteki kırmızıya yakın kahverengi renkli oluyor bu siyah renk..
Bayağı bir araştırdım.. İlaçlama yapmıştım hiç fayda etmiyor.. Mutfaktaki paketleri kontrol edip, yapmak gereken tek şey paketi atmak bulunduğu yeri güzelce temizlemek..
Boceklere bu durumu uygun bir dille izah et anlayisla karsilayacaklarina inaniyorum
Ev sigortaliysa yak gitsin kanka, hem pire icin de yorgan yakilirmis eskilerden
Oyleyse once evi sigortalatman lazim canisi :)
Bizdede vardı. Kuru gıdalardan birisi böceklenmiştim. Heryere böcek görüyordum.
Bende de var ama zıplamıyor, kolay yakalanıyor, yakın fotoğrafını çekene kadar elimle atıyordum, şimdi ıslak peçete ile klozete atıyorum, aklıma gelen çıkma ihtimali olan her yeri kapadım, çözüm bulabildiniz mi?
Ayni dert bende var seni eklicem cozum bulursan bana da soyle ayni bocekler hemde
ilaçlama yaptır yuva yapmışlardır gün geçtikçe çoğalırlar
Merhaba bu böceklerden bir kaç gündür bende görüyorum yatak odamda bi çözüm bulabildiniz mi acaba ne böceği bunlar?
Bu pirinç bitti baklagiller i kontrol et nohut vs
Eline ne kimyasal geçerse karıştır sık 🤨 parfum bile dahi ben en adi parfümü aldım sıktım hepsi tinerden pert oldu 😂
Aynı dertrn yakınıyoruz bende yaptım ilaçlama gitmiyor yatamsz oldum
merhaba,
kurtulabildiniz mi bu böceklerden bende de aynı sorun var ne yaptınız?
Böcük ilacı sık benim ergen kardeşim
Resım çok kucuk secemedım
yuvasını bulman lazım. Bulamazsan durduramazsın ;)
Ay böcek deme bana 😖
çıktığı yeri bul kanka çimento dök oraya :D
Bence baska bise lazim
yok bide bina diksin oraya 😆 😆
Mutfaktami? Bakliyat böceği bu
Böcekkıran al satiliyo marketlerde..
Halay cekmelisin öyle gider anca..
onlara küçük sürprizler yap
Pirin makarna bitlenmiş
Böcek pis olan yere gelir.
Yazin oluyo ya ister istemez
İlaçlama şirketi çağır
İyi seninki böcek bende çekirge ailesi var
Dikkat et fazla olup sana basmasinlar😊😊😊
böcek ilaçları var bunlar büyüp karaböcek olur
Böcekstation
Kaç ordan kaçç 😱
Bu kene olabilir.
Camları kapat
Ööldür onu
Şirket
Ben olsam yerdim 😐
Bk böceği
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?