Ben 96 buluyorum ama 40ta diyenler çoğunlukta. Siz ne bulacaksınız bakalım 😄Özellikle 40 bulanlar nasıl bulduğunuzu yazar mısınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
96 cevap tabiki bunda ne var.
Birinci sayı ile ikinci sayıyı çarp ve birinciyi ekle ;-)
sağol :) ben anlayamamıştım
40 diyenlerin mantığı doğru ama sonucu yanlış. Zira her toplamı bir önceki toplamla birleştirerek gidyorlar ama aradaki yazılı olmayan seriyi atladıkları için sonucu yanlış buluyorlar. Onların mantığına göre de böyle olur.
1+4=5
2+5=12
3+6=21
4+7=32
5+8=45
6+9=60
7+10=77
8+11=96
Yani cevap yine 96
Tabi bu uzun yol. Ben o yüzden 1. ile 2.'yi çarpıp birinciyi eklediğimde aradaki toplamları çarpmasam bile diğerlerinde yaptığım sağlama ile sonucun 96 olduğundan emin olabilirim ;-)
Her işlemden sonraki işlem bir önceki işleme katıyor sonuç;40
anladım sağol :D
ilk sayı ile ikinci sayıyı çarpıp ilk sayıyı ekliyorsun sonuç 96 çıkıyor :)
96 olmalı
Cevap
18Cevap
her işlemin sonucuna bir üsteki işlemin sonucunu ekliyorsun.
8+11+21=40
anladım sağol :D
Senin dediğin mantık da doğru olabilmesi için baştan sonra o boşlukta kalan bütün işlemleri de yapman gerekir. Yani
1+4=5
2+5=12
3+6=21
4+7=32
5+8=45
6+9=60
7+10=77
8+11=96
Yani cevap yine 96
Ya saçmalama iki cevabı olur mu tek cevap var o da 96. Altta senin mantığınla yaptım. Arada eksik olan yerlerinde senin sisteminle toplamını yaptım ki 8+11'i bulabilmek için önce 7+10'un ne olduğunu bilmen gerekmez mi senin sisteminle? Cevap evet işte o yüzden cevap 96'dır.
Matematikte hiçbir zaman... geçtiği kısmı öyle kafana göre atlayamazsın. Oradaki sayıları da işleme seve seve dahil edersin.
Kardeşim istediğin matematik hocasına git tek başına git sor cevabını al. Eğer bir tanesi cevap kırk derse beni arat numaramı vereyim. Beni ikna etsin. Sana güzel bir hediye alıp kargolamayan Murat da şerefsiz olsun. Herkes şahit.
@OnlinePsikolog gerek yok ben sana ispatını verdim neyi anlamıyorsun 8+11=? olan son bamağa kadarki işlemler aradaki bağlantıyı anlatmak için. ayrıca bu bir problem değil mantık srusu ve 2 sevabı olabilir çünkü 2 yolda tutuyor
attığım açıklamayı tekrar incele takıldığın yeri yaz.
Anlatamıyorum galiba sana mantık sorusu da olsa hiçbir şey farketmiyor. Mantık dersini kim veriyor? Mantık da bir matematiktir.
Uyguladığın mantık, gidiş yolu doğru ancak o aradaki... şeklinde geçen kısmı atlaman mümkün değil. İstediğin kişiye danışabilirsin. Her iddiasına da varım.
Senin için hobi mi? Ben bulmaca niyetine matematik sorusu çözerdim. Fem gibi bir kitabı konu anlatımını da okuyarak en fazla 4 günde bitirirdim. Teneffüslerde bile matematik çözerdim. Bana mı anlatıyorsun? Kaç kişiye matematik anlattığımı unuttum.
Bu zırvaları geçecek olursak.
Mantık adı üzerinde bir mantık üzerine kuruludur bu tarz sorular. Yani Bir seri var. 1 ve 2 adımın birbiriyle bağlantısı varsa 2 ve 3'ün aynı bağlantıya aynı şekilde 3 ve 4'ün de aynı bağlantıya sahip olması olağandır. sen 4, 5, 6 ve 7'yi, ağlayarak 8. basamağa geçemezsin.
Mantık sorusu çözerken mantığı terk ettiğini kanıtlayan cümlen bir sorunun iki cevabı olabilir demen oldu. Bir sorunun tek bir cevabı vardır. Birden fazla gidiş yolu olabilir ama sonucu tektir. O da 96'dır. 40 olamaz.
tamam grşrşz :D
40 işte bir mantıkla 21 bulmuş sonra aynı mantıkla diğer işlemin sonucu. aynı mantıkla 40.
bir üstteki sonucuda toplayarak gidiyosun 8+11+21= 40
az yuksek matematik görseydiniz saçmalıklarla ugraşmazdınız
8×11=88
88+8=96 ilk ucunde iki sayiyi carpip ilk sayi ile toplamis cevap 96 olur
40 ta oluyor 96 da yani 2 farklı yol var ikiside oluyor 😄
12.8den 96 cevap ne var bunda
Ben 30 buldum buneyaa
S. keyim boyle islemi
8.11+8 degil miydi cozumu
Cevapla sonraki işlemi topluyosun 40 oluyo 😂
19 de gitsin bune djfkdm
cevap 40 sen 96 nasıl buldun